Posted April 8, 2011 Pa ja znam da nemam mogucnosti za parking, to sam i rekao. Zato i pitam za savet gde je bezbedno a ne mora blizu jer imamo metro. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2011 U Becu je bezbedno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2011 E coveka... Ma sve ja to znam ali pitam za konkretno mesto parkiranja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2011 Ok, sorry. Ti si u Lindengasse na pocetku, samo nastavi kolima tom ulicom (ka vecim brojevima) i cim predjes Gurtel ulazis u Felbergasse...sve ulice na desno ti je slobodan parking (obrati paznju na odredjena rezervisana mesta i slicno, sve je vidno obelezeno). Generalno prvih 9 je zona kratkog parkiranja, sve van Gurtel-a osim dela oko Westbahn-a, ti je manje vise slobodan parking. Najbolje juri ulice ispod i iznad onih kojima ide U4 ili delom U6. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2011 Имаш паркинг гаражу на ердбергу,где је аутобуска станица..одмах ту је У3 ЕРДБЕРГ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2011 Имаш паркинг гаражу на ердбергу,где је аутобуска станица..одмах ту је У3 ЕРДБЕРГ Za to sam se odlucio. 3 evra dnevno nije mnogo, a i odmah pored autoputa je, taman ne moram da se izvlacim iz grada odredjeno vreme da bih isao u pandorf. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2011 Ispade da sam spamovao temu...pogresno sam razumeo sve vreme...Mislio sam da ostajes duze i da ce ti kola trebati svaki dan te da trazis najblizu lokaciju hostelu gde mozes nesmetano da ostavis auto. Sorry Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 10, 2011 Ma vidim ja da ti ne razumes Idem na dva dana, kola mi jedan dan trebaju za pandorf, drugi dan za povratak kuci. A realno gde god parkirao u becu to je metroom najvise 15 minuta do centra. Hvala svima. Samo jos jedno pitanjce. Da li je jasan nacin placanja u toj park&ride garazi, tj. da li ja lako naznacim nekome/negde da hocu da ostavim kola za tih 3 evra. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 10, 2011 Jos pitanja. Poprilicno sam siguran da ih nije neko postavio do sada. Interesuje me Schapsmuseum, da li je neko bio i jel vredi ici. Takodje sam video da ima neki muzej cokolade, pa ista pitanja i za njega. Ostajem 3 dana, a planirao sam da obidjem Belvedere, Hofburg, Schonbrunn, Stephansdom, vec pomenuti toranj, onaj muzej vojske - Heeresgeschichtliches i Prater. Da li neko ima jos neku lepu ideju, da nije preterano skupa, mada necu zaliti ni ako se nesto sto vredi videti bude placalo. Jos me interesuje ako neko zna nesto o Prateru, tipa cene. Koliko sam video na sajtu ulaz je besplatan, al se sve ostalo, naravno, naplacuje. Cuo sam da je tocak oko 10e pa onda mozda bolje otici na to a ne na toranj. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 10, 2011 Ulaznica za Točak je 8.5 eura, a postoji i kombinovana ulaznica za Točak i Dunavski toranj koja je 11.30 e. http://www.wienerriesenrad.com/index.php?menu=info&source=fahrpreise〈=en Za Točak je red povelik, pa ili porani ili se spremi na čakanje;) Ukoliko želiš mogu ti poslati slike sa oba, pa procjeni koji ti je pogled bolji. Od 1.4. u Prateru je smješten i muzej Madam Tiso, ali je ulaznica poskupa, 18.5 eura. http://www.madametussauds.com/Wien/en/PlanenSieIhrenBesuch/TicketsundPreise/Default.aspx Kada/ako budes isao na toranj usput obiđi i UnoCity, imaju finu modernističku crkvu u kompleksu. I jeste da nije na tom kraju, ali preporučila bih ti i Hundertvaserovu kuću i muzej (bez posjete muzeju) i toplanu Špitelau. http://www.hundertwasser.at/english/oeuvre/arch/arch_fernwaerme.php Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 10, 2011 I obavezno preskoci Mocartovu kucu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2011 U Prateru su voznje majmunski skupe. 3.5 eur one bezvezne, a 5-8 one atraktivnije. Za te pare (5.7 eur) kupio 24h kartu i vozikao se po gradu, gde mi je trebalo. Probao kajzerkriger (tako li se zvase kobaja punjena sirom) hot-dog, super stvar. Parce Sahar torte u Sahar hotelu 5eur. Jes da je skupo, al' to je original originala kao , pa reko da probam zbog savesti. Deluje malo, ali meni bilo puno nakon vecere. Volim slatkise, ne preterano slatke. Tortica je taman, ali ima nesto u njoj sto zacicuje opasno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2011 Onda se bolje popeti na Donauturm, nego ici na taj tocak na Prateru. Ulaz u Donauturm je bio nesto oko 5 evra, koliko se secam. Ako imate neki dokument gde pise da ste student, daju i neki mali popust za ulaz. A gore je restoran odakle imate predivan pogled na ceo grad, a i cene su prihvatljive, barem ako hocete da popijete pice. A i jos pride, restoran se okrece i to za dzabe Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2011 Jos pitanja. Poprilicno sam siguran da ih nije neko postavio do sada. Interesuje me Schapsmuseum, da li je neko bio i jel vredi ici. Takodje sam video da ima neki muzej cokolade, pa ista pitanja i za njega. Ostajem 3 dana, a planirao sam da obidjem Belvedere, Hofburg, Schonbrunn, Stephansdom, vec pomenuti toranj, onaj muzej vojske - Heeresgeschichtliches i Prater. Da li neko ima jos neku lepu ideju, da nije preterano skupa, mada necu zaliti ni ako se nesto sto vredi videti bude placalo. Jos me interesuje ako neko zna nesto o Prateru, tipa cene. Koliko sam video na sajtu ulaz je besplatan, al se sve ostalo, naravno, naplacuje. Cuo sam da je tocak oko 10e pa onda mozda bolje otici na to a ne na toranj. Pošto kažeš da ostaješ tri dana moja preporuka ti je da kupiš Vienna Card 72 hours , u Prateru imaš popuste skoro na sve vožnje od 0.50 centi pa do 1e , 2 e .(dobiješ jednu malu knjižicu i iz nje samo cepkaš kupone sa popustom za koju vožnju hoćeš ). Popust za panoramski točak je 12% , za Donaturm 21% , , Uni-City 17% , Belvedere 20 % , zoo Šenbrun 14 % , obavezno poseti Prirodnjački muzej i tu imaš popust od 1-2 e ne sećam se već , bukvalno za sve muzeje imaš popust , za mnoge prodavnice ako planiraš šoping imaš popust. i da najvažnije Vienna card košta 18.5 evra i sa njom možeš besplatno da koristiš sve vrste prevoza autobus , tramvaj , metro . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2011 Ja sam bila u Muzeju cokolade (Heindl); muzej nije nista narocito (bar meni) ali kad sam bila imali su cokoladnu izlozbu na temu evropskog prvenstva u fudbalu, koje je tada bilo u toku. Ulaznica ti sluzi i kao vaucer za kupovinu u njihovoj radnji, mada se ne secam koliko je bila. Predlozi: - Prirodnjacki muzej (Naturhistorische Museum) ima veoma intersantne eksponate medju kojima su skeleti dinosaurusa, Vilendorfska venera, a ulaz je 5E sa studentskom karticom - Sladoled pod obavezno probati u Tichy Eis Salonu na Reumannplatz-u - tokom nedelje pojedinim danima (valjda ponedeljak, sreda i petak u 13h) organizuje se besplatna tura po Gradskoj kuci (ulaz nije sa strane koja gleda na Burgteater, vec sa Fridrich-Schmidt Platza gde je stanica U2 - Rathaus) - Schatzkammer - muzej sa nakitom i krunama Habsburgovaca a u blizini donjeg Belvederea nalazi se veoma lep trg - Schwarzenberger Platz (izmedju ove dve lokacije nalazi se i nasa ambasada) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2011 Onda se bolje popeti na Donauturm, nego ici na taj tocak na Prateru. Ulaz u Donauturm je bio nesto oko 5 evra, koliko se secam. Ako imate neki dokument gde pise da ste student, daju i neki mali popust za ulaz. A gore je restoran odakle imate predivan pogled na ceo grad, a i cene su prihvatljive, barem ako hocete da popijete pice. A i jos pride, restoran se okrece i to za dzabe I tamo me je odvela jednodnevna kartica. Ulaz 6.9eur (naspram 8eur koliko kosta ona vrteska od 117m u Prater Parku. Ali nisam imao vremena, jer sam morao natrag zbog polaska busa za Srbiju. Ovo za 72h card sam procitao na samoj mapi grada, koji sam pokupio free u hotelu. Nisam znao koji su konkretno popusti, ali preporuka za one koji ostaju 3+ dana i mogu da je svojski iskoriste sa silnim obilascima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 24, 2011 Da li neko može da mi preporuči neki jeftin smeštaj blizu ovog sportskog centra: http://www.suedstadt.bsfz.at/e_index.html Ovo "blizu" može da bude i neka lokacija sa koje može lako i brzo da se stigne metroom, tramvajem ili čime već (jer ne idem kolima). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 9, 2011 Drustvo,moze li neko da preporuci najbolji put do Beca kolima, da li ima usput nesto sto je vredno obici,pa i prenociti ako je potrebno? Zna li neko da li se nekako mogu izbeci putarine do Austrije kroz Madjarsku? I svaki savet za put kolima do tamo je dobro dosao. Nadam se da pitanje odgovara temi, hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 16, 2011 Nemaš putarine već vinjete, tako da ne postoji šansa da se ne plate ali su stvarno džabe. Nama je kolima trebalo 6 sati do Beča tako da nema potrebe nigde da se prespava. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 17, 2011 Два пута сам ишао колима са ортацима и стварно је уживанција до Беча. Иако сви причају да им треба 6 сати, ја возећи 130 кроз Мађарску и Аустрију, плус цимање до Хоргоша, паузе по пумпама, стижем за 8 сати. Али не жури ми се нигде. Сјајан аутопут, углавном возиш левом траком јер је толико камиона да је то страшно (заклључиш да нас цела Европа заобилази као земљу), путокази добри... Ако би баш обилазио по Мађарској (пошто у Аустрији осим Пандорфа до Беча нема ништа јер је близу) имаш уз аутопут доста путоказа за њихове туристичке понуде. Неки замкови, дворци, стари градови, катедрале... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 18, 2011 Kako bre 8 sati Od moje kuce u Bg do stana u Becu ima 617 km. Retko gde vozim preko 130. Pa opet sa sve pauzama bude 6 sati Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19, 2011 Па онда не правимо исте паузе, не знам. Признајем да спорије возим али за сада нисам успео тих 6 сати. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 19, 2011 Zna li neko koji je najeftiniji prevoz do Beca? Da odem i da se vratim za jedan dan, eventualno dva? Cuo sam pre da ima neki bus za 30 ojer? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 19, 2011 vozi ti Fenix , mislim da je oko 43 evra povratna i nema jevtinije od toga. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 11, 2011 E pa dragi putnici, nakon razmatranja svega prethodno napisanog, i duzeg trazenja hotela,mapa,...pitala bih vas za jos neku preporuku hotela,hostela, jeftinijeg,jelte,ali "kulturnog"(mislim da ne bih isla vise od 30e), posto planiram za Novu godinu da se uputim ka Becu, autom, sa svojim dragim i jos dva draga(prijatelja). I naravno,ako imate jos neke dodatne saveta,preporuke, sta nam je MUST DO. Pozdrav za uzivaoce najlepseg hobija-putovanja!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites