Viza za SAD

2,893 posts in this topic

To mozda zvuci kao razlog zasto su te odbili ali nije sigurno. Sve gde si putovao si stavio vec u ds160 tako da je znao bez da ti gleda i jedan i drugi pasos.

12 hours ago, dbrdo said:

Ja cu odmah da te demantujem!!! I kod mene danas stativa. Samo cu ukratko jos sam pod stresom, ne zbog vize koliko zbog neobjasnjenje sto si odbijen. Nijedan papir nije trazio, a sve pripremio, slabo sam kao putovao zadnjih godina pa odjednom Amerika, a prethodni pasos sa 6 sengenskih,plus jos kojekakvih viza koji nije ni pogledao.Pa sta oni misle da su bogom poslati , da nema covek gde da ode sem tamo, ma bezobrazluk.

I ja sam bila pod stresom dok nisam shvatila kako stvari funkcionisu.Ne postoji pravi razlog samo nadje nesto iz obrazca sto bi moglo da se upotrebi kao argument ma koliko to glupo bilo.Mislim da u nasim slucajevima ne postoje razlozi vec samo izgovori.Mislim ono,reci mi mislim da ces da ostanes pa da ja pokusam da objasnim zasto necu a ne da mi izmisljas tu glupe razloge.

Najveci fazon sto nece da te saslusa, ja mislim da oni vec ranije naprave selekciju

Evo sad cu vam docarati moj slucaj od juce.

Intervju zakazan za 13h, tamo sam bio oko 12,45, oko 25 ljudi.Prozovu nas prodje se osnovni pregled, ostave telefoni, i picis u zgradu.Dole ti daju svoj broj,zalepe neku nalepnicu na pasos, sednes i cekas da se tvoj br. pojavi na monitoru, kod mene 81br. Otprilike su poceli brojevi od 75. Polako se puni ona prostorija, svega ima, i starijih osoba,mladjih, decko u invalidskim kolicima.....Pocinje prozivanje na salterima 7 i 8, to su pretpostavljam nasi ljudi, prema nekima ljubazni, a prema pojedincima se ponasaju kao da im je Tramp teca, jednog klinca samo za krvnu grupu nisu pitali??.Dolazim ja na red i prvo pitanje posle dobar dan, koga imam u Americi? Nemam nikoga, on pogleda ko da sam mu pobio pola familije. E sad, nikoga nisam naveo u Ds-160,imam daljnjeg rodjaka koji je negde u LA, sa kojim niko iz familije nije u kontaktu, ne preziva se kao ja, znaci nema teoretske sanse da nesto posumnja i da me poveze sa njim.Kuca nesto, kuca, kuca,kuca, kuca. imam utisak pola sata.  Pita me gde idem, NJujork kazem, dajte otiske i sacekajte.OK.

Posle 10 min pocinje na salteru br 3. E tu krece ono glavno.Prozivaju nasumice primer 106, 92, 88, 75, 107, 111, 97. nema reda, zbog cega??? To verovatno samo oni znaju.To je levo kako se udje a mi sedimo desno  tako da ne cujemo njihov razgovor sa konzulom, samo vidimo kad zavrse, i uglavnom svi raspolozeni sa roze papirima.Posle jedno 15-20 min pocinje i salter br4. Dva momka odbise nisu bili ni po 2 min. Treceg odbija, 4-tog, i pojavljuje se moj br , kontam odbio cetvoricu ja cu prekinuti tu seriju.I krece ovako:

Dobar dan, dobar dan na solidnom srpskom, covek srednjih godina oko 40.

Gde putujete? Njujork. Koliko dana? Rekoh 10.Gde ce te boraviti?Bukirao sam hostel u Njujorku.

Non stop vrti onaj moj pasos.Sto bas Njujork? Pa reko zelja mi je da vidim Njujork. Niste nesto putovali u zadnje vreme? Nisam zadnjih par godina, stedeo sam da bih sad otisao, a i poklopilo mi se sa odmorom koji imam.Koliko ce da Vas kosta ovo? Oko 4000$. Nazalost danas ne ispunjavate uslove da bi dobili vizu, daje onaj beli univerzalni papir vraca pasos, ja u soku.Dovidjenja, dovidjenja.............

E, rekao sam sinoc a i sad, i krivo mi je i nije, ali me vise boli to sto ne kazu, slusaj zbog toga i toga ti ne mozes da dobijes vizu, ovako gataj u pasulj zbog cega te je odbio. Sta ja to mogu da izmenim u dogledno vreme ako resim ponovo da apliciram.

Ozenjen, dvoje dece, supruga radi 28 godina vlasnik svoje radnje u svom lokalu, ja 51 godinu radim u drzavnoj firmi. na racunu 3400eura i 1800$, plata 73000, stalno zaposlen, resenje o god. odmoru, stari pasos sa 10-tak viza.Nista od toga nije trazio, jedan jedini papir.Evo izvinite na ovako opsirnoj prici cisto sta Vas moze snaci.Utisak je pravilo da nema pravila. Puno srece Vam zelim a ja cu videti da li sam spreman za jos jedno ponizenje. Hvala.

Intervju zakazan za 13h, tamo sam bio oko 12,45, oko 25 ljudi.Prozovu nas prodje se osnovni pregled, ostave telefoni, i picis u zgradu.Dole ti daju svoj broj,zalepe neku nalepnicu na pasos, sednes i cekas da se tvoj br. pojavi na monitoru, kod mene 81br. Otprilike su poceli brojevi od 75. Polako se puni ona prostorija, svega ima, i starijih osoba,mladjih, decko u invalidskim kolicima.....Pocinje prozivanje na salterima 7 i 8, to su pretpostavljam nasi ljudi, prema nekima ljubazni, a prema pojedincima se ponasaju kao da im je Tramp teca, jednog klinca samo za krvnu grupu nisu pitali??.Dolazim ja na red i prvo pitanje posle dobar dan, koga imam u Americi? Nemam nikoga, on pogleda ko da sam mu pobio pola familije. E sad, nikoga nisam naveo u Ds-160,imam daljnjeg rodjaka koji je negde u LA, sa kojim niko iz familije nije u kontaktu, ne preziva se kao ja, znaci nema teoretske sanse da nesto posumnja i da me poveze sa njim.Kuca nesto, kuca, kuca,kuca, kuca. imam utisak pola sata.  Pita me gde idem, NJujork kazem, dajte otiske i sacekajte.OK.
Posle 10 min pocinje na salteru br 3. E tu krece ono glavno.Prozivaju nasumice primer 106, 92, 88, 75, 107, 111, 97. nema reda, zbog cega??? To verovatno samo oni znaju.To je levo kako se udje a mi sedimo desno  tako da ne cujemo njihov razgovor sa konzulom, samo vidimo kad zavrse, i uglavnom svi raspolozeni sa roze papirima.Posle jedno 15-20 min pocinje i salter br4. Dva momka odbise nisu bili ni po 2 min. Treceg odbija, 4-tog, i pojavljuje se moj br , kontam odbio cetvoricu ja cu prekinuti tu seriju.I krece ovako:
Gde putujete? Njujork. Koliko dana? Rekoh 10.Gde ce te boraviti?Bukirao sam hostel u Njujorku.
Non stop vrti onaj moj pasos.Sto bas Njujork? Pa reko zelja mi je da vidim Njujork. Niste nesto putovali u zadnje vreme? Nisam zadnjih par godina, stedeo sam da bih sad otisao, a i poklopilo mi se sa odmorom koji imam.Koliko ce da Vas kosta ovo? Oko 4000$. Nazalost danas ne ispunjavate uslove da bi dobili vizu, daje onaj beli univerzalni papir vraca pasos, ja u soku.Dovidjenja, dovidjenja.............
E, rekao sam sinoc a i sad, i krivo mi je i nije, ali me vise boli to sto ne kazu, slusaj zbog toga i toga ti ne mozes da dobijes vizu, ovako gataj u pasulj zbog cega te je odbio. Sta ja to mogu da izmenim u dogledno vreme ako resim ponovo da apliciram.
Ozenjen, dvoje dece, supruga radi 28 godina vlasnik svoje radnje u svom lokalu, ja 51 godinu radim u drzavnoj firmi. na racunu 3400eura i 1800$, plata 73000, stalno zaposlen, resenje o god. odmoru, stari pasos sa 10-tak viza.Nista od toga nije trazio, jedan jedini papir.Evo izvinite na ovako opsirnoj prici cisto sta Vas moze snaci.Utisak je pravilo da nema pravila. Puno srece Vam zelim a ja cu videti da li sam spreman za jos jedno ponizenje. Hvala.

Malo mi to sve tvoje nema smisla. Ako si im ti sve to predocio tj sve tvoje veze sa domovinom zasto ti nebi dali vizu makar sa jednim ulaskom u sledecih mesec dana....
citam ovih dana pojedinci su naceli da pisu o nekoj prolaznosti u ambasadi pa ispada kao da je ta ambasada gazela, ima guzve nema guzve- smesno
Shvatite da oni traze argumente da vam daju ili ne daju vizu. A nikad nisu nikom objasnjavali zasto je neko odbijen , ista je prica bila i u nemackoj, svajcarskoj , francuskoj ili bilo kojoj ambasadi

Sent from my iPhone using Tapatalk

6 minutes ago, vlada306 said:

Malo mi to sve tvoje nema smisla. Ako si im ti sve to predocio tj sve tvoje veze sa domovinom zasto ti nebi dali vizu makar sa jednim ulaskom u sledecih mesec dana....
citam ovih dana pojedinci su naceli da pisu o nekoj prolaznosti u ambasadi pa ispada kao da je ta ambasada gazela, ima guzve nema guzve- smesno
Shvatite da oni traze argumente da vam daju ili ne daju vizu. A nikad nisu nikom objasnjavali zasto je neko odbijen , ista je prica bila i u nemackoj, svajcarskoj , francuskoj ili bilo kojoj ambasadi

Pa reci mi ti kad toliko znas, sta sam im ja predocio, kad nisu gledali ni jedan papir?????????????

Pa reci mi ti kad toliko znas, sta sam im ja predocio, kad nisu gledali ni jedan papir?????????????

Koliko se ja secam kad predajes zahtev u njemu popunjavas o sebi. Ako ima neke nedoumice on ti na interviju trazi papire na uvid.

2 hours ago, dbrdo said:

Citam i ne mogu da verujem,isto ali isto kao meni..,dolazim stavljaju mi neku belu nalepnicu na pasos,gledam,vidim da ostali nemaju tu nalepnicu ali ne obracam puno paznju na to.Vidim ti brojevi ne idu po redu ali kuliram,vidim salter na kojem odbijaju i onda eto mene na istom.Zena me pita gde cete? Kazem Njujork,Zasto: hocu da ga vidim - kaze  jel znate vi koliko ce ovo da Vas kosta,- kazem znam,a ona meni znate karta je oko 700$ ?! kazem: da? i cao

51 minutes ago, vlada306 said:

Koliko se ja secam kad predajes zahtev u njemu popunjavas o sebi. Ako ima neke nedoumice on ti na interviju trazi papire na uvid.

Popunjavala sam ds160 i znam koja su pitanja i kako sam odgovorila.Ali u tom obrascu nema pitanja da li ja volim zemlju u kojoj sam,da li ja imam ljubavnu vezu, da li mozda imam prijatelje koje volim,da li sam zadovoljna svojim poslom,da li me ocekuje napredak na poslovnom planu,koji mi je iznos na racunu,da ne duzim dalje - osim osnovnih bazicnih pitanja ne pise nista. A da su me pitali ova druga pitanja makar usmeno znali bi sa sigurnoscu da nemam nameru da idem tamo osim turisticki.Eto mislim da je to Ddrvo hteo da kaze,nista vise.

2 hours ago, Anoni said:

Eto mislim da je to Ddrvo hteo da kaze,nista vise.

Dbrdo ::crazy::biggrin::LOLLL:

58 minutes ago, Dragance said:

Dbrdo ::crazy::biggrin::LOLLL:

Nije bitno dal je brdo ili drvo, bitno je VLADO 306 sledece: u DS-160 obracsu nemas sve podatke sa onih papira koje nosis tipa, stanje na racunu, dalje to sam zaboravio reci nosio sam i izvode iz maticne knjige rodjenih za decu, nemas resenje o godisnjem odmoru, znaci to njih ne interesuje, oni su tako zacrtali i  to je tacka. Po kom kriterijumu to je samo njima poznato!??

Uneses sam kolika su ti ukupna mesecna primanja u ds 160, ako imas platu 600 evra ne mozes da imas 5000 evra na racunu nisu glupi.

Nije bitno dal je brdo ili drvo, bitno je VLADO 306 sledece: u DS-160 obracsu nemas sve podatke sa onih papira koje nosis tipa, stanje na racunu, dalje to sam zaboravio reci nosio sam i izvode iz maticne knjige rodjenih za decu, nemas resenje o godisnjem odmoru, znaci to njih ne interesuje, oni su tako zacrtali i  to je tacka. Po kom kriterijumu to je samo njima poznato!??

