Posted November 21, 2013 Ne bih da se pravim pametan,ali moram da napomenem zbog budućih transakcija. Plaćajte karte bankovnom karticom. Uplata se vidi odmah, a taksa je ista za sve vrste plaćanja. Razlog nemam karticu nije prihvatljiv. Nemoguće je da niko u vašem okruženju nema bankovnu karticu. Ovde na forumu ima bar tri osobe koje će vam pomoći. Ako lično vi nemate karticu, nađete nekog ko ima. Uplatite novac na njegov (njen) račun što je ekvivalent odlaska u banku, ali nema bankarske provizije i nesposobnih bankarskih službenika. Posle samo lagano kupite kartu. Nije pametovanje, u pravu si. Ja sam se sad zeznula i nikad više. Sad sam sve sredila ali ovu paniku i stres sam mogla da izbegnem Preporucujem "Unikredit"banku na Kalenic pijaci (ako zivite u Bg),oni su inace preporucena banka od Wizzair, prosli put sam placala on line kartu - karticom ,a ovaj put bankarskom transakcijom (znaci direktno u banci),prvo odradite kod kuce on line rezevaciju sa placanjem bankovnom doznakom (transakcijom),uzmete svoj broj potvrde za recervaciju i bitno je da dodjete pre 13h u banku i obavite uplatu jer sve uplate do 13:30h tog dana ce i bit na racunu Wzza i sutradan ce vam stici rezervacija na email.Nakon toga samo odradite chek in on line i to je sva procedura. U toj banci radi jedna divna divna devojka po imenu Ivana, i sve sto vam bude trebalo ona ce vam zavrsiti. Mozete je i pozvati na telefon pre nego ista uradite za bilo koji savet Ivanu mozete pozvati na tel: 0113085398 , a banka se nalazi u ul.Trnska 2, kod skvera gde je mali parkic na Kalenicu ili najtacnije preko puta kafane "Stari Kalenic" , email za slanje rezervacije na banku je: ivana.palic@unikreditgroup.rs Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2013 Ako si sto pua putovala Wizzom onda znas da pravila kabinskih torbi nemaju veze sa cekiranim prtljagom, pravila su ista: JEDNA torba propisanih dimenzija, tako da pored te JEDNE torbe mozes da unese jos novine, kaput, telefon, cak i "pederusu" ako imas moras da spakujes u tu JEDNU torbu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2013 Ako si sto pua putovala Wizzom onda znas da pravila kabinskih torbi nemaju veze sa cekiranim prtljagom, pravila su ista: JEDNA torba propisanih dimenzija, tako da pored te JEDNE torbe mozes da unese jos novine, kaput, telefon, cak i "pederusu" ako imas moras da spakujes u tu JEDNU torbu. "sto puta"je trebala da bude metafora na vise putovanja, ali sam u brzini zaboravila da stavim navodnike, svakako hvala za odgovor Hekata Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2013 nema na cemu, srecan put Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2013 nema na cemu, srecan put hvala puno Hekata Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2013 Jeste li videli koje su termine polazaka idioti stavili za relaciju Beograd-Eindhoven od kraja marta 2014? Iz Beograda za Eindhoven u 05:45!, a Ein-Bg je u 08:50. Pa kako ljudi da stignu na aerodrom u pola 6 ujutru?! Čak i kolima kad ideš, treba da ne spavaš tu noć, da bi stigao na aerodrom na vreme. -.- One more reason for avoiding Wizz as much as possible. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2013 Jeste li videli koje su termine polazaka idioti stavili za relaciju Beograd-Eindhoven od kraja marta 2014? Iz Beograda za Eindhoven u 05:45!, a Ein-Bg je u 08:50. Pa kako ljudi da stignu na aerodrom u pola 6 ujutru?! Čak i kolima kad ideš, treba da ne spavaš tu noć, da bi stigao na aerodrom na vreme. -.- One more reason for avoiding Wizz as much as possible. Ja putujem 14 decembra za Svedsku u Getheborg i moj let je u 06:10h, inace letos je taj let bio u 07:30h, medjtim zbog verovatno loseg vremena i zbog sletanja na manje aerodrome lokalnog tipa zimi se kao i satnica pomeraju na raniji period ujutru.Nista nego ne spavati tu noc Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2013 pa bolje i to nego da sletis negde u ponoc Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23, 2013 Pa ja sam ove godine par puta leteo za Dortmund Wizz-om u 5:30. Skoro su ga pomerili na 6:00. Al ako hoćeš za 20€ tamo-vamo baš me briga dal sam spavao 8 ili 4 sata. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 2, 2013 Pozdrav svima Ako može neko da mi pomogne. Rezervisala sam let za Geteborg 20-og decembra iz Tuzle za sestru i sebe. Sestra je maloljetna (tj. ima 17 godina), a tamo u Wizz Air informacijama piše da može putovati samostalno. Zanima me da li ipak ona treba da ima saglasnos roditelja da može da putuje samostalno ili samo pasoš i to je to? Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 2, 2013 to je vec pitanje za granicne sluzbenike, odnosno moras to videti kako to ide sa Bosnom, za srpski je takva situacija da maloletna lica moraju da imaju saglasnost oba roditelja, odnosno staratelja, i to se overava u opstini. S obzirom da je u pitanu stariji maloletnik, to je dovoljno, za mladje maloletnke neophodan je i pratilac. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 2, 2013 to je vec pitanje za granicne sluzbenike, odnosno moras to videti kako to ide sa Bosnom, za srpski je takva situacija da maloletna lica moraju da imaju saglasnost oba roditelja, odnosno staratelja, i to se overava u opstini. S obzirom da je u pitanu stariji maloletnik, to je dovoljno, za mladje maloletnke neophodan je i pratilac. Hvala, sutra ću nazvati onaj broj za informacije pa pravac opština.. :-\ :'( Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 2, 2013 Mora imati saglasnost oba roditelja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 2, 2013 to je vec pitanje za granicne sluzbenike, odnosno moras to videti kako to ide sa Bosnom, za srpski je takva situacija da maloletna lica moraju da imaju saglasnost oba roditelja, odnosno staratelja, i to se overava u opstini. S obzirom da je u pitanu stariji maloletnik, to je dovoljno, za mladje maloletnke neophodan je i pratilac. Hvala, sutra ću nazvati onaj broj za informacije pa pravac opština.. :-\ :'( Ne treba da zoveš Wizz, oni su decidirano napisali svoje uslove. Pitanje je vaših propisa za putovanje maloletne osobe u inostranstvo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 3, 2013 Video sam u jednoj poruci na ovom forumu da jakna spada u prtljag i da mora da se spakuje u rucni prtljag da bi se unela u avion. Jel to tacno ili sam ja nesto pogresno razumeo, posto na wizzair sajtu stoji Путници такође могу да носе доле наведене предмете: капут или ћебе мобилни телефон штиво за читање у авиону за децу млађу од две године: храна за време трајања лета, дечја колица која се могу склопити или мали креветац пар штака за особе са физичким инвалидитетом Tako da, koliko razumem jakna moze da se unese, uz rucni prtljag. Putujem u petak, pa da me neko ne skida na aerodromu, ipak je hladno sada Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 3, 2013 jakna nije rucni prtljag Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 3, 2013 I ja tako kapiram, ali sam video ovde drugacije, pa rekoh da proverim hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 3, 2013 Nikad nisam putovala wizzom - jel neko zna da mi kaze kako funkcionise sa prtljagom sa povezanim (vise-manje) low cost letovima. Da li se prtljag cekira do krajnje destinacije ili moram da ga pokupim, pa ponovo cekiram na drugom aerodromu? Merci beaucoup. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 3, 2013 Kod lowcostera nema vezanih letova, svaki segment se kupuje za sebe, tako da bi morala da cekiras svako presedanje. Tako i pise u uslovima putovanja, kao sto i placas za svaki let prtljag odvojeno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 3, 2013 Ne pitam za placanje - svaki segment bih posebno platila, to mi je jasno. Pitam da li bi morala 2 puta cekiram torbu ili ne. U Budimpesti cu biti 6 sati na aerodromu i vreme mi ne nedostaje... zanima me organizacije pakovanja sa saputnicima, posto ne nastavljamo svi dalje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 3, 2013 pa to ti i govorim, placa se za svaki segment posebno i cekira se za svaki segment, wizzair ne poznaje vezane letove, dakle kao da imas dva odvojena leta, i nema onog, kao sto ima kod regularnih avio kompanija kad imas vezani let da ako prvi let kasni da ti obezbedjuju sledeci slobodan let. Oni to tretiraju kao odvojene letove Evo sta kaze u njihovim uslovima putovanja: 15.6. ПОВЕЗАНИ ЛЕТОВИ Компанија Wizz Air не нуди повезане летове. Ви сносите одговорност за све остале летове које ви или ваш пртљаг пропустите. 9.4 Ако је ваш план пута издат за два или више сегмената у једном смеру, приликом доласка на сваки транзитни аеродром, обавезни сте да уђете у земљу (прођете кроз царинску, граничну и безбедносну контролу), преузмете свој чекирани пртљаг и чекирате се за следећи лет у складу са Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 3, 2013 Ok. Hvala. To mi u ovom slučaju čak i odgovara... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 4, 2013 Ne treba da zoveš Wizz, oni su decidirano napisali svoje uslove. Pitanje je vaših propisa za putovanje maloletne osobe u inostranstvo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 4, 2013 Putnici dragi, putujem za Geteborg krajem decembra, a vracam se pocetkom januara. Danas je nesto jeftinije, za 28. dec je 4.599. Sta mislite, da li da kupujem ili ima šanse da pojeftini? Poslednji popust je bio 12. i 13. novembra... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 4, 2013 Mislim da je to ok cijena i nekad kad sam pratio karte za Gbrg, rijetko ili nikako je išla na dole. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites