Posted May 25, 2017 Nije nj cudo kad je od prosle godine od 28000 ostalo 1500 na crno u Americi. Sent from my iPhone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 25, 2017 Mi smo bili ubedjeni da ce nam dati, cak je i tako izgledalo, jos nas je pitala sta smo radili u velikoj britaniji i ja kazem da smo se kruzerom vracali iz Amerike... ja mislila to je to, sad ce nam sigurno odobriti.. medjutim ne... samo nas je pitala sta nam je ostalo jos na fakultetu od ispita mi kazemo jos 4 ispita plus diplomski i zato smo hteli u aprilu da idemo na odmor da bi se vratili za junski rok.. pitala nas je i zasto ove godine necemo na work and trevel i mi kazemo da necemo vise da radimo, da zelimo malo vise da putujemo posto prethodnih godina nismo bas stigli mnogo toga da obidjemo jer smo zbog fakulteta morali ranije da se vratimo... i to je sve sto nas je pitala... sta da vam kazem, mislim da cemo probati jos jednom, samo ne znam kada...:/ hvala jos jednom na savetima, drugari! Ako ima jos neko neki predlog neka javi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 25, 2017 1 hour ago, mveruovic said: Nije nj cudo kad je od prosle godine od 28000 ostalo 1500 na crno u Americi. Sent from my iPhone using Tapatalk Ja procitah na drugom forumu da je turisticku vizu dobilo 23 hiljade i nesto iz Srbije a ostalo 580. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 25, 2017 (edited) Evo tog poslednjeg izveštaja od 22 maja. Samo ctrl+f Serbia. Ima nas par puta u tabelama. Za J vize otišlo 4800 ostalo 753. Tu spada i work and travel bar kada sam ja išao tako smo dobijali. A turisti i biznismeni od 23175, 580 i dalje "putuje" i "ima sastanke". Edited May 25, 2017 by Jedanodmnogih Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 27, 2017 Pozdrav svima Vecinu vasih pitanja i odgovora sam procitala,ali ugravnom su u pitanju studenti.Pa evo da kazem nesto i o meni,suprug i ja smo zakazali intervju,on ima zaposlenje ja ne,on nema nekretninu(na svom imenu) a ja samo resenje o nasledjivanju stana,imamo po dva vozila i izvode na racunu,vencani list.Planiramo ici kod njegove sestre na dve nedelje u goste.Nisam procitala da je neko imao ovakav slucaj,pa vas molim za odgovor kakve su sanse u ovakovom slucaju...Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 27, 2017 Niko ti od nas ne moze reci kakve su vam sanse.Nekad ne dobiju ni oni sto imaju sve po ps-u i obrnuto.Morate ih uvjeriti da vas sve veze za maticnu zemlju.Sretno, javi kako ste prosli. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 1, 2017 Molio bih za pomoc ukoliko je neko imao situaciju slicnu mojoj. Pre nešto više od 3 nedelje bio sam u američkoj ambasadi na razgovoru za dobijanje turističke vize. Na kraju procedure konzul mi je odobrio dobijanje vize i dao mi žuti listić (tek kasnije sam razumeo da boja listića verovatno ima neko značenje). Pasoš je zadržao. Od tada do danas nikakvih informacija od strane ambasade nema. U međuvremenu sam isčitao sve forume i uglavnom ljudi kojima je odobrena viza dobiju roze obojen formular sa uputstvima o preuzimanju pasoša preko DHL-a. Imam kako se danas u žargonu kaže državni posao, radim na istom mestu više od deset godina, imam stan, kola.Zaista hoću da otputujem na 3 nedelje u ameriku turistički, ne pada mi na pamet da ostajem tamo ili radim na crno. Nikada nisam radio ili imao veze sa politikom, policijom, vojskom ili službama bezbednosti, nikada isleđivan ili osuđivan, zašta bi pretpostavljam neke dodatne provere bile moguće. Na kraju još malo biće i mesec dana kako mi je odobrena viza a svoj pasoš nisam dobio nazad. Ništa mi nije jasno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 1, 2017 Verovatno da moraju da potvrde još neke informacije o vama pre nego što vam pošalju pasoš. Nekada se dešava da neke podnosioce "odbiju" po članu 221g imigracionog zakona. Naravno, to nije klasično odbijanje, nego objašnjenje da je potrebno da provere još neke informacije, ili da im se dodatno prilože još neki dokumenti. Verovatno piše nešto na tom papiru, možda morate da im priložite još neki dokument. Ili oni sami da nešto još provere E sad, pitanje je koliko taj proces može da potraje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 1, 2017 Kada se dobije "zuti" papir 221g, sto se tice imigracione to je privremeno i stikliraju sta treba, za turisticku je veoma veoma retko da daju. Viza nije odobrena, nego je i dalje u procesu tj na "ledu". Nadam se da ce ti odobriti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2017 Hvala puno na pojašnjenju. Mada je, to sam siguran, konzul rekao- dobili ste vizu. Što situaciju čini još nejasnijom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2017 A jesi ih zvao da pitas? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2017 Pozvao ambasadu pre 7 dana. Preusmerili me na automatsko snimanje poruke. Odgovor naravno nisam dobio. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2017 Zovi ih u ponedeljak, imas broj na sajtu, ako te izbacuje za neimigrantske, izaberi kanal za imigrantsku vizi i reci da te prebace. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2017 Pozvao danas ponovo. Rekli mi da se za razgovor sa operaterom javim između 15 i 16 h. Posle više pokušaja i prebacivanja sa jednog na drugog sagovornika dobio osobu koja mi je razrešila dilemu. Viza mi je odobrena i to danas. U ponedeljak ću dobiti info o preuzimanju pasoša preko DHL-a, što je ustaljena procedura. Hvala puno na savetima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2017 Cestitam. Ne znam zasto ti nisu rekli razlog svega ovoga. Al eto, dobio si vizu i imao si tu "cast" da te stave na cekanje, sto ne pamtim da su nekom uradili za turisticku. Javi na koliko si dobio. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2017 (edited) Upravo sam se vratila iz Njujorka. Procedura je sledeca za sve koji putuju sa pasosem gde je promenjeno prezime - poneti stari pasos sa vazecom vizom za USA (na staro prezime), vazeci pasos sa novim prezimenom i dokument kojim se dokazuje promena prezimena (konkretno, posto sam promenila prezime nakon udaje, ponela sam Izvod iz maticne knjige vencanih na medjunarodnom obrascu - cena oko 690rsd). Vec na aerodromu su sluzbenici prilikom check-in-a zvali imigraciono da provere da li moze tako da se putuje i dobili potvrdan odgovor. Dakle, nema potreba aplicirati ponovo za vizu, ukoliko je stara vazeca. Edited June 5, 2017 by ipnodomatio Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 6, 2017 Dragi moji,visu sam dobila na 10 god,nista mi nisu trazili od bilo kakve papirologije,medju poslednjim smo usli( suprug i ja),a drugi izasli sa odobrenom visom.Na prvom salteru smo predali slike,i pitanje je bilo da li smo nekad podnosili,sto moj surug jeste 2004 ( odbijen je bio)na drugom otiske prstiju a na trecem je bilo pitanje kod koga idemo,koliko ostajemo i cime se bavi,moj suprug je rekao kod sestre u goste,da ima svoju kliniku (kao sto i jeste) i da ostajemo dve nedelje.Tako da mislim da dolazak u Ambasadu i ne znaci toliko,koliko oni predhodno sve procesljaju.Zelim Vam svima puno srece Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2017 Pozdrav svima. Imam jedno tehnicko pitanje. Popunila sam obrazac ds-160 i krerala nalog na sajtu korisničkog servisa za zakazivanje intervjua. Prilikom kreiranja naloga prezime sam upisala bez kvačica č i ć (slova kojih se nalaze u mom prezimenu) jer mi je nekoliko puta pokazivalo grešku u prezimenu u slučaju kada sam ga unosila sa kvačicama, te nisam mogla da kreiram nalog...tako da sam prezime na kraju unela bez kvačica, odnosno npr. kao Canovic, a ne Čanović iako je u primeru u zagradi bilo navedeno prezime koje je sadržalo kvačicu, odnosno slovo č. Da li sam pogrešila ili ne? Ako jesam šta da radim? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2017 Ako se dobro secam, bez kvacica se unosi, iako stoji tako u primeru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2017 On 9.6.2017. at 1:29 AM, mveruovic said: Ako se dobro secam, bez kvacica se unosi, iako stoji tako u primeru. Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 18, 2017 zanimljivo da sam i ja prosle nedelje dobio zuti 221g papir na aplikaciji za turisticku vizu. Kao student sam isao u Siriju na 2 meseca preko IAESTE programa, na studentsku praksu, bio smesten tamo u domu i dobio i mesecnu stipendiju za trosak. Isao sam u usa pre toga 2 puta i na wt program posle tog puta u Siriju, tada su me resetali 50min, i konzulka mi je dala vizu na kraju, naravno, ispostovao sve uslove i vratio se, ovde radim vec 5godina, sve max stabilno. Dodjem na intervju, spremio sve papire, isao bih u septembru, na 3 nedelje, i uopste mi nije palo na pamet da ce da pominju taj put, jer sam isao u usa posle njega, al ono ma jok, nista me nije pitala osim toga, dala mi je 4 lista da popunim dodatna pitanja, bukvalno su zakljucali ambasadu posle mene jer sam bio jedini tamo pola sata posle kraja smene. haos :D. taj upitnik je toliko opsiran, da vise ne znam sta sam sve propustio, i izgresio. trazili su mi da napisem tacne adrese svih profila socijalnih mreza koje koristim, sve email adrese zadnjih 10god koje sam koristio, brojeve telefona, and so on. Zemlje koje sam posetio zadnjih 15god, koja sam mesta obilazio, ko je finansirao put i koliko dugo sam boravio. Naravno, zaboravio sam pola zemalja da napisem, a nije ni bilo mesta... rekla mi je na kraju da ispunjavam uslove za vizu, bila je jako ljubazna, ali moraju da urade background check, i da ce da mi se jave. zadrzala je stari pasos a dala mi je novi nazad. nista od dokumenata mi nije trazila, ni vlasnistvo nekretnina, izvod iz banke... ja sam ocekivao da su oni spremniji za intervju, ali se izgleda ne bave toliko tobom bez obzira sto se par nedelja pre toga popunjava sve online... sad cekam, racunam da su me odbili, sad samo smisljam na koje drugo putovanje da potrosim pare, neki Bali mozda za novu godinu :D. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 18, 2017 To je novi obrazac koji su napravili pre mesec-dva, zove se ds 5535, i mislim da ce uskoro svi morati da ga popunjavaju, ne samo oni koji su putovali u "rizicne" zemlje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2017 A sta oni podrazumijevaju pod drustvenim mrezama? I nickove koje koristimo po forumima? Ja recimo nemam FB, sta sad, provjeravat ce sta pisem ovdje? Fala bogu pa skoro dobih vizu na 10 godina. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2017 dovoljno je da ti traze mail i face, mislim da bez problema mogu da shvate i da posecujes ovaj forum Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites