Posted March 1, 2012 da li ovo mozda znaci prosirenje baze na beogradskom aerodromu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2012 Wizz Air uveo sezonalnost u naplati predatog prtljaga 01.03.2012 / Izvor: Wizz Air Foto: Arhiva Wizz Air je bez obaveštenja javnosti promenio pravila plaćanja prtljaga od 24. februara 2012. Od tog dana se doplata za prtljag računa ne samo na osnovu dužine trajanja leta već i na osnovu sezone. Kada je predviđeno trajanje leta manje od dva sata nadoknada za prtljag iznosi 15 evra po torbi, po letu, ako se plaća preko interneta. Ako je predviđeno trajanje leta dva sata ili više onda je nadoknada za prtljag 20 evra po torbi, po letu. Ove nadoknade su uvećane za po 5 evra ukoliko je let u okviru takozvane visoke sezone. Wizz Air je od 24. februara 2012. uveo sezonalnost na svojim letovima i prema ovoj odluci visokom sezonom (high season) se smatra letnji period od 9. juna do 23. septembra, kao i period nakon Božića od 28. decembra do 6. januara. Nova pravila se primenjuju automatski od 24. februara 2012. na sve rezervacije preko interneta ili call centra. Nadoknada za prtljag koja se plaća na aerodromu iznosi i dalje 30 evra, kao i nadoknada za prtljag koji nije primljen u putničku kabinu kao ručni prljag i mora da se preda na gejtu - 60 evra. Više detalja o pravilima prevoza Wizz Air-a možete pronaći na našoj posebnoj stranici o ovoj aviokompaniji, ili na sajtu Wizz Air-a direktno. http://www.aviokarta.net/vesti/1006-wizz-air-uveo-sezonalnost-u-naplati-predatog-prtljaga/ :maddd: Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2012 da li ovo mozda znaci prosirenje baze na beogradskom aerodromu? hehehe...jedino za Beograd jos uvek ne znaju gde ce banana republika... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2012 Pozdrav, nesto mi nije jasno... Pre 2 dana sam napravio rezervaciju i nisam je uplatio, medjutim danas opet napravim istu rezervaciju i cena je umanjena za nekih 1000 (+-) dinara...Kad sam usao da vidim sta predstavlja razliku, bila je stavka "web". Rezervacija 1: Web 2289 RSD Rezervacija 2: Web 1189 RSD Lokacija je ista,mesto je isto,prtljag je isti...Da li neko zna zasto je smanjena cena? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2012 To je sasvim normalno. Nadam se da te ne ljuti sto je jeftinje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2012 Ma popizdeo sam... :P Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 6, 2012 Zdravo, imam par pitanja i dilema, pa bih bio zahvalan ako bi neko pomogao Naime, nikad nisam putovao do sada, a planiram da odem do Brisela i nasao sam kartu koja mi odgovara, to je let 15og marta. E sad, interesuje me kako mogu da platim tu kartu, posto ja nemam kred karticu. Da li moze neko drugi da plati za mene ? I hvala vam unapred na odgovorima ) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 6, 2012 Hej drustvo! Jedno pitanjce! Letim wizzom za Ajndhoven bez prtljaga ali bih voleo da ponesem jednu flajku rakije drustvu tako da kupovina iste van free shopa ne dolazi u obzir. Ako bih je kupio u free shopu da li bih mogao da je unesem u avion odvojeno od rucnog prtljaga? npr u kesi ili ipak moram da je uguram u to koferce? pre par godina sam leteo wizzom iz madrida za sofiju i koliko se secam uneo sam flasu vina opusteno u kesi i niko mi nije pravio problem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 6, 2012 Naime, nikad nisam putovao do sada, a planiram da odem do Brisela i nasao sam kartu koja mi odgovara, to je let 15og marta. E sad, interesuje me kako mogu da platim tu kartu, posto ja nemam kred karticu. Da li moze neko drugi da plati za mene ? za nacin placanje odabrati bank transfer. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 6, 2012 Hej drustvo! Jedno pitanjce! Letim wizzom za Ajndhoven bez prtljaga ali bih voleo da ponesem jednu flajku rakije drustvu tako da kupovina iste van free shopa ne dolazi u obzir. Ako bih je kupio u free shopu da li bih mogao da je unesem u avion odvojeno od rucnog prtljaga? npr u kesi ili ipak moram da je uguram u to koferce? pre par godina sam leteo wizzom iz madrida za sofiju i koliko se secam uneo sam flasu vina opusteno u kesi i niko mi nije pravio problem moze sve iz free shopa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 6, 2012 Naime, nikad nisam putovao do sada, a planiram da odem do Brisela i nasao sam kartu koja mi odgovara, to je let 15og marta. E sad, interesuje me kako mogu da platim tu kartu, posto ja nemam kred karticu. Da li moze neko drugi da plati za mene ? za nacin placanje odabrati bank transfer. E pa i ja bih hteo tako, ali pise da za taj let ne postoji takva opcija, valjda zato sto je let za manje od 14 dana.. Elem, imam debitnu karticu VISA Electron Vojvodjanske Banke, pa me interesuje mogu li sa njom da platim. Hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 6, 2012 Ako imas nazad trocifreni broj (CVV, CVC, DVD ili nesto slicno ), onda sigurno moze Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 6, 2012 Ako imas nazad trocifreni broj (CVV, CVC, DVD ili nesto slicno ), onda sigurno moze Ne mora da znači, zavisi od banke... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 7, 2012 izvinite mozda je glupo pitanje ali ipak da proverim, zenska torba ne spada u rucni prtljag? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 7, 2012 Ал опет зависи од аеродрома. На Сурчину можеш комотно и са њом. Барем сам виђао жене у тој комбинацији. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 7, 2012 izvinite mozda je glupo pitanje ali ipak da proverim, zenska torba ne spada u rucni prtljag? ostavi prostor u rucnom prtljagu da je naguras posto ce to traziti na 90% aerodroma. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 7, 2012 Pitanje, probao sam da kupim kartu preko VISA Electron kartice Agrobanke, jos sam pitao u banci da li moze oni su rekli, da, naravno.. I onda mi pise na sajtu da je kartica odbijena.. Nije kartica na moje ime, pa je l' to problem ili jednostavno nece da prihvati karticu iz neznanog razloga ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 7, 2012 Da, prokužili te da kartica nije trvoja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 8, 2012 Ne znam sad, ja sam za druge ljude kupovala karte mojom kreditnom karticom i nisam bila medju putnicima, jedino možda, mora da se poklapa korisnički nalog sa vlasnikom kartice Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 8, 2012 Malo je ironicno rekao pedjalon, ali nije ni bitno.. Ono sto meni nije jasno je da na sajtu WizzAir-a pise da je podrzana kartica Visa Electron, a u banci su mi rekli naravno, moze da se koristi za online placanje i meni odbija karticu.. Zato sam i pitao, jer nisam pre toga kupovao, ali valjda se uvek nadje neko da pametuje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 8, 2012 Gomila mogucnosti : 1. mozda kartica nije dobra (desava se i to...dakle nije dobro odradjena aktivacija/autorizacija u samoj banci) - meni bilo davnih dana sa Internet Rajfajzen Banke 2. da li imas dovoljno novca za celokupnu cifru (plus jos koji evro jer pravi neku rezervaciju koja ti ostaje zamrznuta neko vreme. Znaci, karta 68e ...treba da imas 72-73e na racunu) 3. Najcesce se dogadja da negde nesto nisi popunio kako treba.... sam broj kartice bez razmaka, validation number...vreme isteka, ime na kartici (bez srpskih znakova...) 4. zona sumraka.... neko radi protiv tebe Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 8, 2012 Elem, na kartici imam 5000 din, a karta sve ukupno pri placanju kosta 4170 din, tako da mislim da je dovoljno.. Probao sam par puta i dobijam poruku, zao nam je, ali vasa kartica je odbijena i tako dalje.. E sad, samo nisam siguran za ovo pod 1.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 8, 2012 ako imas nekog poznanika ili od rodbine da kupi na tvoje ime kartu pa ti iznos novca das njemu/njoj. I problem resen. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites