Posted March 15, 2017 A da li neko zna koliko saltera radi pre podne? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 15, 2017 Izmedju 3 i 17 saltera parnim danima, izmedju 2 i 14 neparnim. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 15, 2017 Koji su ti parni a Koji neparni Dani ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 15, 2017 Pozdrav svima! Suprugai ja planiramo da trazimo turisticku vizu,oboje smo prijavljeni u njenom restoranu na neodredjeno,ja sam osudjivan(vise puta),novcana sredstva nisu problem kao ni nekretnine na njeno ime,vrlo verovatno kada budemo predavali(i ako),cu i ja imati nekretnine na svoje ime...jel poznaje iko ikoga da je dobio vizu a da je osudjivan....hvala... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 16, 2017 Pozdrav,zanima me da li sami zakazujemo datum intervjua ili oni ? I da li nude vise datuma pa mozemo da biramo kada nam odgovara? I koliko se ceka za intervju nakon popunjavanja aplikacije,ds-a itd?Hvalaa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 16, 2017 Biras sam termin, ako nema guzve moze da bude danas za prekosutra. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 19, 2017 Cao, imam pitanje..Treba da se ponese u ambasadu Stranica potvrde obrasca DS-160, zahteva za neuseljeničku vizu. Stranica s potvrdom i uputstvima štampana s ovog veb-sajta............ Prvo imam, a sta je ovo drugo. Malo me buni posto sam svuda procitala da se nosi potvrda DS-160, slika, pasos? Zahvaljujem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 20, 2017 Potvrda i uputstvo, to dobijas kada uplatis taksu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 20, 2017 Bila sam danas na viziranju. Nazalost odbijena sam, kao i svi mladi. Starijim ljudima su vecinom odobravali. A svakako i cujem u poslednje vreme da mlade bas odbijaju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 20, 2017 Pozdrav svima. Iscitala sam sve sto ste pisali u poslednjih par godina :), ali, nazalost, i ja sam danas odbijena, iako pojma nemam zasto. Imam stalno zaposlenje, radim 4 godine kao arhitekta u drzavnoj firmi, plata 50 000... Drugarica sa kojom je trebalo da putujem (i navela sam je u aplikaciji) je dobila vizu, mene si otkacili. Mislila sam da apliciram ponovo za bukvalno dve nedelje, mada ovde vidim razna oprecna misljenja. Ono sto nisam navela, niti sam stigla da im kazem, jeste da sam koordinator nekog malog sektora u firmi, koji je i meni nebitan, pa sam kontala da je i njima Pitam se da li bi mi to znacilo u novom pokusaju? Hvala svima, super ste ljudi! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 22, 2017 Kada podnosim papire za vizu sta mi je potrebno? Da nisam osudjivan(sto se vadi u mupu) ili da se protiv mene ne vodi ni jedan krivicni postupak(sto se vadi u sudu) ili su mozda potrebna oba dokumenta? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 22, 2017 1 hour ago, Avanturist said: Kada podnosim papire za vizu sta mi je potrebno? Da nisam osudjivan(sto se vadi u mupu) ili da se protiv mene ne vodi ni jedan krivicni postupak(sto se vadi u sudu) ili su mozda potrebna oba dokumenta? Koliko ja znam, a vec imam USA vizu u svom pasosu, nije ti potreban nijedan od ta dva dokumenta. Bar ih ja nisam vadio. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 22, 2017 Nije potrebno to, a kad popunjavas ds160 pitaju te da li si osudjivan. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 25, 2017 Sta je po vama bolje, da resenje za godisnji glasi na dve ili tri nedelje? Nameravam da putujem rutom 66. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2017 Popuni na koliko hoćeš, niko ti to neće gledati. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2017 Prosle godine sam u ovo vrijeme isla da vadim vizu i odbijena sam.. ove godine cu pokusati ponovo iako sad imam moze se reci bolje dokaze da cu se vratiti.. Naime upisala sam fakultet,dajem ispitee ali jedan mi je ostao za avgust a ja se moram vratiti da to polazem,radim honorarno u jednoj firmi,stric ce da mi posalje neke pare koje cu staviti na racunu da bi oni vidjeli da imam para sama da finansiram put.. Strah me ponovo da apliciram,ne znam sta da radim. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2017 A zbog cega te strah? Nisam jos cuo da se neko nije vratio iz ambasade ili da su mu naudili na bilo koji nacin Ako smatras da ti se situacija znatno promenila, a iz prilozenog bih rekao da jeste, ako sad imas cvrsce veze sa domovinom, kao sto imas, ti slobodno pokusaj. Najgore sto moze da se desi, to je da te opet odbiju. A to ne boli. I kao sto vidim, ziva si i zdrava, evo vec godinu dana od prethodnog odbijanja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2017 Imam jedan problem...Aplicirao bih za turisticku vizu,isao bih u Majami na 2 nedelje.Bio sam vec na w&t pre dve godine...Zavrsen faks i master,dovoljno novca,stan na sebi...Vlasnik sam menjacnije vec 9 godina,koja radi bez prekida...Problem je u tome sto sam tamo prijavljen kao vlasnik i nemam platu vec neku nerasporedjenu dobit koja je jako mala,ostali profit uzimam za sebe kako bi mi porez bio manji...Da li je bolje da im kazem kako jeste ili da pokusam da korigujem izvestaj o plati,sto mi je knjigovodja rekla da moze da uradi...Inace imam 27 godina...Svaka pomoc dobrodosla,hvala unapred... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2017 Nema potrebe da korigujes, skoro pa sigurno nece ni gledati kolika ti je plata na papiru. Ti uneses u DS-160 koliko imas mesecan priliv i to je to. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2017 Problem je sto sam ves popunio i zakazao razgovor,a na pitanje o zaradi sam ostavio prazno kako bi im direktno na razgovoru objasnio,posto mi je plata na minimalcu,a ostalo ide meni direktno (sto je i istina)...Da li bi mogli da mi prave problem oko toga,posto pretpostavljam da je dosta vazna stvar?! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2017 11 hours ago, Dragance said: A zbog cega te strah? Nisam jos cuo da se neko nije vratio iz ambasade ili da su mu naudili na bilo koji nacin Ako smatras da ti se situacija znatno promenila, a iz prilozenog bih rekao da jeste, ako sad imas cvrsce veze sa domovinom, kao sto imas, ti slobodno pokusaj. Najgore sto moze da se desi, to je da te opet odbiju. A to ne boli. I kao sto vidim, ziva si i zdrava, evo vec godinu dana od prethodnog odbijanja Hahahahaahahahaha ma znam ja to sve😂 Strah me jee odbijanja ponovo,ali pokusacuu hvala tii 😙 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2017 Pozdrav!Molim vas pomozite!Zivim i radim u Svedskoj 5 godina, muz mi je Svedjanin. Cula sam da na razgovor za vizu mogu i u am. Ambasadu u Stockholm.Moj problem je ...moraju li moji dokumenti koji su na svedskom biti prevedeni? Isli bi samo na 10 tak dana u posjet muzevom prijatelju i tamo bi odsjeli a ne u Hotelu- smijem li to napisati?Ne bi uzimali god. odmor nego neplacene dane. Ja imam novi pasos s novim imenom kad sam se udala; ponijela bih i stari; moj vjencani list ; muzev pasos i dr dokumente. Radim 4 godine na istom radnom mjestu; radi politike firme stalno se ugovori od 6 mj.produzavaju. Sve bih ih ponijela. Imam 53 godine; nikakvu namjeru då tamo ostanem ili se hehe udam ( imam vec jednog muza).Auto nemamo; Ali imamo 2 motora ( I njihove papire bih ponijela) ; poput mnogih Svedjana- zivimo u stanu koji je i gradskom vlasnistvu. Imam li ikakve sanse za americku turisticku vizu barem na 2 tj?Muz vizu ne treba; tj putuje normalno. Hvala i pozdrav! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2017 Mozete aplicirati u Svedskoj, ukoliko ste tamo rezident, a ocigledno jeste. Na zvanicnoj stranici Vam sigurno pise sta i kako treba da se prevede i da li treba uopste. Ja sam aplicirao u stranoj zemlj, gde sam rezident i mislim da nista od dokumenata nisam prevodio, ne mogu sad ni da se setim tacno, ali sigurno znam da mi nista od dokumenata nisu ni trazili Verujem da ni Vama nece traziti nista i da ne biste trebalo da imate problem da dobijete vizu. Svakako, ponesite dokaze o primanjima, neki radni ugovor ili sta vec imate, izvode iz banke, dokaze o adresi stanovanja i posedovanju nekretnina/vozila kao i neki svedski dokument, kao dokaz da legalno boravite tamo i da ste rezident. Ne insistirajte da im pokazete to i ne mlatite papirima, pokazite im neki dokument iskljucivo ako Vam ga traze. I odgovarajte opusteno i to samo na pitanja koja Vam postave, bez nepotrebnog sirenja price. Naravno da mozete navesti da idete u posetu prijatelju, ne bi bilo lose da znate par detalja o njemu i da znate gde cete odsesti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2017 I ne zaboravite da muz mora da aplicira za ESTA-u, (bar) nekoliko dana pre puta. Sent from my iPad using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2017 Pozdrav svima! Upravo sam se registrirala, sve postove sam iscitala. Mi smo bracni par iz BiH, srednje 40-te, odrasla djeca. Imamo svoj biznis godinama, izvadili sve, od placenog poreza do nekretnina. Razgovor imamo iduci mjesec. Zadnjih pet godina smo puno putovali, od Turske, Mauricijusa, Tajlanda, prosli mjesec dosli sa Zanzibara. Ja imam hr putovnicu, muz bosanski. Od 12-te godine "patim" za NY. Obozavamo taj grad i dosao je na red na ljeto ako dobijemo vizu. Nemamo nikog tamo. Da li da ponesem i staru putovnicu, u njoj imam pecat UK, konkretno u Londonu bila i imam vizu Australije, tamo sam bila kod obitelji mjesec dana. Niti jedan jedini razlog nemamo da ostanemo tamo sem obilaska tog magicnog grada. Pripremila sam rodne listove od djece, da li je bolje da ponesem putovnice? Hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites