Posted October 14, 2008 ili jos bolje dremni malo na stanici i sacekaj sledeci voz koji je u 7 tako da cekas oko 3 sata.imajub tapacirane klupe a voz u 7 je odlican cist i klimatizovan. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 18, 2008 Koji je to voz u 7 za Stanbol iz Sofije . Na njihovom sajtu nemogu da nadjem pa molim preciznije podatke. www.bdz.bg hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 18, 2008 Mofli bi promeniti naziv Kako do Istanbula ili sl. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 18, 2008 Koji je to voz u 7 za Stambol iz Sofije Mislim da je gosn. šoferšajbna mislio na turski lokalni voz Kapikule - Istanbul. Kapikule je pogranično mesto (kapija sa kulom ) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 5, 2008 Autobusi iz Sofije u Istanbul stizu na Buyuk Otogar, tj. na glavnu i OGROMNU centralnu autobusku stanicu. Odatle imas i bus i neku vrstu metroa do centra grada. Bus ide na Taksim, i to jedan na nekih 45 minuta. Metro ide do Aksaray stanice, koliko se secam. Ali, ni to ti nije daleko. Voz ti stize u centar grada - stanica Sirkeci iz Agatinog romana. Za ostale detalje oko toga ne znam, pretrazi malo po forumu, bilo je dosta o tome. Do aerodroma Sabiha, sa trga Taksim ti ide shuttle bus kompanije Havas. Oni su vezani za let Air Arabie. Cena bi trebala da bude 8,5 YTL. Ali, ja sam sa samog aerodroma dosao do Taksima gradskim autobusom. Cena je bila 4 YTL. Na zalost, zaboravio sam broj busa, ali svakako pitaj na okretnici, na Taksimu. Tamo postoji dispecerski centar njihovog GSP-a, sa rasporedom svih linija. Havas nije vezan ni za jednu kompaniju, vec polazi na svakih sat, oni su oficijelni ground handling partner za mnoge aerodrome u Turskoj. Najjeftinije do Sabihe je uhvatiti brodic ispred Yeni dzamije tj odmah pored Galata mosta sa strane zalive gde je Aja Sofije (Eminonu) do Kadikoy- tj brodic prvo staje kod Haydarpasa zel. st na azijskoj strani, pa onda ide za Kadikoy,to kosta npr 1 YTL, kad sidjes u Kadikoy uhvati za 3 YTL bus 10E, on ide pravo za Sabihu i staje ponegde, a putuje malo vise od 1 h Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 7, 2008 Ako pazljivije procitas moj post, videces da nisam nigde spominjao da ja Havas vezan za bilo koju avio kompaniju. Samo sam napomenuo da je konkretno vezan za let Air Arabie, posto je i na sajtu te kompanije (mislim Arabije), naveden raspored njihovih letova i povezanosti sa Havasom. A, iako covek nije eksplicitno naveo, verovatno misli da leti tom kompanijom . Takodje, ti si naveo jos jedan nacin dolaska do aerodroma Sabiha Gokcen, za istu cenu za koju voze i gradski autobusi, direktno sa Taksima. Ne znam koliko je nekome uputno da se sa rancem na ledjima lomata po Istanbulu da bi stigao tamo za istu cenu kao i da uzima direktan bus sa Taksima. Btw, naravno da je uvek zadovoljstvo lutati ulicama Stambola (da ne budem pogresno shvacen), ali je ovde ipak u pitanju najjednostavnija varijanta transporta do samog aerodroma. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 7, 2008 U tvom postu, Globe Trekker-u,ima nekoliko gresaka: Prvo, gradskih autobusa sa Taksim za Sabihu nema (proveri na www.iett.gov.tr), kao sto nema ni lomatanja ako ides ovako kako sam ja predlozio. Hodas mozda 100 m od Sirkeci stanice do polazne stanice brodica, a kad stignes u Kadikoy, jos oko 50 m do pocetne stanice autobusa E10. Ako dolazis na Buyuk otogar, posle metroa samo u Aksaray-u presednes na tramvaj za Sirkeci i tako stizes i do brodica. Dalje,ako pretpostavimo da isto kosta doci od Buyuk Otogar do Taksima i od Buyuk Otogar do Sirkeci (a to jeste tacna pretpostavka), brodic + bus E10 kosta 4 YTL, a Havas 10 YTL, pa ti vidi je li to ista cena ili 2.5 puta jeftinije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 7, 2008 A ako vec pricamo o jednostavnosti i to, ako neko hoce da se zadrzi tokom dana u Istanbulu a da uvece ide na Sabihu, na Sirkeci stanici (koja je inace blizu svih vecih atrakcija u Istanbulu) postoje ormarici da se ostave stvari, tako da je ovaj nacin najbolji. Ako neko zeli da sto pre stigne sa autobuske stanice na Sabihu, opet je ovo najbrzi put, jer nema velikih zaobilazenja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 7, 2008 Izgleda da se igramo gluvih telefona. Ja sam licno dosao gradskim busom (rekoh da sam zaboravio broj, sorry) sa Sabihe do Taksima. To je bilo pre nekih 100 dana. Karta je kostala 4 YTL. Sad, posto nisam isao tim istim busom od Taksima ka Sabihi, necu da tvrdim da je tako i u tom pravcu. Ali, zaista je nelogicno da ti busevi idu za 4 YTL samo od Sabihe do Taksima, a da se odatle prazni vracaju ka aerodromu. Znaci, ovo sto sam napomenuo je iz licnog iskustva (mada, sudeci po tvom poslednjem postu, cini mi se da je i moje licno iskustvo problematicno, jer tako ne stoji na sajtu istanbulskog gradskog prevoza:-) Takodje, ti meni stalno spocitavas za taj Havas. Aman covece, pa nisam ja rekao da je jevtinije ici njime nego ovom rutom koju si ti naveo. A, kroz tvoj post se bas to navodi, cak i kroz ironiju oko iste i 2,5 puta povoljnije cene. Rekoh da sam uporedjivao tvoju rutu i gradski bus koji me je za 4YTL doveo od Sabihe do Taksima! Btw, ruta koji si ti naveo je i interesantnija, posebno za ljude koji su prvi put u Istanbulu a takodje i imaju vremena da se lagano dovezu do Sabiha Gokcen aerodroma. Btw, spusti malo loptu, jer, nije nam ovde cilj da se prepucavamo vec da dodjemo do generalno najkorisnijih informacija, koje bi pomogle drugim putnicima. Ako sam ja negde preterao, izvinjavam se. Cilj mi nije, kao ni u bilo kom drugom postu, da pravim neke licne promocije, vec da se dodje do najkvalitetnije informacije za druge ljude, korisnike ovog foruma. To mi je i najveca satisfakcija! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 7, 2008 I ja se izvinjavam ako sam preterao, stvarno nisam hteo prepucavanje, samo razmenu misljenja. Nisam hteo da se promovisem, vec , posto imam sveze informacije, da ih podelim sa svima jer mi je ovaj sajt mnogo pomogao i obozavam ga. Vidim da su se stvari promenile otkad si ti bio, sad imas i jedan gradski bus sa stanice metroa koja se zove 4. Levent metro i kosta 4.5 YTL do Sabihe. Eto toliko, mislim da smo iscrpli ovu temu potpuno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 8, 2008 ob A ako vec pricamo o jednostavnosti i to, ako neko hoce da se zadrzi tokom dana u Istanbulu a da uvece ide na Sabihu, na Sirkeci stanici (koja je inace blizu svih vecih atrakcija u Istanbulu) postoje ormarici da se ostave stvari, tako da je ovaj nacin najbolji. Ako neko zeli da sto pre stigne sa autobuske stanice na Sabihu, opet je ovo najbrzi put, jer nema velikih zaobilazenja. ovo bolje zaboravi posto ormarcica iuma brat bratu 15-ak i uvek su svi zauzeti,a druga garderoba ne postoji tako da moze da ti se desi da ostanes kratkih rukava (meni se desilo) i da vuglis ranac po gradu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 2, 2008 Bosforturs tel.063552020, ide nedeljom iz N.Sada povratak u utorak iz Istanbula Karta oko 100e Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 31, 2009 BUS Beograd-Istanbul,direktno iz Beograda,peron 12,ponedeljkom u 13.30h,prevoznik OZLEM,Novi Pazar,stize sutradan ujutro u 9.00,dodatne informacije 011/2636-299. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2009 Ja sam prosle godine ponovo okusao srecu sa autobusom tako sto sam otputovao do Sofije vozom i tamo uhvatio bus za Istanbul, i pitam se dokle cu da pokusavam takve stvari. Lepo kupis kartu do Istanbula, rezervises spavaca kola i to je to, mozda putujes malo duze, ali mnogo udobnije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2009 Koliko se secam bus za Istanbul koji smo mi uhvatili je bio veoma udoban i imali smo i sestradesu koji je sluzio sokice i kolacice... tako da uvek glasam za buseve. I ako nemas pravo na onu Balkan fleksipass od 50 eura ovo izadje najjeftinije resenje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2009 Ko voli da se muci za nekih 20e neka se muci itrpi,neka preseda i ceka,tako je to! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 9, 2009 Pa kad si kratak sa vremenom i parama i kad krenes u Istanbul na nedelju dana sa 100eura u dzepu svaka usteda zlata vredi. 20eura tamo i 20 eura nazad su 4 dana efektovnog zivota u Stambolu a josh pride 8 sati tamo i 8 sati nazad dodje ceo jedan dan duze u Stambolu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 10, 2009 Ja se ne bih usudio da krenem sa 100 eura i da budem 7 dana u Istanbulu!!Pa uvek moras da racunas nesto nepredvidjeno!!Ajde da si u drustvu sa nekim pa da mozes da se oslonis na pozajmicu ali ovako...brrrrr! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 10, 2009 ?? Znas li ti sta je 100e i gde je Istanbul? U sitanbul se moze krenuti i sa 20e (ja letos krenuo sa 10)! Dao bog CS i mnogo clanova u Istanbulu! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2009 Beograd - Istanbul, i nazad. Na ovu temu je ispredano dosta. I sam sam putovao više puta na istoj relaciji, uglavnom vozom Balkan Flexipassom, i avionom. I jednom prilikom busom, do duše od Istanbula preko Sofije (Metro) do Beograda (ako se ne varam Nišekspres). Dakle, da ne dužim, šta mislite koje opcije postoje? Ajde da prvo sam dam neki doprinos: Istražio sam i za sada put Istanbula direktno iz Beograda ide Ozlem turs, polazak je ponedeljkom u 13.30 i stiže narednog dana u 09.00 ujutru. Igrom slučaja sam pre par dana bio u Prištini i video sam da i odande idu busevi za Istanbul, i koliko mi se čini makar jedan dnevno, ali nisam siguran. Napišite sve bus varijante koje vam padnu na pamet, da objedinimo na jednom mestu informacije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2009 ja sam isla busom do nisa. od nisa mozes vozom to je jeftinija varijanta jer mozes da se svercujes do dimitrovgrada :)a mozes i busom isto nije skupo, iz sofije imas metro i materik. bg nis -lasta 1000 din, nis sofija 1100 busom, sofia ist -materik 20e metro 25e ista usluga, samo u ist materik ne mozes nigde da nadjes pa se vracas sa metroom:))) srecan putttt )) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2009 Nemoj busom u povratku, ubistveno je, u odlasku mozes Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2009 Za oni koji su iz juga Srbije mozda i nije losa varijanta da dodzu do Skoplja i od tamo busom do Istanbula. Ima 5 autobusa svaki dan tako da mesto moze da se nadze i neposredno pre polasku. Termini su: 16:00, 17:00, 18:00 x2 autobusa, 19:00 Povratni bilet je 60eur, jedan pravac 40eur. Povratni vazi dva meseca i trebate se javiti u agenciju u Istanbul da rezervirate mesta jutros na dan kada se vracate ili jedan dan ranije. A povratak iz Istanbula je 15:00-17:00 u zavisnosti od agencije. Meni je najbolji ovaj zadnji od 19:00, jer imam vreme nakon posla da se spremim i stize oko 8:30 u Istanbul po lokalno vreme. Drugi stizu jako rano, posebno onaj od 16:00. I u povratku je opet zadnji tj. 17:00, i stigne u Skopje oko 8:00. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 23, 2009 Ova varijanta preko Skopja zvuči sasvim dobro. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 23, 2009 Preko Skoplja mi zvuci kao cimanje, ja sam sasvim zadovoljan Materikom iz Sofije, za 20 evra jos te posluze te kaficom, te cokoladicom, te sokicem Poslednji put kad sam isao bio je skoro prazan. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites