Posted February 4, 2014 Pedjalon, hvala puno sto si se angazovao. Mada sam se zeznuo kada sam rekao da mi je sve jedno kad bi isli..ipak mi sad prijatelji iz NL rekose da je mart tamo dosta hladan, da ipak gledamo nesto kasnije, sto je naravno i skuplje i ja to sve razumem. BUD-EIN-BUd sto si mi nasao je fantasticna ponuda, cak uzimajuci u obzir i put od Beograda do Budimpeste i nazad..ali opet rano je..da dete ne ide sa nama mi bi smo lako, ali ne mozemo njega vuci po hladnoci. Zato smatram da je tih 240e za drugu polovinu maja dobro, mada kada covek para nema.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2014 I jos jedna info mi treba, tj nesto sam nacuo ali cisto da proverim. Da li je istina da placanje karticom moze da se izvrsi jedino karticom koja nije cipovana? Ne vidim bas neku logiku cele stvari pa reko' da pitam? Dakle, imam Visa electron karticu spojenu sa mojim tekucim racunom. Da li mogu da uplatim novac za karte na nju, lepo ukucam brojeve sa nje i skine se novac ili sam opet nesto pogresno skontao? A ovo za vracanje novca kod nerealizovanog putovanja sam pitao zato sto se ponovo suska o uvodjenju viza Srbiji..nesto mi se nikako ne dopada kupovina karata, a ono za mesec dana vize..mogu samo da se slikam... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2014 Da li je istina da placanje karticom moze da se izvrsi jedino karticom koja nije cipovana? Nije, mada ima zrnce istine u tome. Ne može da se plaća karticom koja je samo čipovana (kao što je npr Raiffeisenova Visa electron, na kojoj i piše "Electronic use only"), nego mora da ima kod od 16 cifara + trocifreni CCV na poleđini, koji, jelte, moraš ukucati u veb obrazac. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2014 Da, dobro si razumeo. Možeš koristiti svoju Visa elektron karticu za plaćanje ukoliko to podržava tvoja banka. Da ne specifiram, većina banaka podržava on line plaćanje preko neta a neke ne. Poštanska štedionica je u toj drugoj grupi na primer. Kada karte kupiš a otkažeš putovanje refundiraju samo iznos preko oko 80€ po pravcu, ostalo zadržavaju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2014 Pedja30 ne ocajavaj. Ako nisi vezan za odredjeni datum iskrsnuce nesto sigurno. To da su karte jeftinije sto je period duzi je neko nepisano pravilo ali ima dosta izuzetaka jer cene kod Wizza idu gore dole. Evo ja sam sinoc rezervisao povratne karte tastu i tasti do Basela u periodu 18-25 marta za 115 evra (i to bez discounta jer ja ne putujem), a pre mesec dana cena je bila skoro dupla. I jos nesto, razmisli koliko bi kostale autobuske karte na toj relaciji ili gorivo za auto+putarine...trebalo bi i to da bude neki reper! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2014 Danilo74, ja to nesto sto treba da iskrsne cekam vec mesecima i nista..naci kada se sada gledaju cene karata za ovu moju destinaciju, a da je u igri let od maja pa nadalje NEMA karte ispod 100e za jednog putnika!!!!! Recimo, pravac ka Eindhovenu za jednog je recimo 4000din, ali je zato povratak posle 7 dana skoro 10000din..prosto ne znam da li da cekam i uopste sta cekam. Jedni mi kazu da je cena za nas troje od 240e extra, drugi kazu da to moze da se nadje za 120e za nas troje..ovo stvarno postaje konfuzno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2014 Možda ovo može da pomogne: Лет 6.597,00 din Београд (BEG) → Брисел Шарлроа (CRL) W6 4081 27.5.2014 7:10 - 9:30 2 Одрасла особа, 1 Дете Превоз 6.597,00 din Цена лета 4.197,00 din Административна такса 2.400,00 din Posle do Holandije može autobusom ili vozom. Za povratak: Лет 89,97 € Ајндховен (EIN) → Београд (BEG) W6 4072 2.6.2014 8:50 - 11:10 2 Одрасла особа, 1 Дете Превоз 89,97 € Цена лета 68,97 € Административна такса 21,00 € Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2014 Slusaj Pedja30 i ja sam bio u istoj situaciji kao ti pa ti govorim iz iskustva! Naime jurio sam karte do basela za polovinu januara, ja supruga i dvoje dece. Mogao sam da ih platim 25000 ukupno za svo cetvoro, ali ja sam cekao i kad je basel drasticno poskupeo reyervisao sam Memingem (isao sam inace za Cirih) za 39.000 i to u poslednjem trenutku jer je cena ubrzo otisla na 50000 i nije vise padala. E sada to je bila na neki nacin sezona jer su bili praznici tako da je i cena bila jaca. U ''mrtvom periodu'' cena ide gore dole tako da ces nesto uhvatiti sigurno, mada po meni cena od 240 evra nije losa (rekao sam ti da se razmislis koliko kosta bus i auto). Jel ti to cena sa discount clubom? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2014 Bez discount kluba i bez prtljaga! Glupo mi da kupujem tu discount karticu jer ne putujemo mi nesto cesto..ovo nam je (u braku) prvo putovanje avionom, a i koliko sam skontao i da sad kupim tu discaunt karticu mogu je koristiti tek za sledeci let i to samo za jedan pravac, ako se ne varam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2014 Varaš se, uštedećeš odmah. Članarina košta 30 evra i važi odmah, uz prvu kartu, tj. i ne kupuješ članarinu posebno, nego čekiraš da hoćeš da postaneš član kluba pri kupovini karata i cena karte ti se automatski smanji. Dakle, platiš 30 za članstvo i uštediš minimum 40 evra na dve povratne karte, odnosno platiš 10 evra manje nego da se uopšte nisi učlanio Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2014 Možda ovo može da pomogne: Лет 6.597,00 din Београд (BEG) → Брисел Шарлроа (CRL) W6 4081 27.5.2014 7:10 - 9:30 2 Одрасла особа, 1 Дете Превоз 6.597,00 din Цена лета 4.197,00 din Административна такса 2.400,00 din Posle do Holandije može autobusom ili vozom. Za povratak: Лет 89,97 € Ајндховен (EIN) → Београд (BEG) W6 4072 2.6.2014 8:50 - 11:10 2 Одрасла особа, 1 Дете Превоз 89,97 € Цена лета 68,97 € Административна такса 21,00 € Perke, meni se nista ne slaze sa ovim tvojim sto si mi poslao..let za nas troje za BRU izadje 10200din, a EIN - BEG 119e.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2014 Naravno, zato što su cene koje sam napisao sa već uračunatim popustom za discount club. Kada sam ja počinjao da putujem sa suprugom verovao sam, kao i ti, da ne putujem često, ali.... Evo polako overavamo sve destinacije iz BGD (sledeće putovanje je 21. marta za Brisel za 1039 din po karti) uz članstvo koje je ove godine bilo 20€ (prošle 30€). Uz praćenje akcije 20% popusta i fleksibilne datume može se lepo uštedeti. Da napomenem da je 1039 din najniža moguća cena karte kod wizza i predstavlja 20% popusta na 1099 din (cena za članove discount kluba). Inače pogledaj 17. 21. 24. i 28. mart za Brisel cena je iz BGD 1099 din po karti, a i za povratak imaš slične cene. Elem, Peđa30 računica za tvoj slučaj je sledeća: Cena za tri karte i članstvo u klubu za prvi let BEG-CRL (27.05.) iznosi 9947 din (3350 je klub i 6597 let). Za povratak već imaš članstvo u klubu tako da ostvaruješ odmah popust na cenu koja je za let iz Ajdhovena za Beograd 89,97€. Dakle ukupno ćeš za avion platiti 180€, uz mogućnost da u narednih godinu dana imaš popust od 10€ po svakoj kupljenoj karti (možeš da vodiš još 9 osoba sa sobom i svako ima popust ako su na istoj rezervaciji). Tačne su i cifre koje si napisao, ali to je bez članstva u klubu. U tvom slučaju već na tri karte u jednom smeru isplatićeš članstvo u klubu (za svaku kartu popust je 10€). Naravno ovo je bez prtljaga zato što za par dana sve staje u ručni besplatni prtljag. Uvežba se pakovanje, a ima i korisnih saveta na ovom forumu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2014 U pravu ste ljudi potpuno..uclanicu se u Discount club definitivno. Dakle, kada odaberem datume leta, idem na 'continue' i tada iskace prozor da li zelim da postanem clan. Tu kliknem na 'yes' i on ce automatski svima nama uracunati popust, jel tako? Ne moram nista spec da radim? Totalno ste svi cool i hvala vam puno na angazovanju. Jedino ste me sada zagolicali time da cene mogu ici dole, ali i gore..sad pojma nemam da li da kupujem ili da i dalje cekam..to je kad se nema para a verujem da kada god se kupi karta - zeznuli smo i da moze jeftinije! Meni sa discountom izadju tri povratne oko 23000 ako se ne varam.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2014 Pedja30 discount se placa na godisnjem nivou i racuna se odmah, a isplati se i ako ga iskoristis samo jednom. Tako sam ja uradio i na cetiri karte ustedeo 50-ak evra (kada se odbije uplata za clanstvo). Evo sad gledam od 14-21 maja cena za tri karte 27.594 a sa discountom 23.744 (to je vec 200 evra). Znaci usteda 3.850 dinara. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2014 a verujem da kada god se kupi karta - zeznuli smo i da moze jeftinije! Tajna je u tome da je kupiš onda kad možeš to da priuštiš, i ne vraćaš se više posle da proveriš da li su postojale jeftinije alternative. Ako baš osetiš potrebu, možeš i da se ubeđuješ da si odlično prošao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2014 Pedja30, registruj se uloguj, izaberi discount i to je to. Videces da je prosto samo vodi racuna tokom rezervacije jer ce ti non stop nuditi neke usluge (mozda neku i prihvatis to vec zavisi od tebe). Ukoliko nisi striktno vezan za datum mozes po meni jos malo da kalkulises, mozda ubace popust. Ja sam bio vezan za datum pa mi je samim tim bilo teze. Realno 200 evra je dobra cena za vas troje (mislim da bi toliko kostale recimo 2 autobuske karte). E sad moze da se desi da ode nanize ali...kao sto rece Duya kupujes onda kada mozes da priustis i kada ti smatras da je to to. I vise ne lupas glavu dal si mogao jeftinije. A ako si bas toliko znatizeljan ti odes na sajt, pa ako vidis da su, ne daj boze, karte koje si ti platio recimo 200 evra sada 170, ti ne osudjujes sebe i ne razmisljas da si pogresio, vec suprotno, a to je da si tri povratne avionske karte do daleke Holandije pazario za samo 200 evra!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2014 Bravo Danilo74 .gif' alt='::'> sve se slazem..zena mi je vec odlepila gledajuci me kako kalkulisem i lupam glavu.. Jos nesto mi je palo na pamet..mozda bih platio veci kabinski prtljag u povratku, pa me zanima kada se to plati da li i dalje imam mogucnost da u kabinu unesem onaj besplatni hand luggage? I da li dete od 5 godina ima pravo na taj isti besplatni rucni prtljag? Danas cu da svratim do Terminala Aerodroma da na vreme proverim koliki je kavez za merenje rucnog prtljaga da ne bude iznenadjenja kad to najmanje bude potrebno.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2014 Da i da. Sto bi se cimao kad ti pisu dimenzije? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2014 Pa znam nego reko da vidim uzivo moze li tu pun ranac da se ugura Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2014 AAAAAAAA samo danas za korisnike Wizz discount kartice 20% off!!!!!!!! Za sve destinacije... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2014 Moguće sutra za sve. Onda, konačno, kupuješ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2014 Haos..ja trenutno na poslu, nemam nikoga oko sebe ko ima karticu za placanje preko neta..znaci sve onako kako ne treba..valjda cu se snaci, pojma nemam..ali da, kupio bih odmah sada da mogu..inace ako cekiram da hocu da budem clan kluba, tri povratne mi izadju oko 188e sto mislim da je extra!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2014 Tako je kupuj. Obavezno sa članstvom u klubu. Videćeš glčavna prednost je ta što ćeš od sada mnogo češće gledati sajt, pa kad si već čnan misli se samo roje Ako treba, traži pomoć prijatelja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2014 Kupljeno! Sa discount kupljenom karticom, tri povratne karte i jedan veliki rucni prtljag u jednom pravcu - 198e. Ono sto me sada buni je sta dalje? Posto sam na poslu, ne mogu do svog maila pa ne znam jesu li mi sta poslali? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites