Followers 0

Malezija

47 posts in this topic

leteo sam do kota kinabalu i usao bez problema sa malezanskom vizom...

mislim da je ostrvski deo malezije mnogo lepsi i interesantniji za posetiti nego kopneni...kinabalu nema nista spec, ali treba ici na sever sandakan, i tawau na severo-istoku..takodje, kao sto mendoza rece, sepilok je jedno od samo nekoliko rezervata orangutana preostalih na svetu, i stvarno je dozivljaj otici na trakking u dzunglu sa orangutanima..ukoliko te to zanima, imas iz kuala lumpura mozda jos i blizi i " prirodniji"  rezervat, bukit lawang na sumatri u indoneziji , blizu medana, 45 min. leta od kuala lumpura..

Kl je kao sto mnogi rekose, prilicno bulja, dodao bih eventualno zooloski vrt, park ptica, orhideja, leptira...svega zivog..to je kompleks parkova jedno pola sata voznje udaljen od bukit bintanga, "centra" ;)....i lepo je tamo, nema sta..

penang je, po meni, bezveze..langkawi nisam bio, al svi ga kao hvale plaze bele i taj fazon...

Sad sam čitao nešto o Sepiloku: http://wikitravel.org/en/Sepilok

Ne kapiram koja je fora sa Maležanima, oni hoće da privuku ili odbiju ljude iz prirode? Prvo za Mount Kinabalu preko 100e za sam uspon. Dalje, ovaj Sepilok em ulaznica oko 10e, em je u plm na drugom kraju ostrva, em što unutar te džungle koliko kapiram kažu ''bolje nemojte da unosite vodu, hranu''... Dobro da nisu rekli, dođite pred vrata i ostavite pare, ne morate ni da ulazite. :( 

A kao ''ima shopova unutar pa kupite vodu i hranu''. Verujem da su cene nikad niže... Dobro je, sve ide u tom pravcu da me odbiju da posetim ostrvo! :)

Note that Sarawak has separate immigration laws and you will get a new visa on arrival there. For those who require a visa to visit Malaysia, you'll need a separate one for Sarawak, so be sure to state this when applying at the Malaysian embassy/consulate.

O Bože kakvih li gluposti!!! Ccccc... Hvala Noskich, eto, da nisi rekao ovo moguće da bi se automatski sjebali... čak i da smo uspeli da dobijemo 2 entry maležansku i Brunej vizu. (mada iskreno mislim da je i to bilo nemoguće)

Mislim da sam posle ovoga na 98% da donesem odluku da tamo uopšte ne idemo. Mnogo je to cimanja, ta Malezija stvarno voli da bude svima kost u grlu. Putovanje nije putovanje ako treba da vadiš 15 viza i 63 dozvole zarad ''uživanja'' nekih 15 dana.

Набавите босански пасош :)

Ako Bog i Sveti Pantelija daju (kako već neko reče u Srećnim ljudima :D ), između 10-31.februara. ;)

BTW Naj-fresh info, u Hong Kongu se NE MOGU izvaditi vize za Maleziju. Upravo mi stigao mail od konzulata. Daklem, po Kini možete, u HK njente.

Edited by Tales

Postovani,

imam jedno pitanje posto sa hrvatskim pasosom nije potrebna viza,razmisljao sam da predjem granicu sa hrvatskim pasosom,ali moja zena nema,nego ima srpski.Nije problem izvadice ona vizu ali da li ce biti nekih problema?Da li ja da putujem isto sa srpskim pasosom?MI cemo imati samo jedan ulazak u zemlju i izlazak,da li ce praviti neki problem ,posto su drndavi.

Pozdrav

Nisu oni drndavi.

Ako imaš validne dokumente prolaziš kao i svaku drugu granicu.

I zašto nebi ulazio sa hrvatskim pasošem?

Nisu oni drndavi.

Ako imaš validne dokumente prolaziš kao i svaku drugu granicu.

I zašto nebi ulazio sa hrvatskim pasošem?

Ma ne nego samo da ne bude nekih problema u svakom slučaju hvala puno.

Pozdrav

Evo, da čisto dodam nešto na ovu temu. Pripremali smo se toliko dugo za Maleziju, naslušali se svakakvih priča o zemlji i ljudima (ovo drugo posebno), te ovakvi, te onakvi, bukvalno kao da Srbe na ražnjiće stavljaju. :) Iskreno, imali smo neki gorak ukus u ustima pre posete, šta li da očekujemo posle svih tih priča... Odemo, vratimo se i puf... kao magijom odnešeno. Ostali smo nedelju dana i bukvalno nemam ni jednu reč zamerke na ljude i zemlju! Jeste da ne pleni nekim wow atrakcijama (barem ovaj kontinentalni deo gde smo bili), ali ljudi, ljudi su nam bili stvarno ekstra opušteni i divni. Autostop radi kao sat. Jedino je smeštaj u odnosu na okolne zemlje skuplji, tipa 10 eur sobica od 5m kvadratna, tačnije buvara. No dobro, ni to nije ni blizu da pokvari utisak.  Ulazak i izlazak iz zemlje su trajali po 20 sekundi, na šalteru smo lepo zamolili gde pečate da nam lupe, slušaju ljudi i tako urade, bez problema. Engleski - perfektno se priča svuda. Jako su pametni ljudi i pričaju i po više jezika. Posetili smo Kuala Lumpur, Melaku, Taman Negaru, Cameron Highlands i Georgetown. KL nam je nekako bio najsmorniji i najviše busy, vrućinčina itd, dok je Cameron bio vrhunsko uživanje, jako prijatno vreme, ne osećaš vrućinu ni sekunde, još smo se peli na Gunung Brinchang (2061m.), uživali u jagodama i ostalim specijalitetima visoravni... Hrana na ulici nam je bila pristojna, evro-dva, ručkaš solidno. Prodavnice su recimo druga priča, cene su kao u Srbiji, pa ako ne i jače. Ratna propaganda je nažalost ovde radila punom parom, na pomen Srbije ljudi su se onako pristojno cimali. Ja sam pokušao da objasnim kako nije sve tako bilo, ali džaba, malajski CNN je radio punom parom. U KL smo bili ugošćeni od strane starog pajtosa sa ovog foruma, još jedna lepa stvar. Tako da, voleo bih da me i ubuduće na forumu ljudi plaše sa drugim zemljama ovako, da odem i provedem se fantastično. :)

O Tajlandu iz principa neću ni reč jer se na tom topicu pojavilo mnogo netolerantnih Thai-fila koji samo vrebaju svaku reč kako bi mogli da se takmiče ko će dalje da pljune na negativni pomen nečega. ;)

Pošto za par dana idem u Kambodžu, razmišljao sam da banem do Malezije ako mi ostane para. Pitanje je jednostavno i na osnovu toga ću prelomiti - kakva je zajebavancija u Maleziji?

Zamolio bih da mi samo ozbiljni džentlmeni i dame odgovore na ovo jednostavno pitanje - bez prevelike filozoffije. Hvala.

Tema pročišćena na opšte zadovoljstvo, Kundunovo naročito. Nikog nećemo banovati, još, a vi budite dobri i nemojte se svađati. Pogotovo ne na pogrešnom topiku.

Ajmo sad svi za mnom: Hakuna matata...

On 1/1/2016 at 7:53 AM, mariana said:

Je li netko imao izraelski pečat u pasošu prilikom ulaska u Maleziju?

Imao ja... Ali sam ga iskusno prelepio onim slipom koji dobijaš kad uđeš u Hong Kong. :D

Ali valjda ne zajebavaju više koliko sam skontao.

Baš sam nedavno kopao po netu o tome, i po svemu sudeći nije problem. Al opet, ko može biti siguran...

On 2.1.2016. at 0:53 AM, mariana said:

Je li netko imao izraelski pečat u pasošu prilikom ulaska u Maleziju?

Ovo i mene zanima jer sam ga dobila na Ovdi :psuje: na tom aerodromu i dalje to praktikuju jer nisu uveli sistem identifikacionih slipova.

Ima li skorih iskustava od clanova? ....da znam dal' da vadim novi pasos ili vredi probati sa ovim. I ja guglala i nasla samo iskustva amera koji su uspeli da udju, ali to ipak nije nasa 'pasoska kategorija'.

22 minutes ago, sandrolina said:

Ima li skorih iskustava od clanova? ....da znam dal' da vadim novi pasos ili vredi probati sa ovim. I ja guglala i nasla samo iskustva amera koji su uspeli da udju, ali to ipak nije nasa 'pasoska kategorija'.

Mislim da upadam u tu traženu kategoriju. :smile:

2014 decembar, vadio sam vizu u Šangajskom konzulatu. Sa izraelskim ulaznim Ben Gurion pečatom. Dobio sam vizu bez problema. E sad, onda sam 2 meseca od toga otišao za Maleziju, a izmeđju ta dva događjaja sam bio u HK, tamo ti daju mali slip, njega sam lepo prelepio preko IZR pečata i nisam više ni razmišljao da li će neko da me zajebava pri ulasku u Maleziju. :smile:

Vremena se promenila, viza ti ne treba. E sad, ne sećam se koliko proveravaju strane i pečate po pasošu na ulasku, ali mislim da to ne bi trebalo da rade. Da li ti je ispunjen pasoš i IZR pečat negde ''sakriven'' ili ti je tipa na celoj praznoj stranici da bode oči?

59 minutes ago, Tales said:

Mislim da upadam u tu traženu kategoriju. :smile:

2014 decembar, vadio sam vizu u Šangajskom konzulatu. Sa izraelskim ulaznim Ben Gurion pečatom. Dobio sam vizu bez problema. E sad, onda sam 2 meseca od toga otišao za Maleziju, a izmeđju ta dva događjaja sam bio u HK, tamo ti daju mali slip, njega sam lepo prelepio preko IZR pečata i nisam više ni razmišljao da li će neko da me zajebava pri ulasku u Maleziju. :smile:

Vremena se promenila, viza ti ne treba. E sad, ne sećam se koliko proveravaju strane i pečate po pasošu na ulasku, ali mislim da to ne bi trebalo da rade. Da li ti je ispunjen pasoš i IZR pečat negde ''sakriven'' ili ti je tipa na celoj praznoj stranici da bode oči?

Ma bodu oci :smile: i ulazni i izlazni sami se baskare na jednoj stranici, jedan do drugog, pola stranice su zauzeli. Nemam puno pecata, nisam neki putnik bila u proslosti. Sto je najgore, na istom listu od pozadi je jordanski pecat koji moze samo da pomogne :smile:  Mislim da si ti uspeo sa tim slipom, ne verujem da bi te pustili u suprotnom....a u mom slucaju nema puno sanse da izvedem nesto tog tipa, sa prelepljivanjem, ne znam ni da li cu ici u HK i koja ce mi ruta biti, put planiram za sl.godinu. Koje je dimenzije taj slip tacno, u cm?

Njuskacu jos po netu o novim iskustvima stranaca iz 2015.i ove godine, mada nema puno toga. Nadam se da ce mozda da se opasulje u doba nestacice turista i para i da im to vise nece biti razlog za odbijanje. Mada....to se nikad ne zna.

Tales, hvala za savet, imacu u vidu tvoje iskustvo!

30 minutes ago, sandrolina said:

Tales, hvala za savet, imacu u vidu tvoje iskustvo!

Ne verujem ja baš da je to tako striktno. Mislim, koja bi to pamet bila da preletiš pola planete, dođeš na KLIA2 i neki obesni lik te vrati zato što imaš izraelske pečate!?! Mislim, u Aziji jeste da nema ni logike ni pameti, ali ponovo, tim bi nadmašili srž gluposti. :biggrin:

Opcija 2 je, ako se baš plašiš - odi odleti u HK, pa onda gliserom u Makao, pokupi oba ta slipa i prelepi. Biće i više nego dovoljni. :wink:

Opcija 3 - batali Maleziju, šta ćeš tamo, sve okolne zemlje su mnogo atraktivnije! :biggrin:

Hahahahahaha Tales, sjajni predlozi! Brat koji živi tamo mi je zbog sličnog slučaja (imam i ja jedan ulazni izraelski mamicu im), samo savetovao da delujem kao neko ko će portošiti brdo para zvizhd ovo bez šale... E sada, nisam još uvek išla, pa ne znam... Ako si kojim slučajem plavuša i visoka, to isto pomaže. Kao bogove nas gledaju. :bag:

Da se i ja upisem na forumu. Jako puno korisnih informacija sam nasao ovdje. Hvala svima!

Krajem septembra idemo na polugodisnju turu JI Azijom, i Malezija nam je drugi stop na turi(poslije Sri Lanke). Vidim da smo na listi za eVizu(CG pasosi), s tim sto traze da se upload povratna avio karta. To nam je problem, jer letimo u jednom pravcu sa Sri Lanke, a onda nastavljamo za Tajland busom/vozom.

Jel imao neko ovakvu situaciju i kako rijesiti? Da li je moguce dobiti vizu bez avio karte? Sto priloziti?

52 minutes ago, PedjaT said:

Da se i ja upisem na forumu. Jako puno korisnih informacija sam nasao ovdje. Hvala svima!

Krajem septembra idemo na polugodisnju turu JI Azijom, i Malezija nam je drugi stop na turi(poslije Sri Lanke). Vidim da smo na listi za eVizu(CG pasosi), s tim sto traze da se upload povratna avio karta. To nam je problem, jer letimo u jednom pravcu sa Sri Lanke, a onda nastavljamo za Tajland busom/vozom.

Jel imao neko ovakvu situaciju i kako rijesiti? Da li je moguce dobiti vizu bez avio karte? Sto priloziti?

Uradis rezervaciju za kartu u turistickoj agenciji bez placanja i onda to predas za vizu. Trebalo bi da moze da se nadje agencija koja vam rezervise let i daje rok od dan-dva da platite, a nakon toga im kazete da odustajete. 

Planiramo 1. oktobra da dodjemo u sri lanku i tu provedemo otprilike 30 dana, koliko nam viza i dozvoljava, pa onda da letimo za kuala lumpur. U maleziji bi se takodje zadrzali 30 dana, i onda nastavili za tajland. 

Opcija, koju ja ne volim, je da kupimo avio kartu za 30 okrobar Kolombo-KL, pa onda sledecu 30 novembar Penang-Puket.

Ovo nam daje manje fleksibilnosti sa aspekta fleksibilnosti datuma odlazaka iz zemalja, jer mozda bi napustili zemlje prije 30 dana, a mozda produzili jos 30 dana. Bez ovih avio karata bojim se da ne bi dobili vize, jer mislim da su strogi za ove aplikacije. 

Do septembra cemo vidjeti jos, kada planiramo aplicirati za vize, oce li nam neko rjesenje iskociti.