Posted February 11, 2018 Odskora izdaju i elektronske, vezane za broj tablice kao i Mađarske... ne mora više da se lepi: https://shop.asfinag.at/en/ 9€ za 10 dana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 12, 2018 @vint naravno da uzimam, samo nisam isao za Beč do sad pa da vidim kako funkcionise. Hvala @Duya hvala za info. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2019 On 8/24/2017 at 4:48 PM, golosina said: Moja preporuka ide besplatnim bečkim biciklima Bila sam u Beču pre mesec dana i nisam nijednom koristila nijedan gradski prevoz - osim bicikla. Ok, pomoglo je što sam bila smeštena u centru i što je leto, ali bez obzira na to mislim da je bajs super rešenje. Plaća se 1 eur jednokratno za registraciju kreditne ili debitne kartice, a posle je svaki prvi sat besplatan, a sledeći se plaća. No, gde god da sam išla (čak i do Šenbruna) sat je bio sasvim dovoljan, tako da nikad ništa nisam platila. A tih stanica za uzimanje/ostavljanje bajseva ima na svim važnim mestima. Pritom, imaju korpu u koju se super smesti ruksak, voda, itd. Dzuuuuuuuuuuu,koja si ti CARICA! Pa kako si se setila? Mi planiramo od nedelje da idemo od Bratislave do Beca Flixbusom,pa me zanima od stanice Erdberg do Schonbruna koliko bi to bilo vremenske voznje....cini mi se daleko na mapi. Inace povratna vozna karta iz Bratislave do Beca sa ukljucenim gradskim prevozom za taj dan je bas poskupela...19,80 evra,pa mi se ova varijanta cini dobrom...za Nas dvoje to je 40 evra...a to mi mnogo. Flixbus+bicikl...da te bog vidi za skidanje kila. I ima li neki link za te stanice za biciklove i da li je komplikovana registracija? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 17, 2019 (edited) Mislim da ćeš ovde naći sve odgovore: https://www.citybikewien.at/en/ Nadam se da se nije ništa promenilo otkad sam ja bila jer je savršeno sve funkcionisalo. Ni registracija nije bila komplikovana. Čak i ako vidiš da ne stižeš do Šenbruna u roku od 1h (ne znam gde je ta stanica od koje krećeš), možeš uvek negde na pola puta da zameniš bajs na nekoj usputnoj stanici, i tako ti krene novi besplatan sat. Edited April 17, 2019 by golosina Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 17, 2019 Ovo je super,ali nisam sigurna da cu imati podrsku od muza. Evo mapa..to je kanda bas daleko...istocno od Belevedera..ali svakako je ideja bozanstvena. Ne vidim ja gde mogu da atacujem sliku mape??? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 17, 2019 Fantazija...ukucas stanice i imas rutu..7,6 km...29 minuta bicikom...Hvala za ovaj info! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 18, 2019 Nema na čemu, ja se ubih od promovisanja tih bečkih bajseva Zaboravila sam da kažem da su i biciklističke staze savršeno organizovane, toliko da sam posle tih nedelju dana pedalanja po gradu poželela da se preselim tamo. Ono što je moja baba govorila "sve je u redu, kao u Beču", stvarno ima smisla. A ti ipak probaj da ubediš muža. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 18, 2019 1 hour ago, golosina said: Nema na čemu, ja se ubih od promovisanja tih bečkih bajseva Zaboravila sam da kažem da su i biciklističke staze savršeno organizovane, toliko da sam posle tih nedelju dana pedalanja po gradu poželela da se preselim tamo. Ono što je moja baba govorila "sve je u redu, kao u Beču", stvarno ima smisla. A ti ipak probaj da ubediš muža. hihihihi....samo da kod mene ne bude onaj ostatak recenice od nasih Banatskih Baba "Sve u redu k'o u Beču,a u Beču žene dreču"! Ja planiram,a ovi oko mene samo odmaž(ed)u! U svakom slucaju,beskrajno hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 22, 2019 Samo da prijavim...Bec otpao iz raznih razloga,ali idemo u sredu u Nitru,to je grad nekih 100km od Bratislave i sad sam se registrovala na https://arriva.bike/ i uzecemo tamo biciklove. Ceo dan 3 evra! Hvala puno za ideju...sacuvala si mi noge! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2019 (edited) Ne znam je l' ok da postavim ovo ovde, ali....ide li neko sutra-prekosutra, eventualno večeras iz NS-a za Beč autom i da je pet-friendly? Ili znate možda nekog? Na blablacar-u 95% njih ne dozvoljava ljubimce, a i ako se nađe neko, ne odgovara vreme. 😕 U pitanju je pas srednje veličine tako da autobuski prevoznici ne odgovaraju. Ubih se tražeći prevoz ali bezuspešno. Hitno. Hvala unapred! Edited December 19, 2019 by NatashaNS dodatna informacija Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2019 Da dodam da može i do Pešte (ne mogu više da editujem objavu). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 20, 2019 Mozda ti se neko i javi ako ispamujes jos 20 tema, uglavnom tako to ide... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 20, 2019 16 hours ago, NatashaNS said: Ne znam je l' ok da postavim ovo ovde, ali....ide li neko sutra-prekosutra, eventualno večeras iz NS-a za Beč autom i da je pet-friendly? Ili znate možda nekog? Nije ok. Nevaspitano je. Preko dvadeset identičnih postova, samo zato što je vama nešto hitno? Samo pravite posao nama koji onda moramo da idemo za vama i to brišemo. Jedino što tražimo od članova foruma je da pročitaju pravilnik, u kome piše i ovo: Ne ponavljajte teme Pre nego što otvorite novu temu, proverite da li je nešto o tome ovde već pisano, koristite pretragu. Ako takva tema već postoji, dopišite u nju ono što ste želeli da kažete. Nemojte nikada praviti dve identične teme. https://www.klubputnika.org/pravilnik-foruma Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites