Saveti u vezi sa putovanjem Wizzair-om

4,257 posts in this topic

Znači, šta biste vi radili u ovom slučaju, recimo karta Bg-Malme je 5800 dinara, a ja plaćam Intezinom Internet karticom na kojoj imam evre? Šta radim, konkretno? Šta je najpovoljnije?

Hvala vam ljudi na svim odgovorima! flowers::

pa jednostavno stavi valutu placnje evro i reseni problemi. ja inace imam jednu vizu komercijalne banke koja, iako je depozit u evrima, obracunava sve u dinarima. kurs je tako kriminalan da nemam reci.. izbegavam sva placanja u nasoj valuti, jednostvno koristim vizu otp banke i sve u evro mi se slaze, isto to i s amex od inteze, sva inostrana placanja mi stizu da platim u evrima i resen problem

Pre nego što se upucam, da pitam ljude za savet...

Rezervisala sam karte za Holandiju, sa flex opcijom, i sad kad hoću da je iskoristim i idem na 'change flight', promenim datum leta, idem na continue, on mi izbaci ovo:

"ERROR

[1293:DuplicateBooking] An error has occurred. Please try again. If the error persists, please contact the airline."

Već sam ranije koristila wizz flex (jednom) i sve je normalno prošlo, s tim što sam tad morala doplatiti, a sad vidim da je cena karte valjda ista kao što je bila za datum za koji sam bila rezervisala, tako da zaista ne vidim u čemu je problem.

A ne želim da ih zovem, i kroz to sam već prošla i dala 20 evra za 2-3 poziva jer su imali neku grešku u servisu, pa dok oni to nisu ispravili... a sve vreme su me držali na vezi, majku li im njihovu. -.-

Anyway, ako se još nekom dešavalo (možda je do njih) ili ako je neko prepoznao moju grešku možda, neka se javi, please.

Hvala unapred.

Pre nego što se upucam, da pitam ljude za savet...

Rezervisala sam karte za Holandiju, sa flex opcijom, i sad kad hoću da je iskoristim i idem na 'change flight', promenim datum leta, idem na continue, on mi izbaci ovo:

"ERROR

[1293:DuplicateBooking] An error has occurred. Please try again. If the error persists, please contact the airline."

Već sam ranije koristila wizz flex (jednom) i sve je normalno prošlo, s tim što sam tad morala doplatiti, a sad vidim da je cena karte valjda ista kao što je bila za datum za koji sam bila rezervisala, tako da zaista ne vidim u čemu je problem.

A ne želim da ih zovem, i kroz to sam već prošla i dala 20 evra za 2-3 poziva jer su imali neku grešku u servisu, pa dok oni to nisu ispravili... a sve vreme su me držali na vezi, majku li im njihovu. -.-

Anyway, ako se još nekom dešavalo (možda je do njih) ili ako je neko prepoznao moju grešku možda, neka se javi, please.

Hvala unapred.

Debil je zaboravio da promeni vrstu kartice. Bravo ja.

Anyway, sad je sve u redu, uspešno promenjen datum leta za 0 dinara. :)

...uspešno promenjen datum leta za 0 dinara. :)

Mislis, za onoliko koliko si platila taj Wizz flex ;)

Da, to. xD

Ali baš sam se obradovala kad sam videla cene karata jer kad sam ja bila rezervisala prvi put (i imala neuspelu misiju plaćanjem bankovnom doznakom), karta je bila 6000, a već sutradan je bila jedno 9000 ili tako nešto, tako da sam rezervisala za 13, ali eto, sad je opet ista cena karte za 9. januar. Mislila sam da će sad biti bar jedno 10-11000, no, srećom, nije.

Morala sam da uzmem taj flex jer sam znala da nešto može iskrsnuti na faksu (kolokvijum na primer -.-). Prokleti fakultet. Da nema tih kolokvijuma, mogla bih bez brige da rezervišem za 13. bez wizz flexa, al' eto. -.-

Plati bankovnom doznakom ili Wizz karticom.

Hvala svima... Bankovna doznaka.... ne otvara mi se račun u Unikredit + sve komplikacije u vezi sa tim, wizz karticu nemam, šta je to i kako se dobija?

Ovo što je rekla Hekata, ako na kraju plaćanja ukucam valuta - evro ( a cena je dinarska), po kakvom kursu će mi konvertovati i da li to konvertuje Wizz ili banca Inteza (imam HIT račun)? Hvala drugari, još jednom.

Konvertuje ti Wizz i prikaze ti na ekranu, pa mozes lako da obracunas po kom kursu ti je konvertovao. To ti je najoptimalnije resenje ako hoces da placas tom tvojom karticom.

A jos optimalnije ti je da ti pedjalon to odradi njegovom wizz karticom, jer ces tako izbeci wizzove takse :)

Hvala Draganče  flowers::

Znači, ili Wizz ili Pedjalon... dobro. A koja je fora saovom Wizz karticom? Mi ne možemo, samo Mađari??? Kako se ona dobija?

ma pedjalon je car koji ima tu madjarsku karticu,uplatis mu na racun i stedis proviziju,uostalom kontaktiraj ga

i ja potvrdjujem da je PEDJALON CAR!

danas 20e popust za clanove wizz air club-a. samo sto su opet povecali cene karata, tako da ako imate srece mozda uhvatite popust od eventualno 10e! ja konkretno za karte koje mene zanimaju i koje duze vreme pratim ne hvatam popust... PREVARANTI!

Pošto idem za 2 sata za Budimpeštu, htedoh da pitam hoće praviti problem ako nosim peglu u velikom koferu? ;D

Mislim devojka, kao sve stvari su izguzvane, pa će tamo da pegla :)

P.S. Još nešto što se tiče tečnosti to može sve ukupno 100ml u ručni prtljag  ili po onoj kesici 100ml, pošto mislim da nosim parfem, šampon kremu?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Pošto idem za 2 sata za Budimpeštu, htedoh da pitam hoće praviti problem ako nosim peglu u velikom koferu?

Može pegla

Još nešto što se tiče tečnosti to može sve ukupno 100ml u ručni prtljag  ili po onoj kesici 100ml, pošto mislim da nosim parfem, šampon kremu?

Dozvoljeno je 100ml po bočici ili tubi, dakle koliko takvih bočica uguraš u onu jednu kesicu to je to. E sad nisam nikada imao više tih  kesica po jednom komadu ručnog prtljaga pa ne znam da li je i to dozvoljeno.

Srećan put!

Pošto idem za 2 sata za Budimpeštu, htedoh da pitam hoće praviti problem ako nosim peglu u velikom koferu? ;D

Mislim devojka, kao sve stvari su izguzvane, pa će tamo da pegla :)

P.S. Još nešto što se tiče tečnosti to može sve ukupno 100ml u ručni prtljag  ili po onoj kesici 100ml, pošto mislim da nosim parfem, šampon kremu?

Koliko ja znam, može po 100ml u providnoj kesici, a da ne pređe zbirno 1 litar (1000ml). Srećan put! :D

Uopšte nije bilo gužve na aerodromu u Budimpešti, sve brzo prošlo na check in-u samo rekao da sam ja stavio u kesicu parfem on kao ok i prošao...

Vaša procena - da li ima šanse Beograd - Malme - Beograd 10 - 15. januar da pojeftini malo u međuvremenu? Sada su oko 150 evra ::crazy:

dragi forumasi...

imam jedno pitanje s obzirom da putujem za 2 nedelje wizz-om na relaciji Budimpesta - Barselona...Posto celo moje putovanje traje 6 dana,kakva je procedura oko internet checkiranja...na sajtu pise da treba 7 dana unapred da se cekiram za odlazak,to mi je jasno,ali kako stoji stvar sa dolaskom,da li radim check in 2x pre samog pocetka putovanja,ili se samo jednom cekiram kad odlazim,pa u dolasku idem nazad opusteno bez ichega???

Cekiras se za oba pravca pred polazak, odstampas karte koji dobijes u elektronskoj formi, spakujes u dzep i putujes bez brige. ;)

Zdravo drugari! Moze li neko da mi objasni kakva je procedura na aerodromu jer prvi put letim... Cekiracu se online i imam jednu veliku torbu i jednu za rucni prtljag. Tnx!

Odes na salter za check-in, ako je u BGu, to je u starom delu zgrade, videces, sve ti pise. Dobar dan, stavis prtljag da ga izmere, pokazes kartu i pasos, oni ti daju boarding pass(ili ne, zavisi od aerodroma, jer, u principu, to sto odstampas ti je u stvari boarding pass). Sa tim ides dalje, prolazis sigurnosnu kontrolu, skener i to(u BGu je to u novom delu zgrade, pratis gde i svi idu vec) gledas sta drugi rade ispred tebe, pa i ti isto :) Nista specijalno, ispraznis dzepove, sve sto imas metalno, odlozis u korpicu koju ti daju, stavis i rucni prtljag tu, stvari prodju kroz skener, ti kroz metal detektor, ako je sve ok, ides dalje na tvoj gate. U BGu i tamo ima jos jedan skener, ista procedura, potom ulazis u avion, sedas gde hoces i cekas da poleti :)

Kad sletis, ides gde i svi, citas sta pise, odlazis na pokretnu traku i cekas svoju torbu, dalje ides na carinsku i pasosku kontrolu i to je to.

Srecan put :mah:

http://wizzair.com/en-GB/Rebooking?path=useful_information%2fcancellation_information

Danas kad je pao sneg u NS-u, morala sam da proverim kakvo je stanje sa letovima, i vidim da je bilo otkazivanja još pre par nedelja, ali i danas. Jučeje dosta letova otkazano iz i do Pešte.

Srećom, Beogradu ni traga na toj listi. Ja 23. putujem, nadam se da će sve biti ok.