Posted April 9, 2017 50 minutes ago, bambivu said: Pod tim "kakve su mi šanse" se ugl misli "šta mogu da uradim da povećam šanse". Kao npr sakrij se u podrum u slučaju rata i moli se Bogu da su tvoji sa Rusima Upravo tako Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2017 Ne bih da me neko pogrešno razume u vezi ovoga što ću napisati, ali mislim da pored svih neophodnih uslova za vizu propisanih od strane vlade SAD, postoji unapred odredjen procenat zahteva koji će primiti i koje će odbiti, a koji je uslovljen trenutnim političkim i ekonomskim stanjem u jednoj zemlji. I taj procenat je uglavnom iz godine u godinu sličan. Na primer, Srbija spada u red zemalja trećeg sveta, i s obzirom na sve okolnosti oni će odobriti otprilike 85% zahteva. U nekoj manje razvijenoj zemlji odobriće manje. Svako ko podnosi zahtev veruje da ima velike šanse, s obzirom na one okolnosti koje oni smatraju da su dovoljno jaka garancija da će se vratiti u Srbiju. Zato se dešavaju neki paradoksalni slučajevi da neko bude odbijen iako ima stvarno jake garancije, a neko bukvalno bez i jednog predatog papira dobije vizu na 10 godina. Tako da mislim da i to treba imati u vidu, mada na to mi ne možemo da utičemo. Pratim komentare studenata koji idu na Work&Travel na fejsbuku, i tamo se dešava da u maltene istim situacija neko dobije vizu a neko ne. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 10, 2017 Zdravo svima! Da li bi neko mogao da mi kaze sta mi je tacno potrebno od dokumenata za turisticku vizu za SAD? Ostao mi je diplomski, dakle, student sam jos uvek na neki nacin, pa me interesuje sta sve od dokumenata treba da imam. Pozz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 10, 2017 Procitas par stranica i saznat ces sve sto ti treba. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 11, 2017 dokaz o vlasnistvu stana, se nosi u kojoj formi? ugovor o poklonu dovoljan? ili mora da je stan uknjizen na moje ime i to? kako to treba da izgleda, isto i za kola. Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 12, 2017 Mi smo vadili iz gruntovnice za stanove, ne znam moze li drugacije.Za auto, kopija saobracajne. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 12, 2017 (edited) Ljudi .... Jeli se stavlja rubriku u mjesecni priliv samo prihodi od plate ili isto tako pare na ruke koje se dobivaju ( koje nisu zavedene u platnim listama ) i ako imam punomoc sa jos jednog tekuceg racuna tj.penzija(koja nija moje ime nego od babe) ... ? Hvala LP Edited April 12, 2017 by User88 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 12, 2017 Stavi koliko ukupno koliko imas priliva od svega. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 18, 2017 Dobili vizu bez problema. Veceras napisem detaljnije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 18, 2017 Evo nase iskustvo, ambasada u Sarajevu.Imali smo razgovor u 8 i 45 danas.Dobili broj 007.Kontam, Bond, James Bond...onda se sjetim Muje iz vica, moze, ne moze... Prozvali nas na salter broj dva, poslije kontrole cekali smo u dvoristu.Na salteru nista sem otisaka prstiju.Sestero prije nas dobise vize vrlo brzo.Fin covjek u 30-tim godinama nas prozove.Samo je on radio.Pita nas da li idemo turisticki.Odgovorimo potvrdno.Koliko dana ostajemo i da li smo rezervirali hotel.Da li prvi put putujemo u USA.Ja kazem da zelimo tamo proslaviti rodjendane u avgustu.Naime suprug i ja imamo rodjendane u dva dana razlike.On je dvije godine stariji hi hi hi... Pita jesmo li kupili avio karte, kazem ne ali ih planiram odmah kupiti jer iz Bg ima direktan let.Kaze vidim da puno putujete.Odgovorim potvrdno i kazem da smo skoro bili na Zanzibaru.Pita muza od kad imamo firmu i koliko zaposlenih imamo.Da li busimo naftu ili vodu.Nasmijemo se i kazemo, ipak vodu.OK, odobrit cu vam vizu, za dva dana je preuzmite u DHL-u. Na pocetku nas pitao da li govorimo engleski.Rekli smo da ali bi voljeli na bosanskom ipak.Medjutim njegov bosanski nije bas dobar pa smo se i mi prebacili na engleski.E sad to cuveno niti jedan papir nam nije trazio...Nikom ispred nas nije trazio a ni nama.Fakat mi nije jasno je l' provjere osobe prije razgovora... Hvala na korisnim savjetima ovdje, pitajte i vi mene sta vas zanima.I da, maloprije dobih mail da je putovnicu preuzeo DHL. Sretno svima! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 19, 2017 Ljudi , hocu da idem u Majami na more , 10 dana , sta , kako , pomogajte da odem da se ubijem ko siroce ? Hvala ... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 19, 2017 (edited) Javi se Lepoj Breni. Edited April 19, 2017 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 20, 2017 A ti si neki saljivdzija , koliko vidim ... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 20, 2017 A zar ti nije i pitanje bilo saljivo? Koristi google, vidi na zvanicnom sajtu ambasade sta ti treba za vizu, ako te to zanima, sve ti je objasnjeno tamo. Iscitaj ovu temu, mnogo ljudi je tu podelilo svoja iskustva i resilo nedoumice, sigurno ce ti nesto posluziti. Ako i nakon toga budes imao nejasnoca, postavi konkretno pitanje i rado cemo ti pomoci. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 20, 2017 Eno ja postavila pitanje u vezi vize za UK pa nema odgovora :/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 20, 2017 Pa, nismo bas ni sveznajuci, a ni servis 988 Nisi dobila konkretan odgovor jer ga verovatno niko ne zna i nije imao slicno iskustvo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 21, 2017 Šta mislite, da li je problem kad se sleti u Ameriku reci da se ostaje 6 nedelja (i imati povratnu kartu na taj period) umesto 2 nedelje koliko stoji u aplikaciji za vizu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 21, 2017 Ja sam stavio 20 dana, ostao sam 40. Ako ti je tolika frka, kupi kartu na dve nedelje pa kad sletis izmeni datum. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 21, 2017 Otprilike koliko to može da košta? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 21, 2017 Ili mozes da odstampas kartu sa razmakom od 2 sedmice da bi mogao da je pokazes ako te nesto pitaju a zapravo kupis onu koja ti odgovara. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 21, 2017 Ako mislis na promenu oko 150$/€ Sent from my iPhone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 22, 2017 Ako mislis na promenu oko 150$/€ Sent from my iPhone using Tapatalk Ne samo 150, moze da bude i 0$ a moze i da mora da kupi novu kartu. To sve zavisi od same karte, nema generalnih pravila (cesto su najjeftinije karte i nonrefundable i nonchangeable)... Sent from my iPhone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 22, 2017 Naravno, naveo sam Lufthansu i AirSerbiu za koje znam. Najjeftinija tarifa moze da se pomeri. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 2, 2017 evo mene sa mojim iskustvom.. Na razgovor sam isla u Beograd u ambasadu sto je izgleda bila pogreska s obzirom da imam hrvatski pasos, mooozda bi me u Zagrebu drugacije gledali, ne znam Ugl nakon sto sam ostavila otiske prozvana sam na salter kod jedne poprilicno nadobudne mlade konzulke (ili kako vec). Razgovor je trajao 2 minute i nije mi trazila nista od dokumenata. Pitala me koja je svrha putovanja rekla sam da idem u posetu kod tate i njegove porodice koji su americki drzavljani. Onda me pitala cime se bavim, kad sam rekla da sam student najpre se zacudila kako student sa 26 godina pa sam rekla da sam diplomirala pre 2 godine, radila na kruzeru i zatim upisala master studije. Pitala me kada sam videla oca poslednji put, gde sam putovala u poslednje 3 godine. Nakon sto sam nabrojala celu Evropu i Uk rekla mi je na zalost ne ispunjavate uslove za turisticku vizu. I to je to Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites