Posted June 18 evo da odgovorim sam sebi pa možda nekom bude od koristi. Javio sam se na šalteru za čekiranje i pokazao da sam uradio online čekiranje ali da mi nije izbacio bording kartu. Službenica na šalteru Wizera mi je rekla da je to zbog toga što nemačka policija od njih to zahteva, da provere pasoše putnicima. Odštampala mi je kartu i jedino sa tim sam mogao u avion. Nije trebalo ništa da se plati! Na povratnom letu iz Nemačke, odradim takođe onlajn čekiranje i na moje iznenađenje izbaci mi bording kartu, sa bar kodom.. Ja lagano sa njom se uputim na kapiju za let, kad ono ne lezi vraže. Potrebno je i sa njom da se javite na šalter Wizera da vam oni izdaju u kartonskom obliku. Kroz svo ovo maltretiranje nećete prolaziti ako imate pasoš EU. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 19 Na osnovu tvog navedenog iskustva, kao i mog visegodisnjeg, vise nemam pojma sta je istina i o cemu se tacno radi. Naime, relativno cesto letim Wizzairom, najcesce Hamburg-Beograd ili Dortmund-Beograd i nazad. Srpski pasos, rezident u EU. Na pocetku sam se redovno online cekirao i uvek isao na salter i u Hamburgu/Dortmundu, misleci da je neophodna dodatna provera (ranije je uvek tako bilo kod lowcostera za nas van EU), medjutim, jednom mi rekose da (samo sa rucnim prtljagom) ne moram uopste na salter, mogu direktno na bezbednosnu kontrolu i kasnije na ukrcavanje, samo skeniram kod iz telefona, dobijen putem online check-ina. Od tad uvek tako radim, nikad nikakav problem. Kod letova iz Beograda za Nemacku, za navedene aerodrome, uvek se cekiram online, ali ne dobijem kartu za ukrcavanje, uvek moram na salter, da provere dokumente i izdaju kartu za ukrcavanje na papiru. Ali, prosle godine su zbog radova na pisti u Dortmundu, letovi bili privremeno prebaceni na Keln/Bon. Tad sam se cekirao online, dobio kartu za ukrcavanje, sa kojom sam direktno isao na bezbednosnu kontrolu i dalje na ukrcavanje u Beogradu, dakle, bez odlaska na salter. Eto, malo je zbunjujuce sve, ni ja nisam nacisto o cemu se tu tacno radi. Mislio sam da je mozda do toga da li imas ili ne EU pasos ili barem boravak u EU, ili do zakona EU, ili do neposedovanja adekvatne opreme na aerodromu u Beogradu za skeniranje kodova. A jedini smisleni zakljucak mi je sad da je do dolaznog aerodroma u Nemackoj, ili eventualno do odlaznog gejta u Beogradu. Ili mozda od svega pomalo, svakako i dalje ne razumem logiku. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 25 Ide nas par na putovanje, i jedna osoba je morala da otkaze put. Ona je uz kartu kupila i cekirani prtljag, da li sad taj prtljag mozemo na prebacimo na nekog drugog putnika, kad vec karta propada da ne propadne i prtljag Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 25 1 hour ago, Roy said: Ide nas par na putovanje, i jedna osoba je morala da otkaze put. Ona je uz kartu kupila i cekirani prtljag, da li sad taj prtljag mozemo na prebacimo na nekog drugog putnika, kad vec karta propada da ne propadne i prtljag ne mozete Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 4 Da odgovorim, mozda ce nekome trebati Moze kofer da se prebaci na nekog drugog putnika, potrebno je zvali call cantar Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted Monday at 05:50 AM Jel isao neko do Maldiva wizzom? Kakva su iskustva? Nasao odlazni let, u Abu dabi se slece 21.00, a let posle za Male je u 01.00. Kapiram da je to dovoljno vremena, cak i ako bude kasnjenje od 2, 2 i po sata da se stigne. Sad zanima me kako ide procedura ako je duze kasnjenje i ne stigne se na taj let. Znam kako ide kod regular avio kompanija, al nikad nisam isao ovako daleko sve sa lowcostom. Da li postoji mogucnost da vas prebace na naredni njihovi let ako se uzme ono njihovo osiguranje? Pa cisto malo vise informacija o tim detaljima ako neko zna iz iskustva Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted Monday at 07:01 AM Ako propustis let zbog kasnjenja, zvanicno, nemaju nikakvu obavezu prema tebi. Mozda mozes, uz puno srece, nesto da uspes da iskukas, eventualno neki vaucer za kasnije. Imao sam slicno presedanje u Abu Dabiju, pre godinu dana, dolazio iz Gruzije, leteo za Uzbekistan, 3h imao za presedanje. Dolazni let kasnio oko 1h, neka guzva na aerodromu, ali taman smo stigli, bez mnogo stresa. Dakle, mozes probati i nadati se najboljem, uz eventualno spremnu alternativu😊 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted Monday at 10:35 AM 4 hours ago, nikod23 said: Jel isao neko do Maldiva wizzom? Kakva su iskustva? Nasao odlazni let, u Abu dabi se slece 21.00, a let posle za Male je u 01.00. Kapiram da je to dovoljno vremena, cak i ako bude kasnjenje od 2, 2 i po sata da se stigne. Sad zanima me kako ide procedura ako je duze kasnjenje i ne stigne se na taj let. Znam kako ide kod regular avio kompanija, al nikad nisam isao ovako daleko sve sa lowcostom. Da li postoji mogucnost da vas prebace na naredni njihovi let ako se uzme ono njihovo osiguranje? Pa cisto malo vise informacija o tim detaljima ako neko zna iz iskustva slusaj, ja sam isao vise puta wizzairom do bakua, preko abu dabija... jednom mi je let iz bga zakasnio vise od 4 sata, tako da nisam stigao na let za baku, a jednom su mi otkazali let iz bga, kao bilo nevreme..i jeste, ali je proslo dok nas let nije bio na rasporedu, i ponovo su ga otkazali..inace, svi drugi letovi sa bg aerodroma su otisli tog popodnevam sa zakasnjenjem, ali je wizz otkazao, tako da se sa njima nikad ne zna.. u prvom slucaju mi nisu refundirali nista, jer su iznasli da je let kasnio zbog neke greske na aerodromu, a svakako za nadoknadu drugog leta nisu ni zeleli da cuju, jer njima nisu vezani letovi, i to sto ti imas drugi let sa njima, to njih ne zanima...Tad kad sam zakasnio za drugi let, ostao sam u abu dabiju, i sledeceg dana kupio novi let za baku.. drugi put su mi refundirali kartu iz bg-a do abu dabija, posto je let skroz otkazan, i posle 5 meseci dopisivanja i ubedjivanja sa njima, refundirali su mi i kartu abu dabi-baku, iako su konstantno u pocetku tvrdili da ta karta , po njima, nema veze sa ovom prvom, ali sam ja uspeo da ih ubedim da su me, zato sto su neosnovano potpuno otkazali let, ostavili bez mogucnosti da stignem na taj njihov drugi let u abu dabi... eto, znaci u jednom slucaju sam uspeo nesto, ali naravno pukao ogromne pare za kupovinu potpuno nove avio karte kod drugog prevoznika, dan pred put ( jer sam morao zbog posla da se vratim u baku u odredjeno vreme), a u prvom slucaju nisam uspeo nista, ni refund za kartu abu dabi - baku, a ni refund za hotel u kome sam ostao u abu dabiju, i naravno troskove tamo za tih 24 h ( taxi pogotovu dere :)).. moj ti je savet da, ukoliko je karta jeftina, kao sto je meni bila, da se kockas, pa sta bude... ali ako nesto krene lose, ne ocekuj bilo sta od njih... sto se tice transfera, wizz u abu dabiju nema transfer help, ne placaju tu uslugu aerodromu, nego znaci svi putnici moraju da izadju napolje, prodju pasosku kontrolu i sve, izadju iz aerodromske zgrade, i potom se vrate u zgradu na departures, da bi se ponovo cekirali za novi let...ovo- izadje iz zgrade, napominjem, zato sto stvarno moras da izadjes iz zgrade napolje, jer tamo kad se prodje luggage collection, i stigne u hol gde su arrivals, ne moze fizicki kroz zgradu da se popne do hola za departures, nego mora da se izadje napolje iz zgrade, proseta malo, i stigne do dela zgrade gde su departures... Medjutim, aerodrom je relativno mali, queen alia, i vrlo brzo se prodje sve to, pogotovu jer nam vise i ne trebaju vize za UAE, pa ako nije guzva na pasoskoj, a obicno ako se slece nocu i nije, moze sve to da se prodje za pola sata ( ukoliko ne cekas prtljag dugo)...naravno, treba videti i kad se zatvara check in za sledeci let ,tamo je bilo 1 sat pred let, koliko se secam...Znaci, ako je let u 01:00 trebalo bi da budes na salteru u departures hall u 00:00....a ako bi wizz iz bga trebalo da sleti u 21:00, racunaj da ce to biti oko 22:00 , 22:30....to ti ostavlja dovoljno vremena da se prebacis na chekiranje drugog leta... jedino sta treba proveriti je, da li su otvorili novi aerodrom, jer kad sam ja putovao, 2022, pricali su da treba da pusti u promet neki novi, ogroman terminal...i videti da li wizz leti na ove stare, ili na taj novi, ako je otvoren,....posto je taj novi trebalo da bude dosta daleko...ako ide na ovaj stari, ne bi trebalo da imas problema, sem ako avion ne kasni bas 2,5 sata...ako kasni 3 sata, ne mozes da stignes, ako kasni 2,5 sati, uz malo trcanja ( i ne predavanja prtljaga dole) mozes da stignes... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted Monday at 10:56 AM 16 minutes ago, bam-bam said: a u prvom slucaju nisam uspeo nista, ni refund za kartu abu dabi - baku, a ni refund za hotel u kome sam ostao u abu dabiju, i naravno troskove tamo za tih 24 h ( taxi pogotovu dere :)).. Ima i bus do grada, nesto sitno kosta, da li 1 evro, ja sam ga koristio, sasvim fino, ne mora bas uvek taxi Inace, sigurno se vise isplati i rentirati auto nego platiti taxi, to mi je bio plan B 19 minutes ago, bam-bam said: sto se tice transfera, wizz u abu dabiju nema transfer help, ne placaju tu uslugu aerodromu, nego znaci svi putnici moraju da izadju napolje, prodju pasosku kontrolu i sve, izadju iz aerodromske zgrade, i potom se vrate u zgradu na departures, da bi se ponovo cekirali za novi let...ovo- izadje iz zgrade, napominjem, zato sto stvarno moras da izadjes iz zgrade napolje, jer tamo kad se prodje luggage collection, i stigne u hol gde su arrivals, ne moze fizicki kroz zgradu da se popne do hola za departures, nego mora da se izadje napolje iz zgrade, proseta malo, i stigne do dela zgrade gde su departures... Ja se ne secam da sam igde morao da izlazim van zgrade, prilikom presedanja. Aerodrom nije veliki, svakako. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted Monday at 04:40 PM (edited) 5 hours ago, Dragance said: Ima i bus do grada, nesto sitno kosta, da li 1 evro, ja sam ga koristio, sasvim fino, ne mora bas uvek taxi Inace, sigurno se vise isplati i rentirati auto nego platiti taxi, to mi je bio plan B Ja se ne secam da sam igde morao da izlazim van zgrade, prilikom presedanja. Aerodrom nije veliki, svakako. pa mora da se izadje, ispred je neki parking, i onda puticem uz zgradu da se udje na drugi ulaz, gde su departures.... tako su mi objasnili, da su hteli da potpuno razdvoje departures od arrivals zbog teroristickih napada ili tako nesto, jer je ranije moralo da se prodje kroz sekjuriti skener i check point na samom ulazu u zgradu, u departures...a da su spojeni sa arrivals, onda bi moglo da se odande prodje bez chekinga...tako je u pocetku bilo i na novom istambulskom aerodromu, isto sekjuriti chek na ulaznim vratima za departures, a sa arrivals nisi mogao da se popnes gore....u sv. slucaju, nebitno, sve je relativno blizu na abu dabi aerodromu... cuo sam za taj bus, nego je moj avion stigao tipa nesto u 2-3 nocu, i u to vreme je postojao samo taxi...bus, koliko se secam, tek je kretao oko 7-8 ujutru...a nazad sam stigao kolima , drugar mi radi u etihadu heh... Edited Monday at 04:49 PM by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted Monday at 07:15 PM (edited) Skoro godinu dana je Wizz na (novom) terminalu A u AUH: Quote Nov 1, 2023, 10:00 The national carrier has commenced operations from its new home in Terminal A and inaugurated its first flight to Sphinx International in Cairo Wizz Air Abu Dhabi, the ultra-low-fare national airline of the UAE and the second largest airline in Abu Dhabi by seat capacity, has today operated its first flight from the new Abu Dhabi International Airport Terminal A. The airline is one of the first national carriers to fully move operations to the new world class facility. Edited Monday at 07:16 PM by jms_uk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted 13 hours ago Hvala na informacijama, svakako nisam pametan sta uraditi 😂 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted 12 hours ago 43 minutes ago, nikod23 said: Hvala na informacijama, svakako nisam pametan sta uraditi 😂 pa ako wizz leti sa novog terminala, onda kapiram da svi njegovi letovi idu na taj terminal...znaci, ponovo si na istom terminalu, samo ne malom starom, nego novom i velikom ....ja bi zvao tamo i raspitao se da li mora da se izlazi napolje da bi se ponovo chekiralo, ili za wizz moze da se ostane u transfer zoni na tom novom terminalu... takodje bi se raspitao koliko je vremena dovoljno da se prebaci sa jednog na drugi let, i ako kazu da je sat i po dovoljno, onda jbg, ja bih se kockao...ipak, ako prvi let bude kasnio vise od 2,5 sati, to je dosta, ne kazem da se ne desava, desava se mnogo cesce nego sto bi trebalo, pogotovu sa BG aerodroma, ali ipak je mnogo uobicajenije da let kasni oko 1-1,5 sati...to je ipak neki standard....ako bas toliko ne budes imao srece, onda jbg....ipak , 4 sata izmedju 2 leta trebalo bi da bude dovoljno vremena Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites