Posted December 16, 2014 Ako pratite vesti znate da je odnos rublja prema dolaru (i evru i dinaru) pao skoro 20% u zadnjih par dana, i 60% u odnosu na prethodnu godinu. To za nas praktično znači da je sve postalo znatno jeftinije u Rusiji, pa sam pogledao cene voznih karata i Moskva-Vladivostok sada košta 7827 rublja = 90 evra! Povratna karta u plackartniju tako košta samo 180 evra.Ja sam gledao samo januar i februar, izgleda da ne prodaju dalje u budućnost? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2014 Prodaju samo 60 dana (?) unapred. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2014 45 dana unapred se prodaje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2014 To je zaista jako jeftino, s obzirom da skoro 10.000 km pređeš za tih 90 evra. Eto prilike za one koji su ceo život maštali o transsibirskoj A nije ni jako hladno: u Irkutsku -7, u Novosibirsku -4. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2014 Jel ima onda zainteresovanih za ovo putesestvije ove zime ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2014 (edited) Znam da nije sa uporedjivanje, ali kako je moguce da je skuplja relacija Beograd (Novi Sad u mom slucaju) - Moskva, od transsibirske Moskva - Vladivostok !!? U svakom slucaju super trenutna cena transsibirske....vrlo rado bih iskusio tu pustolovinu No valja prvo napraviti dobar i duuubok plan svega i svacega Edited December 17, 2014 by JURKENS Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2014 To sam i ja danas razmisljao, verovatno zato sto ide sam kroz jednu drzavu samo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 18, 2014 To sam i ja danas razmisljao, verovatno zato sto ide sam kroz jednu drzavu samoBice da je to...al opet Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 18, 2014 Na xe.com 7827 rublji je 103 e danas. To je opet jeftino. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 18, 2014 Skocila rublja danas u odnosu na pre par dana Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2015 Vijest da je odnos rublja prema dolaru pao me je odmah bacila u planiranje puta. Jeste da trenutno nemam para ni do Beograda ali da ja budem spremna ako kakav novac padne s neba heh. A sto se tice relacije BG-Moskva, taj put se moze izvesti za relativno dobre i male pare jer voz BG-BP kosta 15e, a iz BP do Moskve WizzAirom se moze stici za 25e sto ukupno cini 40e, i vise je nego dobro. Ako tome dodamo cijenu Transibirske ili Mongolske od oko 100e a Peking kao krajnji cilj sve sa povratkom avionom nazad do BG od oko 300e, dolazimo do zakljucka da nam za ovaj put treba barem 440e. Posto ovakve racunice nikada ne budu kako smo planirali, valja dodati na ovaj iznos bar jos cirka 150e za svaki slucaj cime dolazimo do SUMA SUMARUMA od ~600e.E sad, ganjaje vize je posebna prica. Za Bosnu je potrebna kineska viza, ruska nije ali samo pod posebni uslovima (ako imamo pozivno pismo ili potvrdu ruske turisticke agencije o dolasku), za Mongoliju je takodje potrebna ali se navodno (ukoliko se moze vjerovati googlu?!) moze izvaditi u Irkutsku i Ulan Udeu. Znaci, bar jos 100e ako ne i vise.Koliko sam vidjela vozovi idu na svaka 2/3 dana sto se moze iskoristiti za ostajanje u pojedinim mjestima, pa nece se valjda samo protutnjati tom ogromnom sjevernom oblasti. Ja licno preferiram odlazak u toplijim danima godine jer ne bih imala nista protiv kampovanja na Bajkalskom jezeru i slicno.Sto se tice samog voza, 2. klasa izgleda sasvim zadovoljavajuce, zasebni kupei sa 4 lezaja koji se moze zakljucati sve sa cistom posteljinom itd itd. Da ne duzim dalje jer mom virtuelnom putovanju nema kraja. U svakom slucaju ovo je put kojim bi se jednog dana itekako zeljela zaputiti. Sve sto je potrebno je mjesec dana vremena, 10/15 za put i isto toliko za Peking (kad se vec ide da se ide sa stilom), i budzetom od oko 1500e, iako, ta stavka moze da varira od situacija i prohtjeva.Veliki pozdrav od kafofila iz Banjaluke Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2015 Dodaj u svoj plan za imaginarno putovanje i činjenicu da ne možeš tek tako izlaziti iz transsibirskog voza. Karta važi samo ako ne izlaziš svih sedam dana, u protivnom moraš kupovati odvojene karte a to je, ako se dobro sećam, dosta skuplja varijanta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2015 Ako je cilj puta samo stici u Peking, to mozes bez ikakvih problema i samo avionom iz Beograda za tih 440 evra. Ako hoces visenedeljnu avanturu i klackanje vozom, onda je druga stvar Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2015 @kafofil Koliko mi je poznato, nikakvi posebni uslovi za nosioce BiH pasoša nisu potrebni za ulazak u Rusiju. Sva pravila koja važe za nosioce pasoša Srbije, važe i za nosioce BH pasoša, što vjerovatno podrazumijeva registraciju ako se boravi duže od tri dana, koja se nekad traži na izlasku a nekad ne. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2015 @Stevan, ja sam naisla na drugacije informacije.Na osnovu Sporazuma o uzajamnjim putovanjima građana Ruske Federacije i BiH u Rusku Federaciju BEZ VIZA putuju državljani BiH:- nosioci diplomatskih i službenih putnih isprava,- nosioci civilnih (običnih) pasoša, koji imaju u pasošu pečat POSLOVNO U RUSIJU,- nosioci civilnih (običnih) pasoša, koji idu u privatnu posjetu a posjeduju ORIGINAL-POZIV (priglašenije) iz Rusije,- nosioci civilnih (običnih) pasoša, koji idu kao turisti a posjeduju ORIGINAL-TURISTIČKI VAUČER od RUSKE turističke agencije.U ostalim slučajevima je potrebna VIZA.@Lazar, hvala za apdejt, nisam to znala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 15, 2015 To su stara pravila. Ovo su nova:http://www.sarajevo.mid.ru/cons_lj_05.html Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 15, 2015 Možda malo offtopic: Poskupio voz između aerodroma i grada ( Moskva) i to baš.http://www.themoscowtimes.com/article/514308.html Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 1, 2015 Au rodjace, 17 istih postova, svaka cast! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites