Saveti u vezi sa putovanjem Wizzair-om

4,257 posts in this topic

Samo da vas obavestim, možda nekom i bude od pomoći, uplatio sam novac bankovnom doznakom šest dana nakon rezervacije preko računa u Unicredit banci, u Đušinoj ulici, znali su kako da odrade, i dva dana posle toga mi je stigao mejl od Wizz-a da je potvrđena uplata.

Samo da vas obavestim, možda nekom i bude od pomoći, uplatio sam novac bankovnom doznakom šest dana nakon rezervacije preko računa u Unicredit banci, u Đušinoj ulici, znali su kako da odrade, i dva dana posle toga mi je stigao mejl od Wizz-a da je potvrđena uplata.

Koliko bese kosta to zadovoljstvo da Unicredit odradi?

Konkretno, koju sumu si uplacivao i koliko si platio UC banci.

Provizija banke - 250 din. Otvaranje i zatvaranje racuna, besplatno.

A mora da se ima racun, da bi se to doradilo. Devizni, tekuci, kakav?

Ne moras da imas nikakav racun. Dodjes, kazes da zelis da uplatis karte Wizz air-u bankovnom doznakom, kazes nemas racun. Oni ti otvore racun na koji ti uplatis odmah tu novac, tacnu sumu koju zelis da prebacis Wizzair-u, oni sve ostalo odrade. Dobijes potvrdu posle par dana, i odes i zatvoris racun. To je to. Inace ako zelis da ti racun ostene otvoren, mescno odrzavanje je oko 250din., ali to ti ne treba. :)

Da li neko ima mogucnost da plati karte Wizz-a bez provizije? A voljan je pri tom da izvsi uplatu za nekoga.

Danas, kada je popust za sve, nije moguće ostvariti neki dodatni popust ako si član kluba? Ranije su uvek stajale dve cene, a sada samo jedna?

Sta, opet imaju onu akciju kao 20% popusta...A pre toga podigli cene 40%.

Nemanja ne zuri se mnogo za te karte.

Moras pratiti malo cesce forum, to su poslovne cake koje Wizzair sprovodi s vremena na vreme. ;D

Eto, danas je -20% a ja kupih neki dan  :P

A rekao sam sebi da neću više gledati cijene nakon što kupim karte, ali nisam si mogao pomoći  ;D U svakom slučaju, ne bi mi bila prevelika ušteda, nema veze.

Sta, opet imaju onu akciju kao 20% popusta...A pre toga podigli cene 40%.

Nemanja ne zuri se mnogo za te karte.

Moras pratiti malo cesce forum, to su poslovne cake koje Wizzair sprovodi s vremena na vreme. ;D

Pratim dosta cene na wizzairu, forum i ne često :D Kupio sam juče karte od Budimpeste do Madrida, u terminu koji zahvata prvi maj. Ne bih se baš puno igrao sa tim terminom i čekao neku povoljniju cenu. Danas je cena karte 2.5 puta veća. Ja sam uzeo povratnu za 18000 HUF, danas je 45 000  HUF isti termin :D

Evo da podelim sa vama moje iskustvo kao sto sam obecala  :)

Moj prvi let, naravno wizz air-om. Kartu sam kupila preko interneta u dinarima, rezervisala, cekirala 3 dana ranije. Odstampala kartu u 3 primerka iako je trebao 1.

Cekirani prtljag sam spakovala po principu videa koji je neko ovde objavio i zaista mnogo vise stvari moze da stane pa vam toplo preporucujem.

Imala sam nocni let u 19h, na aerodromu sam bila u 16h da ne bih nesto propustila. I tako sam ja cekla, cekala da se moj salter za cekiranje otvori, medjutim, vec je bilo 17:40 a na tabli za obavestenje i dalje ne pise da je salter otvoren niti broj saltera. Pitala sam jednu sluzbenicu i ona me poslala u stari deo zgrade, a tamo red do vrata. Dalje sam se cekirala, dobila drugu kartu a papir je ostao kod njih, usledeo je put ka cekaonici, ukrcavanje i konacno poletanje. Stjuardese su izuzetno ljubazne, sedista udobna, prozori mali  :D ali ionako je bio mrak.

Sve u svemu, sumirala bih i izdvojila tri mane ovog putovanja:

1. Nigde, ama bas nigde nije pisao br. saltera na koji treba da idem da cekiram prtljag

2. Cekirani prtaljag mi je bi tacno tezak 12.8kg, a dozvoljeno je 32kg. Kada sam stigla kuci videla sam na koferu da su napisali da imam 14kg tezak prtljag (tako da znate da uvek spakujete koju kilu manje)

3. Nigde na internetu ne pise tezina rucnog prtljaga, sa vama sam se savetovala, neko rece 10kg, neko da su to ukinuli i da su bitne dimenzije torbe. Na salteru wizz air-a sam pitala i rekli su mi 5kg da se sme uneti, a to takodje ama bas nigde ne pise.

Sve u svemu, za mene je ovo pozitivno iskustvo, bez ikakvih problema ali se pitam da li bih tako razmisljala da sam npr. ostala da cekam do sutra na koji salter da idem i da sam npr. u rucnoj torbi imala knjige koje su mozada teze od 5kg...

Moj sledeci let ce verovatno biti zakazan kroz mesec dana i jako se radujem sto cu biti iznad oblaka  :dance:

3. Nigde na internetu ne pise tezina rucnog prtljaga, sa vama sam se savetovala, neko rece 10kg, neko da su to ukinuli i da su bitne dimenzije torbe. Na salteru wizz air-a sam pitala i rekli su mi 5kg da se sme uneti, a to takodje ama bas nigde ne pise.

Sve pise, ali nema ko da cita.

Aj da citiram jos koji put (dosadio sam i sebi):

"1.Мала кабинска торба:

Ако је величина вашег кабинског пртљага 42x32x25цм или мања, можете бесплатно да га унесете у авион. Мора да може да стане испод седишта испред вас.

2.Велики кабински пртљаг:

Ако је ваш кабински пртљаг већи од димензија мањег кабинског пртљага, али није већи од 56 x 45 x 25цм, можете га унети у авион, али ћемо вам наплатити RSD 1100. Мора да може да стане у касету изнад седишта. Морате бити у стању да сами одложите пртљаг у касету изнад седишта без ичије помоћи.

(If your flight is operated by Wizz Air Ukraine (airline code WAU):

Passengers are allowed to carry only one piece of hand baggage with the maximum dimensions 56x45x25 and not exceeding 10 kilograms.)"

Bas ako letis ukrajinskim Wizzom, pa eto da se pazis.

A to sto ti je neka nasa salterusa rekla za 5kg, tebe ne treba da dotice. Mozes slobodno da se pozoves na Wizz-ova pravila o putovanju, a ako njoj to nije jasno neka se naknadno edukuje na njihovom sajtu, posto je ocigledno propustila tokom obuke.

1. Nigde, ama bas nigde nije pisao br. saltera na koji treba da idem da cekiram prtljag

2. Cekirani prtaljag mi je bi tacno tezak 12.8kg, a dozvoljeno je 32kg. Kada sam stigla kuci videla sam na koferu da su napisali da imam 14kg tezak prtljag (tako da znate da uvek spakujete koju kilu manje)

1. Na kome god aerodromu da se zateknes i kojom god avio kompanijom da putujes pisace ti na onom monitoru - Departures - gde treba da se cekiras

2. Prtljag se meri pred tobom i vidis kolika je izmerena tezina, ako je tu negde na granici dozvoljene uvek mozes da izvadis nesto i obuces :)

O Boze gluposti, sad nema povratne opcije! Sajt im je u haosu. Mada mozda su sami otezali stvari da se sto teze nadje najjeftinija opcija putovanja.

Hvala ljudi!

Sve pise, ali nema ko da cita.

Aj da citiram jos koji put (dosadio sam i sebi):

"1.Мала кабинска торба:

Ако је величина вашег кабинског пртљага 42x32x25цм или мања, можете бесплатно да га унесете у авион. Мора да може да стане испод седишта испред вас.

2.Велики кабински пртљаг:

Ако је ваш кабински пртљаг већи од димензија мањег кабинског пртљага, али није већи од 56 x 45 x 25цм, можете га унети у авион, али ћемо вам наплатити RSD 1100. Мора да може да стане у касету изнад седишта. Морате бити у стању да сами одложите пртљаг у касету изнад седишта без ичије помоћи.

(If your flight is operated by Wizz Air Ukraine (airline code WAU):

Passengers are allowed to carry only one piece of hand baggage with the maximum dimensions 56x45x25 and not exceeding 10 kilograms.)"

Bas ako letis ukrajinskim Wizzom, pa eto da se pazis.

A to sto ti je neka nasa salterusa rekla za 5kg, tebe ne treba da dotice. Mozes slobodno da se pozoves na Wizz-ova pravila o putovanju, a ako njoj to nije jasno neka se naknadno edukuje na njihovom sajtu, posto je ocigledno propustila tokom obuke.

Gde sam ja napisala da ne znam dimenzije? One su mi jasno poznate i moja predpostavka je bila ako imam odgovarajucu dimenziju rucne torbe da mogu u nju da stavim kg koliko hocu, a ne 5kg kao sto mi je rekao radnik na salteru wizz air-a. Na istim kalupima na kojima se mere te dimenzije pise 10kg, a on mi je rekao 5kg. Licno ja nisam imala problem ali samo napominjem  flowers::

1. Na kome god aerodromu da se zateknes i kojom god avio kompanijom da putujes pisace ti na onom monitoru - Departures - gde treba da se cekiras

2. Prtljag se meri pred tobom i vidis kolika je izmerena tezina, ako je tu negde na granici dozvoljene uvek mozes da izvadis nesto i obuces :)

1. Upravo o tome i govorim- nije pisalo. Za sve kompanije jeste. Mozda je to slucanost bila ali zaista nije nista pisalo. Sreca pa znam jezik  :D

2. Merila sam na njihovoj digitalnoj vagi u holu a na koferu nasla zalepljenu drugu kilazu.

meni se ludja stvar desilana rimskom fiumicinu sa easyjetom..... na displeju pisao jedan terminal za ukrcaj i svi oni koji su se medju prvima cekirali otisli tamo na taj gejt sa displeja......i tamo na onom malom monitoru nema nista, nista nije pisalo....ljudi zbunjeni ali stoje i cekaju, nas pedesetak....i na displeju sa gejtovima i dalje stoji taj gejt......meni djavo nije dao mira pa odem ponovo na ulazni deo samog terminala kad tamo pise sasvim drugi gejt.....ni blizu onog koji bio posle kontrole prtljaga i na ulaznom holu i na onom na samim gejtovima....otrcim do tog novog gejta kad tamo stoji da je let za lisabon i svega desetak ljudi tamo i osoblje easyjet...kazem curi iz easyja da je greska bila sa displejem i onda su oni zvali nekog tamo i poslali ljude da dovedu ostatak putnika....ume da bude stresno...

pokusavam da se cekiram i lepo unesem sve podatke, broj pasosa i sve one gluposti tamo i idem na SACUVAJ, ali i dalje mi pise da cekiranje jos nije otvoreno kao i dole u onim koracima da treba da procitam i prihvatim sve one uslove mada toga nigde nema... Prosli put je sve bilo ok ali ne mogu da se setim gde je to, i je li normalno da cekiranje nije jos uvek otvoreno, pa da se saceka ili sta?

Чекирање путем интернета је доступно између 14 дана и 3 сата пре заказаног времена поласка лета.

Чекирање путем интернета је доступно између 14 дана и 3 сата пре заказаног времена поласка лета.

pa da, za pismene pise  :bang:

pa kad ti je let

13. marta, danas mi je potvrdjena rezervacija pa sam se zaletela da se cekiram, jos se nerviram a tek sutra cu moci da se cekiram kao covek.  :maddd: