Posted January 29, 2012 Pozdrav, imam par pitanja u vezi popunjavanja DS-160 Nemam nikog u USA, i sta treba da upisem u polja U.S. point of contact information? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 30, 2012 ime hotela u kom ces biti, valjda ne mislis da spavas na klupi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 30, 2012 Pozdrav forumasi.... Imam jedno pitanje...naime, planiramo put za USA suprug dvoje dece i ja, poseta mojoj sestri koja je tamo vec godinama.... Ono sto me najvise interesuje jesu papiri potrebni za dobijanje turisticke vize, za mene nije problem imam sve potrebno, u radnom sam odnosu,plata je ok,nekretnine na moje ime itd....ALI suprug poseduje firmu koja nije aktivna nekih skoro par meseci....ne posluje sa njom ima neizmirena potrazivanja prema drzavi porez sa PIO i sl....Procitala sam da je za privrednike tj vlasnike preduzeca potrebno priloziti Resenje o firmi, izvode na bankovnom racunu u poslednja 3 meseca (u nasem slucaju tu nema promena jer firma ne posluje nista ali je aktivna) i knjizicu zdravstvenu koja nije overena jer firma nije izmirila obaveze ze PIO..... E sada ono sto me interesuje da li ce pored gore navedenih stvari traziti jos nesto i kakva su vasa iskustva? Hvala!!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 30, 2012 Osim Rešenja o registraciji firme, treba da se priloži i Uverenje o izmirenom porezu (novijeg datuma). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 30, 2012 Iskustva su takva da nije baš pametno da odlazi cela porodica, odnosno, neko mora da ostane u zemlji. Ne kažem da ne može da dobije cela porodica ali treba stvarno da se imaju toliko čvrste veze da to malo koja prosečna porodica ispunjava. Samo ako navedemo da po danu morate imati za manji grad u Americi 100$ a za veći 300$, ako vas ide četvoro to vam dođe 400$ odnosno 1200$. Pa npr . 15 dana vam dođe 6000$ odnosno 18000$ plus avio karte gde teško možete proći sa 2000eura za iste. Da ne širim priču, ako neko od vas nema stalan posao, stalna primanje, neka ni ne aplicira. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 30, 2012 Da, to mi je vec poznato, ja sam vec putovala za USA turisticki na mesec dana jos 2001 i sto se tice mojih papira za posao sve je uredno jer sa istim papirima sam putovala i 2011 tada mi cak papire nisu ni pregledali pitali gde i zasto idem i gotovo. Medjutim, sada mi je problem zbog supruga i njegove firme koja ne posluje a ima i potrazivanja za porez, nigde nisam nasla da traze potvrdu o placenom porezu kao sto je bio slucaj za shengen vize dok su trazili....Da li da proba :bang:m sa pricom ima firmu ali ne posluje ili kao nezaposlen, mislim da je ovo drugo mnooogo gire. Inace firma u kojoj ja radim od 2000te je firma mog oca ja sam General Menager da li bi samo to bilo dovoljno.... :bang: Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 30, 2012 P.S. Putovala sam 2001 ! Kuckam sa mob. i tek sam sada videla da je :angel:greskom otislo 2011.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 2, 2012 da li neko ko je vise puta odlazio na turisticku vizu u USA moze da podeli iskustva, tipa da li je bitna duzina perioda u kome boravis van, koliko puta u toku iste godine ste ulazili u USA, da li je bolje svaki put izabrati drugu destinaciju ulaska i sl, da li ste imali ikakvih problema prilikom ponovnih ulazaka i slicno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2012 pozz ljudi zanime me npr ako trenutno nisam zaposlen posto idem vanredno u skolu srednju zanime me dali imam neke sanse za vizu posto bi pribavio dokumente da sam vanredni ucenik u srednjoj skoli,da imam pare u banku da idem kod sestre rodjene u usa posto je nisam video dugo,dali imam ja neke sanse za vizu i sta mi vi predlazete sta jos da prikupim od dokumenata i dali imam neke sanse za vizu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2012 zdravo svima,treba mi savet...Pre dva dana bila sam u ambasadi na razgovoru za H2B vizu ali sam odbijena.Zavrsila sam fakultet,i bila u radnom odnosu 6 godina kao trgovac.Tu sam radila do pre godinu dana,a nakon toga nisam imala prijavljen radni odnos.Imam papire za posao koji me ceka u Americi,imam racun u banci,zivim sa roditeljima,ali nema stalni radni posao a nisam vise ni student.Planiram da se zaposlim ponovo u trgovini i da im onda odnesem papire da sam stalno zaposlena i da ce me cekati posao kad se vratim.Da li je dovoljno da budem 2,3 meseca prijavljena pa da ponovo apliciram za sezonski posao tamo koji pocinje u maju?kakve su mi sanse?Koliko vremena je potrebno da prodje pre nego sto opet pokusam?svaki predlog bi mi dobro dosao ,hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2012 Ako imas ponudu za posao u Americi (valjda legalan, jer za rad na crno je pogresan forum) onda si trebala da trazis vizu za posao. Ako si iscitala forum, njima je najvaznije da dokazes da ces da se vratis ovde. S obzirom da u momentu kad si aplicirala za vizu bila nezaposlena, onda nije cudo sto su te odbili. A to da se prijavis za posao na dva tri meseca pa da apliciras za vizu, to je bacanje novca, jer ko nekome daje godisnji odmor posle dva meseca rada - obicno to ide: 1,5 dan po mesecu (18 radnih dana minimum godisnjeg odmora na godinu), tako da je to tek sumnjivo. Bolje bi ti bilo da, ako mozes, sredis te papire za posao u USA na legalan nacin i odes, a ovako ces samo baciti novac, a i da dodam, nije preporucljivo aplicirati najmanje sest meseci od odbijenice, jedino ukoliko se tvoja licna (profesionalna, finansijska) situacija nije drasticno promenila. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2012 Ima li neko da je dobio vizu u drugom pokusaju i koliko vremena je proslo od prvog apliciranja? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2012 Hvala ti na brzom odgovoru...imam papire iz firme za koju bih radila,dakle nije na crno..ali ovde nisam zaposlena a fax sam zavrsila pre 4 meseca Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2012 oni sami ne preporucuju najmanje sest meseci od prvog apliciranja. trebalo bi da sredjujes radnu vizu tako da ti nece biti bitno da li radis ovde ili ne. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2012 trebalo bi da sredjujes radnu vizu Pa zar H2B nije Temporary Work visa? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2012 jeste samo ja nisam dobro procitala pitanje jer sam mislila da je konkurisala za turisticku pa mi nije bilo jasno, posle smo "rastalile to" na p.p. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2012 zdravo svima,treba mi savet...Pre dva dana bila sam u ambasadi na razgovoru za H2B vizu ali sam odbijena.Zavrsila sam fakultet,i bila u radnom odnosu 6 godina kao trgovac.Tu sam radila do pre godinu dana,a nakon toga nisam imala prijavljen radni odnos.Imam papire za posao koji me ceka u Americi,imam racun u banci,zivim sa roditeljima,ali nema stalni radni posao a nisam vise ni student.Planiram da se zaposlim ponovo u trgovini i da im onda odnesem papire da sam stalno zaposlena i da ce me cekati posao kad se vratim.Da li je dovoljno da budem 2,3 meseca prijavljena pa da ponovo apliciram za sezonski posao tamo koji pocinje u maju?kakve su mi sanse?Koliko vremena je potrebno da prodje pre nego sto opet pokusam?svaki predlog bi mi dobro dosao ,hvala Ono sto ja znam jeste da ukoliko oni procene da njima nisu potrebni radnici iz te branše jer ih imaju na pretek oni mogu da te odbiju.Na žalost u tom slučaju, teško da možeš u skorije vreme dobiti vizu. S druge strane , kao što je već napisano, nema smisla ni aplicirati za turističku vizu jer moraš imati minimum minimuma 6 meseci rada u kontinuitetu,mada ja lično smatram da je i tada uzaludno jer su mene odbili prvi put a imala sam godinu dana radnog staža. Razlog koji su naveli: nemate decu i time mi smatramo da nemate čvrste veze sa Srbijom. Nakon 6 godina ponovo sam aplicirala i dobila na 10 godina a u mom životu se promenilo to što imam decu. Vizu sam dobila bez ijednog postavljenog pitanja sem onih osnovnih:kod koga idem i koliko planiram ostati,bukvalno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 29, 2012 Zdravo ljudi, :mah:evo i ja da pomognem malo sto se tiče viza za Ameriku. Burazer je pre mesec dana dobio vizu na osnovu garancije od jednog tipa u Čikagu.Što se tiče dokumentacije koja je potrebna prilikom intervjua u ambasadi osim pasoša nije potrebno ostalo,jer drugi tip to završava.Burazer je otišao bez problema i danas se nalazi u Nju York-u.Ako je nekom potrebna pomoć pri dobijanja vize mogu vam dati i br. tel. čoveka koji je mom burazeru pomogao,naravno uz dogovorenu cifru. Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 29, 2012 Jugo, nemoj pogresno da me shvatis, ali mislim da ovo nije mesto za reklamiranje, pogotovo ne neceg ovakvog Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 29, 2012 Pogrešno ste shvatili,ja od toga nemam ama baš ništa samo vam pišem kako je moj buraz odradio vizu,a samim tim možda će nekom pomoći. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2012 Sto se tice turistickih b1/b2 viza trebaju Vam sto cvrsce veze sa Srbijom kao dokaz da ce te se vratiti npr: - nekretnine na Vase ime - stalno zaposlenje u firmi (znaci dokument u kome pise od kada do kada radite kao i na koliko mozete da odsustvujete) - novac na racunu, dakle izvod iz banke 100$ po danu boravka ali ne ispod 2000$ - rezervacija hotela - kopija starih pasosa da se vidi da ste pravi turista i da putujete po svetu - pasosi roditelja (ako ste ispod 30god) E sad nista od ovoga nije obavezno ali sto vise prilozite to bolje. Na garanciju nekoga iz US se gleda LOSE jer on Vam je potencijalna mogucnost da cete ostati u US, sto znaci svako ko odgovori na pitanje u ambasadi da li imate nekoga u US ima manje sansi nego neko ko nema nikoga a ide da poseti diznilend. Naravno ne preporucujem da lazete u ambasadi jer ono sto rade jeste citaju lica. Prave turiste nikada ne odbijaju. Viza se uglavnom izdaje na 10 godina sa mogucnostu ostajanja do 6 meseci godisnje. Moze i da se produzi ostajanje. Ako plnairate da udjete budete 6 meseci i izadjete na par dana pa se opet vratite da ostanete jos 6 meseci to nece moci jer pri drugom ulasku velika je verovatnoca da ce Vam udariti pecat na kome pise 30 dana osim ako nemate BAS debeo razlog zasto ostajete toliko dugo turisticki u US. Naravno za prave turiste nece biti problem da dobiju i drugih 6 ali vec posle toga je previse. Sa turistickom vizom nema teoretske sanse da dobijete SSN, kao ni State ID, da kupite kola mozete ali da izvrsite registraciju kola je previse komplikovano. Cak ne mozete ni da imate postpaid paket u nekoj od njihovih mobilnih a za prepaid nemaju 'data plan' tj necete imati internet na telefonu. Ranije je moglo da se da depozit 500$ pa onda imas postpaid ali i to je ukinuto. Rentiranje stana u pojedinim delovima US je JAKO tesko bez SSN-a. Hocu reci svako ko planira da ostane u US a aplicira za b1/b2 vizu ce napraviti veliki promasaj. Nemojte to raditi. Prosto odlucite se za neku drugu vizu. Inace svako koga odbiju za b1/b2 vizu treba da zna da umanjuje ovoj zemlji mogucnost da nam ukinu vize za US jer zemlja mora da ima odredjeni procenat uspesnosti u dobijanju viza da bi dosla na listu za mogucnost ukidanja viza. Recimo Hrvatskoj sad trenutno bas malo fali. Pozdrav, Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2012 Ovo što "vrhunski"piše možda je delimično tačno,što se tiče dobijanja garancije.To vam pričam jer znam sigurno da se vize dobijaju bez probleba na osnovu određenih garancija i potrebnih dokumenata iz svog ličnog iskustva.Ako je nekom potrebna pomoć neka se javi. Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2012 pa reci ako znas nesto konkretno pa da prodiskutujemo daj nisi advokat pa da naplacujes usluge za b1/b2 vizu turisticku ili biznis kratku posetu u US maltene nikome realno ne treba pomoc da aplicira za takvu vrstu vize. Vrlo je prosto i jednostavno. Procedura u opste nije teska a razloga da Vas odbiju nema ako vizu koristite za neki od ta dva razloga. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2012 Ljudi, da li jos neko primecuje kontradiktornost u prethodnom postu ili samo ja nisam razumeo o cemu se radi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2012 napisi sta konkretno nisi razumeo? ako mislis ovo za "pomoc" tu se mozda nisam dobro izrazio trebao sam da napisem "profesionalnu pomoc" tipa od advokata, ili "garantno pismo" (koje u opste ni ne treba) i tako to. Hocu reci za b1/b2 vizu Vam ne treba niko, treba Vam malo slobodnog vremena, nesto novca i da se procitaju uputstva. Sve sto treba jeste da uplatite pin u RF banci i da odete u ambasadu. A na primer za radnu vizu je sasvim druga stvar i tu je "pomoc" svakako uvek dobrodosla. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites