Saveti u vezi sa putovanjem Wizzair-om

4,257 posts in this topic

Molim za pomoc u vezi putovanja wizz airom...

Naime kako sam ja clan kluba kupio sam karte i za jos 4 prijatelja. Posto ja nisam u mogucnost da idem,i znam da mi propadaju karte,mene interesuje dal moji prijatelji mogu da putuju bez mene,da ne bude nekih problema ? Hvala svima

I kako je prošlo?

Imam jedno pitanje: Kakva je procedura sa kupovinom tehnike(u mom slučaju kozola Wii) i vraćanja u zemlju s tim u povratku? Da napomenem da imam samo ručni prtljag koji ide sa mnom u avion. Hvala unapred! :)

ako hoćeš regularno da uneseš konzolu a ona je skuplja od 100 evra, onda bi to trebao da prijaviš na carini i platiš carinu. Ako ćeš, onako kako većina radi a nije u pitanju nešto baš gabaritno, onda staviš u ručni prtljag i izađeš sa aerodroma kao da ništa  i nisi kupovao.

Aha, kontam. Hvala! :) Mislite da bi bilo najbolje da je otpakujem i stavim u ranac/torbu koja ide sa mnom, čisto da ne para oči onako neotpakovana u kutiji?

Naravno, likvidiraj kutiju, ionako ce ti zauzeti dosta prostora, i to je to

Ljudi treba mi mala pomoc sto se tice Wizza.. Naime kupio sam kartu malopre od Dortmunda do Beograda.. Dobio sam mail od njih i sve to i sad citam da treba da odstampam kartu i da se check in!! Ali kad odem na mail i kad pogledam taj mail na njemu nema nikakvih barkodova sto pise da treba da bude na karti. Ili cu pravu kartu dobiti na mail tek kad se check in?

Dobro izvalio sam da treba da se check in pa tek onda mogu da odstampam kartu...  :P Samo mi recite ko zna kad je najkasnije sto moze da se check in?(web check in)

Koliko je ovo luda kompanija... Evo sad gledam Tuzla-Bazel 11. mart - 29 evra za jedno, kad ukucam dva putnika izbaci mi po 39 evra cijene.

Jel se ovo jos nekome desavalo?  Posto sam se uclanio u onaj njihov Discount club, kontam da ce se nakon 3 leta otplatiti, a sad ne mogu da to iskoristim za drugog putnika zbog ovog "baga" ili cega vec, izadje me isto kao da i nisam u klubu...

Ocigledno je da je bilo samo to jedno mesto po nizoj ceni, a kad uzmes dve karte onda ti obracunava visu cenu za obe karte. Predlazem ti da ovu nizu cenu kupis za tog drugog putnika, odnosno prvo kupi tu kartu, a posle se kupi sebi po toj skupljoj ceni i iskoristi popust. Pa posle saberite cene karata i podelite na ravne casti

ukoliko platim za 1 torbu za check in- mogu da ponesem do 32 kg, bez ekstra placanja. Da li sam pravilno razumeo?pozz

Tako je i plus:

1.Мала кабинска торба:

Ако је величина вашег кабинског пртљага 42x32x25цм или мања, можете бесплатно да га унесете у авион. Мора да може да стане испод седишта испред вас.

Evo jednog glupog pitanja, od mene neiskusnog  :)

Kupovina karte kod Wizza je za mene predstavljala nepremostivu prepreku. Iscitao sam foruma i foruma i pao u depresiju, od prilike.

Nasao sam tri karte povratne za Eindhoven za 240e u maju i sumnjam da to moze biti jeftinije i resio da ih kupim. naravno tu dolazi prica odozgo - haos u glavi, sta, kako.. A onda mi dosla komsinica za koju nisam znao da je letela x puta Wizzom. Zena mi pokazala u par koraka kako doci do finalne cene karte preko neta, ukucavanja broja (visa ili masterkard) platne kartice i jednsotavnog klika i naplate karata sa racuna. Hoce li mi neko objasniti razliku izmedju ovakve kupovine i kupovine bankovim transferom od koga mi se i na pomisao vrti u glavi koliko to deluje konfuzno i krajnje katastrofalno!!??

Nije toliko konfuzno, ali je ovo što ti je komšinica pokazala efikasnije clap.gif' alt=':clap:'>, zato ne oklevaj nego kupuj :banana: i to u svega 5-6 klikova zvizhd

Pa zabrinulo me je da nesto ne radimo kako treba jer je suvise prostooooo placanje karticom..a bank transfeeeeeer, uplatnice, ovo, ono..moze, ne moze, provizije, iz din u eur i obratno..ja bih odlepio..

Pa bankovni transfer su valjda uveli da izađu u susret onima koji nemaju kartice, kojih očito još ima po istočnoj Evropi (a koja je Wizzovo glavno tržište). Ja baš i ne razumem zašto bi u 21. veku nekom bilo teško da bar kupi "poklon-karticu" (jednokratnu) i njome završi posao, umesto da se cima sa papirologijom transfera, ali ima nas raznih. Koristim onlajn banking već 7-8 godina, ne pamtim kad sam nešto uplatio u banci ili pošti.

Nisam skoro gledao tu rutu, ali nisam bas siguran da je 240€ za tri povratne bas super cena...

Nisam skoro gledao tu rutu, ali nisam bas siguran da je 240€ za tri povratne bas super cena...

Vec vise od dva meseca gledamo i nista pametnije nisam nasao, ali bukvalno.. To je najjeftinije sto postoji do oktobra!!!!!! Toliko o jeftinijim kartama kada se kupuju unapred vise meseci. Za oktobar bi me izasle preko 300e..

Ali ako neko zeli da mi pomogne, a ima vremena neka mi pogleda Beograd - Eindhoven - Beograd 3 karte (jedno dete ali to nista ne menja) za bilo koji datum jer nismo vezani za odredjeni datum....ako ima ispod 240e za sedam dana boravka tamo extra..ja nisam nasao..hvala

I jos nesto, kakva je politika Wizza za povracaj novca ako se ne zeli putovati, a sve se zavrsi i plati? Jel vracaju ista ili..

Ne vraćaju, sem u ekstremnim situacijama.

Da li bi ti ovo odgovaralo:

Будимпешта (BUD) → Ајндховен (EIN)

W6 2271  26.3.2014 6:20 - 8:25

2 Одрасла особа, 1 Дете

Превоз17.970,00 FtЦена лета11.970,00 FtАдминистративна такса6.000,00 Ft

Ајндховен (EIN) → Будимпешта (BUD)

W6 2274  2.4.2014 17:25 - 19:20

2 Одрасла особа, 1 Дете

Превоз17.970,00 FtЦена лета11.970,00 FtАдминистративна такса6.000,00 Ft

Укупно у

HUF

35.940,00 F