Saveti u vezi sa putovanjem Wizzair-om

4,257 posts in this topic

Ja putujem 14 decembra 2013. u Gothenburg a povratak je  11 marta 2014. Kartu  sam rezervisala  18 novembra, znaci skoro  mesece dana u napred, ne verujem da ce karta biti jeftinija moze  samo da  bude skuplja u vreme  njihovog Bozica, s tim moze da se desi da jedan od sledecih dana bude  neki popust od 20 % ali se to nikad u napred ne zna, moras svaki dan da proveravas na  sajtu  Wizz-a i ako ulovis  popust, da imas spreman  novacna  kartici da on line platis  kartu  ( dole u nastavku texta  kod mene  mozes videti cenu za oba pravca, sa  taksama i pritljagom  up/down )

Подаци о лету

Бр. лета Полази из Датум поласка Стиже у Датум доласка

W6 4205 Београд 14. Dec 2013 06:10 Градски аеродром Гетеборг 14. Dec 2013 08:50

W6 4206 Градски аеродром Гетеборг 11. Mar 2014 09:20 Београд 11. Mar 2014 11:45

Преглед уплате

Датум уплате Начин плаћања Идент. ознака уплате Износ за уплату

20. Nov 2013 BD                                                           13498.00 RS

Појединости о уплати

Врста услуге         Опис                       Укупно

Base fare               Ticket fare                 3804.05 RS

TAX 1 Passenger Service Charge         2593.95 RS

Врста услуге         Опис                       Укупно

ADM                                                   800.00 RS

ADM                                                   800.00 RS

BL25 Накнада за пртљаг                         2750.00 RS

BL25 Накнада за пртљаг                         2750.00 RS

Збирни износ

13498.00 RS

Pozdrav svima na forumu. Planiram da u 14 januara putujem Wizzerom do Bazela, sa suprugom i dvoje dece.  Kad su bili oni popusti u novembru jos se nismo usaglasili sa god odmorima, a sad nikako da cene malo padnu, odnosno da daju onaj popust od 20%. Inace, video sam da smo u oktobru, s tim sto tada nismo bili u situaciji, mogli rezervisati karte za 20.000 tako da mi sad krivo da dam duplo, iako je to opet duplo jeftinije od Jata, pardon Air Srbije. Interesuje me jos da li je neko imao iskustvo placanja Visa internet karticom Komercijalne banke koju sam skoro uzeo (klijent sam banke), jer se bojim da ne dodjem u situaciju da prilikom rezervacije ne prihvati karticu, a onda sam u nebranom grozdju. Hvala!

Pozdrav svima na forumu. Planiram da u 14 januara putujem Wizzerom do Bazela, sa suprugom i dvoje dece.  Kad su bili oni popusti u novembru jos se nismo usaglasili sa god odmorima, a sad nikako da cene malo padnu, odnosno da daju onaj popust od 20%. Inace, video sam da smo u oktobru, s tim sto tada nismo bili u situaciji, mogli rezervisati karte za 20.000 tako da mi sad krivo da dam duplo, iako je to opet duplo jeftinije od Jata, pardon Air Srbije. Interesuje me jos da li je neko imao iskustvo placanja Visa internet karticom Komercijalne banke koju sam skoro uzeo (klijent sam banke), jer se bojim da ne dodjem u situaciju da prilikom rezervacije ne prihvati karticu, a onda sam u nebranom grozdju. Hvala!

iskreno ja  imam"lose" iskustvo sa  Komercijalnom, a i takodje sam njihov komintent, u pojedinim ekspoziturama  jednostavno nemaju pojma da obave bankovnu doznaku  prema Wizzu,a imam odlicno iskustvo sa Unikredit  bankom ( idi na 209 stranicu  ovde i  nacices moj  post za obavljanje  bankovne  transakcije u Unikredit banci), medjutim  ako si uzeo internet  Visu KB  mislim da  nije  problem da se obavi prenos  novca,samo pazljivo prati uputstva dok to  radis i proveravaj  podatke i  nema  greske onda. Srecno  :mah:

Visa je Visa, tako da je ista procedura kao kod bilo koje druge banke (imam vizu kod Komercijalne banke, i kod OTP debitnu. Ono sto bi upozorila, a ne odnosi se samo na Komercijalnu banku, nego na bilo koju vizu ako je vezana za dinarski racun, odnosno ako se sve preracunava u dinare i tako skida sa racuna, banke koriste svoj gornji kurs koji je mnogo veci nego onaj u menjacnicama, i ako jos dodje do konverzije valuta, onda cifra moze da bude mnogo veca nego sto se racunalo. Zato uvek koristim debitnu koja je u evrima, pa koliko pise na ekranu, toliko mi i skinu.

Mislim da je to ok cijena i nekad kad sam pratio karte za Gbrg, rijetko ili nikako je išla na dole.

Ja juce kupio 3 karte po 4.599, a danas je cena 3.399  :(

Ja putujem 14 decembra 2013. u Gothenburg a povratak je  11 marta 2014. Kartu  sam rezervisala  18 novembra, znaci skoro  mesece dana u napred, ne verujem da ce karta biti jeftinija moze  samo da  bude skuplja u vreme  njihovog Bozica, s tim moze da se desi da jedan od sledecih dana bude  neki popust od 20 % ali se to nikad u napred ne zna, moras svaki dan da proveravas na  sajtu  Wizz-a i ako ulovis  popust, da imas spreman  novacna  kartici da on line platis  kartu  ( dole u nastavku texta  kod mene  mozes videti cenu za oba pravca, sa  taksama i pritljagom  up/down )

...

Hvala na detaljnim informacijama  :) Ja sam juce kupio karte po 4.599 i bio sam sretan sto sam uspeo da kupim povoljno, kad ono, danas je cena 3.399!  :o

Za to sluzi bank transfer.Rezervises kartu I sacekas 5-6 dana, pa ako padne cena kupis karticom a ako skoci odes u banku sa rezervacijom I platis po nizoj ceni

...

Hvala na detaljnim informacijama  :) Ja sam juce kupio karte po 4.599 i bio sam sretan sto sam uspeo da kupim povoljno, kad ono, danas je cena 3.399!  :o

Nema na cemu  ;) Srecan put  :mah:

Za to sluzi bank transfer.Rezervises kartu I sacekas 5-6 dana, pa ako padne cena kupis karticom a ako skoci odes u banku sa rezervacijom I platis po nizoj ceni

To, nazalost, juce nisam znao  :(

...

Nema na cemu  ;) Srecan put  :mah:

Hvala, jos samo da kupim karte za povratak... :)

Cene su u dinarima na sajtu wiza a i na kartici su dinari, tako da mi nije najjasnije ovo sto hekata pise o evrima i preracunavanju kursa.  I ovaj post mi nije jasan ,,Za to sluzi bank transfer.Rezervises kartu I sacekas 5-6 dana, pa ako padne cena kupis karticom a ako skoci odes u banku sa rezervacijom I platis po nizoj ceni,,. Kako 5-6 dana, pa zar nije obavezno placanje u roku od 24h od momenta rezervacije. I ako rezervises po jednoj ceni onda vise valjda nema menjanja bez obzira na skakanje ili padanje cene.

mnogo si posten danilo, u praksi 24 sata se ne primenjuje mozes da uplatis i u roku od 5 6 dana, prica je bila za evre ukoliko imas karticu u evrima, ako je cena pala u odnosu na ono sto ti pise na bankovnoj doznaci ti uplatis preko kartice a bankovnu doznaku pocepas ako je skocila ti odes u banku i uplatis manju cenu ona koja stoji na doznaci, kapis

a da li je to nekome i uspelo ?

jer kada cena padne i ti pocnes rezervaciju (da bi platio karticom) na isto ime sistem ti izbacuje gresku jer vec imaju istu kartu pod istim imenom(ne uplacenu) u sistemu.?

ne znam sto ne bi moglo, mislim nisam probala, ali to nije ista karta iako je isti let

Da, ali ako označiš ja putujem, onda jedan putnik sa dve karte. A ako si član kluba ne možeš naknadno da kupiš još koju kartu po povlaštenim cenama.

Moxe li neko da mi objasni kako funcionise placanje ban doznakom.  Raspitivao sam se u unicredit banci gde valjda jedino moze da se plati ban doznakom i ona na salteru mi je jos vise zamrsila. kao moram da budem klijent banke ili da uzmem neku njihovu pripejd karticu koja ce mi posluziti za transakciju. Ovo sto je rekao milanvuk mi je totalno nelogicno. Na sajtu pise da rezervacija propada ukoliko se ne uplati u roku od jednog dana. Zato mi i nije jasno kako funcionise rezervacija i placanje bank doznakom, odnosno na koju foru i kako moze da se ceka 5-6 dana od rezerv do placanja. Hvala.

Danilo, ja mogu da ti pomognem samo tako što ću ti reći da pročešljaš ovu temu na forumu. Sve piše.

Dok si ispisao svoje pitanje, mogao si pronaci odgovor, sve u tancine objasnjeno

Ajde hekata molim te uputi me, ako nije problem, na temu i stranicu gde je sve do tancina objasnjeno.

pa lepo, postoji opcija search, sto na engleskom znaci trazi i onda to fino pritisnes i dobijes opciju za pretragu i onda fino ukucas bank transfer i onda fino pritisnes tipku enter , i gle cuda, odgovori na tvoje nedoumice se nizu jedan za drugim. A, da ti olaksam, to sto su ti nudili pripayd karticu , hteli su da ti kazu da si mogao da platis karticom, da je jednostavnije nego bank.doznakom, jer ta kartica se dobija odmah i na nju stavis novac koliko ti treba i kupis karte a ne da se zezas sa b. transferom, dakle ne mesaj kartice i doznake, nije to isto

uzmi karticu za placanje na netu i zavrsi sa pricom, ranije je imalo smisla dok su bile manje takse na bankovnu doznaku sada vise nema

Putujem uskoro wizzair-om sa velikom torbom i rucnim prtljagom. Da li bih mogla da ubacim boks cigareta u rucnom prtljagu a 12 pakovanja duvana u onom prtljagu sto ide dole :D I da li bih mogla dole da ubacim parfeme, gelove za tusiranje i sampone...? hvala unapred :))

Ja sam obicno nosila po dva boksa, nikad nisam imala problema, i to u rucnom prtljagu , doduse raspem kutije da ne bude ceo boks, a sad sto se tice duvana, najvise sam nosila 5 pakovanja, ali kontam da neces imati problem ako jedno nosis u rucnom a drugo u cekiranom prtljagu. E sad, postoji drugi deo price, a to je odakle putujes, jer ako putujes iz Budimpeste, mogu da te zezaju na granici ako ti pregledaju prtljag (doduse mala verovatnoca ali postoji).