Posted June 17, 2018 @Norma_Jean Kako si prošla prilikom predaje dokumenata? Jesu li pravili problem zbog zaheftanih papira? Onaj papir koji odštampam, to ne popunjavam ja je l da? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 18, 2018 (edited) Pozdrav svima imam srpski pasoš i B vizu u Švajcarskoj (važi do 2021, radna i boravišna viza). Planiram put: iz Nemačke u Irsku, posle par dana iz Irske u Englesku, pa iz Engleske u Srbiju (najverovatnije preko Pariza) dakle: Nemačka ---> Irska ---> Engleska ----> Francuska/Srbija Treba li mi viza za Englesku, tj Irsku? ako je komplikovano za Francusku, platio bih skuplje direktno za Srbiju. Hvala unapred na odgovorima Edited June 18, 2018 by 4chan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 18, 2018 17 minutes ago, 4chan said: Pozdrav svima imam srpski pasoš i B vizu u Švajcarskoj (važi do 2021, radna i boravišna viza). Planiram put: iz Nemačke u Irsku, posle par dana iz Irske u Englesku, pa iz Engleske u Srbiju (najverovatnije preko Pariza) dakle: Nemačka ---> Irska ---> Engleska ----> Francuska/Srbija Treba li mi viza za Englesku, tj Irsku? ako je komplikovano za Francusku, platio bih skuplje direktno za Srbiju. Hvala unapred na odgovorima Treba ti i Irska i Britanska viza. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 18, 2018 Hvala na brzom odgovoru. Da ne budem lenj i pitam ovde, pronaći ću na forumu šta treba za vizu. Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 18, 2018 Sve je bilo ok. Na salteru mi je odheftala sto je bilo zaheftano, a sama zaheftala sta treba. Mnogo su fini i ljubazni svi. Bukvalno potpuno opusteno idi tamo Taj checklist papir stikliraj onu kolonu gde ti stoji da ti popunis a ostavljas praznom drugu, to je za njih. Ne potpisujes sad. Dopisi tami gde ti je ponudjeno ukoliko imas jos neka dokumenta koja ne nalazis medju ponudjenim u checklisti I da, tamo ti pise da aplikacioni formular ne treba da nosis tamo, ali u stvari treba i oni zadržavaju pasoš i prvu stranicu formulara. I da, samo jedan primerak svakog dokumenta treba, ne dva. On 6/10/2018 at 12:59 PM, nnyxeria said: I ja sam tu stavila samo dve poslednje, mada mi krivo jer sam tu najkrace bila, samo po nedelju dana, a u ostalim zemljama u kojima sam bila sam provela i preko dve nedelje.. Isti slucaj za zemlje van Sengen zone, naredjala sam gomilu zemalja kroz koje sam samo prosla i provela neko vreme kao pauzu, sve sam stavila da je tranzit 1 dan, ne znam da li je uopste potrebno al eto. Uglavnom su mi svi pecati u starom pasosu, tako da cu da ga iskopiram i prilozim cisto da vide da sam se kretala, jer sam novi pasos sa kojim sad putujem izvadila tek Marta ove godine. Ne znam da l da im pisem u additional information nesto u vezi toga sto mi svugde u dokumentima pise prethodna adresa na kojoj sam zivela, a kao trenutnu adresu sam upisala nesto drugo, ne znam da l uopste gledaju to? Ne zelim da im izgledam sketchy ni u kom smislu, pa zato, al opet sigurno nije dobro ni da ih trpam nepotrebnim informacijama Ja realno samo zbog karata brinem, jer ako dobijem odgovor tipa 6. jula, a putujem 21., karte ce biti po 400+ evra, al potrudicu se da zavrsim apliciranje danas i zakazem prvi slobodan termin. Je l se prvo placa pa zakazuje termin ili obrnuto Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 19, 2018 Jao.. sutra ujutru u 9:20 mi je predaja dokumenata, a upravo sam primetila da mi je na overenom prevodu potvrde sa fakulteta pogresan datum upisa, pise 2016/2017, dok na originalu pise 2017/2018.. vec su zatvorili tamo gde sam prevodila sta mislite da uradim? da ostavim tako, gledaju li oni original? jer i na indeksu mi pise 2017/2018, i na originalu, samo u tom prevodu pogresno.. mislite da je veliki problem? i ja glupa sto nisam tri puta proverila, skroz slucajno sam primetila sad kad sam jos jednom proveravala je l sve tu.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 24, 2018 Pozdrav svima. Da li je neko dobio turističku vizu prije isteka 15 radnih dana, a bez dodatnih 300 i nešto eura? Postoji li mogućnost da se povuče pasoš ukoliko postane gusto sa rokovima, ili će mi propasti i karte za Pariz i Lisabon? Uh! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 25, 2018 Ja sam predao 31.maja i dobio 20.juna Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 25, 2018 Hvala na odgovoru. 14 dana bi možda i ostavilo prostora za plan B. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 27, 2018 Pozdrav Zanima me ima li neko iskustva sa britanskim turistickim vizama na 2godine (ili vise) ? Naime zanima me da li ako ti odobre vizu na 2 godine, da li to znaci mozes da boravis tamo 6 meseci ukupno za te 2 godine ili 6 meseci u toku jedne kalendarske godine? Hvala unapred na odgovoru Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2018 Pozdrav svima! Treba mi pomoc u vidu saveta, korisnih informacija... Izvinjavam se unapred ukoliko budem preopsirna,ali mislim da jedino ukoliko detaljnije objasnim situaciju mogu da racunam i na konkretniju pomoc. Naime pre skoro 3 godine sam instalirala jednu igricu i pocela da komuniciram sa mnogim ljudima is virtuelnog sveta. Izmedju ostalih, I sa momkom sa kojim sam sad u vezi,a koji je iz Engleske. Upoznali smo se prosle godine kada sam bila u Engleskoj u poseti drugarici. Da napomenem da sam isla na turisticku vizu, drugarica je bila garant. I bilo je i nije bilo tesko da turisticku vizu dobijem...u tom trenutku sam bila u braku,sa stalnim zaposlenjem, jedino sam brinula jer sam zbog finansijskog "momenta" jer sam bila prijavljena na 30000din ...a sada je situacija totalno drugacija. Vise nisam u braku i nemam zaposlenje (bar ne ono koje bi se moglo papirima dokazati). Viza mi je istekla u Maju. Kada sam se konsultovala sa zenom koja mi je prethodni put pomagala oko vize oko apliciranja za novu turisticku vizu poprilicno mi je ubila nadu. Rekla mi je da iako bi mi momak sve garantovao tesko da bi mi odobrili ponovo vizu. Kako je obrazlozila, prvo jer sam prethodnu turisticku vizu dobila navodeci da cu tamo provesti jedan odmor, 10-ak dana (sto sam i ispostovala),ali sam kasnije na tu istu vizu otisla jos 2 puta u Englesku. Drugo, jer sam nezaposlena. Trece, kaze da cak i kada bismo se momak i ja vencali sad to ne bi pomoglo (nisam pobornik vencavanja zbog papira samo mislim da je glupo da nas granice ogranicavaju sa kim bismo da se zabavljamo,zivimo...) Ono sto mene zanima je da li neko ima slicna iskustva Momak i ja bismo da pocnemo da zivimo zajedno. Kakve korake treba preduzeti? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 5, 2018 Koliko dana nakon dobijanja odgovora se može pokupiti pasoš? Da li ako dobijem odgovor 11. Jula mogu da dodjem po pasoš oko 16.-17. ili bolje što pre? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 5, 2018 On 7/4/2018 at 11:41 AM, SandraM said: Pozdrav svima! Treba mi pomoc u vidu saveta, korisnih informacija... Izvinjavam se unapred ukoliko budem preopsirna,ali mislim da jedino ukoliko detaljnije objasnim situaciju mogu da racunam i na konkretniju pomoc. Naime pre skoro 3 godine sam instalirala jednu igricu i pocela da komuniciram sa mnogim ljudima is virtuelnog sveta. Izmedju ostalih, I sa momkom sa kojim sam sad u vezi,a koji je iz Engleske. Upoznali smo se prosle godine kada sam bila u Engleskoj u poseti drugarici. Da napomenem da sam isla na turisticku vizu, drugarica je bila garant. I bilo je i nije bilo tesko da turisticku vizu dobijem...u tom trenutku sam bila u braku,sa stalnim zaposlenjem, jedino sam brinula jer sam zbog finansijskog "momenta" jer sam bila prijavljena na 30000din ...a sada je situacija totalno drugacija. Vise nisam u braku i nemam zaposlenje (bar ne ono koje bi se moglo papirima dokazati). Viza mi je istekla u Maju. Kada sam se konsultovala sa zenom koja mi je prethodni put pomagala oko vize oko apliciranja za novu turisticku vizu poprilicno mi je ubila nadu. Rekla mi je da iako bi mi momak sve garantovao tesko da bi mi odobrili ponovo vizu. Kako je obrazlozila, prvo jer sam prethodnu turisticku vizu dobila navodeci da cu tamo provesti jedan odmor, 10-ak dana (sto sam i ispostovala),ali sam kasnije na tu istu vizu otisla jos 2 puta u Englesku. Drugo, jer sam nezaposlena. Trece, kaze da cak i kada bismo se momak i ja vencali sad to ne bi pomoglo (nisam pobornik vencavanja zbog papira samo mislim da je glupo da nas granice ogranicavaju sa kim bismo da se zabavljamo,zivimo...) Ono sto mene zanima je da li neko ima slicna iskustva Momak i ja bismo da pocnemo da zivimo zajedno. Kakve korake treba preduzeti? Poštovana , ne gubite nadu Ja sam nekoliko puta dobila vizu kao nezaposlena ( u stvarnosti sam neregistrovani freelancer) i navela da mi tadašnji momak ,a sada suprug ( Britanski državljanin) pokriva sve troškove ( viza,let,boravak tamo) To što ste tražili vizu za 10 dana ... bili 10 dana po posle još 2 puta , verujem da nije nikakav problem - jer je viza sa više ulazaka . I ja sam svaki put išla po par puta i vraćala se... nekad ostajala 2-3 nedelje a nekad 1-2 meseca . Možete naglasiti da vam on plaća put , u pozivnom pismu neka i on to napiše, neka kaže i da ste u vezi, priložiti dokaze o vezi - ja uvek nosim zajedničke fotografije , njegov ugovor o poslu, platne isečke, izvode iz banke, ugovor o posedu stana , kopiju prve strane pasoša.... E sada , rekli ste da bi živeli zajedno, to je moguće uz vereničku vizu koja košta isto( čini mi se ) kao i supružnička . Mi smo se na primer venčali u Srbiji( izbegli troškove vereničke vize koja važi 6 meseci ) i odmah aplicirali za supružničku . A možete i aplicirati za Standard... ali onda nemate prava da tamo radite itd... Puno pozdrava Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 5, 2018 Izgleda da u bliskoj budućnosti nema ništa od ukidanja viza za srpske državljane U ovom trenutku ne mogu da najavim ukidanje viza, rekao je ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif, odgovarajući juče na pitanja građana na Fejsbuk strani Danasa. U okviru Intervjua na mreži, Kif je na par pitanja o ukidanju viza odgovorio da je to pitanje dosta šire i da obuhvata mnoge faktore, kao što su stopa legalnih i ilegalnih migracija, vladavina prava, vizna politika prema trećim zemljama… “Na neke od ovih faktora Britanija ne može da utiče”, naglasio je Kif. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2018 17 hours ago, littlewing said: Poštovana , ne gubite nadu Ja sam nekoliko puta dobila vizu kao nezaposlena ( u stvarnosti sam neregistrovani freelancer) i navela da mi tadašnji momak ,a sada suprug ( Britanski državljanin) pokriva sve troškove ( viza,let,boravak tamo) To što ste tražili vizu za 10 dana ... bili 10 dana po posle još 2 puta , verujem da nije nikakav problem - jer je viza sa više ulazaka . I ja sam svaki put išla po par puta i vraćala se... nekad ostajala 2-3 nedelje a nekad 1-2 meseca . Možete naglasiti da vam on plaća put , u pozivnom pismu neka i on to napiše, neka kaže i da ste u vezi, priložiti dokaze o vezi - ja uvek nosim zajedničke fotografije , njegov ugovor o poslu, platne isečke, izvode iz banke, ugovor o posedu stana , kopiju prve strane pasoša.... E sada , rekli ste da bi živeli zajedno, to je moguće uz vereničku vizu koja košta isto( čini mi se ) kao i supružnička . Mi smo se na primer venčali u Srbiji( izbegli troškove vereničke vize koja važi 6 meseci ) i odmah aplicirali za supružničku . A možete i aplicirati za Standard... ali onda nemate prava da tamo radite itd... Puno pozdrava Hvala puno na ohrabrujucem odgovoru! Za pocetak bila bih srecna i sa odobrenom turistickom vizom,ali se ne usudjujem da okusam srecu...a nije bas ni jeftin "sport". Strah me je i da ukoliko bi me jednom odbili to bi kasnije verovatno islo samo teze. Preplasena sam pricama koliko su rigorozni i koliko ljudi sa nasih prostora ne uspeva da dobije vizu. Moja situacija sada iz ugla Britanaca verovatno izgleda kao da sam potencijalni uljez....bez posla, nekretnina...bilo cega sto bi me vezalo za moju zemlju. A sa druge strane mi je tesko da poverujem da mogu da stanu na put jednoj iskrenoj vezi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 9, 2018 Poštovana Sandra , zato sam se i oglasila , jer je meni i moj slučaj delovao nerešiv , jednom davno sam išla kao student - dobila vizu, posle toga bila odbijena - jer nisam odnela shta je trebalo - tj. navela ime sponzora , a nisam dostavila nista sto dokazuje finansijsko stanje dotične osobe... i odbili su me , posle toga sam uvek u online aplikaciji pisala u delu gde pitaju -da li ste nekada bili odbijeni za UK vizu- pisala da jesam i obrazlozila zasto... i 4-5 puta dobijala vizu ,posle odbijanja . Moj savet je da navedete svog dechka kao sponzora , njegov ugovor o poslu,stanu,izvodi iz banke.... kopija prve strane pasosha, vashe reshenje o razvodu ... dokaz o vezi- slike ,znam da mnogi ljudi pozajme novac i uplate na devizni rachun pa to priloze kao “ uštedjevinu “ Jeste da ova viza deluje kao bauk, ali u suštini nije tako , više puta sam i sama prevodila dokumenta , davala kopije umesto originala, pa dobijala vize , jer na kraju krajeva i oni su ljudi , i nece sigurno stajati na put nekoj vezi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 10, 2018 Dobila vizu - odluka donesena 14ti dan, i onda mi je stigao pasos posle tri dana na kucnu adresu (nisam iz beograda). Dobile su nedavno vizu i jos dve drugarice, studenti. Jos mi jedan savet treba, da li mi je potrebno sa pokazem povratnu kad sletim u englesku jer ja ne znam niti koliko bih ostala a i mislila sam da odem u francusku kod rodjaka posle engleske pa odatle nazad za srbiju. Nemam plan vremenski. I ako mi budu trazili povratnu da pokazem a ja je nemam, sta moze da se desi na kraju? Nece sigurno da me vrate ali sta moze da se desi? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 10, 2018 12 hours ago, Norma_Jean said: Dobila vizu - odluka donesena 14ti dan, i onda mi je stigao pasos posle tri dana na kucnu adresu (nisam iz beograda). Dobile su nedavno vizu i jos dve drugarice, studenti. Jos mi jedan savet treba, da li mi je potrebno sa pokazem povratnu kad sletim u englesku jer ja ne znam niti koliko bih ostala a i mislila sam da odem u francusku kod rodjaka posle engleske pa odatle nazad za srbiju. Nemam plan vremenski. I ako mi budu trazili povratnu da pokazem a ja je nemam, sta moze da se desi na kraju? Nece sigurno da me vrate ali sta moze da se desi? mogu da te strpaju u zatvor na 7-8 godina, ili da te transportuju u hag Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 11, 2018 I ja sam je dobila, jeee! Odluka donesena 11. dan, mada sam se malo zaletela od sreće pa kupila karte skuplje nego što je trebalo, al s obzirom da idem na mesec dana, nema veze  Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 11, 2018 On 7/10/2018 at 9:18 AM, Norma_Jean said: Dobila vizu - odluka donesena 14ti dan, i onda mi je stigao pasos posle tri dana na kucnu adresu (nisam iz beograda). Dobile su nedavno vizu i jos dve drugarice, studenti. Jos mi jedan savet treba, da li mi je potrebno sa pokazem povratnu kad sletim u englesku jer ja ne znam niti koliko bih ostala a i mislila sam da odem u francusku kod rodjaka posle engleske pa odatle nazad za srbiju. Nemam plan vremenski. I ako mi budu trazili povratnu da pokazem a ja je nemam, sta moze da se desi na kraju? Nece sigurno da me vrate ali sta moze da se desi? Kada sletite , morate da popunite formular gde traze : kod koga idete , adresa gde cete boraviti , koliko ostajete , broj leta kojim ste dosli,odakle ste dosli , i naravno vashi podaci. Mene su na Lutonu uvek , ali uvek cinali... ispitivali chime se bavim, shta cu da radim u Engleskoj, kod koga idem,chime se ta osoba bavi i jednom su mi trazili da pokazem povratnu kartu... koju sam imala u mejlu... terali da ukljuchim telefon,koristim njihov besplatan wireless i pokazem kartu. Na drugim aerodromima je uvek bile sve ok... bez tih pitanja... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 22, 2018 Ima li neko iskustva sta treba za sponzorsku vizu jer jedna britanska firma zeli da me sponzorise i da radim za njih? Trebaju mi informacije sta oni kao firma treba da predaju (s obzirom da nemaju onu licencu znam da je to prva stvar koju treba da urade) i sta posle ja treba da predam sa moje strane. Ako neko ima iskustva vezano za ovu vrstu vize bila bih mu vrlo zahvalna na pomoci Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 22, 2018 Ima li neko iskustva sta treba za sponzorsku vizu jer jedna britanska firma zeli da me sponzorise i da radim za njih? Trebaju mi informacije sta oni kao firma treba da predaju (s obzirom da nemaju onu licencu znam da je to prva stvar koju treba da urade) i sta posle ja treba da predam sa moje strane. Ako neko ima iskustva vezano za ovu vrstu vize bila bih mu vrlo zahvalna na pomoci Da, prvo firma treba da dobije licencu da moze da zaposljava strance. Onda moraju da oglase posao (na koji se i ti prijavljujes) i ne smeju da nadju nikog bolje odgovarajuceg od tebe ko vec ima pravo da radi u UK. Posle toga, oni apliciraju za Certificate of Sponsorship (koji mozda dobiju, a mozda i ne - jer sad postoje i kvote za to) s kojim ti trazis radnu vizu (Tier 2 General osim ako nije neki poseban slucaj). Imaj u vidu da ima restrikcija i oko zvanja i oko minimum plate, da bi radno mesto bilo pogodno za vizu. Imas sve detaljno objasnjeno na sajtu vlade: https://www.gov.uk/tier-2-general Sent from my iTelephone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 22, 2018 Ima li neko iskustva sta treba za sponzorsku vizu jer jedna britanska firma zeli da me sponzorise i da radim za njih? Trebaju mi informacije sta oni kao firma treba da predaju (s obzirom da nemaju onu licencu znam da je to prva stvar koju treba da urade) i sta posle ja treba da predam sa moje strane. Ako neko ima iskustva vezano za ovu vrstu vize bila bih mu vrlo zahvalna na pomoci Meni je supruga prosla kroz taj proces sa NHS. U sustini nakon sto je dobila posao oni su joj dostavili spisak papira koja ona mora da dostavi za dobijanje vize. Proces je trajao oko 2 do 3 meseca i platili smo za oko 2300 evra na kraju za njenu vizu i osiguranje (tier 2 na 5 godina). Za detalje morao bih zenu da pitam Sent from my SM-G960F using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 22, 2018 1 hour ago, Ljuba1985 said: Meni je supruga prosla kroz taj proces sa NHS. U sustini nakon sto je dobila posao oni su joj dostavili spisak papira koja ona mora da dostavi za dobijanje vize. Proces je trajao oko 2 do 3 meseca i platili smo za oko 2300 evra na kraju za njenu vizu i osiguranje (tier 2 na 5 godina). Za detalje morao bih zenu da pitam Sent from my SM-G960F using Tapatalk Hvala ljudi puno! Ljubo, ako budes mogao da dobijes neke detaljnije informacije od zene, molim te javi mi (ibox ili na mail ana_simonovic@yahoo.com) Dosta bi mi znacilo Hvalaaaaaaaa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 22, 2018 NHS (verovatno svaki trust) vec ima licencu, a mislim da i medicinski radnici nisu uracunati u kvote za Tier 2, tako je da je moguce da situacija bude nesto drugacija za manje/privatne firme. Koji posao je u pitanju?Sent from my iTelephone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites