Followers 0

Kuvajt

11 posts in this topic

Dosla  sam do jedne zanimljive informacije  i  volela  bih da proverim da li je tacna

Putnici  sa  Srpskim paososem koji u februaru  putuju za  Kuvajt  ne trebaju vizu....

Malo mi je  cudno  zasto  samo februar  ? Prijatelj koji mi je  dostavio tu informaciju kaze da je  100 posto  tacna .... 

Dali  jos neko ovde moze  da mi potvrdi  tacnost  te infomacije,  znam ima  ambasada  u  Kuvajtu  ali  ko ce  da ih  zove  ,  skupo    ;)....

Posle nekoliko minuta na google-u, chini mi se da ta informacija nije tachna - but........

Bilo bi interesantno i potpuno bizarno da je informacija tacna. Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova RS ne pise nista o tome, a kuvajtski je na arapskom. Verujem da bi oni prvi pozurili da nas obaveste o tome kako su "postigli" nesto.

Ako saznas nesto, obavezno javi!

:mrgreen:

pitaj prijatelja gde je naleteo na tu informaciju.. koliko ja znam nista od toga

Da li zaista postoji ambasada Kuvajta u Beogradu? Ovo su izguglani podaci:

Sremska 1, Beograd

tel. +381-11/3626-017

fax: +381-11/3626-117

e-mail: fu012@hotmail.com

radno vreme: Ponedeljak - Petak

09.00h - 15.00h

Jedna prijateljica kaže da se niko ne javlja na telefon. Treba joj informacija o vizi za Kuvajt. Da li je neko išao tamo?

Ona bi htela posetiti prijatelja koji tamo privremeno radi. Nisu ni u kakvoj rodjačkoj ili emotivnoj vezi, samo prijatelji. Želela bi da poseti Kuvajt pa bi joj odgovaralo da se smesti kod njega. Da li bi to značilo da je on taj "sponzor" koji se pominje na linku koji je dao markoristic http://www.sky-team.org/about/travelhelp/travelinfo.html

Visa required.

Visa Issuance:

- On arrival: if required, for vacation or leisure for a max.

stay of 1 month and having sponsor in Kuwait, who holds the

original visa, and holding confirmation from the

transporting carrier that visa is available upon arrival (at

a fee of max. KWD 5.-).

Additional Information:

- Visitors are required to hold onward/return tickets.

- According to purpose of entry, the form of a visa differs

For details, click here

Warning:

- Passengers will be refused entry/transit and returned on the

same flight or responsible carrier, if arriving in Kuwait

without documents/visa required for entry into or transit

via Kuwait and entry into the country of onward or final

destination.

Additional Information:

- According to purpose of entry, the form of a visa differs as

stated below:

1. Visit sponsored by a Kuwaiti resident-form in duplicate

validated by Ministry of Interior;

2. Visit at own expense without a sponsor-visit permit in

duplicate obtained from a Kuwaiti consulate;

3.  No Objection Certificate  issued by Ministry of

Interior

Da li je njen prijatelj time što na odredjeno radi u Kuvajtu taj Kuwaiti resident? Imam predstavu da u arapskom svetu problem može biti da ona poseti prijatelja (čovek je inače oženjen, žena nije sa njim u Kuvajtu). Najgore bi bilo da je sa aerodroma vrate. Ili to ja imam negativne predrasude? ;)

Probaj ovde:

sa sajta MSP-a Srbije:

KUWAIT

EMBASSY OF THE STATE OF KUWAIT

National Day: February 25th

Chancery: Tolstojeva 42a, Beograd

Phone: (011) 2661-414, 2661-415, 2661-417

Fax: (011) 2668-436

Email: belgrade@mofa.gov.kw

-------

Working Hours

Monday - Friday: 09.00-15.00h

ili

sa sajta MSP-a Hrvatske:

Veleposlanstvo Države Kuvajt u Češkoj Republici

Na Zátorce 26

160 00 Prague

ČEŠKA REPUBLIKA

Tel: 00 42 02 20 570 781/82/83

Fax: 00 42 02 20 570 787

Srecno  ;)

Evo da i ovde dodam, možda nekome znači da pitanje kuvajtske vize započne ovde:

http://www.mfa.rs/sr/index.php/konzularni-poslovi/putovanja-u-inostranstvo/vize-za-inostranstvo-i-informacije-o-drzavama/100-spisak-zemalja-za-putovanje-u-inostranstvo/10551-kuvajt-konz?lang=cyr 

Kako ću se ovih nedelja baviti konkretnom dokumentacijom i time koliko sve to traje i košta, javljam :smile:

Ovako, da potvrdim da se javljaju u konzulatu na ovaj broj: 011/266-1415. Takođe, nije mi dugo trebalo da ih dobijem. Zvala sam oko 14:40. Eto da znate. E sada, meni je potrebna poslovna viza za Kuvajt, i to nije loša opcija samo ako neko može da vam je obezbedi :smile:

Naime, kako konzulat u Srbiji ne izdaje ove vize (dakle bilo koja zvanična poseta, uključujući konferencije na univerzitetu), sve vezano za aplikaciju obavlja sponzor. Vi treba da prosledite putem mejla skenirani bio-page pasoša. Sponzor, iliti domaćin u Kuvajtu, se onda bavi svime kod njihovog ministarstva. Ako se dobije viza, šalje vam se na mejl kako bi štampali i poneli kopiju sa sobom, a onda vam daju original na aerodromu. Nema nikakvih visa fees u tom slučaju.

A da, ako im budete pisali na mejl, opet će vas uputiti na zvanje telefonom radi dobijanja informacija.

Edited by Inna.Iva

Skoro neprimetna vest da nam je Kuvajt uveo vizu po dolasku na aerodrom:

"S tim u vezi, ambasador Abdulsamad obavestio je potpredsednicu Mihajlović da je pre nekoliko dana Kuvajt doneo odluku da građani Srbije vizu za boravak u toj zemlji mogu dobiti na aerodromu, nakon što je prethodno Srbija 2015. godine ukinula vize za građane Kuvajta"

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2017&mm=10&dd=03&nav_id=1310214

Ovo je sjajno!

Jedino kužim, treba ipak proveriti šta to zapravo znači. Da li je to ona varijanta kao Egipat i sl. zemlje: odeš do šaltera, kupiš vizu ili ti je nalepe oni, bez obzira zašto dolaziš (jer ono, Kujvajt nema turističke vize, ili nije imao!), eventualno provere gde si smešten i zdravo. Ili možda postoje neka ograničenja.

1 hour ago, Inna.Iva said:

Ovo je sjajno!

Jedino kužim, treba ipak proveriti šta to zapravo znači. Da li je to ona varijanta kao Egipat i sl. zemlje: odeš do šaltera, kupiš vizu ili ti je nalepe oni, bez obzira zašto dolaziš (jer ono, Kujvajt nema turističke vize, ili nije imao!), eventualno provere gde si smešten i zdravo. Ili možda postoje neka ograničenja.

Dok ne saznas odgovor u medjuvremenu moze da se koristi ovo

https://evisa.moi.gov.kw/evisa/home_e.do