Jbg, bas maler. Ja sam popunjavao drugi put drugi obrazac a prvi put sam popunjavao taj 160, secam se da sam im za prvi put nosio papire od nekretnina koje su mi trazili na uvid , i postavljali dodatna pitanja. Ja tada nisam bio zaposlen, vec sam se vratio iz nemacke i dali su mi prvi put vizu na mesec dana. Sledeci put odem posle povratka 2 meseca, cisto iz zezanja, reko daj nek mi da opet na mesec i sut u dupe, da budem srecan. Odem na intervju, jos ono kad covek sam sebe uverava kako ide bezveze jer nece dati ovaj put, on meni na 10 godina.
Ja sam sa konzulom oba puta razgovarao na engleskom. Ono sto sam primetio da su bili ljudi koji su razgovarali sa njim tuc muc i na srpskom i da su ih odbili. Meni i dalje govori da morate imati dovoljno dokaza koji vas vezuju sa maticnom drzavom. Sto se tice plate , nekoliko mojih drugara su prijavljeni na 500eura i oni imaju vize na 10godina.
Sve je to garnitura koja je dobila vize 2012-14
Mozda se promenio konzul ili su oni promenili politiku izdavanja viza jer nemoguce da sve zive odbijaju

Oba puta si morao da popunis ds160.
Poceli su da odbijaju ljude jer nasi ostaju tamo na crno. Bas pratim statistiku oko US viza i za 6-7 godina je 10% porastao broj odbijenica.
Sledece godine ocekujem bar na 25% da poraste.

Cao svima!

Planiram da posetim najbolju drugaricu koja zivi u Majamiju sredinom avgusta. Ovih dana treba da apliciram za vizu. Imam sve dokumente, potvrdu da sam redovan ucenik skole (treci razred gimnazije trenutno), imam i garantno pismo. Nemam nikoga od rodbine u Americi, roditelji mi imaju stalan posao ovde, otac svoju firmu, imaju i imovinu takodje.Niko od moje porodice nema vizu, mislim da mi to takodje ide u prilog.  Zanima me vase misljenje, koje su mi sanse da dobijem vizu, i da li imate neke savete. Jako sam nervozna vec sada  i poprilicno se brinem da je necu dobiti.

Hvala u napred 

Opusti se i uzivaj. Procitaj na prethodnim stranicama kakvi su saveti davani i na sta treba da obratis paznju. Apliciraj, pa sta bude, ne zavisi ti zivot od toga, pa se tako i ponasaj. Ima zivota i posle potencijalnog odbijanja za vizu :smile: A ima i toliko lepih destinacija na ovom svetu, gde se mozes naci sa tom drugaricom, bez da se cimas za vizu.

Pozdrav,

Interesuje me dali kada se ulazi u USA carinici (sluzbenicki kolji na pasoskoj kontroli ) imaju uvid u termin povratne avio karte? Planiram da idem preko leta na 3 meseca u Ameriku da radim  a  prica za te carinike mi je da idem kod drugara na 2,3 nedelje.... Interesuje me zbog toga sto ne znam li da uzimam kartu za kraci period ( ako imaju uvid u datum povratka) pa onda promenim datum ili da uzmem odmah za datum koji meni odgovara kako nebi eventualno platio promenu  datuma. Idem sa ESTA "vizom"

2 hours ago, Risto said:

Pozdrav,

Interesuje me dali kada se ulazi u USA carinici (sluzbenicki kolji na pasoskoj kontroli ) imaju uvid u termin povratne avio karte? Planiram da idem preko leta na 3 meseca u Ameriku da radim  a  prica za te carinike mi je da idem kod drugara na 2,3 nedelje.... Interesuje me zbog toga sto ne znam li da uzimam kartu za kraci period ( ako imaju uvid u datum povratka) pa onda promenim datum ili da uzmem odmah za datum koji meni odgovara kako nebi eventualno platio promenu  datuma. Idem sa ESTA "vizom"

Koliko znam, imaju uvid u ceo itinerary.

Imaju uvid. Prijatelje od prijatelja su vratili sa aerodroma u Americi nazad jer su upravo to uradili, rekli da idu na 2 sedmice a uzeli povratne karte na 3 mjeseca. Recimo ako kazes da ides na mjesec dana, i tako i rezervises kartu, sta ces raditi ako ti odobre boravak samo na mjesec dana? :smile: Onda si dzaba ulagao novac. S druge strane, ako kazes da ides na 2-3 mjeseca, koji su tvoji razlozi da kao turista boravis toliki period u SAD, imas li dovoljno novca itd? Rizik je to sve veliki. Jedino ako ides da se ne vratis, ali to je onda druga prica.

Hvala na pomoci.... moracu onda da uzmem kartu na kraci period pa da produzim. Koliko znam sa Estom mozes ostati do 90 dana bez da te oni ogranicavaju ( eventualno da ti nedopuste da udjes u drzavu).

9 hours ago, Risto said:

Hvala na pomoci.... moracu onda da uzmem kartu na kraci period pa da produzim. Koliko znam sa Estom mozes ostati do 90 dana bez da te oni ogranicavaju ( eventualno da ti nedopuste da udjes u drzavu).

To je maksimum - sama duzina boravka je diskreciono pravo CBP sluzbenika.

prosle god sam usao iz kanade u USA, a da uopste nisam imao kartu za izlazak iz USA..tj. imao sam, ali  Z kartu preko etihada ( karte za porodice zaposlenih u aviokompanijama), i moje ime je bilo samo na internim papirima aviokompanije, a i to mislim da je bilo tek posto sam usao u ameriku...i pandur me nista nije pitao, samo mi lupio 6 meseci...

inace, sve karte koje se "regularno" kupe, idu u njihov sistem, imigraciono sve ima ispred sebe...e sad, pitanje je da li ce da prave problem oko toga ili ne....uostalom, otkud oni znaju da li cete vi ostati sve vreme u usa, ili mozda otici u neku drugu drzavu amerike, pa se posle vratiti kuci u evropu povratnim letom iz usa...

Neki dan sam dobio vizu na 10god. Nisam imao nijedan dokument osim potvrde iz banke koju nisu ni tražili. Nikakav dokaz o zaposlenju pošto sam freelancer. Još mi je ovo drugi put da apliciram pošto sam bio odbijen pre 6 godina kada sam poneo tonu dokumenata sa sobom. Sa druge strane imao sam dva popunjena pasoša što je verovatno bio plus ali ni to nisu tražili da vide. Razgovor je trajao 3-4 minuta i na engleskom. Pitao je gde idem, da li znam nekog tamo, čime se bavim, koja mi je omiljena zemlja koju sam posetio i zašto.

Mislim da je bitno da se daju jednostavni odgovori i tako sam ja odgovarao. Bolje kratak i jasan odgovor čak i ako morate da lažete nego istinit ali komplikovan odgovor pogotovo još ako vam engleski nije dobar. Mumlanje i previše hmm asocira na laž čak i kada to nije. Tu mislim na neke sitnice u vezi prihoda, posla itd. (ali te sitnice sa njihovog aspekta mogu da ukažu da lažete i za glavnu stvar). Ne ohrabrujem nikog da laže u vezi stvarne svrhe putovanja kao što nisam ni ja. Ali savet da treba uvek biti iskren i da će vas oni uvek provaliti nije dobar. Ja sam npr. imao nekog koga znam u US ali sam rekao da nemam. Zašto? Jer je jednostavno. A ono što je jednostavno asocira na istinu. Zbog čega nepotrebno ulaziti u komplikovana objašnjavanja šta taj radi, gde živi itd. i rizikovati da budete "uhvaćeni" u nekoj nepodudarnosti koja ustvari ne postoji ali ste se zbunili i/ili pogrešno izrazili. Dovoljno je što sve to morate za sebe da odgovarate. 

Btw jel zna neko da li postoji rok za ulazak u US nakon dobijanja vize? Stavio sam u onaj formular da idem u maju a planiram tek za par meseci.

Pozdrav,

Odobrena mi je turisticka viza na 5 meseci, medjutim na razgovoru me je konzul pitao koliko planiram da ostanem i ja rekla 15 dana, sto nije tako, htela bih nekih mesec, mesec i po dana. Nisam htela da kazem koliko stvarno planiram jer sam i ovako imala male sanse za dobijanje vize, pa nisam htela da rizikujem. Uglavnom, on je meni napisao u annotation-u da je moj planirani ostanak 20 dana. Zanima me da li cu, ako ostanem duze od tih 20 dana, a kada ponovo budem aplicirala za vizu imati problema zato sto sam eto to "prekrsila" ? 
Hvala :smile:

Edited by Soplja

Ako te je lepo covek pitao, ti mu rekla 15 dana, on ti jos dao 5 dana bonusa i zabelezio to, sta mislis, da li je u redu ostati duze? Ako ne planiras ponovo u SAD, onda ostani i svih 5 meseci :smile: