Followers 0

Prekoracenje

165 posts in this topic

Zabrana od godinu dana (ili više) je uvek mogućnost. Prekršila si zakon i ostala duže od dozvoljenog i krajnji ishod možeš da saznaš samo pri izlasku iz RS. Sve zavisi od graničara na koga naiđeš i kakvog raspoloženja bude bio u datom trenutku, sumnjam da bilo ko na forumu može da ti kaže konkretno šta te čeka.

Neki drugari, Italijani, su bili u Srbiji tamo neke 2008. valjda, usli u zemlju svojim kombijem, radili neko istrazivanje za svoj diplomski, nesto o Dunavu. Nisu prijavili boravak, vozili se negde oko Djerdapa, zaustavila ih policija, pretresali im vozilo, u nadi da ce naci nesto sumnjivo i na kraju ih, zbog neprijavljenog boravka, deportovali, sa pecatom zabrane ulaska na godinu dana. Bese relativno davno i druga su vremena bila, ali, da, postoji mogucnost zabrane ulaska.

Mozda da probas da izadjes iz Srbije kako sam ti napisao u prethodnom postu.

Pusti sad Italijane iz 2008 :) Koji % stranaca prijavi boravak u Srbiji? Sem toga, prijava boravka je druga tema. Pitanje se odnosi na to da li će imati problema na granici zato što je u zemlji ostala duže od 90 dana koliko je dozvoljeno bezviznim režimom. 

Ne razumem cemu sluzi ovaj post :blink:

Mislim da sam jasno stavio do znanja da je primer bajat, a odgovor se odnosio na pitanje:

10 hours ago, Nani said:

Dali je istina, da mogu da dobijem zabranu od godinu dana?

A odgovor na tvoje pitanje:

28 minutes ago, Lazar said:

da li će imati problema na granici zato što je u zemlji ostala duže od 90 dana koliko je dozvoljeno bezviznim režimom. 

je sasvim logican - da. Osim ako nekim cudom niko ne vodi evidenciju o broju dana boravka ili previdi taj detalj.

28 minutes ago, Lazar said:

Koji % stranaca prijavi boravak u Srbiji? 

Procenat uopste nije bitan, dokle god je na snazi takav zakon, iako se u praksi uglavnom vise ne primenjuje, u teoriji moze da napravi problem.

29 minutes ago, Lazar said:

Sem toga, prijava boravka je druga tema.

:102:

On 4/16/2019 at 3:34 AM, Nani said:

Sa obzirom da nisam bila ovde u Srbiji prijavljena zaboravila sam da moram da se prijavim dali bi bijo problem ako idem sad da se prijavim? 

da vec vidim sledecu pricu..dobar dan dokumenta molim...aha lepo lepo...vodite je...i bacanje u kavez s imigrantima,onim najprljavijim i najbednijim,sto zenu nisu videli tri godine...al sta te briga mislim da ces bas imati dobro zezanje;)

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

1 hour ago, Nani said:

Neka mi je bog u pomoci. Sva sam u szrahu, strasno.

Trebala si mnogo ranije da mislis o tome, barem pre 3 meseca. Ali, svakako, nema razloga za bilo kakav strah, opusteno, pa sta bude, nadam se da nece da bude nista. Cilj mog prethodnog posta nije bio da te uplasim, vec samo predstavim i realne mogucnosti. A i nemoj bas da slusas superperu :D 

Ako posedujes i drzavljanstvo Srbije, mislim  da zakonski i ne moze niko da ti zabrani da u svoju zemlju i udjes. Ako resis da izadjes iz zemlje redovnim putem, kuda si i usla i ako te iko ista bude pitao na granici, reci da si pogresila sto nisi usla sa srpskim pasosem (i dalje nisi jasno rekla da li ga imas ili ne) i moguce da i ne bude nikakvih problema. Ako i bude zabrane na godinu dana, ni to nije smak sveta.

Srecno! I sledeci put vodi racuna o tome :) 

ako imas srpsku licnu kartu nemogu ti nista jel se vodis onda kao drzavljanin,i to samo pokazes ako prekoracis vreme sa stranim dokumentima i to je sto posto tako..pa eto ako nemas idi pa izvadi ako mozes
ako nemas zavisi iz koje si eu zemlje,one bedne ili one bogate,pa ako si iz one bogate onda si povlascena vrsta tj zasticena ko beli medved pa ne bi trebalo da da bude nekih vecih problema a ako si iz onih bednijih eu zemalja onda najbolje da se pripremis na neku patnju
ako dobijes zabranu odes u tvoju drzavu i kazes da si je izgubila i dobijes novu pa s tom ponovo jel mislum da se vode po broju dokumenta te zabrane

Nemam Srpsku licnu kartu nit pasos jer i kad sam htela da ga izvadim svi su bili ono kao sta ce ti kad si drzavljanin Eu i zbog toga sam onda odustala. Inace sam iz Slo. 

da bas su ti savetodavci...sto vise dokumenta vise otvorenih vrata,vise beneficija,vise manipulacija u svoju korist,za svako drzavljanstvo bili koje drzave treba se itekako potruditi,beneficeje srpskih je da mozes bez vize u rusiju i kinu i da se mozes prijaviti birou za nezaposlene pa imati zdrastveno i jeftinu markicu za prevoz ako vec duze ostajes nije lose to imati
pa eto ostaje ti onda da kad se vratis uzgubis licnu pa dobijes drugu...ok posto si iz bednije eu zemlje koja nedaje srbiji bespovratne kredite za poslusnost verovatno ce te zezati,pazi samo da nemas previse para jel ako oce da naplate kaznu kazez imas samo tolko,a pustiti napolju te ionako moraju

Nemam Srpsku licnu kartu nit pasos jer i kad sam htela da ga izvadim svi su bili ono kao sta ce ti kad si drzavljanin Eu i zbog toga sam onda odustala. Inace sam iz Slo. 

Je l si drzavljanin Srbije ili nisi?

Ala je naplašiste... Samo da ponovim, znam nekoliko ljudi iz EU koji su bili u Srbiji preko godinu dana, izašli sa ličnom kartom, niko ih ništa nije pitao. Info je iz 2016.

Nemoj ići sad da se prijaviš, pobogu. To je najgore što možeš da uradiš.

trebala bi malo pozitivnije gledati na tu stvar kao recimo moguci preokret u svom zivotu jel bi mozda u tom kavezu gde bi te bacili dok ne vide sta ce ste sa tobom mogla upoznati medzahedina svog zivota koji bi te uhvatio za ruku i poveo u nepregledne pustinje arabije i upoznao sa svim drazima beduinskog nacina zivota..opusti se i pogledaj film lorenc od arabije pa ces videti da nije sve tako crno kao sto mislis...cak sta vise otvara se i mogucnost neke medijske popularnosti i neke price s mogucim naslovom...pustinjska ruza..put ka totalnom procvatu duse

11 hours ago, mveruovic said:

Je l si drzavljanin Srbije ili nisi?

Ne ne, nisam i nemam nikakve srbijanske papire.

8 hours ago, Lazar said:

Ala je naplašiste... Samo da ponovim, znam nekoliko ljudi iz EU koji su bili u Srbiji preko godinu dana, izašli sa ličnom kartom, niko ih ništa nije pitao. Info je iz 2016.

Nemoj ići sad da se prijaviš, pobogu. To je najgore što možeš da uradiš.

Necu Lazare al mi ovaj Pera pusta komentare da place covek od muke ☺

1 hour ago, superpera said:

trebala bi malo pozitivnije gledati na tu stvar kao recimo moguci preokret u svom zivotu jel bi mozda u tom kavezu gde bi te bacili dok ne vide sta ce ste sa tobom mogla upoznati medzahedina svog zivota koji bi te uhvatio za ruku i poveo u nepregledne pustinje arabije i upoznao sa svim drazima beduinskog nacina zivota..opusti se i pogledaj film lorenc od arabije pa ces videti da nije sve tako crno kao sto mislis...cak sta vise otvara se i mogucnost neke medijske popularnosti i neke price s mogucim naslovom...pustinjska ruza..put ka totalnom procvatu duse

Da mi je tvoja masta jedan dan sve bi mi bilo lakse haha 

Nego nesto sam razmisljala, dali bi nesto znacilo kada bi se posle kad bi se opet vratila za Srbiju da prodjem sa pasosem umesto karticom? 🤔

2 hours ago, superpera said:

Da mi je tvoja masta jedan dan sve bi mi bilo lakse haha 

Pusti superperu, on je umetnik. Mislim da je svejedno kako ćeš sledeći put ući u zemlju, ali ako opet planiraš da ostaješ duže od 90 dana, bolje je sa ličnom kartom. Javi kako je prošao izlazak (ako se ne javiš pretpostavićemo superperin scenario). :) 

Sledeci put udji i izadji pre 90. dana
U teoriji mogu da te kazne, u praksi jako jako retko.

da mozes koristiti pasos ako te blokiraju sa licnom ali treba da imas i odstupnicu tj da prelazis na granici gde se mozes lako vratiti nazad busom ako te oteraju,bosanska je ok za to,jel ako te vrate onda uzmes neku bus za nazad ako vec nemas svoj prevoz
a i sta si toliko zapela s tom srbijom nije tu sad neka zlatna groznica pa da jurisas s hordama na granicu
sigurno si se uvalila nekom jadniku koji te izdrzava pa taj jadnik sav nikakav nema snage da te otera pa je smislio lukav plan kao sacekaj jos malo pa jos malo pa se eto sad nada da ce te se otarasiti na koju godinu da dane dusom malo;))

Ne vodi se evidencija kod ulaska u Srbiju sa ličnom kartom.

Kontroliše se, na granici, da li je putnik u nekoj kaznenoj evidenciji.

Ako te i eventualno pitaju kada si došla u srbiju, kažeš preključe.

On 1/10/2019 at 2:55 PM, Dragance said:

Ne.

Prekrsila si zakon koji definise koliko smes da ostanes, a njih apsolutno ne zanima da li si ti radila na "crno" ili pila kafu s rodjacima.

Prekoracih 6 dana ,cekam sta ce da mi jave,ako jave,Nemci,nisam platila kaznu,ima li neko slican problem...i F uz pecat imam,kolika je zabrana za EU,HVALA

Sljedeci mjesec idem kuci akobogda ,prekoracio sam boravak na 6mjeseci k zanima me imali ko kakav savjet vezu bilo sta da uradim da prodjem sigurno. Putujem za bosnu. Hvala unaprijed svima.

On 7/29/2019 at 3:48 PM, Musso said:

Sljedeci mjesec idem kuci akobogda ,prekoracio sam boravak na 6mjeseci k zanima me imali ko kakav savjet vezu bilo sta da uradim da prodjem sigurno. Putujem za bosnu. Hvala unaprijed svima.

Spali pasos, obrati se ambasadi, izvadi putni list i plati taksu, zapucaj na najblizi aerodrom i amin.

Pozdrav ljudi,imam jedan problem. Dosao sam Maja u Berlin vratio sam se Avgusta u Srbiji podneo zahtev za izdavanje novog pososa dobio sam i prosao granicu kod Madjara kako treba. Meni istice Novembra, i sad zelim ostati do 25 Decembra da li ce Madjari praviti problem ako prednjem granicu sa pasovanom. Hvala unapred! 

Pozdrav,imam iskoriscenih 87 od 90 dana na crno u Hrvatskoj,29.12.2019  idem na putovanje u Italiju 6 dana.Da li je potvrda o putovanju dovoljna da ne bih imala problema na granici.

Inace ako racunam poslednjih 180 dana,31.12.2019 mi je180.dan,na taj dan ja cu imati iskoriscenih 90 ali ja se vracam 03.01.2020

Hrvatska nije u Šengenu tako da se dani provedeni u HR i ostalim EU članicama van Šengena ne računaju u kvotu za Šengen. Pod uslovom da nisi boravila u državama šengenskog prostora, u trenutku ulaska u Italiju/Sloveniju ćeš imati svih 90 dana za boravak.