Pronašli smo stan!

Nalazi se u starom delu Granade, 200 m vazdušnom linijom od Alhambre. Stan ima 110 kvadratnih metara, veliku dnevnu i tri spavaće sobe, kompletnu kuhinju i ponešto od nameštaja. Putnička kuća je ove godine znatno udobnija nego prethodne.

pkuca08

Potraga je trajala ukupno četiri dana, tokom kojih smo pozvali najmanje stotinu brojeva telefona i pogledali desetak stanova. Prvo nam je pomagala Karolina iz Poljske, zatim Laura iz Španije. Naučili smo da su stanodavci mnogo prijemčiviji i raspoloženiji kada čuju domaći akcenat – informacija koja će biti korisna narednih godina.

Kao i u Istanbulu, potraga je u početku delovala beznadežno. Prvih pedeset poziva završilo se kratkim i jasnim 'ne'. Niko neće da izda na dva meseca. Nekoliko puta su rekli 'da', pa su se predomislili. Neki stanovi imaju previše nameštaja, neki su suviše mali, a neki su jednostavno previše lepo sređeni za naše potrebe (stilski nameštaj, umetničke slike po zidovima itd). Na kraju smo našli nešto što nam sasvim odgovara.

pkuca01

pkuca02

pkuca03

pkuca04

pkuca05

pkuca06

pkuca07

Stan smo iznajmili za 550 evra mesečno – isto kao u Istanbulu. Na to treba dodati troškove, za koje još ne znamo koliki će biti, ali s obzirom na broj prijavljenih svakako neće biti mali. Internet košta 50 evra uvođenje plus 40 evra mesečno. Drugim rečima, samo osnovni troškovi će izaći 2x550+130+struja/voda+razno, te vas pozivamo da uplatite donaciju ukoliko to već niste učinili.

ugovor1

ugovor2

Putnička kuća otvara se u četvrtak, 1. avgusta, i biće otvorena do 30. Septembra. Za prvi dan već imamo oko 20 prijavljenih. Ukoliko planirate da dođete, nemojte previše čekati sa prijavom!

Svi koji su se prijavili dobiće na mejl detaljna uputstva kako da dođu. Važe ista pravila kao i prošle godine, te vas molimo da ih pažljivo pročitate i upamtite.

Vidimo se u Granadi!

alhambra

ulica