Posted July 23, 2018 U pitanju je pozicija asistenta/finansijskog asisitenta za manju firmu koja se nalazi u muzičkog industriji. Dečko mi je suvlasnik, pa se sa ostalim partnerima dogovorio da mene nekako dovuku tamo na sponzorsku vizu. S obzirom da sam već radila u tom svetu, da sam usko sarađivala sa svim njihovim klijentima, mislim da me bar to čini pogodnom za ovu poziciju. E sad moramo da skupimo informacije šta njima kao firmi treba a i šta ja moram da uradim sa moje strane. Čujem da nije ni malo jeftina ta viza pa me zanima i ima li šanse da me odbiju zbog nečega pa da svi ti novci padnu u vodu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 23, 2018 (edited) Pozdrav svima, imam par pitanja, citala sam forum i nisam videla da je neko imao slicno iskustvo, ali hajde da pokusam. Treba da putujem u UK turisticki na odmor sa deckom koji je UK drzavljanin a zivi i radi u Srbiji. Njegov drug iz UK bi mi poslao pozivno pismo i naveo da cemo boraviti kod njega (mada planiramo drugi smestaj ali verujem da je bolje imati pozivno). Od dokumenata mogu da prilozim platne listice, izvode iz banke, potvrdu od poslodavca, imam dovoljno novca (oko 900eur za 7 dana plus na dinarskom oko dve plate). 1. Da li je problem sto pozivno pismo tehnicki nije od mog prijatelja nego od prijatelja mog decka (kojeg jos uvek ne poznajem)? 2. Da li da treba da prilazem nesto od deckovih dokumenata? Bojim se da ne pomisle da cemo ostati tamo jer je on UK drzavljanin, procitala sam ovde da su jednu devojku odbili za turisticku jer nisu bili ubedjeni da njen muz koji je Irac zivi ovde... Mogla bih da prilozim kopiju njegovog pasosa gde se vidi srpska radna viza i dozvola boravka u SRB koja vazi do sl.godine, eventualno bih mogla da ga iscimam za potvrdu s posla i kopiju ugovora o iznajmljivanju stana... ima li potrebe ili je to zatrpavanje nepotrebnim dokumentima? Ne nadjoh nigde iskustva nekog ko je putavao turisticki sa UK drzavljaninom... Hvala unapred Edited July 23, 2018 by nnn88 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 23, 2018 Čujem da nije ni malo jeftina ta viza pa me zanima i ima li šanse da me odbiju zbog nečega pa da svi ti novci padnu u vodu Na zalost, naravno da ima sansi Firma (arhitektonski biro) za koju ja radim je proslog meseca ostala bez jedne Australijanke kojoj posle dve godine nisu produzili Tier 2 vizu, tj. nisu joj dali novi Certificate of Sponsorship (razlog: ispunjena kvota).Sada pokusavamo da dobijemo CoS za jednu Kineskinju, i evo vec nekoliko nedelja cekamo odgovor. Apropo skupljanja informacija, na gov.uk je stvarno detaljno objasnjeno i sta njima treba da dobiju licencu, i sta im treba za CoS, kao i sta tebi treba za vizu. Sent from my iTelephone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 23, 2018 Znaci nije to bas sigruno koliko sam ja mislila da jeste :/ Pa jel bar vracaju pare ako se ne dobije? Ili i to uzimaju kao i za turisticku i ne vracaju? Hvala puno na savetu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 23, 2018 29 minutes ago, Anny88 said: Znaci nije to bas sigruno koliko sam ja mislila da jeste :/ Pa jel bar vracaju pare ako se ne dobije? Ili i to uzimaju kao i za turisticku i ne vracaju? Hvala puno na savetu Ne znam ja da je bilo koja aplikacija za vizu sigurna? I naravno, nema refundacije, kao i za ostale vize. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 24, 2018 Znaci nije to bas sigruno koliko sam ja mislila da jeste :/ Pa jel bar vracaju pare ako se ne dobije? Ili i to uzimaju kao i za turisticku i ne vracaju? Hvala puno na savetuNegde oko hiljadu evra je islo za vizu a hiljadu i nesto za neko osiguranje (nisam siguran ali javicu ti). Nama je bilo receno da ako ne uspe aplikacija ovaj deo sto se odnosi na vizu bice rip a ovaj drugi refundiran.Sent from my SM-G960F using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 9, 2018 Pozdrav svima. Posto sam iz Britanije otisla u Francusku, nisu mi udarili pecat i to me sad brine kako da dokazem da sam iz zemlje otisla? Narocito sto planiram da se vracam opet za dva meseca i ostanem bar mesec i po, dva. Da li duzina boravka (i kako ona moze da se dokaze) utice na ponovno dobijanje vize? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 9, 2018 Ne lupaju pečate prilikom izlaska. Dokaz da si izašla su ti ulazni francuski pečat i vozna karta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 9, 2018 Hvala na odgovoru. Ali nikakav pecat ni prilikom ulaska u francusku. Zato mi je cudno. Mada i ranije kad sam putovala kroz EU ne udaraju pecate, ali rekoh mozda je drugacija procedura poso je UK u pitanju. Bitno mi je samo sa mi se ne pravi problem prilikom sledeceg apliciranja za vizu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 9, 2018 Operater voza ce (u teoriji bar) da dostavi tvoje podatke UK vlastima da si izasla. Mozda bi bilo zgodno sacuvati tu voznu kartu. Sent from my iTelephone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 15, 2018 Imam jedno pitanje, jel treba da se prevodi medjunarodni vencani list i da li treba apostil na njemu kako bi se brak sklopljen ovde registrovao u UK? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2018 Meni nisu lupili pečat prilikom ulaska u Srbiju i Grčku iz engleske, je l bi mogao boarding pass da bude dokaz da sam izašla iz zemlje? 😒 Je l imaju oni neki drugi način da provere to, jer sam oba puta izašla kad i planirano, valjda neće ti pečati praviti problem sledeći put kad budem aplicirala :s Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2018 Avio kompanije bi morale da im dostave info, jer nema vise kontrole (ni pecata) na izlazu. Sacuvaj bpass za svaki slucaj.Sent from my iTelephone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 22, 2018 jel moze neko da mi pojasni proceduru oko legalizacije, ili ti prijavljivanja braka sklopljenog u srbiji u uk, sta je potrebno osim medjunarodnog vencanog lista, jel treba prevod za isti (jer je na francuskom ali sa smernicama na ostalim jezicima), unapred hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 22, 2018 Planiram turisticku posetu Londonu, oko 5 dana, odseo bih kod rodjake, interesuje me kakve su mi sanse za vizu sa platom od 35000 i stanjem na racunu oko 700 evra? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 24, 2018 Zdravo dobri ljudi! Moj dragi britanac i ja smo odlucili da se uzmemo pa sad imamo milion pitanja sta i kako. Zamolila bih nekog ako je imao slican slucaj da nam pomogne bilo kako. Bila bih mu vrlo zahvalna Prvo sto se vize tice, ja sam sad u Beogradu i treba u novembru da predam za vizu kako bih otisla tamo i kako bi obavili opstinsko vencanje. Sad mi nije jasno za koju vizu treba da apliciram....Vidim ima Standard Tourist viza (vec dva puta sam imala istu kad sam isla da ga posecujem) i ima neka Marriage Visitor visa koja sluzi samo za one koji hoce da se uzmu (traje isto 6 meseci). Odlucili smo da se uzmemo u opstini u Sheffieldu. E sad, gledam na njihovom sajtu i oni imaju opciju book a registar i give a notice of marriage. Nisam sigurna da li mogu samo da bukiram ili ipak moram da cekam neku njihovu odluku, nekih 28dana? I kako je to moguce odraditi a da ja ne idem u Englesku (jer nemam vizu). I da li ja sa turistickom vizom mogu da odem u Englesku, prijavim se tamo u Town Hall-u i cekam da dobijem taj njihov odgovor za 28dana ? Hvala unapred na pomoci Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 24, 2018 Bas lepe vesti! Cestitam!! Alo se vencavas u UK moras da apliciras za fiance vizu i dok si tamo na toj vizi da se obavi vencanje. Nakon toga apliciras za spouse. Isplativije ti je da se vencate u Srbiji i odmah apliciras za spouse. Ali ne smes da se vencavas na turistickoj Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 24, 2018 24 minutes ago, Norma_Jean said: Bas lepe vesti! Cestitam!! Alo se vencavas u UK moras da apliciras za fiance vizu i dok si tamo na toj vizi da se obavi vencanje. Nakon toga apliciras za spouse. Isplativije ti je da se vencate u Srbiji i odmah apliciras za spouse. Ali ne smes da se vencavas na turistickoj Hvala puno !!!! Isto hvala puno na odgovoru i pomoci Sve mi se cini komplikovano, a citam na milion strana sta ljudi pisu, pa samo sebe jos vise zbunjujem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 26, 2018 Pozdrav svima, nadam se da cete moci da mi pomognete. Pretrazio sam sve moguce sajtove i blogove i sto vise citam, to me vize zbunjuje jer ima mnogo razlicitih informacija na sajtovima koje sam gledao sto se tice dokumentacije, tako da mi i dalje nije jasno sta sve treba. Objasnicu vam moju situaciju i sta mislim da treba od dokumentacije i nadam se da mozete da mi napisete sta mi jos fali ili je kojim slucajem visak Ovako, idem sa drugom sredinom novembra na utakmicu. Idemo wizzairom za london i onda busom za liverpool. Vec sam rezervisao smestaj u londonu (booking.com) i smestaj u liverpulu (airbnb), rezervisao avionske karte i rezervisao povratne karte busom london-liverpool. obojica smo studenti i nismo zaposleni. Ovo imamo spremno od dokumentacije, samo bih vas zamilio da dopunite sta treba: 1. Pasos 2. Potvrde o rezervaciji hotela/aviona/autobusa 3. Potvrda o studiranju sa fakulteta 4. Kopija indeksa i original koji cu poneti na uvid 5. Izvod iz banke koji pokazuje da imamo dovoljno novca. 100e po danu 6. kopija pasosa svih clanova porodice e sad, sta tu trebam da dodam? i da li je i nama potrebno pozivno pismo? nemam nikog u engleskoj i mislim da je nelogicno da moram da imam tamo nekog da bih posetio zemlju. hvala unapred!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 27, 2018 Sve sto ti treba od informacija, mozes naci na zvanicnom sajtu, nema potrebe da gubis vreme na ostalim sajtovima i blogovima. Tamo imas apsolutno svaki detalj objasnjen. Ako i nakon svega iscitanog budes imao neodumica, pitaj. Pogledaj ovde: https://www.gov.uk/apply-uk-visa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 27, 2018 9 hours ago, Dragance said: Sve sto ti treba od informacija, mozes naci na zvanicnom sajtu, nema potrebe da gubis vreme na ostalim sajtovima i blogovima. Tamo imas apsolutno svaki detalj objasnjen. Ako i nakon svega iscitanog budes imao neodumica, pitaj. Pogledaj ovde: https://www.gov.uk/apply-uk-visa To je prvi sajt koji sam pogledao, ali tu nema nikakvih konkretnih informacija o dokumentima. https://www.gov.uk/standard-visitor-visa/documents-you-must-provide Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 27, 2018 (edited) Procitaj jos jednom pazljivije i pronadji: "Read the full list of supporting documents you can provide". Klikni na link, pa ces vec videti. Edited August 27, 2018 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 27, 2018 (edited) 3 hours ago, Dragance said: Procitaj jos jednom pazljivije i pronadji: "Read the full list of supporting documents you can provide". Klikni na link, pa ces vec videti. Procitao sam i to. https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/549692/Visitor_Supporting_Documents_Guide_-_English_version.pdf Section 1 documents you must provide with all visit applications. - Tu spada samo travel documents znaci pasos. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Section 2 suggested documents that you might want to provide in order to demonstrate that you meet the requirements of Appendix V: Immigration Rules for Visitors. 1. Financial documents showing that you have sufficient funds available. These must clearly show that you have access to the funds - znaci izvod iz banke, sto vec imam 2. Confirmation of legal residence, if you are not a national of the country in which you are applying or your right to reside there is not included in your passport. - ovo ne treba nista jer sam drzavljanin Srbije 3. Details of employment or studies where you have stated in your application that you are either employed or in full-time studies. - potvrda sa fakulteta, takodje vec imam spremno Ostala dokumenta su vezana za zaposlenje i Business activities a s obzirom da nismo zaposleni i ne idem zbog Business activities, ne mozemo da predamo nista od tih dokumenata. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Section 3: Additional documents for specific types of visitors Ovde samo mogu da kliknem na Visitor (Marriage/Civil Partnership) jer ne spadam nigde. A u toj sekciji Visitor (Marriage/Civil Partnership) ne pise nista osim nekih dokaza za brak, sto takodje nije moj slucaj. Znaci po ovome bi samo trebao da odnesem: 1. Pasos 2. Potvrdu sa faksa 3. Izvod iz banke A na svim sajtovima koje sam gledao pise da treba nesto pored toga. Tako da nisam siguran da li stvarno treba jos nesto pored toga ili je to to? I meni nekako deluje nelogicno da su samo ova tri dokumenta potrebna. Hvala unapred. Edited August 27, 2018 by vecitiputnik Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 27, 2018 Obavezno napisi rutu puta, i na kraju im napisi da ti je namera iskljucivo da ides na utakmicu i da posetis grad, da se vracas(i kad) da nastavis da studiras. Sve to na engleskom. Tako smo decko i ja i bez problema dobili Obavezno koiju povratne karte Srecno! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 28, 2018 On 8/22/2018 at 6:46 PM, MiskoP said: jel moze neko da mi pojasni proceduru oko legalizacije, ili ti prijavljivanja braka sklopljenog u srbiji u uk, sta je potrebno osim medjunarodnog vencanog lista, jel treba prevod za isti (jer je na francuskom ali sa smernicama na ostalim jezicima), unapred hvala Pored toga sto je apostil na srpskom, najverovatnije treba da se ''prevede'', da li neko zna sta je pored medjunarodnog vencanog lista, za koji isto najverovatnije treba prevod, potrebno da se prijavi, legalizuje brak u UK Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites