Posted December 16, 2012 jeste, u pravu si, omakla mi se slovna greska Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 18, 2012 U nedelju idem u Bec, moze li neko da mi preporuci smjestaj, pristojan hostel ili jeftinu sobu? I da, gdje bih mogao da nadjem second hand shop, gdje se prodaju telefoni, fotoaparati i slicne stvarcice? Ja sam bila u Becu u novembru i bila sam smestena u hotelu Gablergasse. Hotel je ok, cisto je, nije skup u 17. okrugu je i blizu je metro alzer stanica (koliko se secam) sto ti je i najvaznije. Samo da znas dusek je jaaako mekan pa ako ti to ne smeta topla preporuka za ovaj smestaj. ako ti treba jos neka pomoc samo reci dok mi je jos sveze Hehe ja sam se vec vratio iz Beca ali hvala ti Ostao sam za dvije noci takodje u blizini Alser stanice, Hotel in Hernals je u pitanju, od stanice se ide jos dvije stanice tramvajem 43, nije neki hotel, ali dobar da se prespava, sobe su fine i ciste, kreveti udobni, jedino je malo neobicno sto se do soba dolazi kroz neki prolaz, pa nekim hodnicima i stepenistima boze sacuvaj, ali dobro... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 21, 2013 preko hostelworlda sam nasla novi hostel koji se otvara u februaru, 10e za krevet u 4 krevetnoj sobi sa kupatilom. Mislim i da je dobro lociran radi se o A&T Holiday Hostel Wien u Leibnizgasse 66. Mislim da je to najjeftinije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 3, 2013 Postovani, za ubuduce...Feniks GiZ vozi svakodnevno iz SRB za Bec (Obrenovac, Beograd, Sabac, Ruma..Novi Sad u 12:15 + 21:35 cetvrtkom i nedeljom sa glavne stanice MAS peron 3, 25 / 40 eura) Povratak iz Beca je svakodnevno u 17:30 (samo petkom u 16:30) sa VIB Erdberg, Erdbergstarsse 200, peron H. Kontakt telefoni i rezervacije 021.528880 065.5215070 015.339250 065.5215050 +436641262070 +4369919233879 goran.feniksgiz@gmail.com office@feniksgiz.rs Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 3, 2013 Ova linija vec dugo funkcionise,samo sto je novo,nocni polasci cetvrtkom i nedeljom,iz Sapca u 20.00h..a oko 3.30h u Wien Erdberg,4.00 Wien Westbahnhof i 4.30h,Wien 17. Groblje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 8, 2013 Iz Bratislave do Beča može da se kupi povratna karta za 13 EUR koliko sam pročitao sa sajtu slovačkih železnica. Koliko važi povratna karta i da li je to redovna cena, tj. da nije samo npr. prvih desetak karata? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 8, 2013 Bilo do skora 11 Eura...Da, redovna je cena, vazi 3 dana ta povratna karta. Voz je vazda prazan, ne moras da brines za to. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 26, 2013 Zanima me da li ima u Becu da se kupi karta koja vazi par dana, objedinjena za metro, autobus i tramvaj? I gde? Hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 26, 2013 ima ! Zove se Vienna card , važi 72 h i košta 19.9 evra. Moguće je kupiti u turističkom informativnom centru na Albertini (preko puta muzeja Albertina). link http://www.wien.info/en/travel-info/vienna-card Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 27, 2013 Vienna card ti je samo ako zelis i odredjene popuste. Ako te interesuje samo karta za prevoz, postoji karta za 24, 48, 72 sata, kao i nedeljna i popularna "pantljicara" na kojoj imas 8 karata vazenja 24 h koje mozes da iskoristis za odvojene dane. Sve karte se kupuju na automatima koji se nalaze na ulazu u svaku metro stanicu, imas izbor jezika, izmedju ostalog i (srpsko)hrvatski, tako da ces se lako snaci (napomena - automati ne primaju novcanice vece od 20 Eura, dakle samo kovanice i novcanice od 5, 10 i 20 E). Takodje se mogu kupiti u kioscima i prodavnicama "Tabak" koje su svuda po gradu. Cene su: 24 h - € 6,70 48 h - € 11,70 72 h - € 14,50 nedeljna karta (vazi od ponedeljka) - € 15 mesecna - € 45 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 27, 2013 preko hostelworlda sam nasla novi hostel koji se otvara u februaru, 10e za krevet u 4 krevetnoj sobi sa kupatilom. Mislim i da je dobro lociran radi se o A&T Holiday Hostel Wien u Leibnizgasse 66. Mislim da je to najjeftinije. Radi,tacno je..jeftin je,ali ovaj vikend je kostalo 14,99Eur noc...dorucak je posebno 4 eur..kafa na automato 0,80c..itd..Za preporuku je svakako.i unapred rezervisati preko sajta,inace na licu mesta cena je 20Eur za nocenje!!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 11, 2013 Molim ako neko zna informacije o linijama Beograd-Bec i obratno da pisu,vecina linija iz Beograda ide ujutru i jedino Fudeks ima vecernju liniju u 21h,ostali voze oko 17-18h i stizu u Bec u 3-4 nocu,ako znate jos neke prevoznike koji idu petkom uvece iz Bg-a pisite,takodje iz Beca isto ili idu ujutru u 8-9h ili uvece u 20h,da li postoji neka linija u toku dana u periodu 13-18h? Takodje koji je najbolji nacin prebacivanja izmedju stanica Erdberg,Sudtiroler i Praterstern/Lassalestr. ? ako neko ima iskustva sa gradskim prevozom u Becu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 11, 2013 Koliko se secam Feniks krece popodne iz beca. Negde oko 17h. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 11, 2013 Hvala,i ja sam nasao tako nesto cini mi se,predpostavljam da ranije nema nesto osim ujutru u 8-9....mislio sam da ima neka linija oko 12-13-14h ali bar je ja nisam jos uvek pronasao Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 11, 2013 iz Beca vozi Olitours, u 18 casova krece sa Erdberg stanice, ide preko Subotice, Novog Sada, Rume, Sremske Mitrovice, Sapca do Valjeva. Mozda ovo nekom odgovara. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 11, 2013 oko 13-14h nema nista iz Beca za Beograd? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 11, 2013 Nema nije to lokalni prevoz svaka 2-3 sata..imas ujutro u 9h sa Hauptbahnhof (Bivsi Südtorollerplatz).."LUKIC TURS" Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2013 Nista,uklopio sam se sa Fudeksom,ako nekoga zanima trenutno im je neka akcija na snazi povratna karta je 40 eura,ja danas kupio! jel moze neko od beclija da mi kaze kako najlakse da dodjem sa Erdberg stanice do Sudtirolerplatza,sta od gradskog prevoza da koristim? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2013 Nisam Bečlija, ali od Erdberga je najlakše uzeti metro U3, 6 stanica do Stephanplatza, pa tu preći na U1, 3 stanice do Südtirolera. Karta je oko 2 evra (2.1e), ako se ne varam. Ukoliko samo pređeš s jedne linije na drugu, jedna karta ti je dovoljna. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2013 Nisam Bečlija, ali od Erdberga je najlakše uzeti metro U3, 6 stanica do Stephanplatza, pa tu preći na U1, 3 stanice do Südtirolera. Karta je oko 2 evra (2.1e), ako se ne varam. Ukoliko samo pređeš s jedne linije na drugu, jedna karta ti je dovoljna. Tacno tako..karta za jednu voznju vazi sat vremena u jednom smeru,a mozes premeniti nekoliko prevoza. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2013 ako ostajes duze u becu, mnogo bolja opcija je ili nedeljna karta ~15 eura i vazi od ponedeljka ili opcija karta na neki vremenski period. postoje karte za 24h, 48h, 72h. za 72h je bila oko 14-15 eura na prolece, verovatno je jos uvek toliko. vaze za sve tipove gradskog transporta u becu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2013 Nazalost samo sam u tranzitu tako da pretpostavljam da cu koristiti samo te pojedinacne karte trebalo bi samo da se prebacim od Erdberg stanice do Sutirolerplatza a davno vec bi kad sam zadnji put bio tamo,ne secam se ni kako se ponistavaju karte a kamoli nesto drugo Koliko se secam te pojedinacne imaju da se nadju na kiosku? gledam wienerlinien sajt ali i nema nekih detaljnijih objasnjenja oko toga,da li se ta karta jednom ponisti pa se samo vozas ili se ponistava prilikom svakog ulaska u vozilo...eeeee a kazu busplus komplikovan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2013 kad izadjes iz busa na erdbergu predjes ulicu, pratis ostale sa druge strane se popnes stepenicama ili liftom do metro stanice i tu imas automat da kupis karte. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 2, 2013 kada pocinje novogodisnji popust u Becu ili u Parndorfu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites