Viza za SAD

2,896 posts in this topic

Pozdrav, 

Planiram da idem u Meksiko na leto, pa pošto većina letova ide preko Amerike, htela sam da ubijem dve muve i da posetim neke prijatelje u Americi. E sad, nisam sigurna kolike su mi šanse za dobijanje američke vize. Ja sam već dva puta bila na w&t i uredno se vratila, takođe sam bila u Australiji i većem delu Evrope, znači pasoš mi je lepo popunjen. E sad, problem je što nisam udata i radim preko neta, što znači da nemam "stalno zaposlenje". Muči me to što se u glavnom bračni status i posao gledaju kao "razlog za vraćanje u Srbiju". Na sebi imam samo auto, ali bih imala dovoljno novca na računu da mi ne nedostaje tokom boravka.

Kakve su vaše procene, da se prijavljujem za vizu, ili da ni ne pokušavam? 

Hvala

Pokusas, pa ako dobijes, super. Ako ne dobijes, apliciras za meksicku vizu, pa biras neki let koji ne ide preko SAD.

PS: Lici mi da je odlican momenat za kupovinu karata za Meksiko, u poslednjih mesec dana vidjam gomilu promocija za tamo, kako iz Evrope, tako iz Severne, a i Juzne Amerike.

Edited by Dragance

Poštovani, 

s obzirom na to da mislim da je iskren pristup prilikom viziranja najbolji način za dobijanje, kao i na to da sam isto mišljenje mnogo puta pročitala od prvog do poslednjeg posta na ovoj temi, zanima me jedna stvar. Koliko je pametno pominjati osobu (dečka) koji je preko J1 vize ostao ilegalno da radi u SAD, a ja bih ga isključivo turistički posetila, tačnije može li to direktno da mu naškodi? Čini mi se da se majka koja je dobila vizu da bi posetila sinove koji su ilegalno tamo nije javljala posle :smile:  Aplicirala bih za turističku vizu sredinom leta nakon ispitnih rokova, studentkinja, druga godina, dobre ocene, i ostala dve do tri nedelje. 

Unapred zahvalna!

Iskren pristup je svakako najispravniji pristup, ali bojim se da ti u ovom slucaju znatno umanjuje sanse da dobijes vizu. Mozda bi bilo pametnije ici u posetu nekoj drugarici ili rodbini, ako ih imas tamo. Studije su dovoljan argument da ces se vratiti, ali jako je vazno i da pokazes da imas dovoljno sredstava da finansiras taj put. Neka druga putovanja u inostranstvo svakako doprinose pozitivnom utisku.

PS: Zanimljiva mi je teza da bi decka posetila iskljucivo turisticki :spot:flowers::

Edited by Dragance

Hahaha, isključivo turistički u smislu bez namere da ostanem, fakultet na prvom mestu :smile: Jedina opcija sa prijateljima je na suprotnoj strani SAD-a, deluje mi kao malo komplikovanija varijanta. Hvala Vam na odgovoru!

Hej, cao! Danas su me odbili za turisticku vizu. Da ne sirim puno, samo ako mogu nekome da pomognem time da kazem gde sam mozda ja pogresila.

Konzul mi je postavio par pitanja, gde idem, koliko ostajem, kod koga idem i kolika mi je plata. Iskucao sve u racunaru i saopstio mi da mi viza nije odobrena bez objasnjenja, samo mi dao onaj glupi papir na kome pise da nisam dovoljno vezana za zemlju. Ugl, oni sto mislim da sam mogla bolje, to je da mu umesto kratkih odgovora sve nasiroko objasnim iako nije pokazao neko interesovanje. Isto da pocnem da mu vadim one papire kao dokaz toga o cemu pricam, a koje mi uopste nije ni trazio.

Ne znam, mozda ni to ne bi pomoglo, ali eto, mislim da je to trebalo i da cu uraditi sledeci put, jer na osnovu moje situacije nema konkretnog razloga da me odbije. Ako nekome znaci, cisto da zna da ne ocekuje da ce biti pitan za argumente zasto zeli da ode i jos vise, zasto zeli da se vrati, pa mozda trebamo sami objasniti i uveriti ih. Mozda to i ocekuju. Pozdrav!

Edited by Majusna

Hej,Majusna pozdrav :smile: Zao mi je sto su te odbili,i mene su. Sto se tice objasnjavanja,ja sam pokusala ali mi nista nije vredelo,ona je samo odmahivala glavom na svako moje objasnjenje.Takodje sam imala papire,to nisam pokazala I ja se kajem.Sledeci put cemo drugacije.Reci mi samo,da li si isla preko agencije turisticki ili kako? Jer ja nesto mislim da bi me mozda pustili da sam imala aranzman,ovako sam navela da idem kod prijatelja,sto je tacno ali izgleda nije garancija..

Sama sam zakazala, jer mi nije trebala pomoc agencije. Papire sam svakako morala sama da povadim, a sama uplata i prijava nije komplikovana. Angazovanje nekoga ne znam da li pomaze... Mozda jedino ako mogu da posavetuju oko davanja ,,pametnijih" odgovora, a samo zakazivanje, da li sam ja ili neko drugi, msm da ne menja stvar.

Sad citam opet, izgleda da si me nesto drugo pitala :smile: Mislis, za putovanje? Ne preko agencije, ovako, u posetu kao ti. Nisam htela da lazem, a i ne vidim problem u tome da se poseti neko tamo

Da,pitala sam za turisticku agenciju :smile: U potpunosti se slazem sa tobom,takodje nisam htela da lazem,kazu oni tamo su profi,provale ako lazes,pa onda sto nisu provalili da sam ja samo htela da odem na letnji odmor 2.nedelje.. nema veze sta da se radi

😄 ma meni je najgore sto deru za takse, novac ne mogu da prebolim. 😄 A sto se tice odmora, otici cu negde na more, bas me briga 😃

Dzabe kakve god odgovore da dajete (kratke ili duge) jer unapred sve sto vas pita vec ima u ds160.

1 hour ago, dbrdo said:

Kakva je uopste bila prolaznost danas? Ja sutra u 13h.

Nije se jos vratio dezurni forumski izvestac iz ambasade.

Zdravo ljudi, citala sam forum vise puta i zaista hvala svima koji objavljuju svoja iskustva.. 

Moja situacija je sledeca, decko mi je amerikanac i upoznali smo se pre dve godine kada sam ja bila na j1 vizi.. isla sam dva puta i on je dolazio dva puta u Srbiju.. sada bih aplicirala za turisticku, medjutim brine me sto vise nisam student, diplomirala sam nedavno, a posao mi je na neodredjeno.. 

Smatram da je iskrenost najvazija na razgovoru, tako da bih svakako rekla da idem kod njega u posetu.. poslao bi mi i garantno pismo i najverovatnije bih ostala 3 nedelje.. sto se putovanja tice pasos mi je prilicno pun... interesuje me kakvo je vase misljenje i da li imate neki savet? 

Edited by Tulipp

Samo da javim info za drugaricu, bila par puta u Americi, dve vize imala, otisla po novu i stativa.
Jbg izgleda da su bas odlepili zbog ovog ostajanja.

Jedino ako te izvuce bas veliki racun u banci. Ovo ostalo ti ne ide u prilog, cak ni sa garantnim pismom. Bolje da decka ne pominjes, ako nemaju kako da provere. Jer cim kazes ,,decko Amerikanac" , ostalo te nista nece ni slusati. Necu da te bedacim, nego ti kazem realno, ako mogu da ti pomognem

Ni meni nije jasno zasto je ne bi slusali.Ako joj je decko amerikanac utoliko im je svejedno,znaju da moze traziti verenicku I ostati svakako,ne mislim da im se isplati da je odbijaju.

Upravo to.. svakako mi nije cilj da ostanem, da sam htela ostala bih prosle godine.. izmedju ostalog, master studije mi pocinju u oktobru, tako da mozda i to moze da pomogne kao razlog da se vratim.. :smile:

Mislim da su ti sanse sasvim solidne. Naravno svakome moze da se desi da dodje kad je nekome los dan ili u periodu kad treniraju strogocu ali stav ti je ispravan, ako imas urednu dokumentaciju bice sve ok :smile:

Ma to ima fama kao jao ostaces na crno zato sto imas decka?!? Ne znam zasto se ljudi tripuju. U top 3 je kao i npr nisi nige pre putovala? Pa ne mozes u US imamda te odbiju 100% kako to prvo putovanje pa bas US?!?

Potpune nebuloze. Da neko hoce da ode da ostane ima verenicku/bracnu vizu.

28 minutes ago, Tulipp said:

Upravo to.. svakako mi nije cilj da ostanem, da sam htela ostala bih prosle godine.. izmedju ostalog, master studije mi pocinju u oktobru, tako da mozda i to moze da pomogne kao razlog da se vratim.. :smile:

Da, to moze da ti pomogne. Ugl, iznesi im sto vise dokaza zasto bi ostala u zemlji, dobro im naglasi, to ti je najvaznije. Srecno! 

Slazem se da zvuci kao nebuloza, i ja sam bila sa tim stavom, ali sam videla da se u praksi pokazalo drugacije.Sto se tice pasosa,  i ja msm da nema veze to to da li je neko ranije putovao negde. Mozda samo pomogne ako jeste, ali ne verujem da odmogne i ako nije.

Glupo mi je da se raspravljam ovde, jer svi samo iznosimo misljenja. Ustvari niko ne zna kakvi su im kriterijumi . I svi smo citali razlicite situacije, do one da su se ljudi posle par meseci odbijanja pojavili opet sa istom situacijom i bila im je odobrena

8 hours ago, Majusna said:

Slazem se da zvuci kao nebuloza, i ja sam bila sa tim stavom, ali sam videla da se u praksi pokazalo drugacije.Sto se tice pasosa,  i ja msm da nema veze to to da li je neko ranije putovao negde. Mozda samo pomogne ako jeste, ali ne verujem da odmogne i ako nije.

Glupo mi je da se raspravljam ovde, jer svi samo iznosimo misljenja. Ustvari niko ne zna kakvi su im kriterijumi . I svi smo citali razlicite situacije, do one da su se ljudi posle par meseci odbijanja pojavili opet sa istom situacijom i bila im je odobrena

Ja cu odmah da te demantujem!!! I kod mene danas stativa. Samo cu ukratko jos sam pod stresom, ne zbog vize koliko zbog neobjasnjenje sto si odbijen. Nijedan papir nije trazio, a sve pripremio, slabo sam kao putovao zadnjih godina pa odjednom Amerika, a prethodni pasos sa 6 sengenskih,plus jos kojekakvih viza koji nije ni pogledao.Pa sta oni misle da su bogom poslati , da nema covek gde da ode sem tamo, ma bezobrazluk.