Posted May 25, 2023 (edited) Wizzair obicno kod otkazivanja leta posalje mejl i ponudi 3 opcije, od kojih mozes sam da odaberes jednu, sve online, sa svog naloga, u 3 klika. Da odaberes neki drugi let, za istu ili pribliznu destinaciju u vremenskom okviru 14 dana pre, ili 30 dana nakon prvobitno predvidjenog datuma polaska, da ti vrate 100% iznosa na karticu ili da ti vrate 120% novca na tvoj Wizz nalog. U krajnoj liniji, mozes da ih pozoves telefonom, poziv je besplatan kad se radi o vec postojecoj rezervaciji i kad je rec o otkazanom letu. To je prvo sto bi svako trebalo da uradi. Sta je tvoj brat uradio, eto, ne znam. Ocigledno, nista od toga, samo kupio novu kartu. Kako sad ide da naknadno kroz svoj nalog trazi refundaciju i da li moze, ne znam napamet, nisam imao iskustvo. Da li mozda nije dobio bas nikakvo obavestenje putem mejla, obzirom da je otkazivanje bilo relativno neposredno pred sam let, sumnjam, morali su nekako da ga obaveste. Konkretno, znam da su u Nemackoj, u slucaju strajkova, nekad letove prebacivali na obliznje aerodrome koji nisu u strajku, npr. sa Hamburga na Bremen, ili Hanover, Dortmund ili slicno, uz blagovremeno obavestenje, naravno. Edited May 25, 2023 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 26, 2023 Jel to ovaj broj 0900232321 ? Sa +381 ispred.. Ma njega uhvatila panika kad je dobio taj mejl o otkazivanju, pa odma uzeo karte za let koji je bio sutradan odma posto je morao da se vrati nazad. Sad nisam siguran u tom prvom mejlu da su mu bilo sta napisali od opcija koje ima ili samo onaj informativan mejl da je otkazan let. Mislim nisam ni ja siguran tacno sta je uradio, da l je mogao da saceka malo al mi je neverovatno da sta god da je uradio sad ne moze da dobije nikakav novac nazad ili wizz kredit, sta god Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 26, 2023 5 hours ago, nikod23 said: Jel to ovaj broj 0900232321 ? Sa +381 ispred.. Jeste, ali, koliko vidim, cena je 60din/min. Ne znam da li postoji neki drugi, besplatan, izgleda da nema takvog za sve zemlje. U mejlu je sigurno dobio obavestenje o otkazivanju leta, a verovatno i ponudjene opcije. Procesljaj pravila, da ne radim ja to sad, ali realno, ovako iz licnog ugla, obzirom da je otkazivanje van njihovog uticaja i kontrole, mogu samo da imaji dobru volju da putnike preusmere ili sta vec, ne i obavezu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 26, 2023 (edited) 23 minutes ago, Dragance said: Jeste, ali, koliko vidim, cena je 60din/min. Ne znam da li postoji neki drugi, besplatan, izgleda da nema takvog za sve zemlje. U mejlu je sigurno dobio obavestenje o otkazivanju leta, a verovatno i ponudjene opcije. Procesljaj pravila, da ne radim ja to sad, ali realno, ovako iz licnog ugla, obzirom da je otkazivanje van njihovog uticaja i kontrole, mogu samo da imaji dobru volju da putnike preusmere ili sta vec, ne i obavezu. dragance, koji broj kod wizza je besplatan za zvanje ukoliko se radi o otkazanom letu? a da je srbija u pitanju Edited May 26, 2023 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 27, 2023 Ne znam, odes na google: "Wizzair kontakt otkazan let", pa vidis sta se nudi. Ono sto znam, to je da u nekoliko zemalja imaju kontakt brojeve telefona gde poziv naplacuju po lokalnoj tarifi (imas spisak zemalja i sve kontakte na njihovoj stranici), takoreci, besplatno ako imas neki paket, pod uslovom da se radi o postojecoj rezervaciji. Ja sam zvao iz Nemacke, a Srbija, nazalost, koliko vidim, nije medju tim zemljama. Davnih dana je neko negde pominjao, mozda i na ovoj temi, da postoji neki broj za Srbiju, koji je povoljniji za pozive, ali ne znam da li to jos postoji. Ne znam koja bi tarifa bila da zoves neki broj u tim zemljama sa lokalnom tarifom, a putem Skajpa. I da li moze uopste. Eto, probaj, pa javi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 27, 2023 7 hours ago, Dragance said: Ne znam, odes na google: "Wizzair kontakt otkazan let", pa vidis sta se nudi. Ono sto znam, to je da u nekoliko zemalja imaju kontakt brojeve telefona gde poziv naplacuju po lokalnoj tarifi (imas spisak zemalja i sve kontakte na njihovoj stranici), takoreci, besplatno ako imas neki paket, pod uslovom da se radi o postojecoj rezervaciji. Ja sam zvao iz Nemacke, a Srbija, nazalost, koliko vidim, nije medju tim zemljama. Davnih dana je neko negde pominjao, mozda i na ovoj temi, da postoji neki broj za Srbiju, koji je povoljniji za pozive, ali ne znam da li to jos postoji. Ne znam koja bi tarifa bila da zoves neki broj u tim zemljama sa lokalnom tarifom, a putem Skajpa. I da li moze uopste. Eto, probaj, pa javi. zvao sam, al nesto nece da se konektuje.,..mozda moze da se zove samo sa lokalnog broja na njihov lokalni broj Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 27, 2023 On 5/26/2023 at 4:55 PM, nikod23 said: Jel to ovaj broj 0900232321 ? Sa +381 ispred.. Ma njega uhvatila panika kad je dobio taj mejl o otkazivanju, pa odma uzeo karte za let koji je bio sutradan odma posto je morao da se vrati nazad. Sad nisam siguran u tom prvom mejlu da su mu bilo sta napisali od opcija koje ima ili samo onaj informativan mejl da je otkazan let. Mislim nisam ni ja siguran tacno sta je uradio, da l je mogao da saceka malo al mi je neverovatno da sta god da je uradio sad ne moze da dobije nikakav novac nazad ili wizz kredit, sta god https://dailynewshungary.com/wizz-air-owns-millions-of-euros-to-passengers/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 15, 2023 Je l' uspeo iko ikad da zameni let kod Wizza, nakon njihovog pomeranja leta, za neki adekvatan, a koji nije vec u sistemu ponudjen kao alternativa? Ako jeste, kako, kojim putem? Jerbo, krenula mi je festa sa promenama datuma i satnica. Recimo, ranije mi se desavalo da imam pomeren let Hamburg-BG, pa kao opcije stave let iz Dortmunda za BG ili Budimpestu, ili Nis i slicno. Cak nekad i iz Hamburga za Sarajevo, Tuzlu. Sad kao alternativu, nude samo Berlin-Bg, a ne odgovara mi. Ili Abu Dhabi-Samarkand, ne nude nikakvu alternativu, iako imaju let za Taskent koji mi odgovara, koji je u istoj zemlji. Telefonom sam probao, mrka kapa, nemaju pojma, samo ono isto sto vide u sistemu, sto vidim i ja, drugo, kazu, ne moze. Ili ne znaju. Mejlom odgovor za 30 dana, probao sam, ali ne pouzdam se. Imaju neki cetbot, gde mozes kao i sa agentom da caskas, ali nema sanse da se pojavi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 15, 2023 Je l' uspeo iko ikad da zameni let kod Wizza, nakon njihovog pomeranja leta, za neki adekvatan, a koji nije vec u sistemu ponudjen kao alternativa? Ako jeste, kako, kojim putem? Jerbo, krenula mi je festa sa promenama datuma i satnica. Recimo, ranije mi se desavalo da imam pomeren let Hamburg-BG, pa kao opcije stave let iz Dortmunda za BG ili Budimpestu, ili Nis i slicno. Cak nekad i iz Hamburga za Sarajevo, Tuzlu. Sad kao alternativu, nude samo Berlin-Bg, a ne odgovara mi. Ili Abu Dhabi-Samarkand, ne nude nikakvu alternativu, iako imaju let za Taskent koji mi odgovara, koji je u istoj zemlji. Telefonom sam probao, mrka kapa, nemaju pojma, samo ono isto sto vide u sistemu, sto vidim i ja, drugo, kazu, ne moze. Ili ne znaju. Mejlom odgovor za 30 dana, probao sam, ali ne pouzdam se. Imaju neki cetbot, gde mozes kao i sa agentom da caskas, ali nema sanse da se pojavi.To je to. Ja nisam nikad uspeo nista da postignem u komunikaciji sa njimaSent from my SM-A525F using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 17, 2023 (edited) Evo, da javim, uspeo sam da zamenim svoj izmenjeni let za zeljeni let, koji nije bio ponudjen kao alternativa u opcijama na mom nalogu. Konkretno, Abu Dabi- Samarkand za Abu Dabi-Taskent, sto je meni sasvim logicna alternativa koja bi morala biti ponudjena. Obavio sam to preko call centra (onog besplatnog broja, dostupnog za pozive iz Nemacke). Prvi put nije uspelo, jer agent(ica) ocigledno nije znala kako, pa je samo rekla da ne moze. Druga je ocigledno znala i resila problem ocas posla. Dakle, izvodljivo je i ocigledno je moguce i pregovarati. Inace, pisao sam im i mejl i vec sutradan dobio odgovor da to resavam preko call centra (gde sam vec bio prvo probao, bezuspesno). Obzirom da je rok za odgovor 30 dana, bio sam prilicno iznenadjen tako brzim odzivom. Preko ceta nikako nisam uspeo da dobijem agenta, samo onaj dosadni chatbot. Edited August 17, 2023 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2023 zdravo, planiram da izvršim refundaciju karata (imam WizzAir Flex) pa me zanima kako da sredstva sa WizzAir naloga prebacim na devizni račun? Nešto mi je ova njihova varijanta da je taj novac dostupan samo 90 dana na nalogu kratak... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 17, 2023 The amount for the cancelled booking is refunded to the WIZZ-account of the booking holder within 72 hours notwithstanding the number of passengers in the given booking. If the booking is cancelled with the WIZZ Flex service, the amount paid for the cancelled booking cannot be refunded to the bank account or credit card it was originally paid from. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 17, 2023 1 hour ago, deleter said: The amount for the cancelled booking is refunded to the WIZZ-account of the booking holder within 72 hours notwithstanding the number of passengers in the given booking. If the booking is cancelled with the WIZZ Flex service, the amount paid for the cancelled booking cannot be refunded to the bank account or credit card it was originally paid from. to im je baš bezveze... mislio sam da ima neki način da se povrati hvala svakako za info Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 17, 2023 21 hours ago, djokatore said: Nešto mi je ova njihova varijanta da je taj novac dostupan samo 90 dana na nalogu kratak... Ako bas ne planiras da kupujes ikakve karte kod njih u narednih 90 dana, mozes razmotriti opciju da ih kupis za nekog drugog i iskoristis taj kredit, da ne propadne. Osim ako i tu nema ogranicenja, npr. da mora da budes saputnik, da bi iskoristio Wizz kredit. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 17, 2023 2 minutes ago, Dragance said: Ako bas ne planiras da kupujes ikakve karte kod njih u narednih 90 dana, mozes razmotriti opciju da ih kupis za nekog drugog i iskoristis taj kredit, da ne propadne. Osim ako i tu nema ogranicenja, npr. da mora da budes saputnik, da bi iskoristio Wizz kredit. pa to nešto razmišljam da opet kupim sa Flex opcijom pa da opet otkažem ako baš ne budem iskoristio Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2024 Pozdrav svima, u ponedeljak 29.01. sam kupila 4 karte za let Beč-Kutaisi, datuma 26.04. Već sutradan, dakle 30.01. ulogovala sam se na sajt i na rezervaciji mi je pisalo da je došlo do promena sa mojom rezervacijom i da će me uskoro obavestiti putem mejla. Istovremeno, na vizz aplikaciji mi stoji da mi je let otkazan i nude mi dve standardne opcije, rebukiranje za druge datume ili 120% kredita na wizz nalog ali kada uđem na taj refund, piše ukupna količina za prebacivanje wizz nalog = 0. Chatbot Amelia je potpuno beskoristan i vrti me u krug već danima, razumem ja da do leta ima vremena, još 80 dana ali kako je prošlo evo već nedelju dana od kako sam primetila da se nešto dešava (istovremeno u rasporedu letenja više nema datuma 26.04., nego 25. i 27.) ozbiljno razmišljam da kontaktiram banku i tražim opcije u vezi sa navedenim plaćanjima budući da ne želim da ostanem bez sredstava. Već 2x sam imala sličnu situaciju sa otkazivanjem ili pomeranjem leta i oba puta sam sve završila za par minuta i prebacila let na drugi datum i/ili refundirala taj njihov kredit ali ovo je novina za mene. Da li je neko imao slične probleme? Unapred hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2024 38 minutes ago, MakiMara said: Pozdrav svima, u ponedeljak 29.01. sam kupila 4 karte za let Beč-Kutaisi, datuma 26.04. Već sutradan, dakle 30.01. ulogovala sam se na sajt i na rezervaciji mi je pisalo da je došlo do promena sa mojom rezervacijom i da će me uskoro obavestiti putem mejla. Istovremeno, na vizz aplikaciji mi stoji da mi je let otkazan i nude mi dve standardne opcije, rebukiranje za druge datume ili 120% kredita na wizz nalog ali kada uđem na taj refund, piše ukupna količina za prebacivanje wizz nalog = 0. Chatbot Amelia je potpuno beskoristan i vrti me u krug već danima, razumem ja da do leta ima vremena, još 80 dana ali kako je prošlo evo već nedelju dana od kako sam primetila da se nešto dešava (istovremeno u rasporedu letenja više nema datuma 26.04., nego 25. i 27.) ozbiljno razmišljam da kontaktiram banku i tražim opcije u vezi sa navedenim plaćanjima budući da ne želim da ostanem bez sredstava. Već 2x sam imala sličnu situaciju sa otkazivanjem ili pomeranjem leta i oba puta sam sve završila za par minuta i prebacila let na drugi datum i/ili refundirala taj njihov kredit ali ovo je novina za mene. Da li je neko imao slične probleme? Unapred hvala. da li si kliknula za neku od opcija, povracaj novca ili 120% kredit? ako si kliknula da prihvatas 120% kredit, treba nekoliko dana da ti ta suma legne na taj credit account...Nekad legne i posle 12 sati, ali uglavnom se ceka nekoliko dana...Ako nisi jos odabrala nista, onda je pitanje sta izlazi na tim usputnim stanicama dok se konacno ne potvrdi prihvatanje neke opcoje, mozda je i neka greska u koraku, a mozda i tako izlazi...ja bih prihvatio jednu od opcija do kraja, nece ti ukrasti pare, pa imas dokaz i racun koliko si platila..Nece ti oni na takav nacin ukrasti pare...ako ti novac ne legne, moze da se pise zalba, i odgovaraju...tebi bi sigurno odgovorili potvrdno...ako nemas poverenja u njihove kredite, klikni da ti vrate pare na karticu kojom si platila, i cao zdravo...za par dana ce ti pare biti na racunu... jedino ukoliko nisi platila svojom karticom, ili ako je tvoje ime na vezanoj karti, sa jos nekim, a taj neko drugi je nosilac rezervacije, onda je to vec drugi slucaj, posto sve ide na tu drugu osobu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2024 Ja sam prvobitno i kliknula na svojoj aplikaciji na taj kredit gde je sve objašnjeno kako funkcioniše i kako se obračunava ali mi piše your overall refund to wizz account: 0. Kupila sam svojom karticom 2x po dve karte, na jednoj sam ja i još jedan putnik a na drugoj druga dva putnika ali stoji moje prezime kao nosioca rezervacije. Najverovatnije je da još uvek nisu uskladili sve,budući da kad se ulogujem na svoj nalog na sajtu, stoji samo da je došlo do promena u vezi sa rezervacijom i da će me uskoro obavestiti putem mail-a, dok mi na aplikaciji kažu da mi je let otkazan i da mogu da izaberem jednu od ponuđenih opcija - rebukiranje za drugi datum ili wizz credit gde se opet vraćamo na gore opisani problem, kada pokrenem proceduru piše your overall refund to wizz account: 0. Pretpostavljam da će se sve rešiti kroz još par dana ali mi stvara tenziju što ne znam šta da kažem ljudima koji putuju sa mnom a dali su mi pare za karte koje sam nam kupila. Hvala na odgovoru svakako. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2024 Pitanje: Kupila sam 2 povratne karte za Krit iz Beograda, odlazni let je otkazan, a dolazni pomeren za jedan dan. Sada vidim da je dolazni aktivan, a za dolazni kada kliknem refund uopšte ne piše cifra koja treba da se refundira, već samo da će mi uskoro poslati email i da čekam. Zašto mi ne daju refundaciju? I zašto mi nisu ponudili novi zamenski let, ne razumem. Konkretno moj bi bio 11.7., a oni su uveli 12.7. Ali mi to nisu ponudili. Kao da ništa ne mogu sa dolaznim letom. Pitanje: Kupila sam 2 povratne karte za Krit iz Beograda, odlazni let je otkazan, a dolazni pomeren za jedan dan. Sada vidim da je dolazni aktivan, a za dolazni kada kliknem refund uopšte ne piše cifra koja treba da se refundira, već samo da će mi uskoro poslati email i da čekam. Zašto mi ne daju refundaciju? I zašto mi nisu ponudili novi zamenski let, ne razumem. Konkretno moj bi bio 11.7., a oni su uveli 12.7. Ali mi to nisu ponudili. Kao da ništa ne mogu sa dolaznim letom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2024 4 hours ago, MakiMara said: Ja sam prvobitno i kliknula na svojoj aplikaciji na taj kredit gde je sve objašnjeno kako funkcioniše i kako se obračunava ali mi piše your overall refund to wizz account: 0. Kupila sam svojom karticom 2x po dve karte, na jednoj sam ja i još jedan putnik a na drugoj druga dva putnika ali stoji moje prezime kao nosioca rezervacije. Najverovatnije je da još uvek nisu uskladili sve,budući da kad se ulogujem na svoj nalog na sajtu, stoji samo da je došlo do promena u vezi sa rezervacijom i da će me uskoro obavestiti putem mail-a, dok mi na aplikaciji kažu da mi je let otkazan i da mogu da izaberem jednu od ponuđenih opcija - rebukiranje za drugi datum ili wizz credit gde se opet vraćamo na gore opisani problem, kada pokrenem proceduru piše your overall refund to wizz account: 0. Pretpostavljam da će se sve rešiti kroz još par dana ali mi stvara tenziju što ne znam šta da kažem ljudima koji putuju sa mnom a dali su mi pare za karte koje sam nam kupila. Hvala na odgovoru svakako. ako si otisla do krajnjeg koraka i kliknula da potvrdjujes refund 120%, onda sacekaj jos dan-dva, trebalo bi da ti stigne...kao sto rekoh, treba malo vremena da se procesuira 1 hour ago, JelenaIv said: Pitanje: Kupila sam 2 povratne karte za Krit iz Beograda, odlazni let je otkazan, a dolazni pomeren za jedan dan. Sada vidim da je dolazni aktivan, a za dolazni kada kliknem refund uopšte ne piše cifra koja treba da se refundira, već samo da će mi uskoro poslati email i da čekam. Zašto mi ne daju refundaciju? I zašto mi nisu ponudili novi zamenski let, ne razumem. Konkretno moj bi bio 11.7., a oni su uveli 12.7. Ali mi to nisu ponudili. Kao da ništa ne mogu sa dolaznim letom. Pitanje: Kupila sam 2 povratne karte za Krit iz Beograda, odlazni let je otkazan, a dolazni pomeren za jedan dan. Sada vidim da je dolazni aktivan, a za dolazni kada kliknem refund uopšte ne piše cifra koja treba da se refundira, već samo da će mi uskoro poslati email i da čekam. Zašto mi ne daju refundaciju? I zašto mi nisu ponudili novi zamenski let, ne razumem. Konkretno moj bi bio 11.7., a oni su uveli 12.7. Ali mi to nisu ponudili. Kao da ništa ne mogu sa dolaznim letom. pa sacekaj, ako tako pise, stici ce ti poruka..verovatno su sad u procesu apdejtovanja letova Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2024 Pogrešila aam broj pasoša prilikom online čekiranja. Kako da ispravim? 1 minute ago, Sladana said: Pogrešila aam broj pasoša prilikom online čekiranja. Kako da ispravim? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2024 Kada odeš na aerodrom, čekiraj se ponovo i reci im za grešku, oni će to ispraviti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2024 pozdrav ljudi! Sutra imam let za Nemačku wizerom i pokušao sam online da se čekiram. Već standardna procedura, ako ne uzimaš sedište i prtljag nije dozvoljeno 24h, pre leta. Odradim svih 9 delova čekiranja, (vidim da su ubacili skeniranje pasoša), dodele mi nasumično sedište i na kraju umesto da dobijem boarding kartu, napišu mi da se sa putnim documentom javim na šalter Wizera., Na toj zadnjoj stranici su mi naglasili da to nije boarding karta (NOT A VALID BOARDING CARD). Ranije sam dosta puta putovao sa njima i nikad nisam dobio ovako nešto, uvek sam dobijao kartu sa bar kodom sa kojim sam bez problema ulazi na aerodrome. Da li je neko imao ovakvo iskustvo? Da li to znači da će me sada na njihovom šalteru odrati jer će mi sad kao oni uraditi chek-in? Kontam da je sve to možda zbog toga što nisam ništa uzeo od doplate, već idem samo sa rancem. Mada vidim da su mi ostavili opciju da dodam prtljag. Pomagajte.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2024 (edited) 4 hours ago, marks said: pozdrav ljudi! Sutra imam let za Nemačku wizerom i pokušao sam online da se čekiram. Već standardna procedura, ako ne uzimaš sedište i prtljag nije dozvoljeno 24h, pre leta. Odradim svih 9 delova čekiranja, (vidim da su ubacili skeniranje pasoša), dodele mi nasumično sedište i na kraju umesto da dobijem boarding kartu, napišu mi da se sa putnim documentom javim na šalter Wizera., Na toj zadnjoj stranici su mi naglasili da to nije boarding karta (NOT A VALID BOARDING CARD). Ranije sam dosta puta putovao sa njima i nikad nisam dobio ovako nešto, uvek sam dobijao kartu sa bar kodom sa kojim sam bez problema ulazi na aerodrome. Da li je neko imao ovakvo iskustvo? Da li to znači da će me sada na njihovom šalteru odrati jer će mi sad kao oni uraditi chek-in? Kontam da je sve to možda zbog toga što nisam ništa uzeo od doplate, već idem samo sa rancem. Mada vidim da su mi ostavili opciju da dodam prtljag. Pomagajte.... ako su ti dodelili sediste, onda je to to....Na nekim letovima ka nekim zemljama traze da se putnik pojavi na salteru, kako bi proverili da li imate potrebna dokumenta za ulazak u zemlju destinacije...Na Bg aerodromu je to bas cesto.. ne bi trebalo nista da ti naplate, jer ako si dobio sediste, to je gotovo Edited June 11, 2024 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2024 hvala bam-bam na odgovoru! Baš ću ih pitati šta je razlog zašto nije odmah izbacio bording kartu, pa ću vam ovde napisati šta su rekli... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites