Posted September 10, 2009 Posle dugog i iscrpnog traženja shvatila sam da je taj moj post o autobusima upravo iznad tvog prvog posta u ovoj temi. Sledeći put kad tražiš nešto prvo pročitaj već postojeće teme, možda odgovor postoji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 10, 2009 Procitala sam celu temu i pretrazila desetak stranica celog foruma u potrazi za jos nekim informacijama pre nego sto sam pitala, ali taj tvoj stari post nije bio od pomoci jer sajtovi ne rade (nikolic.rs, bata-reisen.com), a taj poslednji ne ide prihvatljivom trasom. Zato sam te i pitala za dodatne informacije U svakom slucaju, hvala na brzim odgovorima. Ja sam se ipak odlucila za prevoz Feniksom Za nekoga kome budu trebale informacije: bata-reisen.com je promenjeno u www.bata-reisen.rs, za Bec vozi i www.zoranreisen.rs, kao i pomenuti Feniks GiZ http://www.feniksgiz.rs/, a taj autobus, koji krece u 17h sa beogradske autobuske stanice je Lastin. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2009 Putujte sa Feniksom,trayite sofere Boksera,Dula Celu,Slavka,ljudi su ok,imate usput kafu,pusenje je dozvoljeno od polovine pa do saraga,nema stajanja ali radi WC,ima Coca/cola,Ice/Tea,Pivo muzika kako kad zbavnjaci ili narodnjaci,vozi se brzo,nema pauze nema stajanja!!Ima isto i prevoynik OLITOURS,ista prica,sve su to linije Sabackih prevoznika,ljudi su uverzirani,profi!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2009 Gde se u Budimpesti moze kupiti dnevna karta do Beca? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2009 www.orangeways.com, vrhunski autobusi, karta se kupuje preko neta, a moze valjda i u njihovoj poslovnici. Sve ti pise na sajtu. Stajaliste im je preko puta njihove glavne stanice, pored stadiona. A u Becu staju isto pored stanice, odakle polaze i u povratku. Povratna karta je 4650 FT. Moguce jos da ti skinu za placanje karticom, ako placas preko neta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2009 Slazem se sa Dragancetom za autobuse. Stvarno su extra. Jedino sto je cena malo drugacija. Ako ides u decembru povratna ti izadje 5500forinti a ako sad kupis za januar onda 3800. U jednom pravcu je 2750, odnosno 1900. Mada ako odes u decembru, a vratis se u januaru onda je povratna stvarno 4650ft. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2009 Evo jedne informacije koja ce da pomogne u racunanju: 1.00 EUR = 274.040 HUF (08.12.2009) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 13, 2009 Imam problem sa slanjem poruka na ovom forumu, ali cu pokusati ponovo i ponovo... Hvala svima na odgovorima! Put smo organizovali na sledeci nacin: u 21:20 krecemo za Bud gde bi po redu voznje trebalo da stignemo u 5h, a bus za Bec krece u 7h. Da li smatrate da je to rizicno, odnosno da li taj voz i u kakvom je stanju? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 13, 2009 taj voz obično ne kasni tako da nemaš razloga za brigu, imaćeš sasvim dovoljno vremena. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2009 Mozes li da mi kazes kako izgleda taj vozic, cula sam da postoji jedan bolji koji se zove Avala i drugi u nesto losijem stanju... I koliko ima od stanice Keleti do stadiona gde staje Orange? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2009 Ako nisu nesto promenili onda ti ides sa losijim. Mada uzmi to kao relativnu stvar, losiji od onog drugog ali zato bolji od vecine ostalih. Od Keleti zeleznicke do Nepliget-a (tu je autobuska) ti treba jedno pola sata - 45 minuta peske. imas ovde jos informacija https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=140.msg40713#msg40713 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2009 Koji prevoz ide do tamo? Da li je taxi u Bud skup? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2009 Za taxi ne znam, nikada ga ne koristim. U onom drugom thredu imas link ka karti metroa. Pogledaj je. Samo ne obracaj paznju na zelenu liniju, ona jos uvek ne funkcionise. Mislim da je karta 270huf i trebalo bi da vazi pola sata ako se ne varam, sto ti je dosta da stignes do Nepliget-a. Ako gresim neko ce me vec ispraviti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2009 Hvala, upravo mi drugarica javila da je bukirala hotel Continental koji se nalazi u blizini Mariahilfestrasse i uzela sve potrebne karte, bas se radujem! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 22, 2010 Pozdrav planiram da idem u bec u skorije vreme, autom... nasao bih smestaj na licu mesta... konkretno me interesuje parking... www.oeamtc.at posetio sam ovaj sajt, ne znam nemacki, pa sam skontao da sat vremena u centralnom delu grada kosta 1,2e... ali ne razumem da li se placa u ostalim delovima grada...Npr.ako se hostel nalazi u centru, gde se vremenski ogranicen parking, da li je moguce da hostel ima svoj parking koji se ne placa? svaki savet je dobrodosao! hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 22, 2010 U 99% hosteli nemaju parking. Najbolje da na nekom sajtu za bukiranje pronadjes hostel/hotel i da vidis da li ima parking. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 23, 2010 Bio sam za NG u Becu i pitao sam policajca kako da platim parking u Zoni. Pitao me je koje su mi tablice, a kada sam mu rekao da su srpske, on mi je rekao da slobodno ostavim kola jer nemaju nacin da mi naplate kaznu sa stranim tablicama. Tacnije oni ce ti nalepiti kaznu na kola, ali nemaju povezan sistem sa policijom pa ti se nece desiti da ti na primer pri povratku tj. na izlazu is Shengen zone ne daju da predjes granu dok ne platis kaznu. Tu ima jedna caka. Ako ti duze od 72 sata stoji kazna na kolima, pauk ce ti ista i odneti. Moja preporuka, ako ostajes manje od 3 dana, slobodno ostavi kola u zoni bez placanja, a ako ostajes duze, parkiraj negde van zone blizu metro stanice. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2010 Sve u svemu najeftinija kombinacija iz Beca do Beograda je busem orangeways-a do Budimpeste i odatle vozom do Beograda,zar ne ? Ili autobusom za 35 eura do Novog Sada "Feniks" prevoznikom... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2010 Zapravo Orangeways krece od 1. aprila sa linijom Bp-Bg, tako da je najjeftinije ici OW od Beca do Bp 1900 huf, pa Bp-Bg istim prevoznikom, takodje 1900 huf. In total 3800 huf iliti cca 15 E. Racunaj da prtljag naplacuju 1 E po voznji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 19, 2010 Hvala ti puno,posto mi je plan sledeci Beograd-Budimpesta-Bratislava-Bec i onda Bec-Budimpesta-Beograd... Sta mislis da li je bolje da iz Beograda krenem orangewaysom do Budimpeste kad vec krece ta linija od aprila ili vozom,po tebi koja je opet najbolja kombinacija odavde pa do Budimpeste-Bratislave-Beca ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 19, 2010 Pre nepunih mesec dana sam odradio identicnu turu. Jeftinije ti je da krenes OW (meni i udobnije), ali nek ti to ponajvise zavisi od vremena koje planiras da provedes u BP (OW stize u pola 5 ujutro, za vozove imas 3 solidno rasporedjena termina dolaska). Bp - Br Student agency, Br - Bec Slovak Lines, Bec - Bp OW. ps - slobodno posalji planiranu rutu sa vremenima zadrzavanja u gradovima pa cemo da napravimo najbolju kombinaciju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 20, 2010 Planiram da krenem u sredu 7aprlia iz Beograda,da bih stigao u cetvrtak u Budimpestu i nahvatao taj bus za Bratislavu.U Bratislavi cu biti 8aprila,prespavacu jednu noc,sutra dan idem na koncert,tj 9aprila,posle koncerta ujutru ili preko dana(zavisno od toga kada imam bus-voz za Bec) bih otisao za Bec,tamo bih ostao za vikend,eventualno ponedeljak i posle bih krenuo za Bg...Znaci 12-13 aprila bih krenuo ka ovamo... Sta ti mislis ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 20, 2010 Ow nema polazak u sredu, tek u cetvrtak. Posto je 7 fiksiran, uzmes voznu kartu Budapest specijal (jedan smer), cca 13 E, za voz koji krece u 21:25 i stize u BP na Keleti oko 5 ujutro. U 5:28 imas direktan voz sa Keletija za Bratislavu koji tamo stize oko 8. Ne znam cenu, ako bude nesto skupo, samo produzi do Nep stadiona gde staje OW i imas polazak u 7 za Bratislavu, cena karte je 3000 huf (cca 11 E+1 E za prtljag + 1 E za kartu za metro koja ti treba da dodjes od Keletija do Nepligeti stanice). Vidi sta ti se vise isplati. Obicno odsednem u Hostel Blues u Spitalskoj ulici, pa ako ne budes koristio Couchsurfing, preporucujem taj hostel. Bec i Bratislava su odlicno povezani, na svakih pola sata ide neki prevoz, sve preko 10 E je preskupo. Ide Slovak Lines za 7, nisam siguran za trenutnu cenu voza. Takodje nisam siguran jer im je krenuo onaj brodic koji vozi 3-5 puta dnevno tu rutu u sezoni. Povratak i Bec-BP i BP-Bg najjeftinija opcija (a da nije stop) je trenutno OW, pa preporucujem. Ako bi da direktno stignes, bez previse cimanja i pauza, uz malo veci finansijski i znacajno veci psihofizicki stres, svakodnevno prijateljske nam drzave spajaju Gastarbeiter-ski busevi ala Fenix Giz. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2010 Hvala ti puno care,definitivno cu ovako i da idem! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2010 I reci mi molim te jel znas da li treba da uplacujem neko zdravstveno osiguranje ili tako nesto,kaze mi drug da mi nece dati da predjem granicu ako nemam uplaceno to ... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites