Posted May 14, 2017 Da li znate koliko je to dovoljno za pristojan život i da se uštedi? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 14, 2017 (edited) 5 hours ago, noskich said: Znaci Dodik, tvoj turisticki obilazak se zavrsio, vracas se u Srbiju ili? Nije se završio evo me danas u Da Nangu, za Da Nang si bio u pravu ekstra grad, lep je, malo je zagađeniji od Nha Tranga i malo manje zelenila, ali i dalje ništa strašno, u kvartu gde sam, ljudi niti te drpaju, niti su napadni, opuštena atmosfera, samo ovde da bi se radilo moraš da budeš AmericAEn Ninja (teacher) Ono što je doduše primetno higijena po smeštaju je lošija od Nha Tranga recimo, ali ulice, radnje sasvim fino deluje, naravno pečene patke i ovde po izlozima bez toga se ne može! Ne još u Srbiju prijatelju, tamo samo na odmor, sa kiseonikom. Noskichu i sam si ukapirao ovde ti je za predavanje pravo mesto, samo nema šanse da izvučeš neke velike pare, verovatno i sam znaš da manje plaćaju ovde jer svi hoće ovde od nativaca. Nije ovo za nas, čak i da stavim na stranu ovu hranu koju ni bubašvabe ne pipaju zbog bojnih otrova, eto ovde ako nije ceo Da Nang, ali ima kraja gde su ljudi stvarno prijatni, govoruckaju engleski, ostatak Vijetnama bi trebao da uzme pelcer od ovih, ali ovde je za nas dosadno, mi smo porodični ljudi ne duvamo, ne alkoholišemo se treba nam kvalitetno slobodno vreme, a toga ovde slabo ima. Živeli! PS/ 'Ej slikao sam ove tvoje u Da Nangu danas, sada ću da postavim sliku. Edited May 14, 2017 by Dodik Zbog Noskicha Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 14, 2017 (edited) Evo ovde kuće Kung Fu Pande u Da Nangu I zatim ulaz u hotel za one sa skupljim ulaznicama 1 hour ago, MarijanaLotar said: Da li znate koliko je to dovoljno za pristojan život i da se uštedi? Ne znamo. Edited May 14, 2017 by Dodik Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 14, 2017 (edited) Da, cela ta oblast oko Dananga je dominantno budisticka i zato ima autohtone vegetarijanske hrane u izobilju. Pravo mesto za mene. Edited May 14, 2017 by noskich Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 14, 2017 (edited) To me ne bi čudilo ovo što si postavio StefanDylane, svašta tu dolazi, na aerodromu sam baš video nekog Engleza, škembonju od 50 godina i neku Vijetnamku od 16 otprilike, šta reći, ali verovatno ima i gorih od njega, to je ono što sam pisao, cela Azija tako sada funkcioniše, to je biznis i pogotovu ako je native svako prolazi kao predavač. @noskich Evo sada i ovaj promenio priču, očigledno su počeli ljudi da ga pritiskaju ili je dolazilo možda i do nekih loših obostranih iskustava s ovima što im on nalazi angažmane, evo sve ovo što smo ovde "izučavali" na ovom forumu sve je on to pokrio ovim videom, malo kao ne razume se u ovo u ono, a li evo sve u suštini prizna na kraju, kako i jeste. I malo je smešno kaže 11$ ga koštale namirnice za ne znam koliko reče 7 ili 10 dana, pa šta baget 1 će da jede 10 dana ili jednu porciju povrća, i ona pileća prsa 10 dana samo njih, opasan je hehehe. Edited May 14, 2017 by Dodik Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2017 Ne vezano za budizam :D, ali vezano za rad u Vijetnamu, slao sam bio dok sam još razmišljao o ostanku ovde aplikaciju za posao u Quảng Nam provinciju, i čuo se preko skajpa, ta osoba je išla uz stepenice dok smo razgovarali, zvuk prekida itd, znači nije mogla 5 minuta da odvoji i sedne negde da razgovara. Te sa vlasnicom da se dogovori, pa juče mi se javi porukom, danas će me kontaktirati, ok ne pričam ja njoj da nisam više zainteresovan da bih video kako će to do kraja da se odvija (inače to su oni što nude uslove 800-1000 evra mesečno, daju smeštaj ako ste sami, taj smeštaj ne znam kakav je može da bude svašta, a i pretpostavljam), plaćaju 20% stana ako hoćete sami da rentate, i imaju jedno 10 nekih uslova kao da krećete na kvalifikacije za Olimpijadu, a radnu dozvolu navodno rade tek posle dva meseca i nju sami plaćate. Danas me zove i kaže mi da joj pošaljem "university degree", ja joj pošaljem scan prevedene diplome, overen u sudu, sve po propisu, rađeno pre dosta godina, ali validan dokument i dalje iz svake perspektive. I ona mi opet šalje email, ja joj kažem pa poslao sam ti, ona odgovara, ali ti si meni poslao diplomu, da li ti imaš Bachelor's degree, ja odgovaram pa da meni su po završetku studija dali diplomu jer se tako radi, to je prevod, i stepen i trajanje kao što je naznačeno na tom prevedu, odgovara Bachelor's degree u Americi, Britaniji, Australiji, gde se i koristi taj termin Bachelor's Degree, u Srbiji taj termin kažem joj ja ne postoji, zato ga i nigde nema na prevodu. Znači neverovatno, oni nemaju pojma da je sve to vrsta diplome i taj Bachelor's Degree je tip diplome, neverovatno. Eto bolje onda sami nešto sastavite, pa neka vam overi neko i bitno je da gore piše Bachelor's degree da bi izbegli neporazume u Vijetnamu. LOL Kinezu kada sam slao, gde je rigoroznije za dokumenta, čovek prihvatio bez ikakve polemike, pitao me jel' to Bachelor's degree, rekao sam mu jeste i nikakvih dalje pitanja, prešli na uslove i sve ostalo. Cirkuzanti rekoh ja, ovde samo Hanoj i Ho Chi Minh, za Srbe koji nemaju pasoše neke od native speaking zemalja i tu da idete od škole do škole lično, email, telefonski razgovori retko urode plodom, i ako idete do kancelarija insistirajte, da ako je tu neko menadžer, vlasnik da pričate i s njima direktno, jer ako samo ostavite dokumenta, pitanje je da li će to neko uopšte od bitnih u organizaciji i da vidi. Ako hoćete negde gde je manje zagađeno i lepše za život, gde ima plaža i slično, slabe su vam šanse, a i mnogo manje se plaća. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2017 @Dodik ako si zavrsio po starom zakonu, mozda imas Master. reci mi datum diplomiranja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2017 Dodik, posto si digao ruke od Vijetnama kako kazes, sta je plan za dalje? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2017 (edited) 23 minutes ago, StefanDylan said: @Dodik ako si zavrsio po starom zakonu, mozda imas Master. reci mi datum diplomiranja. Jul, 2003. godine. 19 minutes ago, noskich said: Dodik, posto si digao ruke od Vijetnama kako kazes, sta je plan za dalje? Baš ako te interesuje 'ajde na pm, imam i neke poslovne ideje, pa ako si zainteresovan izvolte javi se. Ako hoćeš ovde da polemišemo, ne mogu mrzi me! Ali idemo odavde to je sigurno i uskoro, ne u Kinu, ako si možda to očekivao, nećemo Aziju sigurno. Edited May 15, 2017 by Dodik Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2017 @Dodik ti si po starom zakonu mislim da nije ni zakon o Univeritetu, tvoje je jednako sa Masterom diploma 100% Konkurisi za AUSTRALIJU hitno, imas pravo sto posto!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2017 4 hours ago, StefanDylan said: @Dodik ti si po starom zakonu mislim da nije ni zakon o Univeritetu, tvoje je jednako sa Masterom diploma 100% Konkurisi za AUSTRALIJU hitno, imas pravo sto posto!!! OK, bratanče, hvala puno, probaćemo i to! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2017 (edited) Ovome bilo "ŽUSTRO" kada stigao u Kinu! Pričali, pričali, ali ništa konkretno nisu objasnili ljudima koje zanima Kina eto, ništa novo. @noskich Noskich, my friend™ evo posle malo oko nedelju dana (kada sam ja jelte kompletno digao ruke od Vijetnama) stiže iz neke Ho Chi Minh-ske, škole poziv na intervju, treba im malo dok upale i startuju, i posle pozivaju! Thank you for your applications. I would like to invite you to the interview for the position of English Teacher. Kindly note the timing as follows: Venue: ********************* Link google map: ************************ Date: Saturday 20/5/17 Time: 10:30am Eto, mogu reći ovi su neki profesionalci, dali i link na Google-u i sve ostalo, nisi rekli kolko love, i za koja mesta imaju pozicije, verovatno to na licu mesta se dogovara i raspravlja. Samo gledam na mapi onaj Ho Chi Minh, ogroman tu se treba snaći i ono što tražiš naći, Eto, kao non-native dobio sam poziv za intervju, i vrlo verovatno bih i dobio posao, samo ne znam koja lokacija, ali to je ono što sam pisao Hanoj i Ho Chi Minh nema problema, može i neko manje mesto da vam se zalomi ako imate sreće, pa toj školi tamo neko hitno nedostaje da popuni mesto. Samo smatram da na svetu ima mnogo boljih mesta za rad i život od Vijetnama, ovo je lepo za posetiti, ali ne i za život. Edited May 18, 2017 by Dodik Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2017 (edited) Dodik, malo ljudi ima apsolutnu slobodu da bira bas gde god hoce da zivi. Postoje raznolike barijere za zivot u vecini zemalja: u nekima ne mozes naci posao, u drugima ne mozes dobiti vizu, u trecima ne mozes kupiti zemlju/kucu, u cetvrtima ti je problem jezik... Tako da svako kad uzme u razmatranje sva ova ogranicenja ostaje sa omanjom listom zemalja koje se kvalifikuju i onda bira manje zlo. Savrsenstva nema. A gde je bolje ziveti je slozeno pitanje jer sadrzi i objektivnu i subjektivnu komponentu. Statisticki zemlja/grad moze briljirati po objektivnim pokazateljima kvaliteta zivota poput cistoce vazduha, stope kriminala... a biti strasno dosadno mesto za zivot koje nema shmek ni 'dushu' kada ga posetis. Subjektivna komponenta se ne moze meriti statistikom, koliko ti neko mesto lezi, kultura, mentalitet, priroda... Sve zavisi od tvojih licnih preferenci. Edited May 18, 2017 by noskich Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2017 (edited) On 2017-5-16 at 3:07 AM, StefanDylan said: @pinoless ovo ti? Covek je rekao sve ono isto sto sam bio pisao na temi o Kini pa su mi brisali postove i oterali me sa teme (od treceg minuta na snimku) . Kriterijumi su pozeljno native, sa fakultetskom diplomom iz anglosaksonske zemlje i odgovarajucim TEFL/TESOL sertifikatima. A inace ova dvojica ni srpskohrvatski ne govore pravilno, mogu misliti kako govore engleski. Edited May 18, 2017 by noskich Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2017 @Dodik ho ši min je divan!!! nemoj da odustanes, za porodicu pun pogodak!, cek da nadjem nasao sam neki ekstra oglas za rad na faksu alary will be paid monthly for 09 months of a school year (the remaining 03 months without pay include Lunar New Year recess and summer holiday recess). In the first year, monthly salary before tax: Lecturer: 1,800 USD, Assistant/Associate Professor: 2,200 USD; Professor: 2,500 USD. After one year, monthly salary can be increased 0% - 20% depending on the performance evaluation and contributions to the University; For scholars and experts working under short-term contracts or visiting scholars: A working plan associated with a faculty/institute/research group should be approved in advance by the University. The duties may include some of the following tasks: giving lectures, co-organizing conferences, research cooperation, publishing ISI/Scopus papers, graduate supervision , etc; Living expense: 500,000 VNĐ/day/person; and personal income and other fees are negotiated based on the declared outcomes in the working plan; Guest-house room on campus and well-equipped working office; Airport pick-ups and drop-offs; If needed, TDTU will assign staff in suitable time to help scholars and experts to learn more about the country and its people (once every 02 months). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2017 A po stoti put, da li možete da se uzdržite od ličnih napada, prepucavanja, i izjava tipa "ovaj laže" ili "ovaj nema pojma"? I mi moderatori smo ovde dobrovoljci i nemamo apetit da se upuštamo u vaše rasprave, ko je prvi počeo, ko govori istinu a ko ne. A toga je pun ceo ovaj podforum (za koji je i upitno koliko je on-topic za deklarisanu misiju), s akcentom na istočnu Aziju i na nekoliko vas koji mnogo volite da se svađate. Ako ništa drugo, dokaz je da ta tropska klima loše utiče na ljude. Da mi lepo zatvorimo ovu radnju, i svi će se bolje osećati. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 23, 2017 Pozdrav ljudi, imam neki plan u glavi da se negde u januaru, februaru uputim za Vijetnam (ili neku okolnu zemlju, al najpriblizniji sam Vijetnamu za sada) i da se zadrzim neki duzi period (bar 6 meseci, a naravno mozda i duze, zavisno od mnogo faktora). Iscitao sam sve ove poruke na temi (neke su doduse i pobrisane), pa ako bi mogao neko ko je vec tamo proveo odredjeno vreme da mi pomogne oko nekih nedoumica. Iskreno par vas me je malo zaplasilo kad je pricalo generalno o ceni zivota tamo. Evo ono sto me prvo zanima je smestaj. Neko je ovde spomenuo gulenje koze prilikom dobijanja racuna za struju (naravno zbog klima uredjaja itd.), a posto gledajuci cene smestaja po hotelima vidim da je prilicno veliki izbor gde je moguce naci sobu za 10e za noc, to dakle ispada da ako bi ziveo u hotelu, mesecno bi me stajalo 300e (sto je vise nego prihvatljivo). Gledajuci po tome racunam da bi me neki privatni smestaj ispadao jos i manje, al cak i da bude oko tih 300 meni je ok. Ako je to tako, uzimajuci u obzir da je neki prosek tamo koji bi mogao da se zaradjuje oko 1000e (tu cifru sam stavio citajuci postove na ovoj temi), prostom racunicom se dolazi do zakljucka da imate 700e mesecno na raspolaganju za hranu i ostale zajebancije. Cak i da imate 500, kapiram da je tih 500 vise tamo nego u Beogradu 250. Znam da je glupo ovako grubo izgovarati cifre, al valjda razumete moju poentu pa ako bi neko mogao da baci neki komentar oko ovoga Sto se tice posla tamo, naravno prva asocijacija je predavanje engleskog. E sad, posto ja imam drugi honorarni posao koji bi radio isto tamo (a koji zahteva dosta putovanja po tom delu kontinenta, a zbog cega sam se i resio na sve ovo), full time poslovi mi nikako ne odgovaraju. Ono sto je moja zamisao je da privatno drzim casove klincima. E sad, da li je to tamo popularno i da li se uopste praktikuje? Posto nigde nisam jos procitao da je to neko radio, svi spominju samo skole jezika. Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2017 (edited) Kada je rec o troskovima mislim da za to ne moras da se brines. Vijetnam je jedna od najpovoljnijih zemalja na svetu. Samo je vazno da ne pristanes na prvu cenu koja ti se ponudi, vec da malo istrazujes i planiras kao i da se cenjkas. Kada znas koja je cena realna onda brzo odbijes one koji ti nude previsoku cenu i ides dalje dok ne nadjes standardnu cenu. Sto ti nece predstavljati veliki problem kada se dobro informises i ustalis tamo. E sad ovo u vezi privatnih casova, sumnjam da bi ti to brzo profunkcionisalo da se ti tek tako pojavis bez ikakvih veza i poznanstava i da za kratko vreme nadjes dovoljan broj ucenika koji su fleksibilini kako bi tebi odgovaralo. Mislim da po pravilu to funkcionise tako sto prvo radis za skolu, onda sa ucenicima u skoli ugovoris dodatne privatne casove pa se kasnije taj krug shiri po preporuci. A da se tek tako pojavis i postavis oglase online ili na ulici bez da prvo poznajes ikoga mislim da ti ili nece uspeti ili ce ti trebati dosta vremena da pronadjes dovoljan broj ucenika da pokrijes troskove plus zaradis. Ima skola koje nude part-time zaposlenje od oko 20 sati nedeljno, mozda da prvo probas tako, pa nakon nekoliko meseci kada uspostavis kontakte i sakupis dovoljan broj ucenika za privatne casove das otkaz u skoli? Ako nije tajna kakav honorarni posao imas? Ako ti taj posao vec pokriva troskove plus dodatnu zaradu onda bi ti predavanje engleskog doslo samo kao dodatni izvor prihoda sa strane? Ako su ti ta putovanja radi posla chesta i nisu periodicna onda bi ti bio problem da uspostavis kontinuitet sa ucenicima. U principu casovi se obicno ugovaraju periodicno. A ne da sa jednim ucenikom odradis dosta casova u dve nedelje pa da ga ne vidis narednih mesec i po. To bi ti mogao biti problem, da zadrzis ucenike sa tolikim pauzama i neregularnim casovima... Edited September 25, 2017 by noskich Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2017 Radim kao sportski reporter, ali nesto oko kladionica tako da nije bas klasicno novinarstvo. Ne znam kako ce ici tamo sa tim, ali svakako bi mi bio potreban dodatni posao uz to. Ja bi mesecno bio odsutan mozda po 10ak dana (a nekad i manje, a verovatno bi bilo i perioda kada ne bi mrdao nigde i po 2 meseca). Ali nikako ne bi trazio full time posao, bas zbog toga sto hocu da budem fleskibilan sa vremenom. Ne mora to naravno da bude predavac engleskog, kapiram da moze da se radi i po hostelima recimo, i jos mnogo toga. Ali bi voleo da neko ko je proveo tamo bar 6-7 meseci napise neka svoja iskustva oko toga. Ili u nekoj zemlji u okruzenju. Meni nije plan svakako da odem tamo i da nesto masno zaradjujem. Cisto bi hteo da obidjem taj deo sveta (dok me jos uvek godine nisu stisle ), a da imam za normalan zivot. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2017 Pa pazi, to bi ti bio problem sa bilo kojim poslom bilo gde na svetu. Da kazes poslodavcu ja cu da radim kad ja hocu, a kad necu onda nista. Ako ti je maksimalan broj dana odsustva 10 dana onda bi to moglo da prodje sa privatnim casovima. A ako bi vec znao da ces negde biti 2 meseca onda najbolje nadji prvo posao za tih par meseci pa preko njega ugovori privatne casove. Na ovom forumu ovde niko se do sada nije pojavio ko je toliko dugo ziveo u Vijetnamu. Imas na jednom drugom forumu kratke opise jednog decka koji je ziveo u Hanoju oko godinu i po dana ovde: http://www.elitesecurity.org/t367730-7-Vodic-za-emigraciju-Azija-Singapur-Hongkong-Japan-Koreja-Kina Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2018 Aj da napisem koju, mozda bude nekom koristilo Zadnjih mesec dana sam u Vijetnamu, turisticki ali sam se i raspitivao oko poslova. Na fejsbuku imate nekoliko dobrih grupa gde svakodnevno objavljuju raznorazne oglase (za Hanoi i HCM). Dakle ovako, izgleda da je vrlo lako moguce naci posao predavaca engleskog jezika za mesecnu zaradu od minimum 1200$ sto je za Vijetnam vise nego korektna cifra. Konkretno, drugar mog drugara (Srbin), predaje engleski i ima 20$ po satu (prosecno ima oko 3h dnevno, i to je neki maksimum koji mozete da ocekujete). Moje neko misljenje je da ko je iole snalazljiv moze ovde fino da se snadje. E sad, da li je neko spreman na toliku promenu u zivotu to je pitanje. Ja sam imao srecu da sam pre Vijetnama bio mesec dana u Indiji, pa mi je Vijetnam ostavio jos bolji utisak u smislu cistoce, manjih guzva u saobracaju itd. Doduse, imam srecu sto je mozda ovo najbolji period za posetu Vijetnama (nisu velike vrucine, ne oseca se toliko ona vlaga), tako da ne znam licno kako je boraviti ovde u junu, julu. Moje neko misljenje je da svako ko se nije lepo snasao u Srbiji bi trebalo da pokusa ovde naci neki posao (pogotovo mislim na ljude koji su zavrsili engleski jezik sa fakultetskom diplomom, a nemaju pristojan posao). Hanoi massive, Hanoi massive jobs su imena grupa na fejsbuku, pa koga zanima moze da baci pogled. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 7, 2018 (edited) On 05/01/2018 at 12:54 AM, nikod23 said: E sad, da li je neko spreman na toliku promenu u zivotu to je pitanje. @Dodik Da li je spreman da moze da ustedi pola plate i vise? Da moze da iznajmi stan gde god hoce, tik do posla u centru Hanoja i da ga to ne kosta vise od trecine plate, a verovatno i manje. Da moze da kupi motor za 300 dolara, ide njime gde hoce po gradu i da ga to izadje 5 dolara nedeljno? Da moze da se uvek i svuda hrani po restoranima, nema potrebe da kuva ako to ne zeli. Da moze za male novce da putuje i po Vijetnamu i po celoj juznoj i istocnoj Aziji. Da moze da se upozna sa novom kulturom, novom kuhinjom, prirodom, ljudima, klimom, jezicima... Upozna i lokalne ljude i neke od brojnih ekspata iz celog sveta. Ne vidim uopste dilemu za nekoga ko je nezaposlen u Srbiji ili radi za prosecnu platu od 300-400 eura 40 sati nedeljno i vise... Kada kao sto si napisao mozes biti placen preko 1300 dolara mesecno za 15-ak sati rada nedeljno i da ti uz to bude placen smestaj. Jedino sto se od tebe trazi je solidno poznavanje engleskog i da budes otvorenog uma. Da ne nipodastavas druge kulture i narode, da si otvoren za nova iskustva i obicaje, poznanstva sa drugacijim ljudima. To je sve. Jasno mi je da neko ko nikada nije bio van Srbije, ili je bio samo do okolnih zemalja, moze biti uplasen selidbom na istok, ali zaista nema nikakvog razloga za strah. Sta je najgore sto se moze desiti? Uvek se mozete vratiti nazad. Nemate sta da izgubite... A da dobijete mozete mnogo, u svakom smislu, i finansijskom i u smislu zivotnog iskustva, vestina, poznavanja jezika... Edited January 7, 2018 by noskich Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2018 I ja se slazem sa tim sto je napisao noskich. Aj sad imam malo vise vremena pa da pridodam jos ponesto. Ja sam bio prilicno iznenadjen koliko stranaca ima u Hanoiju (aj da konkretno pisem o tom gradu, posto sam tu boravio najduze). Australijanaca, Amerikanaca, Britanaca koliko hocete. Pogotovo taj centralni old Hanoi kvart. Masa ljudi iz tih krajeva koristi to sto im je Engleski maternji jezik i odlazi tamo da na lak nacin sebi omoguci pristojan zivot. Dakle, nece se oni tamo obogatiti ili sta li vec, koliko bi mogli u Americi recimo, ali ce da rade smesan posao (plus krace radno vreme) i da imaju skroz pristojan zivot. Govorim o prosecnom Englezu, koji apsolutno nema nikakve ambicije u zivotu da napreduje (mislim na zavrsene studije, firma, karijera i to). Posto ih je vecina takvih tamo, makar sam ja takav utisak stekao. Naravno, onaj ko bi da juri karijeru tamo sa nekom diplomom, itekako mislim da bi mogao daleko da dogura. Kao sto je noskich napisao, ja sam ubedjen da bi svako tamo mogao da ima mesecnu ustedu od barem 300$. Pa vidite na godisnjem nivou koliko je to. Plus velika je sansa da cete se jednostavno zaljubiti u Vijetnam, i pozeleti da ostanete tamo duzi period. Naravno, ne zelim ja nikog da ubedjujem bilo sta, iznosim ovo dobronamerno sve, kapiram da i ljudi koji se i razmisljaju o ovako necemu ne citaju ovo al ajd Elem, moj neki plan je da obidjem i Juznu Ameriku sledece zime, na isti nacin na koji sad obilazim Aziju, i onda da imam kompletnu sliku gde da nastavim zivot Posto sam jako blizu odluke da to nazalost ne bude Srbija, jako mi je krivo zbog toga, al jbg.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites