Wizzair - najčešće postavljana pitanja

391 posts in this topic

8 hours ago, MEHRUNISA said:

koliko ranije pre zatvaranje kapije treba da budem na aerodromu??

u teoriji 1 min

Piše na karti.

Edited by pedjalon

Da ne bude nesporazuma, na aerodrom treba da dodjes, po pravilu, 2 sata pre leta. Ako nemas iskustva sa letenjem, to svakako i preporucujem, cak i da dodjes ranije, nece da ti skodi. Ume da se otegne sa cekanjem u raznoraznim redovima, pa mogu da te zadrze na kontroli iz ko zna kojih razloga, pa da stignes jedva da se ukrcas. A moze i sve da prodjes za 5 minuta, zavisi od mnogo cega. Sve informacije mozes naci na sajtu wizzaira, cak i na srpskom jeziku, potrudi se malo.

Letim iz Budimpeste u Rim sledece nedelje.

Sad sam uradio check-in, ali mi uopste nije trazio podatke iz pasosa kao sto je do sada bio slucaj. Ranije nije uopste mogao da se zavrsi postupak bez unosa tih podatak, a danas mi nije ni izbacio ta polja. Da li to moze da predstavlja problem na aerodrom, posto smo jelte NON-EU, a na karti stoji samo moje ime i prezime.

22 minutes ago, chili said:

Letim iz Budimpeste u Rim sledece nedelje.

Sad sam uradio check-in, ali mi uopste nije trazio podatke iz pasosa kao sto je do sada bio slucaj. Ranije nije uopste mogao da se zavrsi postupak bez unosa tih podatak, a danas mi nije ni izbacio ta polja. Da li to moze da predstavlja problem na aerodrom, posto smo jelte NON-EU, a na karti stoji samo moje ime i prezime.

Saznao sam o cemu je rec. Do sada sam uglavnom leteo preko Temisvara ili Beograda... Ni Srbija ni Rumunija nisu u Sengenskom prostoru, pa su prilikom cekiranja podaci bili neophodni. Ostavljanje podataka iz dokumenata nije obavezno prilikom putovanja unutar Sengena. 

Izvinjavam se na smetnji... preseče se odjednom. :biggrin:

Edited by chili

Pa mrzi me sad da proveravam, ali mislim da su skroz ukinuli to upisivanje broja pasoša u check-in formular i za letove van Šengena.

Pozdrav svima,

Imam problem sa wizzom i sa printanjem karte.  Kada se ulogujem ja vidim da je let potvrdjen.

wizz1.png

Kada odem na detalje dobijam ovo sa slike.

wizz2.png

Pisem mi dobrodosao nazad i da ne zaboravim da stampam kartu, a karte nigde nema !!!

probao sam nesto na book.wizzair.com i tamo sam isao kao na onom video tutorialu i dobio sledece

wizz3.png

kada kliknem na stampaju kartu u pdf

wizz4.png

Dosta urgentno, hvala

p.s. da napomenem da nisam nikakav mail dobio.... dakle karte nema samo ovo upozorenje kada pokusam da stampam kartu.... status pise da sam cekiran, uneti podaci... uopste mi nije jasno

Edited by pedja82

Ja sam imao slican problem i pisao sam o tome, na nekoj od tema o Wizzairu ovde, negde u maju 2015, leteo sam od Lutona za Temisvar. Meni je jos pisalo i da zovem Call centar (sto, naravno, nisam uradio), a kad bih odabrao verziju na engleskom ili rumunskom, ako se dobro secam, pisalo je otprilike to sto i tebi, da odem do pulta i tamo ce mi izdati boarding kartu besplatno, sto se i desilo na kraju. Deluje stvarno zbunjujuce, ne znam sta im to znaci. Odstampaj to sto imas i na pultu ce ti vec izdati boarding kartu.

Inace je pre bilo tako, da u BGu na pultu izdaju boarding kartu, barem pre par godina kad sam leteo Wizzom odande, ne znam da li i dalje to rade.

Evo, nadjoh i te moje postove, na 143. stranici teme: "Saveti u vezi sa putovanjem Wizzair-om"

Edited by Dragance

Hvala Dragance, ali tebi pise da se obratis na pultu i da ce ti izdati besplatno kartu, a meni ne pise tako. Gledao sam checkin na aerodromu je valjda 30eur sto mi ne pada na pamet da im dam... Vidim da st ti pisao to jos u maju 2015... imam jos dan dva fore da sacekam nekog ko je mozda isao skoro sa ovim upozorenjem...

Osim toga, nikakvo obavestenje i gde im je pult... vidim samo broj leta datum i vreme, kao i sediste, a gde da dodjem do pulta pojma nemam, pa ako neko zna neku smernicu za bg aerodrom hvala (nisam nikad leteo sa wizz-om, i nisam nikad video nista njihovo na aerodromu)

Ne znam da li se secas mozda, kada se ulogujes sa svojim mailom i sifrom na wizzair.com (moje prve dve slike) da li tu trebam da vidim neki link za download/print karte... prosto mi neverovatno da dodjem da cekiram, da me link iz maila tu doveo kada sam kupio kartu i da odradim sve korake i nema nigde da stampam kartu, a pise mi da ne zaboravim da je stampam... koga sta gde ?!?!

Pult Wizza na beogradskom aerodromu je na terminalu 1. To je "stara" aerodromska zgrada, spojena je prolazom sa T2 gde su ček in šalteri za regularne kompanije, na kojima si bio. Jako ćeš lako naći.

Pokušaj celu proceduru na staroj verziji sajta, možda če sve proći regularno.

du-ki hvala za info, nisam ih nikad video verovatno zbog t1.

Nisam siguran sta je nova a sta stara verzija (opet kazem nikad nisam leteo sa njima) ali ovo im je stvarno propust ogroman... Link u mailu odes tamo imas video tutorial, sve lepo, a ti dobije nesto sasvim drugo a FAQ sa tim problemom ne postoji....

Uglavnom i na wizzair.com i na book.wizzair.com sam vise puta pokusavao... na prvom uopste i nemam link za prikaz i stampu karte bilo kakve, samo da dodam torbu i tako te usluge, a na book imam da sam uneo podatke, da je cekirano i kada idem na opciju da stampam kartu, pisem mi ono da je ovo kupon... bla bla, i nema onog njihovog koda za skeniranje...

Kako su ovo napravili svaka im cast...

... da , skoro su menjali izgled sajta, možda su problemi zbog toga. Uglavnom mislim da nemaš razlog za brigu. Ja sam leteo bar 30 puta wizzom, u 99°% slučajeva je sve išlo glatko, a ako je bilo promena uvek su na vreme javili i ponudili alternativu. 

Osnovno pravilo u wizz je da na aedromima kod kojih je online check in nemoguć, moguće besplatno čekiranje na aerodromu. Moguće je da su trenutno neki tehnički problemi i da nisu u mogućnosti da izdaju online boarding pass i da te upućuju na aerodromski pult. U tvom slučaju, ja bih malo sačekao, probao ponovo, i ako ne prođe kako treba na aerodromu očekivao besplatan čekin.

Kod mene je zapravo bio slucaj sa nekim biranjem sedista, jer su to bas tad bili uveli, pa im nije bas najbolje funkcionisalo. A moguce da je sad neki haos i zbog novog sajta. Ali, u svakom slucaju, to sto se tebi desilo mi deluje kao vrlo slicno i mislim da ces dobiti besplatan boarding pass na njihovom pultu, bez problema, ukoliko im pokazes to sto si dobio, kad si pokusao online check-in.

Imam jedno pitanje...putovala bih za London krajem februara, a sada bih kupila kartu, pre dobijanja vize. Vizu sam do sada uvek dobijala, pa ni sada sigurno necu imati problema. Zanima me, posto nisam do sada putovala wizzom , negde sam procitala naime da se trazi upisivanje broja vize. Znam da za destinacije gde viza nije potrebna moze da stoji 00000, ali sta je sa ovim slucajem (jos uvek ne znam broj vize)? Da li neko ima pouzdanu informaciju, a ako nema, gde bih je mogla dobiti?

upises kad dobijes vizu, polje se otvara kad cekiras on line kartu, a ti neces cekirati dok ne dobijes vizu

Ja mislim da su to popunjavanje broja vize na sajtu ukinuli još pre par godina. Čini mi se da više ni broj pasoša ne unosiš. Ima li neko da je skoro leteo?

Tako je: ukinuli ili tako je...kasnije se upisuje?...pitam zato sto za UK treba viza za gradjane Srbije.

Ljudi manje vise hitno pitanje! Posto WizzAirov sajt ne radi trenutno i ne mogu da se cekiram za let koji polece sutra ujutru, da li neko zna sta u ovakvom slucaju da radim? Iskreno ne zove mi se njihov call centar gde cu da budem 30 minuta na cekanju a onda ce samo da mi prekinu vezu ko zadnjih 4 puta... Vidim da im brdo ljudi pise na fejsbuku zbog toga, pa me cisto zanima ako se sajt ne popravi uskoro da li da idem na aerodrom bez karte ili sta.. :((

Znam da je pitanje provučeno kroz forum milion puta, ali u nedoumici sam pa moram pitati.

Planiram da kupim kartu preko Wizz-a i prilikom rezervisanja imaju opcije mala kabinska i velika kabinska torba. Kada se odabere određeni let na određeni datum piše ispod "Smjernice za prtljag". Kada to kliknem proširi se i piše:
Ако су димензије вашег кабинског пртљага веће од 42×32×25 cm, али мање од 56×45×25 cm, можете бесплатно да га унесете у авион. Морате бити у стању да ставите вашу торбу у преграду изнад седишта без ичије помоћи.

Torba mi se uklapa u dimenzije 56×45×25 tako da me zbunjuje zašto postoji opcija doplate 10€ za veliku kabinsku torbu gdje su dimenzije takođe 56×45×25, ako već piše da može besplatno.

Molim vas za pomoć da riješim nedoumicu. Može li za dž za dimenzije 56×45×25 ili se ipak mora čekirati velika kabinska torba. 
Nisam letio Wizz-om već 2 godine pa reko da se nešto nije promjenilo.

Da li se moram pojaviti na njihovom desku ranije 2 h jer ne dolazim iz zemlje koja je u EU da mi pregledaju dokumnte? A odradio sam check-in online.