Posted January 17, 2013 Dakle tako! Hvala mnogo na odgovoru Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 17, 2013 http://wizzair.com/sr-Cyrl-CS/useful_information/baggage#2 Samo, ne bih se bas kladio da kilaza nije ogranicena. Doduse, ovde ne vidim da je igde eksplicitno napisano(osim da je za Wizz Ukraine limit 10kg), ali, verujem da na aerodromima misle drugacije, narocito ako budes imala vise od 10kg, pa ja to bez preke potrebe ne bih ni isprobavao Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 17, 2013 u pravu je Dragance, iakonije eksplicitnonavedeno , sigurno je 10 kg limit Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2013 ako neko prekoraci 10kg sa malim kabinskim prtljagom a da ne nosi gvozde da valja u NemackU ja ga castim Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2013 nemoj reci dva puta, imam jajedno malo koferce i prazno je tesko kao tuc... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2013 Kabinski prtljag je ogranicen samo dimenzijama ,ne i tezinom(nema ogranicenja od 10kg. kao ranije).Ovo govorim iz iskustva,letela sam dva puta u zadnjih mesec dana,na aerodromima je strogo kontrolisan rucni prtljag sto se tice dimenzija i obavezno je proveravan da moze da stane u onaj metalni kalup,a sto se tice tezine ona nema ogranicenja.Moj veliki kabinski prtljag je bio 14kg(uz pomoc vakuum kese) dozvoljenih dimenzija i prosao je bez problema. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2013 Rucni prtljag definitivno ne ide na vagu. Ne morate im ga ni pokazivati pri checkiranju. Ako su dimenzije ok - na ulazu na gejt ni nemaju vagu pa moraju da ga puste. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2013 Mislim da kontrola kilaze zavisi od aerodroma. Pre dve godine su na Frankfurt Hahn vagali sav rucni prtljag na ulazu u gejt i bilo je ogranicenje na 10 kg. Bili su stvarno strogi, secam se da su neku devojku naterali da cekira torbu. Ne znam da li se od tada nesto menjalo ili da li je to bila neka nasumicna kontrola. I to mi je bio povratni let, a na odlasku u Budimpesti niko nista nije gledao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2013 Ja sam se ipak odlucila da rezervaciju platim bankovnom doznakom u unicredit banci u Pancevu,sto je uz pomoc vasih uputstava i uspelo! Juce sam obavila rezervaciju i odmah nakon toga i uplatila jer je rok 24 sata,ali sad me to brine sto uplata jos nije prosla a 24 sata jesu!Koliko je banci potrebno da proknjizi uplatu i da li wizz tolerise kasnjenje?Mrzim kad treba da brinem a sad vise nista ne mogu da uradim! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2013 Moj mali ručni prtljag (mali kofer) je imao oko 9,5 kila. xD A inače, to što kažu da se plaća 10 evra, to samo ako prethodno uplatiš online. Ako ne, a na aerodromu se ustanovi da je ipak veliki ručni, onda plaćaš 20 ili 30. To piše na karti, ali nigde na sajtu (zašto bi, pobogu, obavestili putnike na sajtu -.-). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2013 Ja sam se ipak odlucila da rezervaciju platim bankovnom doznakom u unicredit banci u Pancevu,sto je uz pomoc vasih uputstava i uspelo! Juce sam obavila rezervaciju i odmah nakon toga i uplatila jer je rok 24 sata,ali sad me to brine sto uplata jos nije prosla a 24 sata jesu!Koliko je banci potrebno da proknjizi uplatu i da li wizz tolerise kasnjenje?Mrzim kad treba da brinem a sad vise nista ne mogu da uradim! Ne brini za to, nije strogo 24 sata. Da sam ja to znala kad sam pokušavala da uplatim bankovnom doznakom, i platila bih tako. Doduše, ja sam mislila da je rok za uplatu 24 sata, a posle mi rekoše ovde ljudi da to nije strogo. Ali s obzirom na to da si ti uplatila u roku od ta 24, tek onda nemaš brige. Sad samo čekaš. nemam stampac kuci a kad prekopiram na usb ovo sto treba da se istampa, nema nijednog bar koda da li su bar kodovi ipak tu iako se ne vide, mislim tu su kad se odstampa? Piše boarding pass, kao što je neko već rekao. Ti verovatno misliš na onaj itinerary, to nije karta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2013 Ja sam se ipak odlucila da rezervaciju platim bankovnom doznakom u unicredit banci u Pancevu,sto je uz pomoc vasih uputstava i uspelo! Juce sam obavila rezervaciju i odmah nakon toga i uplatila jer je rok 24 sata,ali sad me to brine sto uplata jos nije prosla a 24 sata jesu!Koliko je banci potrebno da proknjizi uplatu i da li wizz tolerise kasnjenje?Mrzim kad treba da brinem a sad vise nista ne mogu da uradim! Proci ce , nemoj da brines... Ja najcesce uradim rezervaciju bank transferom pa sacekam 5-6 dana i proveravam kretanje cena i ako ne padnu drasticno uplatim tek tad. Ako padnu rezervisem po nizim cenama Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2013 A inače, to što kažu da se plaća 10 evra, to samo ako prethodno uplatiš online. Ako ne, a na aerodromu se ustanovi da je ipak veliki ručni, onda plaćaš 20 ili 30. To piše na karti, ali nigde na sajtu (zašto bi, pobogu, obavestili putnike na sajtu -.-). Sve to lepo pise i na sajtu, na srpskom i to cirilicom. http://wizzair.com/sr-Cyrl-CS/useful_information/service_fees "Велики кабински пртљаг на аеродрому По лету, по торби, по торби 2200 RSD Велики кабински пртљаг на вратима за укрцавање По лету, по торби, по торби 3300 RSD " Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2013 Htela sam da ponesem mali, kozmeticki kofer onaj na sifru I svoju licnu tasnu ali sam se ipak odlucila da kozmetiku spakujem u kofer. Bila sam u nedoumici oko velikog I malog kabinskog prtljaga jer, kontam, ako moze taj veliki da se unese zasto ne bih u njega jos koju prnjicu stavila Elem, kako ste mi objasnili, ja se odlucih da ponesem malo vecu licu tasnu I cekirani prtljag jer cu imati dovoljno stresova I jurnjave po Bg, prvi let, sama itd tako da u toj kabinskoj torbi nece biti ni 3kg Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2013 mislite da ce bit akcije za karte bg-rim,sad kad krene sezona?sad su najjeftinije oko 4000 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 19, 2013 Imam jedan problemcic u vezi cekiranja putem interneta.. Kupio sam kartu za brisel iz BG i sad mi trazi da ukucam one podatke o putniku, broj pasosa, datum isteka i BROJ VIZE?? Pa sta tu da stavim? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 19, 2013 Stavi 000000. Nego kad već ideš na taj aerodrom, imaj sa sobom spremljen keš, kartice i povratnu kartu, da te ne bi cimali... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 19, 2013 A inače, to što kažu da se plaća 10 evra, to samo ako prethodno uplatiš online. Ako ne, a na aerodromu se ustanovi da je ipak veliki ručni, onda plaćaš 20 ili 30. To piše na karti, ali nigde na sajtu (zašto bi, pobogu, obavestili putnike na sajtu -.-). Sve to lepo pise i na sajtu, na srpskom i to cirilicom. http://wizzair.com/sr-Cyrl-CS/useful_information/service_fees "Велики кабински пртљаг на аеродрому По лету, по торби, по торби 2200 RSD Велики кабински пртљаг на вратима за укрцавање По лету, по торби, по торби 3300 RSD " Nisam videla da ima tu. Ali trebalo bi da je bilo i tamo kod obaveštenja "Od tad i tad se deli na veliki i mali ručni prtljag. Veliki se doplaćuje 10 evra (ILI 20 ili 30, u zavisnosti od... blabla)". To nigde nije stajalo, a trebalo bi da jeste. Plus, kako oni na vratima za ukrcavanje da znaju da li je tvoj prtljag par centimetara širi od dozvoljenog? Tamo nemaju kalupi za proveru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 19, 2013 Stavi 000000. Nego kad već ideš na taj aerodrom, imaj sa sobom spremljen keš, kartice i povratnu kartu, da te ne bi cimali... pa nemam povratnu kartu jedino, jer ne znam tacno kad se vracam, nece valjda za to cimati... ponijecu kes i kartice naravno... A i ne zadrzavam se u Belgiji jer sam samo u transferu, ostajem jedan dan i idem avionom za bordo, pa cu imati sa sobom odstampanu kartu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 19, 2013 pozdrav svima! ja takodje putujem u brisel za koji dan, medjutim ne mogu da se cekiram preko interneta jer imam problem sa vizom. probala sam foru sa 000000 ali svaki put dobijam : Sorry, something is wrong 500 INTERNAL SERVER ERROR. An error has occurred. Please try again. If the error persists, please contact the airline. ne znam da li je prosto neki trenutni problem sa sajtom ili ne moze da prodje ova fora za vizu :/ takodje, nemam povratnu kartu ali ni ne planiram da ostajem u belgiji, nadam se da to nece biti problem.... btw, ukoliko bih se cekirala onlajn, da li i dalje treba pre polaska da odem na taj pult da mi provere dokumenta ili ne? citala sam temu ali nisam bas razumela... hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 19, 2013 i, sta znaci ovo sto je neko rekao da treba imati spremljen kes za aerodrom u briselu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 19, 2013 Znači da traže svima da pokažu da imaju dovoljno novca ili kartice. A ta greška koja ti iskače je do njih Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 19, 2013 Treba da imas sa sobom 38 evra za svaki dan boravka u Belgiji, po pravilu... U praksi to znaci da poneses jedno 300e u kesu da pokazes kako eto imas para za svoj boravak... Btw. kad putujes, ja putujem 28.-og, da necemo biti u istom avionu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 19, 2013 boze svasta, sto je skupa ta belgija hvala na informaciji, nisam uopste znala za to... sreca pa se zadrzavam 1 dan nadam se za gresku da ce da se sredi, poslala sam im complain na customer service pa cu da vidim... a i ja putujem 28. hehe Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 19, 2013 38 po danu je ako ideš u posetu rodbini i prijateljima, 50 ako ideš u hotel Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites