Posted May 16, 2014 Dobio sam danas mail od Wizzair-a da mi je pormenjeno vreme jednog od letova u povratnoj karti. Pa me interesuje iskustvo drugih putnika koji su se našli u sličnim situacijama.S obzirom da su mi kao jedno od opcija ponudili refundaciju od 120% vrednosti karte na moj nalog pored ostalih opcija kao promena na drugi dan, ili da mi vrate na karticu.Ono što me interesuje koliko im dugo treba da procesiraju zahtev za povraćaj novca, u kojoj valuti je vraćaju (sećam se da je pre bila fora da sa Wizz accounta može samo da se plaćaju karte koje su izvorno u valuti koji su novci na nalogu, tipa ako se uplate forinte samo karte koje su po default u forintama a za ove ostale da moraju da se rezervišu preko call centra) i pošto sam kupio exclusive club u sklopu karte da li mi vraćaju i to ili mi ostaje članstvo.Zahvaljujem! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2014 Kad sam zatražio refund na karticu posle otkazanog leta, odgovorili su mi nakon 4 dana i poslali novac nakon još par dana. Nisam kupovao exclusive u sklopu tog leta, tako da ne bih znao vraćaju li i to. Vratili su mi novac u istoj valuti u kojoj sam platio, u mom slučaju evrima.Nisam ih zvao telefonom na onaj njihov skupi broj, može na sajtu da se iskopa kontakt forma. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2014 Onda kad su otkazali Rim, znam da je bilo frke i oko exclusive članstva. Podrazumevano, nisu vraćali članarinu, pa se dosta ljudi bunilo -- pa članstvo su i uzeli zbog tih karata. Koliko znam, na kraju su i to vraćali, ali tek na eksplicitan zahtev mejlom ili skupim telefonom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 25, 2014 isto imam nedoumicu sa refundacijom, naime men je odgođen let i zbog sve ove situacije odlučio sam da otkažem put. ja bih ipak refundaciju novca ali nisam siguran da li se može refundirati na internet karticu. imam visa electron koja funkcioniše kao prepaid, NLB banka, BiH, inače je kartica u KM valuti a plaćao sam u evrima i znam da nije moguće na nju uplatiti iz inostranstva ali ne znam da li u ovom slučaju taj novac može stići na internet karticu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 25, 2014 Ako je visa electron skoro sigurno je moguće izvršiti refundaciju. Čak iako nije moguće izvršiti uplatu iz inostranstva, ova vrsta transakcije se ne posmatra kao uplata nego kao povraćaj novca. Ako imaš nedoumice nazovi call centar od tvoje banke (broj se nalazi na poleđini kartice), meni su generalno bili od pomoći kada sam imao bilo kakvih problema ili pitanja.Što se tiče moje situacije, vratili su mi pare. Trebalo mi je oko nedelju dana, dali su mi 120% od vrednosti karte, a nisu mi refundirali Wizzclub. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 25, 2014 Mislim da mogu da vrate pare na karticu. Ako se ne varam, meni su tako vratili neke 2009. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 26, 2014 Hvala ljudi, sad cu da pokrenem refundaciju pa javim rezultate. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 26, 2014 Upravo sam pokrenuo proces refundacije i koliko sam skapirao, taj iznos od 120% se odnosi u slučaju ako hoćete kredite Wizz Aira koje možete iskoristiti prilikom kupovine nekog sljedećeg leta a 100% se odnosi na refundaciju u novcu na karticu, mada očekujem da me zakinu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 26, 2014 Nema razloga za brigu. Biće sve u redu, to ti govorim iz trostrukog ličnog iskustva. Nema potrebe da ih zoveš na skupe telefone, jer će te ionako uputiti na aplikaciju na sajtu. Popuniš, pošalješ i gotovo! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 26, 2014 Da, 120% je Wizz kredit, iskljucivo za neku narednu kupovinu kod Wizza, dok je 100% direktno na karticu kojom si platio. I nece te zakinuti, vratice onoliko koliko si i platio. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2014 Evo da potvrdim - refundirana su mi skoro 100% sredstva na visa electron karticu ( mislim da je domaca banka skinula koji cent jer naplacuje uplate na internet karticu), trebalo oko 8 radnih dana + vikend. Karta je na moje ime a kupljena je sa drugove kartice i to nije bio nikakav problem prilikom refundacije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2016 Pozdrav za sve. Prvi put radim otkazivanje leta , moze li mi neko reci treba li nesto dodatno navoditiu poruci npr, zbog cega se otkazuje let itd? hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2016 (edited) Da li si pročitao uslove za otkazivanje? 6.5.Отказивање резервације од стране Путника Одредба 22.§ (3), 25.§ и 26.§ 6.5.1.Можете да откажете резервацију најкасније четрнаестог (14.) дана пре планираног времена поласка лета. Имаћете право на рефундацију Укупне цене након одбијања Накнаде за отказивање. 6.5.2. Уколико откажете лeт мaњe oд четрнаест (14) дана од планираног датума поласка лета, биће вам рефундирана Укупна цена након одбијања Накнаде за друге услуге и Накнаде за губитак места. 6.5.3. У случају смрти блиског члана породице (мајке, оца, деке, баке, детета, унука/е, сестре, брата, супруге, супруга, партнера из ванбрачне заједнице) која се догоди током месец дана пре заказа ног времена поласка лета из ваше резервације, на основу захтева послатог у року од месец дана од смрти ћемо вам рефундирати Укупну цену оног дела превоза који није искоришћен, под условом да пошаљете извод из матичне књигe умрлих или његову копију у року од 7 дана од вашег захтева. 6.5.4. У случају да Wizz Air промени маршруту или планирано време лета наведено у Плану пута у складу са чланом 15.1 , изостави Договорено место слетања или дода ново место слетања, можете да откажете Уговор, што одмах ступа на снагу, и имате право на рефундацију Укупне цене Edited September 22, 2016 by pedjalon Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2016 (edited) Jesam ,citao sam i koliko sam shvatio dva su nacina za otkazivanje , u slucaju smrti nekog bliskog clana u porodici i ovaj drugi ako wizzair promeni rutu u odnosu na planirano vrijeme je li tako ?Hvala na odgovoru ili mozem i na ove prve dvije opvije prije ili posle 14 dana uz odbijanje naknade? Samo mi je bitno da li trebam dodatno u onoj poruci u formularu pri popunjavanju da navodim neke razloge ili sta vec i koju opciju gore da izaberem vezano za otkazivanje? Edited September 22, 2016 by avram81 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2016 Ne moraš. A da li znaš kolika je naknada, nisam siguran da se isplati. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2016 Je l zna neko da li placaju kasnjenja od 3 sata ili se natezu oko toga? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2016 15. 2. Кашњења 15.2.1.Када компанија оправдано очекујемо да ће лет каснити у односу на заказано време поласка које је наведено у Плану пута (укључујући промене из члана 15.1ових услова): a)два или више сати у случају летова до места удаљених 1500 километара или мање; или b)три или више сати у случају свих летова у оквиру Европске уније до места удаљених преко 1500 километара и свих других летова до места удаљених између 1500 и 3500 километара; или c)четири више сати у случају свих летова који не спадају под (а) или (б), понудићемо: (i )помоћ наведену у доле приказаним члановима 15.5.1a)и15.5.2; и(ii) када се оправдано очекује да ће дан поласка бити најмање један дан након времена поласка које је раније најављено, помоћ наведену у члановима15.5.1b)иc); и(iii) када је кашњење најмање пет сати, помоћ наведену у члану16.2.1a). https://wizzair.com/static/docs/default-source/downloadable-documents/20160226_gcc_sr-sfvrsn-79_19edb8611044298e51114ff01c2cd793.pdf Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2016 Hvala, citao sam to, nego mislim iz prakse? Drugarica je dosla 3 sata kasnije iz Memingena pre par dana, kako sam pratio letova, ujutro je jedan kasnio, pa onda iz Bgda za Memingen, i naravno da je lancano doslo do toga da i ovaj ka Bgdu kasni. Drugarica je podnela za Airserbia zahtev, a oni se pravdaju kao da je bilo nevreme, zatvoren aerodrom, videcemo sta ce biti. Ali let je kasnio jer nije dosao avion iz Bgda u Kopenhagen na vreme a onda je kasnio i njen let ka Bgdu. Ovo je glupo ako se vade na to, moze avion da ima 4 rotacije u toku dana, i na kraju da kasni zato sto prvu nije odradio na vreme. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2016 5 hours ago, mveruovic said: Je l zna neko da li placaju kasnjenja od 3 sata ili se natezu oko toga? Nažalost, apsolutno se natežu oko toga i odbijaju da izvrše uplate, ali si nam kraju dobio novce preko jednih od onih refund agencija. Ako je kašnjenje bilo veće od 3 sati, može se tražiti kompenzacija kao da je otkazan let. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2016 Jedna jako zanimljiva stvar. Nadjoh da je naknada za otkazivanje 70 eura sto znaci da ako vam je karta jeftinija od tog iznosa mozete da se oprostite od novca. Dobro je da ne traze jos i njima da se plati. https://wizzair.com/sr-cyrl-cs/informacije-i-usluge/cene-popusti/sve-usluge-i-naknade#/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 11, 2016 21 hours ago, Aleksandar Ilic said: Jedna jako zanimljiva stvar. Nadjoh da je naknada za otkazivanje 70 eura sto znaci da ako vam je karta jeftinija od tog iznosa mozete da se oprostite od novca. Dobro je da ne traze jos i njima da se plati. https://wizzair.com/sr-cyrl-cs/informacije-i-usluge/cene-popusti/sve-usluge-i-naknade#/ To je samo u slucaju da ti zelis da otkazes let iz nekog svog razloga, sta god to bilo (nije vezano za naslov teme). Sa druge strane, ta naknada uopste nije toliko velika. Kod "redovnih" prevoznika su najjeftinije karte uglavnom potpuno non-refundable, tako da se u svakom slucaju oprastas od svog novca ako nesto zelis otkazati Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 11, 2016 Jasno jasno. Ja nikada kod low costa nisam platio povratnu kartu skuplje od 60 eura. Tako da ako odustanem od puta jasno je da novac propada Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2017 Uzela sam kartu 56e Milano-Podgorica, da li to znači da ako otkažem na "voluntary cancellation" mjesec dana ranije, da ja njima plaćam 60e, a oni meni vraćaju 56e. U tom slucaju moj trosak bi bio svega 4,5 eura. Ili to znaci da meni oni nista nece vratiti s obzirom na to da je karta jeftinija od iznosa nadoknade ? Unaprijed hvala na pomoci, prvi put otkazujem let i nista mi nije jasno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2017 Nece ti nista vratiti. Jednostavno samo propustis let i to je to. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2018 Pre nego napisem mail adresiran na WizzAir da napisem svoje iskustvo ovde. 30.12. let iz Memmingena za Beograd po redu voznje je trebao biti u 15:00. Kasnio u startu sat vremena zbog magle i snega u Svedskoj odakle je avio stigao preko Beograda. Kada su putnici u 16:00 vec bili smesteni na svoja mesta pilot je rekao da je primetio kvar na releju za struju na avionu i da se to mora zameniti i da nece trajati duze od sat vremena ali da zbog pravilnika svi moramo napustiti avion. I onda krece show....cure na salterima WizzAir-a koje su sve vreme bile maksimalno korektne su jednostavno pocele na svakih sat vremena odlagati let za naredni sat i govoriti da ne znaju sta se desava jer osoblje aviona i posada ne daju apsolutno nikakve druge informacije.....nakon 4-5 sati dobismo kupone na 4 eura za hranu i pice kao i protokol o nasim pravima u slucaju kasnjenja leta. Na ekranu je pocelo da se vrti vreme poletanja kao da je hakovan, te 19:00, pa 21:30, pa 21:00,pa 20:00, a nit da se ko obrati nit da sta kaze, cure zaduzene za saltere i info ispred WizzAir-a su pokusale pomoci koliko su mogle ali ni same nisu imale nikakve info niti su imale pojma sta se desava. Na kraju nam je negde oko 22:00 receno da se konacno mozemo ukrcati....obavljeno za 15-ak minuta a onda u avionu ljudi potpuno revoltirani tolikim kasnjenjem bez opravdanja i objasnjenja krecu da se bune, stjuardese se posakrivale....i tako smo sedeli u avionu narednih jos sat vremena dok pojedinci nisu ustali i otisli napred da lupaju na sva moguca vrata trazeci objasnjenje zasto sad tu sedimo i cekamo:) Da napomenem da su ceo dan u cekaonici sedela 2 para sa bebama, devojka na stakama i covek u invalidskim kolicima. Na kraju nakon sat vremena sedenja u avionu pojavi se osoblje iz nekih stekova i umesto u 15:00 let je uz izvinjenje u jednoj recenici krenuo u 23:15 U Beograd se stiglo u 00:30 a onda je pola aviona putnika ostalo ukopano u Beogradu ukljucujuci i mene nemajuci pojma sta da radi do 6-7 ujutru zverajuci po klupama autobuske stanice i okolnim bircuzima cekajuci prvi prevoz za unutrasnjost Srbije. Mene zanima sta se moze preduzeti u ovakvom slucaju bahatosti i totalnog odsustva informacija od strane kompanije kao i objanjenja i kakva prava na nadoknadu putnici imaju u ovom slucaju jer bukvalno nije bilo putnika koji se nije bunio i najavljivao zalbu zbog neodgovornosti i propustenih sastanaka, familije koja je provela dan i noc cekajuci ih u Beogradu i sedeci na stanicama do zore zbog izgubljenog dana, prevoza i ko zna cega sve ne. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites