Posted March 13, 2015 Dakle, pitanje je sledece:sta su posledice ako vas carina na aerodromu uhvati sa 1l domace rakije u torbi? Bez deklaracije, naravno.U pitanju je drzava Norveska, i ako je neko imao iskustva na tu temu, volela bih da ih podele. Ako ce carinici samo uzeti i baciti, to mi je skroz ok, ali ako ce da me gnjave na tu temu jos posle onda je mozda i ostavim kuci.Sta vi mislite?Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 13, 2015 (edited) Dakle, pitanje je sledece:sta su posledice ako vas carina na aerodromu uhvati sa 1l domace rakije u torbi? Bez deklaracije, naravno.U pitanju je drzava Norveska, i ako je neko imao iskustva na tu temu, volela bih da ih podele. Ako ce carinici samo uzeti i baciti, to mi je skroz ok, ali ako ce da me gnjave na tu temu jos posle onda je mozda i ostavim kuci.Sta vi mislite?Hvala!Ma opusteno prolazis...Norvezani su pacifisti po pitanju alkoholaJel cvikas da te ne akaju zbog flase bez deklaracije ,ili mozda vise zazalis ako ti oduzmu. Edited March 13, 2015 by slatkis Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 13, 2015 Moje iskustvo sa ulaska u USA:Carinik: "Sir, do you have any liquids in your baggage?"Ja: "No."Carink: "Alright, thank you. Have a good one."Naravno, bilo je ali ko će ulaziti u nepotrebne komplikacije. Inače, u pitanju je bio čekiran prtljag. U kabinski prtljag mislim da ne možeš ništa što nije kupljeno i zatvoreno u kesu iz Duty Free prodavnice.Doduše, čuo sam i priču da je neko pokušao da prenese kulen u Kanadu i popasao ozbiljnu novčanu kaznu I btw, sumnjam da se išta što je oduzeto na carini baca Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 13, 2015 Rakija svuda prolazi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 13, 2015 Ma opusteno prolazis...Norvezani su pacifisti po pitanju alkoholaJel cvikas da te ne akaju zbog flase bez deklaracije ,ili mozda vise zazalis ako ti oduzmu. Hehe, svejedno je necu ja piti (odlicna je za pranje prozora i dezinfekciju) ali sam mislila da ponesem malo i pokazem narodu sta je zestina. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 14, 2015 (odlicna je za pranje prozora i dezinfekciju) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 15, 2015 radza prolazi sto posto u cekiranom prtljagu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 18, 2015 Da ne otvram novu temu, gde ima da se nabavi rakija sa celom kruskom u flasi? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 18, 2015 Da ne otvram novu temu, gde ima da se nabavi rakija sa celom kruskom u flasi?http://www.rakija-trojka.com/products.phphttp://www.rakija-trojka.com/kupiti.php? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 18, 2015 Hvala Relja! Sutra cu da proverim cenu, a najjace je sto sam bi na ovom sajtu malopre i debil nisam video sa desne strane meni da pise viljamovka sa plodom. Saljem za Ameriku prijateljima rakiju pa da ih fasciniram malo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 20, 2015 Је л' пробао неко "Опсесију"? http://destilerijazaric.com/sr/opsesija.html Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 20, 2015 Ja sam imao nekoliko promo flasica iz njihove destilerije, a sad, da li sam bas i tu od maline, ne mogu da se setim. Ali, rakija, ko rakija, mora da valja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2015 Rakija svuda prolazi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 6, 2015 Sa litar rakije prolazis bez problema bilo gde u svetu bez brige ! Pozdrav ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2015 Posledica je sto ces ostati bez te flase-dve koje si poneo. Nema drugih posledica. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2015 Samo neka bude u čekiranom prtljagu, nikako drugačije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 8, 2015 (edited) Ne znam za Norvesku, ali znam za Dansku- nije problem. Sto se tice prenosa stvari koje ne bi trebali:Ja sam uvek nosila rakiju u Ameriku, (i kinder jaja), nikad mi niko nije nista oduzeo, mada me niko nije ni pitao da li imam nesto na tu temu. Sa Paname sam u Ameriku unela opet kinder jaja, i macetu od skoro pola metra. Iz Albanije mi je neko dolazio u posetu u Ameriku, i u koferu su imali 5 litara maslinovog ulja (domace bez deklaracije), 2kg meda, bez deklaracije, i 2kg maslina bez deklaracije. Kofer su im otvarali carinici. Med i ulje je proslo (NISAM MOGLA DA VERUJEM!), ali su oduzeli masline, dve kile sa kospicom, a jednu malu teglicu bez kospice ostavili. Znam nekoga ko je uneo u Kanadu 17 litara rakije rasporedjeno u 4 kofera, ali to je bilo 90ih. Ovo ostalo je bilo sve u zadnjih par godina. Znam lika koji je iz Grcke donosio plodove limuna u Ameriku, koje je ubacivao u flase od dve litre kokakole, pa je to bilo polozeno izmedju stvari u cekiranom prtljagu. Sve ovo se naravno odnosi na cekirani prljag. Ja sam iz Beograda pre mesec dana u Albaniju unela u kanticama pavlake plodove korijandera jer ne mogu da ga nadjem ovde, da imam biljku dok cekam iz semena da mi nikne drugi i izraste. Posle sam nasla u koferu ono papirce da mi je kofer prosao ispekciju (u Beogradu), ali nista mi nije falilo (od tih prehrambenih proizvoda)- pored korijandera imala sam i dva kilograma cicoka, belu sargarepu, i koren lista celera jer verovali ili ne, niko to ovde ne koristi za supu ( ) Edited May 8, 2015 by Miss J Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 8, 2015 U Albaniju mozes i dve kile heroina da uneses ako ides preko Kosova U Ameriku mozes med da uneses u kolicini za sopstvene potrebe pise sve na sajtu njihove agencije da l za hranu ne znam. Otac od moje devojjke prosle godine je za malo nadrljao jer je poneo sadnice loze, 300 dolara je kazna i upis u registar carinkih prestupnika. Kaznu nije platio jer se izvukao na to da nikad nije putovao van Amerike. I Useo je da prenese 4 od 6 sadnica jer je kuce nanjusilo samo jedan deo u koferu, on ih je dobro rasporedio a srecom stvari mu nisu skroz vadili iz kofera. Tako da kontam da su zato uzeli te masline sa kospicom da ne bi neko posadio Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 8, 2015 (edited) U Albaniju mozes i dve kile heroina da uneses ako ides preko Kosova U Ameriku mozes med da uneses u kolicini za sopstvene potrebe pise sve na sajtu njihove agencije da l za hranu ne znam. Otac od moje devojjke prosle godine je za malo nadrljao jer je poneo sadnice loze, 300 dolara je kazna i upis u registar carinkih prestupnika. Kaznu nije platio jer se izvukao na to da nikad nije putovao van Amerike. I Useo je da prenese 4 od 6 sadnica jer je kuce nanjusilo samo jedan deo u koferu, on ih je dobro rasporedio a srecom stvari mu nisu skroz vadili iz kofera. Tako da kontam da su zato uzeli te masline sa kospicom da ne bi neko posadio HA! Verovatno. Ne bi me ni cudilo da mozes i avionom I ja sam mislila da je zbog sadjenja to sa kospicama... A sto se tice kinder jaja, evo interesantnog clanka:http://souvenirfinder.com/2014/01/22/kinder-surprise-chocolate-egg-souvenir-fine-illegal-customs/sto bi rekla jedna moja drugarica amerikanka (koja se lozi na kinder jaja i zbog nje sam ih nosila za SAD) "to samo moze ovde kod nas u Americi, da das detetu degenu kinder jaje, da baci cokoladu, a da pojede igracku". Inace FDA Kinder Egg ban postoji jos od 1930ih. Sta ste vi svi unosili u koferima sto niste smeli? Edited May 8, 2015 by Miss J Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 8, 2015 Da se nadovezem i na ovo sto je sofra rekla za nekoga ko je unosio kulen u Kanadu, ili bar na tu temu- ja mislim da ako zivis u zemlji u koju unosis nesto, a uhvate te, da jedino onda MOGU da ti naplate kaznu, jer hteo ili ne hteo, skinuce ti kad tad sa racuna, mislim ako si legalno u toj zemlji i radis i sve to. Ali, ako ides kao turista, nisam sigurna sta ti mogu. Sta moze bilo ko da ti naplati ako nemas od cega da platis? Pa je ono, pisi kaznu pa bas me briga. Jel gresim ili je tako nekako? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 8, 2015 Tesko da je to tako pisi kaznu nemam pare, ipak su too Ameri. Nemas are, zatvor. Zaboravio sam za kinder jaje, slao sam bio postom do pre par goina, devojka se lozi na to, ali sam prestao. Ima dosta vesti na netu kako su hapsili ljude i oduzimali kinder jaja na granici US-Kanada. Ameri debili Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites