Viza za SAD

2,893 posts in this topic

Ne verujem da je tako brzo popunjeno, proverila sam za ceo april i maj... Bukvalno nista slobodno pre 13:45. 

^ Work&Travel studenti, skroz ocekivano je da je popunjeno :/

Ja sam bio pre mesec dana, imao sam termin od 8:15.

10 minutes ago, Shumey said:

^ Work&Travel studenti, skroz ocekivano je da je popunjeno :/

Ja sam bio pre mesec dana, imao sam termin od 8:15.

Zaboravio sam da je trenutno sezona W&T-ovaca.

Ali ja sam bio pod utiskom da njima zakazuju popodnevne termine (bar je tako bilo pre par godina).

Cini mi se da su pre dve godine oni za tur. vizu isli na salter sa leve strane, a w&t -salteri desno.. verovatno je doslo do neke izmene. Hvala u svakom slucaju:smile:

Desno su salteri za “obicne” vize a levo placanje i dva saltera za Amere/ k i cr/ir vize.

DS5535 je uveden za vize prosle godine mislim ali za muslimanske zemlje.

2 hours ago, mveruovic said:

DS5535 je uveden za vize prosle godine mislim ali za muslimanske zemlje.

Izgleda da nema definisano za koga je tacno:

a subset of visa applicants worldwide

On 3/29/2013 at 10:35 PM, estiar said:

Sutra saljem papire agenciji da mi zakazu termin. Da li znate orijentaciono kad su slobodni termini, i da li su krenule guzve zbog studenata? Pozdrav.

On 3/29/2013 at 10:35 PM, estiar said:

Sutra saljem papire agenciji da mi zakazu termin. Da li znate orijentaciono kad su slobodni termini, i da li su krenule guzve zbog studenata? Pozdrav.

Ja sam popunio DS-160 na srpskom, poslao sliku u elektronskoj formi, oni to prilepe sloze na engl.platis 3000 din, uplatis 160$, zakazu ti termin.

Popunio si sve sam i placas nekome 3000 dinara? Za sta? Kome prilepe? Sledeci korak nakon popunjavanja ds160 jeste da napravis nalog na ceacu, platis i zakazes razgovor, i to sve traje 2 do 3 minuta.

Termini su uglavnom od 13:45 do 15:30, pa biras kada ti odgovara.. Upravo sam proverila, prvi slobodan termin je 11og aprila. Jedino petak ne moze da se izabere, u aprilu ni u maju (ne znam iz kog razloga). :/ Studenti su pre podne.

Odbili su me pre neki dan u roku od 60.sekundi jer smatraju da svi mi zelimo da ostanemo u obecanoj zemlji iako smo realno(neki od nas) samo turisti.Dobar posao,novac i zelja za putovanjem ocigledno nisu dovoljan razlog,jer naravno po njihovoj logici zasto bi neko ko je mlad i zivi sa roditeljima zeleo da se vrati u Srbiju? Meni je dobro ovde i ne pada mi napamet da idem bilo kuda,ali dokle god oni umisljaju da je san svih nas da odemo tamo i da ostanemo bice tesko dobiti vizu.Kad promenim status da ponovo apliciram.Kakav status?Moram da se udam da bih posetila Ameriku? Svasta oni umisljaju stvarno.Samo zelim svim aplikantima za vizu da porucim da nema veze sta imate odakle ste,kakvi ste,pitanje je srece i to vam garantujem.Cim sam usla znala sam da ce me odbiti.Bukvalno je bio salter za odbijanje,vidim svoj broj tamo i znam odmah.Zena ne postavlja pitanja nego odmah objasnjava zasto ne mogu da idem,dakle to je unapred vec reseno,neka prica ko sta hoce.Mene skoro nece videti tamo a vama svima zelim puno srece.

Prosle godine je 23% odbijenih ove godine mislim da ce preko 27% da bude. Jbg ljudi masovno ostaju koji odu i eto ljudi trpe posledice.

E ovako... Izvinjavam se na romanu, ali lakše ćete ovako  razumeti moju situaciju... Sin i ja smo aplicirali za B1 vizu, ja sam zakazala sebi razgovor, a njegove papire sam poslala DHL-om. Ja sam juče bila na razgovoru, odbili su me. Ukratko, udata sam, imam posao, solidnu platu, ne vodi se ništa na mene ali sam priložila papire kuće u kojoj živimo. Kuća se vodi na očevo ime. Sin ima devet godina, treći je razred osnovne škole. Sve sam papire ponela i u vezi posla, škole, supruga (inače suprug nije aplicirao za vizu) Imam novca na računu, kao i dokaz da će osoba finansirati put. Inače, ta osoba je moja sestra, ona živi u Americi već sedam godina, radi u banci kao menadžer, legalno je tamo, plaća porez, itd... Prvo je išla kao student dva puta, a kada je završila faks, aplicirala je za turističku vizu, dobila je udala se i ostala da živi tamo... E sad moj razgovor je počeo odlično, sve dok me konzul nije pitao da li imam još nekoga u Americi, ja sam rekla da nemam(triput me je pitao isto pitanje, svaki put sam odg. da nemam, pitao me je da li mi je Nemanja M. nešto, ja sam rekla ne),što je i tačno. On mi je onda posle 20-ak sekundi rekao da mi nije odobrena viza. Odmah sam pozvala sestru da joj ispričam šta se desilo. Ona zna ko je taj Nemanja. Kada je pre sedam godina aplicirala, Nemanja joj je poslao garantno pismo u kome je naveo da mu je sestra. Problem je u tome što taj dečko meni nije ništa, a njoj je rođak sa očeve strane(nemamo istog oca). ona sa ocem ne govori dugi niz godina, niti nama priča o njemu i njegovoj rodbini. Ja nisam znala da će to povezati sa mnom, a i ona se iznenadila jer je zaboravila na to..Znači ja nisam znala za tog dečka... Ponovo ću aplicirati za nekih mesec dana, i to ću naglasiti... Da je to njen rođak, a ne moj.. Elem, danas mi je stigao mejl iz ambasade da dođem na razgovor u vezi vize za dete. Zanima me da li je bilo slučajeva da majku odbiju za vizu, a dete da dobije? I kada popuniš obrazac i uplatiš taksu, koliko vremenski važi ta uplata a da ne zakažeš razgovor? Izvinjavam se na dužem postu i hvala unapred na odgovorima... 

Slagala si za sestru, ne znam zasto si to uradila. Nemoj da zakazujes za mesec dana ima opet da te odbiju.

Desavalo se za dete da dobije vizu a majka ne i obrnuto, ali u tih nekoliko slucajeva su bila deca punoletna i na istom razgovoru. Moguce sad i njemu da ce da odbiju vizu.

Sto se tice takse, mislim (ne mogu da se setim) da ti i ne mozes da uplatis taksu pre nego sto popunis ds160, a ako na to i mislis negde je pisalo godinu dana.

Ja stvarno nisam znala za tog dečka i rekla sam da samo sestru imam u Americi što je tačno. Ali po njima je kao da sam slagala. Iznenadila sam se što su me zvali na dodatan razgovor za dete,mogli su odmah da odbiju.

Prvo popuniš ds160 pa uplatiš taksu i onda zakazuješ razgovor... Ja mislim na posle uplate koliko važi taj ds160 sa uplatom, tj. da li može da istekne, pa mora ponovo da se popunjava ds160 i da se uplati ponovo taksa... Ako me razumeš šta sam htela da kažem...

A što se tiče ponovnog apliciranja, svakako moram probati još jednom jer smo planirali da je posetimo u avgustu,dete posle mora u školu...  a ja status da promenim ne mogu... Radim dobar posao, udata, itd... Jedino što nemam ništa na svoje ime... 

Izvinjavam se, nisam procitao lepo ovo jos nekoga. Bzvz bas.

Sto se tice brzog apliciranja, ovde su uglavnom (mislim 100%) odbijeni svi koji su bas brzo aplicirali nakon odbijanja.

Kataleja93,rekla mi je da nemam dovoljna primanja.Moja plata je sasvim solidna,s tim sto sam rekla da sam stedela par godina za taj put.Mislim da novac nije problem nego eto,jednostavno spadam u rizicnu kategoriju. Hvala na saosecanju :smile: Bas sam razocarana.

Iskreno, ja ti savetujem da pokusas sledece godine. Do tada ces ustedeti jos novca i imaces duze radno iskustvo.. dosta njih je dobilo vizu iz drugog puta, nemoj da odustajes! Vidi da putujes jos malo do viziranja (meni se najvise fokusirala na pasos). Bila sam na salteru 3, mrsava zena sa kovrdzavom crnom kosom i naocarima, bila je ljubazna...

srecnoooo!:)

Dakle dobila si vizu :smile: Super,bas mi je drago zbog tebe :smile:  Putovala sam dosta,imam vise viza u pasosu,imam cak i vizu za United Kingdom,ponela sam i izvod iz banke sa dobrom sumom,nisam mogla da ga pokazem.Hvala,promenicu status pa cu aplicirati ponovo ,a tebi srecan put zelim :smile: a da,i radno iskustvo mi je 5.godina

Edited by Anoni

Cao! Znate li mozda za koliko dana mogu da se preuzmu dokumenta od dana intervjua? 

On 4/5/2018 at 2:47 PM, Anoni said:

Dakle dobila si vizu :smile: Super,bas mi je drago zbog tebe :smile:  Putovala sam dosta,imam vise viza u pasosu,imam cak i vizu za United Kingdom,ponela sam i izvod iz banke sa dobrom sumom,nisam mogla da ga pokazem.Hvala,promenicu status pa cu aplicirati ponovo ,a tebi srecan put zelim :smile: a da,i radno iskustvo mi je 5.godina

Hvala puno! Nadam se da ces sledeci put imati vise srece:)

2 hours ago, Majusna said:

Zdravo! Mozes li mi reci za koliko dana su ti dostavili dokumenta? Pozdrav!

U utorak sam imala intervju (16h), dokumenta sam uzela u cetvrtak oko podne:)