Britanske vize

2,302 posts in this topic

Dobio sam E-Mail da mi je zahtev obradjen i da su dokumenta poslata u Bg, bukvalno sam pre nedelju dana predao, proslo je 4 radna dana, danas je peti. Mozda sam preveliki pesimista ali ne mirise mi na dobro :D

Da li neko zna da preporuči dobru i pouzdanu agenciju preko koje bih aplicirao za UK vizu?

On 8/14/2019 at 10:54 AM, Dudogi said:

Da li neko zna da preporuči dobru i pouzdanu agenciju preko koje bih aplicirao za UK vizu?

Pogledaj baner u gornjem delu stranice ;)

Pozdrav članovi, 

Nova sam na forumu, što ne znači da nisam iščitala ranije postove. ;) 

Naime, trenutno sam u aplikaciji za EU settlement sheme, pa me zanima da li je neko skoro aplicirao za ovu novu šemu? 

Došla sam do dela aplikacije gde treba da štikliram dokumenta koja ću priložiti. Između ostalog, među mandatory documents stoji da priložim pasoš ili putni dokument "for V. D. (moj suprug, EU građanin) from British citizen.. U potpunom sam zbunu. Nigde u upitniku nisam navela da je Britanski državljanin, niti da neko garantuje od Britanaca za njega. Ne znam šta bi to moglo značiti. 

Zaposlen je u Belfastu i tamo je od oktobra prošle godine. Dobio je pre settled status koji važi do 2024.god.10 godina u braku, svoje dece. 

Od dokumenata smo pripremili, (što ću na kraju sama uploadovati) njegovu sertifikovana kopiju Eu pasoša, moj pasoš, internacionalni Venčani list. Kao dokaz da smo u braku pored imkv, dostavićemo fotografije, kupoprodajni ugovor za stan gde se oboje navodimo kao vlasnici stana, poreska rešenja na imovinu na oba imena, računi na moje I njegovo ime, IMKR za decu koja su eu građani, kao i njihove kopije pasoša. Dokaz da je kvalifokovana osoba: bankovni izvodi od novembra 2018 do kraja avgusta, ugovor o radu kao i letter od poslodavca, ugovor o stanovanju na njega (stan će iznajmiti kad dobijemo pozitivan odgovor), njegov aplikacioni broj za pre settled status kao i pismo od Home office da mu je status potvrđen, Wu transakcije od prošle godine do sada. Da li mislite da bih još nešto mogla priložiti (prepiske nisam htela da printujem jer su fotografije i deca dovoljno jak dokaz da smo u braku, kao i zajednička nekretnina). 

Hvala unapred na odgovorima i izvinite na dugačkom postu. Nadam se da nisam bila konfuzan u izlaganju. 

Pozdrav članovi, 

Nova sam na forumu, što ne znači da nisam iščitala ranije postove. ;)

Naime, trenutno sam u aplikaciji za EU settlement sheme family permit, pa me zanima da li je neko skoro aplicirao za ovu novu šemu? 

Došla sam do dela aplikacije gde treba da štikliram dokumenta koja ću priložiti. Između ostalog, među mandatory documents stoji da priložim pasoš ili putni dokument "for V. D. (moj suprug, EU građanin) from British citizen.. U potpunom sam zbunu. Nigde u upitniku nisam navela da je Britanski državljanin, niti da neko garantuje od Britanaca za njega. Ne znam šta bi to moglo značiti. 

Zaposlen je u Belfastu i tamo je od oktobra prošle godine. Dobio je pre settled status koji važi do 2024.god.10 godina u braku, svoje dece. 

Od dokumenata smo pripremili, (što ću na kraju sama uploadovati) njegovu sertifikovana kopiju Eu pasoša, moj pasoš, internacionalni Venčani list. Kao dokaz da smo u braku pored imkv, dostavićemo fotografije, kupoprodajni ugovor za stan gde se oboje navodimo kao vlasnici stana, poreska rešenja na imovinu na oba imena, računi na moje I njegovo ime, IMKR za decu koja su eu građani, kao i njihove kopije pasoša. Dokaz da je kvalifokovana osoba: bankovni izvodi od novembra 2018 do kraja avgusta, ugovor o radu kao i letter od poslodavca, ugovor o stanovanju na njega (stan će iznajmiti kad dobijemo pozitivan odgovor), njegov aplikacioni broj za pre settled status kao i pismo od Home office da mu je status potvrđen, Wu transakcije od prošle godine do sada. Da li mislite da bih još nešto mogla priložiti (prepiske nisam htela da printujem jer su fotografije i deca dovoljno jak dokaz da smo u braku, kao i zajednička nekretnina). 

Hvala unapred na odgovorima i izvinite na dugačkom postu. Nadam se da nisam bila konfuzan u izlaganju. 

Apliciram za settlement family permit iz Srbije, na osnovu njegovog pre settled statusa koji je dobio. 

I da, on je u Belfastu

Pomoc!

Zovem se Đorđe i apliciram za Britansku vizu i ne znam kako da unesem svoje ime: Đorđe, Djordje ili Dorde?

Jel aplicirao neko, da mu je odobrena viza a da u imenu ima naših slova?

Mislim da sam negde bio naišao da stoji da se unosi samo engleski alfabet, ali to ne piše na ovoj strani. Piše samo da navedem kako stoji u pasošu, a u pasošu na jednom mestu stoji Đorđe, a na drugom Dorde.

Pomagajte!

Unapred zahvalan,

Đole (ako niste do sada već skontali) :D

Pozdrav svima!

Drugi put apliciram za vizu, i imam par pitanja: 

1. U kom formatu treba da budu dokumenta koja sami aploudujemo na TLS sajt, pdf, jpeg.. ? I da li je potrebno da sve bude u boji i A4 formatu? Da li postoji neki redosled kojim aploudujemo dokumenta, ili sve ide odjednom?

2. Da li je potrebno posle poneti ta dokumenta i originale u TLS centar radi provere, ili su potrebni samo pasoš, potvrda o uplati, popunjena checklista i formular? 

3. Za vreme trajanja prethodne vize sam tri puta ušla u UK da posetim dečka koji je britanski državljanin. Poslednji put sam na onom papiru koji popunjavamo napisala da ostajem 17 dana. Međutim, na dan kad sam trebala da napustim zemlju sam propustila let zbog sudara na autoputu i zastoja koji je trajao 3h, nakon čega sam kad sam stigla na aerodrom odmah na šalteru avio kompanije kupila kartu za prvi sledeći let nazad, što je bilo dva dana kasnije i imam papirić sa novom kartom kupljenom na šalteru koji bih mogla da priložim kao dokaz. Da li mislite da je potrebno ovo pominjati prilikom aplikacije, s obzirom da sam ostala dva dana duže nego što je isprva "planirano"? Ili možda dečko da pomene to u pozivnom pismu, s obzirom da me je on vozio na aerodrom.

4. Da li je problem što je pozivno pismo vrlo slično prošlogodišnjem, samo smo malo promenili neke rečenice i dodali relevantne "novitete" (?)

1. Nebitne su boje, format je PDF sto nije problem jer se vrlo lako konvertuje jpg u pdf i obrnuto. Aploudujes kojim god redom, ne moras odjednom, mislim da sam ja svoje kacio u 2 razlicita dana.

2. U TLS nosis ono za sta pise da je obavezno stampanje, mislim da je to sto si napisao sve sto treba, cak nisam siguran da treba potvrda o uplati.

3. Ne, nije bitno.

4. Nema to veze.

@ledjo.zr pises onako kako ti pise u pasosu na dnu stranice sa podacima.

Hvala puno na brzom odgovoru! :) Još jedna sitna stvar me interesuje, da li je potrebno da u svakom pdf dokumentu bude samo po jedna strana, ili mogu da grupišem relevantne stvari? 

Pozdrav. Ne uspevam sam da pronadjem taj "detalj" pa ako neko moze da pomogne. Da li postoji mogucnost da se pasos zadrzi dok traje procedura odlucivanja, kako bi mogao da putujem u tom periodu? 

On 8/13/2019 at 9:37 AM, skiner_x said:

Dobio sam E-Mail da mi je zahtev obradjen i da su dokumenta poslata u Bg, bukvalno sam pre nedelju dana predao, proslo je 4 radna dana, danas je peti. Mozda sam preveliki pesimista ali ne mirise mi na dobro :D

Dobio sam vizu na 6m :)

18 hours ago, deleter said:

Postoji ali se dodatno plaća, mislim da je bilo oko 70€

Da, da, pitao sam i danas na licu mesta, postoji mogucnost, placa se 9000 rsd. 

We are currently experiencing issues with our downloadable document checklist.

This feature has been temporarily disabled and we are working as quickly as possible to fix the problem. We apologise for any inconvenience caused.

If this affects you and you are not able to download your checklist, you should download a copy of your application form below and go to the documents section.

You should also bring a copy of this to your “documents and biometrics” appointment.

None of your information will be lost and your application will not be affected.

Je li zna neko šta tačno treba da uradim u slučaju da se ovo ne popravi? Termin u TLS centru mi je zakazan za Ponedeljak, 23 Sept, i već tri dana nisam u mogućnosti da preuzmem checklistu.

Pise ti ispod:

Optional actions

Download a copy of your application form

You can download a copy of your application form for your records. This document will only be available to download until 12 January 2020.

Ja sam imao isti problem, skini i kopiraj kopiju aplikacije, ponesi onaj GW broj i to je to. Znaju i oni da postoji problem tako da nije problem sto nema check liste. 

Srecno sa apliciranjem.

Jesu li trebali da mi uzmu u TLS centru i onu formu od 13 strana? Od svega što sam predala, naknadno su skenirali samo checklistu i vratili mi sve bez skeniranja forme. Oni to pretpostavljam imaju u digitalnom formatu? Ili sam ja prošla sa izostavljenim dokumentom? 😰😰

E da, i je l mislite da ima šanse da mi do 14. Oktobra stigne pasoš ako sam ga predala 24. Septembra i istog dana je stigao u DMC 🤕 Preračunala sam se izgleda i kupila karte za 15. Oktobar 😞

Edited by Papirus

Ako si aplicirala za Standard Visitor (6 meseci) kao i ja, sigurno ce ti moje iskustvo pruziti ozbiljnu nadu :D

Ja sam predao proslog ponedeljka i evo danas  popodne (cetvrtak) su me obavestili  mejlom da mogu da dodjem da preuzmem pasos. Od predaje do preuzimanja tacno 10 radnih dana, u DMC efektivno 7 dana. Prvi put je cini mi se bilo 5-6 radnih dana od predaje do preuzimanja kad sam vadio i dobio 2014. godine. Videcemo sutra kakav je ishod.

Inace, vidim da je i dalje sve u Varsavi (negde procitah da je promenjeno i da je u Londonu sada). To zakljucih iz naslova u mejlu gde pise Warsaw, pa zakljucih uz dosta logike da se ljudi javljaju iz Varsave, jel...