Posted April 14, 2015 Zeleo bih da napustim Srbiju zauvek. Hocu da krenem biciklom, pa gde stignem. Naravno bez para posto ih nemam. Polako sakupljam opremu i spremam se za put bez povratka. Spavacu u vreci i satoru, a hranu i sve ostalo bih potrazio od dobrih ljudi. Nadam se da cu da sve to prezivim, jer ako ostanem u Srbiji ostaje mi jedino samoubistvo, znaci nemam sta da izgubim. Izgubio sam posao, ostao bez para, roditelji me otkacili, drugari gledaju samo svoj interes kao i svi ostali... Posla nigde na vidiku, a rata kredita me ceka.... . Planiram da krenem za mesec dana. Idem ka severu preko Rumunije, Madjarske, pa videcu do neke zapadno-evropske luke i krajnja destinacija je Urugvaj ili Argentina. Ne zelim u SAD ili zapadnu evropu da budem ko oni robot i rob para, jednostavno meni su dovoljne male vrednosti. Znaci Srbija me je jaaakooo razocarala i ne zelim vise biti ovde. Pobedila je nepravda, pametni i skolovani ljudi odose, a ostali samo poltroni koji su zavrsili te privatne fakultete, marketinge, itd i dosli na ceone pozicije po svim firmama, a uz to jos su i losi i ne bas inteligentni ljudi... Ljudi ako jos uvek tako mogu da ih nazovem,,, Interesuje me da li neko zna za neku luku od Evrope do juzne Amerike? Radio bih na tom teretnjaku samo da isplatim put, (gde ima mesta za hiljade tona tereta, valjda ima i za mene od 90 kg).... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2015 Svako svoju sreću traži, a eto mene zanima zašto misliš da je u Urugvaju ili Argentini po kriterijumima koje si naveo bolje nego u Srbiji? U svakom slučaju, želim ti sreću Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2015 Пишу ових дана новине по Србији да се кинески трговци селе из Србије, да иду у економије које су у порасту, Бразил, Чиле и Уругвај... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2015 Brazilska ekonomija je u silaznoj putanji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2015 Лажу српске новине, ко би се томе надао... http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/13/Ekonomija/1882860/Kineski+trgovci+odlaze+iz+Srbije.htmlČile, Urugvaj, Brazil su zemlje u ekonomskom zamahu, pa je logično da Kinezi idu tamo gde je privreda u uzletu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2015 Ako je "do 1998. godine u Srbiji je živelo svega stotinu Kineza", a "posle tog perioda uključujući i vreme NATO agresije taj broj je varirao između 15 hiljada do čak 45 hiljada kineskih državljana", znači li to da je naša ekonomija dvehiljaditih bila u uzletu? Inače, nisam siguran koliko je broj Kineza relevantan pokazatelj ekonomskog razvoja. Uostalo, ko zna, možda Djareee baš pedala od Kineza Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2015 (edited) Лажу српске новине, ко би се томе надао... http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/13/Ekonomija/1882860/Kineski+trgovci+odlaze+iz+Srbije.htmlČile, Urugvaj, Brazil su zemlje u ekonomskom zamahu, pa je logično da Kinezi idu tamo gde je privreda u uzletu.Citao sam i ja taj clanak. Ali, obzirom da sam na licu mesta, vidim kakva je situacija i kakvi su trenutni ekonomski parametri, vezano za Brazil. A ni projekcije za ovu i narednu godinu ne obecavaju mnogo.A ako je po logici stvari i po razvoju ekonomije, onda bi svi Kinezi trebalo da idu u - Kinu Edited April 14, 2015 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2015 Citao sam i ja taj clanak. Ali, obzirom da sam na licu mesta, vidim kakva je situacija i kakvi su trenutni ekonomski parametri, vezano za Brazil. A ni projekcije za ovu i narednu godinu ne obecavaju mnogo.A ako je po logici stvari i po razvoju ekonomije, onda bi svi Kinezi trebalo da idu u - Kinu Постоји ли веће дно и тупост данас у Србији од "новинара", част изузецима? Можда политичари... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2015 I meni dođe ponekad da oteram sve dođavola i zaputim se na PUT!Ali ne treba se zavaravati, mi ljudi smo jednaki smradovi svuda, u Srbiji i Čileu i Skandinaviji, pa verovatno i u onim plemenskim zajednicama Amazona.Jebiga, homo sapiens je takvo biće. Ako nađeš par dobrih drugara za života- ti si bogat čovek.Tako da bolje ne puštaj korenje ako se ikada zaputiš na taj put. Zaboravi na krajnju destinaciju. Idi od luke do luke i ispijaj pola kile vinjaka dnevno i nemaj nikakva očekivanja. To je po meni pravi recept za sreću. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2015 Ako ikad krenem na neku psihoterapiju (a kažu ljudi da mi ne bi škodilo), Behemot će biti moj izbor za terapeuta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2015 Moj jedna ortak stalni prica da je bolje biti gladan recimo u Majmiju nego u Beogradu.. pa kad se stvari banalisu do te mere onda mogu da podrzim ovako nesto.. Ali opet mislim da si se zaleteo, ista te muka ceka i tamo kao i ovde... Ne mozes od sebe pobeci ma gde da odes. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 20, 2015 Najbolje da razmisliš o tome što stvarno želiš od života jer je to apsolutno bit svega.Teško, znam.Ali razumijem to što prolaziš,i vjerujem da te većina ljudi razumije, mislim tu tvoju želju da ostaviš sve i odeš, jer manje više svi prolazimo istu agoniju. Život je postao uuuužasno naporan, nepravde sve veće i češće, teror kapitalizma, birokracije,teror trivijalnih tema, glupih ljudi, površnih poznanstava i to je to...Neću dalje jer mrzim patetiku.Danas je zbilja nestvarno teško živjeti normalan život.Želim ti puno sreće ako kreneš biciklom i ako se slučajno zaustaviš u Zagrebu, slobodno se javi imam extra sobu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 20, 2015 Ako stignes do Kambodze, dobrodosao si. Tako nekako sam i ja krenuo iz Srbije, ali pre mnogo godina.Srecno ti bilo, i cuvaj se. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 21, 2015 jesi i dalje uvjeren da je to najbolja ideja? što si odlučio?! Iskreno užasno mi je pomisliti da netko tako pati.Istovremeno znam da je mnogo takvih ljudi...ja sam obično ta koja ljude bodrim, optimist. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 24, 2015 Zeleo bih da napustim Srbiju zauvek. Hocu da krenem biciklom, pa gde stignem. Naravno bez para posto ih nemam. Polako sakupljam opremu i spremam se za put bez povratka. Spavacu u vreci i satoru, a hranu i sve ostalo bih potrazio od dobrih ljudi. Nadam se da cu da sve to prezivim, jer ako ostanem u Srbiji ostaje mi jedino samoubistvo, znaci nemam sta da izgubim. Izgubio sam posao, ostao bez para, roditelji me otkacili, drugari gledaju samo svoj interes kao i svi ostali... Posla nigde na vidiku, a rata kredita me ceka.... . Planiram da krenem za mesec dana. Idem ka severu preko Rumunije, Madjarske, pa videcu do neke zapadno-evropske luke i krajnja destinacija je Urugvaj ili Argentina. Ne zelim u SAD ili zapadnu evropu da budem ko oni robot i rob para, jednostavno meni su dovoljne male vrednosti. Znaci Srbija me je jaaakooo razocarala i ne zelim vise biti ovde. Pobedila je nepravda, pametni i skolovani ljudi odose, a ostali samo poltroni koji su zavrsili te privatne fakultete, marketinge, itd i dosli na ceone pozicije po svim firmama, a uz to jos su i losi i ne bas inteligentni ljudi... Ljudi ako jos uvek tako mogu da ih nazovem,,, Interesuje me da li neko zna za neku luku od Evrope do juzne Amerike? Radio bih na tom teretnjaku samo da isplatim put, (gde ima mesta za hiljade tona tereta, valjda ima i za mene od 90 kg)....Situacija nije ruzicasta ali bolje razmisljaj hladne glave... Mozda je bolje da prodje neki period, pa da se pomiris sa familijom. Znam, bez jebenog dinara ne moze nista. Nisu to male stvari...Suvise su ozbiljne.Kako god odlucio, srecno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 24, 2015 kad padnes na dno ne mozes vise dolje samo gore,samo hrabro i polako sve dodje na svoje.na balkanu je vrlo tesko posteno zaraditi pare i zivjeti normalno.srecno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2015 (edited) Zeleo bih da napustim Srbiju zauvek. Hocu da krenem biciklom, pa gde stignem. Naravno bez para posto ih nemam. Polako sakupljam opremu i spremam se za put bez povratka. Spavacu u vreci i satoru, a hranu i sve ostalo bih potrazio od dobrih ljudi. Ovo je jako surova varijanta i ne bih ti preporučila. Ja sam krenula biciklom pre četiri godine sa 5 evra budžeta po danu i mnogo sam se zlopatila. Ne možeš uvek računati na tuđu pomoć, često se dešava da ljudi naprosto ne žele da te ugoste jer se boje, jer ih ne zanima, jer imaju svoje brige. Pogotovu u Zapadnoj Evropi. Traženje 'hleba' kod potencijalnih domaćina oduzima jako mnogo vremena i energije. Veruj mi da je lakše raditi ili volontriati negde (ili pak galdovati sa jednim obrokom dnevno) nego provesti svaki dan po par sati u traženju dobrih ljudi.Kako god - srećno! I ako ti treba neki savet za opremu, pedaliranje po raznim zemljama, kampovanje kojekuda... tu sam. Edit: znam i neke trikove kako lakše doći do vode i hrane, pa mogu da ti pošaljem u poruci. Edited April 25, 2015 by Snezana011 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2015 Sa ovakvim pisanjem i stavom, najlakse ti je do Pancevca pa preko ograde. Mrzim ljude koji se predaju i ocajavaju, pljuju. Ima milion gorih situacija pa se ljudi bore ovde u Srbiji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2015 Coek mi je vose zreo za Vojsku no za pedale.Kad se dodje do kraja vojska je spas ima tu mana i vrlina ali priroda, kampovanje, planinarenje, docek sunca , gledanje zvezda itd.... jos kad te bace u neku vukojebinu gde ne vidis toalet papir od mraka avantura zagarantovana.Hebo bajs kad se izvestis lepo sednes u tenk, ofarbas ga u boje duge i pucas srecu po Svetu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2015 Najbolje da razmisliš o tome što stvarno želiš od života jer je to apsolutno bit svega.Teško, znam.Ali razumijem to što prolaziš,i vjerujem da te većina ljudi razumije, mislim tu tvoju želju da ostaviš sve i odeš, jer manje više svi prolazimo istu agoniju. Život je postao uuuužasno naporan, nepravde sve veće i češće, teror kapitalizma, birokracije,teror trivijalnih tema, glupih ljudi, površnih poznanstava i to je to...Neću dalje jer mrzim patetiku.Danas je zbilja nestvarno teško živjeti normalan život.Želim ti puno sreće ako kreneš biciklom i ako se slučajno zaustaviš u Zagrebu, slobodno se javi imam extra sobu. On lajn, hvala ti puuuno. Stvarno si divan covek i bas mi je drago, Svet je jos uvek divno mesto zbog takvih kao sto si ti... .gif' alt='::'> Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2015 Coek mi je vose zreo za Vojsku no za pedale.Kad se dodje do kraja vojska je spas ima tu mana i vrlina ali priroda, kampovanje, planinarenje, docek sunca , gledanje zvezda itd.... jos kad te bace u neku vukojebinu gde ne vidis toalet papir od mraka avantura zagarantovana.Hebo bajs kad se izvestis lepo sednes u tenk, ofarbas ga u boje duge i pucas srecu po Svetu Hej easy, bolje da ne znas kakve muke imam. Za tvoju informaciju, vojsku sam sluzio jos 1997 godine... Sreca sto su ukinuli obavezan vojni rok, godinu dana nicega.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2015 Ovo je jako surova varijanta i ne bih ti preporučila. Ja sam krenula biciklom pre četiri godine sa 5 evra budžeta po danu i mnogo sam se zlopatila. Ne možeš uvek računati na tuđu pomoć, često se dešava da ljudi naprosto ne žele da te ugoste jer se boje, jer ih ne zanima, jer imaju svoje brige. Pogotovu u Zapadnoj Evropi. Traženje 'hleba' kod potencijalnih domaćina oduzima jako mnogo vremena i energije. Veruj mi da je lakše raditi ili volontriati negde (ili pak galdovati sa jednim obrokom dnevno) nego provesti svaki dan po par sati u traženju dobrih ljudi.Kako god - srećno! I ako ti treba neki savet za opremu, pedaliranje po raznim zemljama, kampovanje kojekuda... tu sam. Edit: znam i neke trikove kako lakše doći do vode i hrane, pa mogu da ti pošaljem u poruci. Snezana011 hvala ti puno na razumevanju, tvoja pomoc bice mi bas jaaako potrebna. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2015 (edited) Sa ovakvim pisanjem i stavom, najlakse ti je do Pancevca pa preko ograde. Mrzim ljude koji se predaju i ocajavaju, pljuju. Ima milion gorih situacija pa se ljudi bore ovde u Srbiji.MRZIM- to je srpska sadasnjost... Mrzim ljude... lepo si to napisao.... a neznas kakva muka je u pitanju... Ali takvi su ljudi danas, kad vidis coveka da se davi, gurni ga na dno... Hvala u svakom slucaju na savetu... Edited April 25, 2015 by Djareee Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2015 kad padnes na dno ne mozes vise dolje samo gore,samo hrabro i polako sve dodje na svoje.na balkanu je vrlo tesko posteno zaraditi pare i zivjeti normalno.srecnoHvala klarki! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2015 Odlucio sam se bas za Urugvaj i Argentinu zbog Juzne Amerike, zbog njene daljine, zbog njihovih predsednika, posebno bivseg predsednika Urugvaja, zbog opustenog zivota, zbog velikog prostranstva, zbog relativno tople klime, zbog daljine E.U. Verujem da tamo prihvataju sve ljude bez obzira na pasos, a ne kao u E.U. nas gradjane( SRB) kao treceg reda sa svim mogucim ogranicenjima. Srbija se nalazi u centru Evrope , a crna tacka je. Kao da je donesen komad zemlje iz Afrike i tu je postavio crnu mrlju izolovanu od svih. Svuda oko nas je u okruzenju E.U. i bas nigde ne mozemo da zivimo, da radimo, da pobegnemo iz ove ludnice... U mom gradu nista ne radi, ni jedna jedina firma, ima par kineskih prodavnica gde rade zene mesecno za 100 eur... U najboljim godinama ostao sam bez posla, nastala je teska besparica, svadja u kuci bez para..... i supruga je naravno otisla i decu povela... Udala se zbog para i otisla u tu E.U. Pustio sam i decu da idu jer ovde bas nemam sta da im pruzim. Jedno dete je tesko bolesno, a ja nemocan... . Alkohol je jedina uteha . Pripreme za polazak su u toku... Jedino cudo neko da se desi pa da odustanem. A to je jos jedino neka bolest i nista vise. Izvinite sto sam pokrenuo ovu temu, hvala vam na post-ovima, divni ste. Ljude delim na dobre i lose, a ne na kojekakve nacionalnosti. Nadam se da cu imati srece.... Bajs je jos malko i spreman, sator, vrecu imam. Bisage su stare ali dobre, prikolica za bajs spremna. Moram bas jako da se <natovarim> zimska garderoba je glomazna, ko zna gde cu docekati zimu ako prezivim do tada... Jedini problem je hrana, moram polako da se odvikavam od normalne ishrane i da pripremim organizam za ekstremnu. Pedalam svaki dan oko 30 km i psihicki i fizicki se spremam na drugacije uslove.... Ni tamo u Juznoj Americi nije neki visoki zivotni standard, ali su daleko vece mogucnosti, bar tako mislim. Pozdrav za sve, kuckacemo se... Necu jos krenuti, ipak treba veeeelikaaa priprema za to. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites