Followers 0

Beč - Potrebni saveti i pomoc

213 posts in this topic

Interesuje me gde se u Becu kupuje karta za autobus do NS-a (jedan pravac) za 25e? I koja je to kompanija? Posto vidim da fudeks vozi za 40e jedan pravac a na sajtu eurolines-a u opciji online booking nema Srbije... 

@mire_zr

"Centralni" buvljak koji je institucija za sebe, je svake subote na zadnjem delu Naschmarkta (U-stanica Kettenbrückengasse). Za ostale ne znam ali ima ih jos, uglavnom za vikend

razmisljam o Bozicu u Becu i interesuje me stan za iznajmljivanje, mozda i u siroj okolini. ima li neko iskustva sa ovakvim smestajem?

Malo upozorenje: trenutno sam u Becu i vlada neka opsta ofanziva, u dva dana mi je triput upadala kontrola u metro. A sacekuju i na izlazima iz stanice.

Znaci, kupujte karte (bar dok ovo ne prodje;)) kazne su im mozda i najskuplje u Evropi (100 e)

Ja zaista ne znam ko se usudi da ne kupi kartu bilo gde kada se vozi metroom,busom,vozom...u Vienni su uvek kontrole,i to zatvore celu stanicu,ne mozete ni uci,a ni izaci...

nghngh

a smestaj?

Pa evo kad vec pitas ja sam ovde: http://appawalch.at/start/ i mogu da kazem da je odnos cena/kvalitet vrlo dobar za becke prilike.

6. distrikt, na par minuta od Mariahilferstrasse, imam stancinu sa 2 velike sobe i opremljenom kuhinjom, gazde drze poslasticarnicu u prizemlju gde vas pretrpavaju doruckom, kolacima i kafom i stvarno su vrlo predusretljivi. Jednom sam zaboravio kljuceve od kuce u apartmanu i poslali su mi ih istog dana ekspresnom postom i jos nisu hteli ni da cuju da im nadoknadim troskove..

E sad, cene su takve kakve su, sigurno moze i jeftinije da se nadje (meni firma organizuje i placa smestaj tako da nisam ekspert).

Pretpostavljam da je ovo vecini misaona imenica, kao sto bi i meni bilo da placam iz svog dzepa, ali eto ako se nekome budzet krece u tom rangu, definitivno velika preporuka.

Da li neko zna dobru prodavnicu igračaka u Beču, a da nije mnogo daleko od centra? Treba da kupim Pixar automobile  lol::

Hvala ti, Ana. Pošto nisam do sada bila u Beču, reci mi molim te, šta je Gern Gross, neki tržni centar? I gde se nalazi, okvirno?

Hvala ti, Ana. Pošto nisam do sada bila u Beču, reci mi molim te, šta je Gern Gross, neki tržni centar? I gde se nalazi, okvirno?

Da..veliki tržni centar..Mariahilfer strasse..evo ti sajt pa pogledaj..http://www.gerngross.at/

Hello ekipa...na proputovanju kroz Bec imacu par sati slobodno, ne bih ih bas provela uz kafu po kaficima, ima li neko od forumasa trenutno da je tamo i da je raspolozen za setnju i kraci obilazak  :-[:)

@danilokorac - ako pitas za lokaciju u Becu na kojoj mozes da podignes novac, najlakse ti je u par postova navise pomenutom Gerngross-u na Mariahilferstrasse. Salteri se nalaze u prizemlju.

Hvala. Da li tu mogu da uradim i povracaj novca ako ne idem avionom? Neko mi je pricao da za kopnene prelaze u EU povracaj se radi na poslednjoj granici, a to je horgos :? nadam se da su mi pogresno rekli :)

Hvala. Da li tu mogu da uradim i povracaj novca ako ne idem avionom? Neko mi je pricao da za kopnene prelaze u EU povracaj se radi na poslednjoj granici, a to je horgos :? nadam se da su mi pogresno rekli :)

Verovatno je tako, jer se povrat radi na izlasku iz EU. Ako ides avionom nazad relacija Bec-Bg, to ce biti na aerodromu, ako ides kopnenim putem, to ce biti Madjarska. Jer ti i nemas granicu izmedju te dve drzave. ;D

U nedelju idem u Bec, moze li neko da mi preporuci smjestaj, pristojan hostel ili jeftinu sobu?

I da, gdje bih mogao da nadjem second hand shop, gdje se prodaju telefoni, fotoaparati i slicne stvarcice? :)

Wombats hosteli su ti u vansezoni 10-12 E, obzirom da je to standardizovan lanac hostela nema nekih iznenadjenja te preporucujem. U svakoj internet/telefon radnji ces naci polovne mobilne, Turci to drze na svakom cosku. Ako budes u Wombatsu na Mariahilferstrasse u tom spoljnom delu ulice imas nekoliko takvih radnji u blizini. Bolja varijanta je da pogledas na willhaben.at , to je najbolja baza oglasa na netu i pozoves sta ti treba, slobodno pricaj na engleskom, razumece te vecina. Najisplativija kartica trenutno ti je yoopi, 9.90 je 1000 minuta i 1000 poruka za Austriju, vazi mesec dana. Vectone ima slicnu pricu za 7.80, 1000 minuta ili poruka ili mb, isto samo za Austriju.

Hvala za info.

Evo nasao sam neki Hotel in Hernals, 51 evro za dvije noci, mislim da to nije lose, ipak vise volim svoju sobu nego spavaonicu..

Opet ja dosadjujem :)

Jel ima neki autobus da polazi ujutro iz Beca za Srbiju ili BiH, sve sto sam nasao na netu polazi uvece...

U nedelju idem u Bec, moze li neko da mi preporuci smjestaj, pristojan hostel ili jeftinu sobu?

I da, gdje bih mogao da nadjem second hand shop, gdje se prodaju telefoni, fotoaparati i slicne stvarcice? :)

Ja sam bila u Becu u novembru i bila sam smestena u hotelu Gablergasse. Hotel je ok, cisto je, nije skup u 17. okrugu je i blizu je metro alzer stanica (koliko se secam) sto ti je i najvaznije. Samo da znas dusek je jaaako mekan pa ako ti to ne smeta topla preporuka za ovaj smestaj. ako ti treba jos neka pomoc samo reci dok mi je jos sveze  :D