Posted November 26, 2013 Otısla, reklı mı da se vratım sa referentnım kodom, kojı trebam da nadjem na ınternetu, navodno. Na sajtu ıranske ambasade stojı da je taj formular 'under constructıon' a kolıko vıdım na netu, ljudı kazu da je tako godınama. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 26, 2013 Molim te javi sta si uradila u Trabzonu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 26, 2013 Hocu, naravno. Pokusacu da odem do konzulata jos jednom ı da pokusam da vıdım sa njıma kako da dodjem do koda, ako bas moram (jer ljudı po netu pısu da ım nıje trebao )a da ne bude preko agencıje. Ne ostaje mı se bas u Trabzonu nedeljama :/ Javljam cım saznam nesto novo! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 26, 2013 E ovako... opsedala sam ambasadu ceo dan i na kraju sam zavrsila sa informacijom da ne mogu bez koda koji se ne moze dobiti bez agencije. Ne mozes da se prijavljujes drugacije. Trazila sam agencije na netu i najbolje sto sam nasla (najjeftinije) je key2persia za 30e po osobi ali trebaju im vekovi da posaju kod - kako pise na sajtu, posto posaljem informacije, 48h sa mi odgovore i onda uplatim pare pa kad prodje, jos 10 radnih dana dok ne dobijem kod a onda sa kodom u ambasadu i tamo cekam na vizu jos dan-dva. Uf. Ima li neko korisniju informaciju od ovoga sto sam pronasla? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 27, 2013 Zamoli ih da ti posalju referentni broj (kod) pa da im pare das u Iranu. Probaj i kod agencije Touran Zamin. Ljudima sa foruma je uspevalo da to urade sa placanjem tamo. Zamoli ih da pozure ZATO STO si ti vec u Trabzonu (napisi jasno taj razlog) i mislim da se se potruditi. Izgleda su poostrili kriterijume za dobijaje vize u tom gradu jer je ocigledno "iskakao" iz sistema. Postoje naravno i druge agencije ali ove znam da ce obaviti posao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 27, 2013 Postoji i opcija dobijanja vize na aerodromu po dolasku. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 27, 2013 Postoji i opcija dobijanja vize na aerodromu po dolasku. Tako je. Ako ti se bas zuri, imas vec prekosutra let Trabzon-Teheran (sa presedanjem u Istanbulu) pegasus-om za 145 eura: http://www.flypgs.com/en/ Ta viza koja se uzima po dolazku na aerodrom vazi 14 dana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 21, 2013 Drugari da li je neko produzavao vizu u poslednje vreme? Drug koji mi salje pozivno pismo misli da ne moze da se produzi turisticka viza mada sam cuo na forumu suprotno ali me zanima da li je neko to zapravo i uradio u skorije vreme i kakva su iskustva. Dakle ima li koga? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 21, 2013 Produzio sam ja pre nesto vise od godinu dana u Sirazu. Tamo je najlakse. Imas sve opisano u Prirucniku za Iran koji sam postavio na nekoj od tema o Iranu na forumu. Naglasio bih da smo nasu vizu pribavili preko agencije, mozda ce u tvom slucaju biti drugacije. Ako produzavas vizu ucini to samo JEDNOM zato sto te drugi put moze docekati jako neprijatan intervju sa neizvesnim ishodom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 21, 2013 Hvala, nadam se da nece biti razlike. Nisam planirao da ostajem duze od dva meseca tako ne brinem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 12, 2014 Danas sam bio u Iranskoj ambasadi i trazili su mi rezervaciju aviona i rezervaciju smestaja gde cu odsesti... Jel to nesto novo? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 12, 2014 Ne, nije novo. On-line transakcije između Srbije (kao i većine zemalja) i Irana ne postoje. S tim u vezi, za smeštaj je dovoljno da pokažeš kontakt podatke nekog hotela u Iranu, npr. hotela Firouzeh http://www.firouzehhotel.com/language_english/Contactsus.shtml. Ako planiraš avionom, moj ti je savet da rezervišeš let preko neke agencije, odštampaš rezervaciju, pa je potom otkažeš. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2014 radi se o tome da ne bih hteo avionom da idem nego autobusom iz jerevana iz Armenije... Tu nastaju problemi... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2014 probacu... s laznim letom... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2014 Reci da ideš autobusom u Iran i navedi granični prelaz. Mi smo išli busom iz Istanbula i to smo i rekli u ambasadi. Nije bilo nikakvih problema i nisu tražili rezervaciju. Ne bi postojao način ni da je imamo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2014 Eventualno zamoli nekoga ko je išao avionom u Iran da ti forwarduje mejl sa kartom. Onda lepo fotošopiraš i promeniš podatke. Ja sam to već radio, doduše ne za Iran. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 14, 2014 Nabavio sam rezervaciju avionske karte za teheran. Zna li neko da li na vizi pise mesto ulaska? Ukoliko budem isao ne avionom nego autobusom. Jel mogu da mi prave problem oko toga? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2014 Da li je neko mozda skoro imao iskutvo sa vadjenjem Iranske vize u Beogradu? Da li je potreban 'autorizacioni broj' koji se dobija preko vec poznatih agencija (Touran Zamin, Key2Persia, etc). U zvanicnoj aplikaciji za vizu koja je dostupna na sajtu ambasade se ne pominje ovaj broj kao preduslov za dobijanje vize pa sam malo zbunjen. Koja su vasa iskustva i eventualni saveti. Hvala unapred. Pozdrav. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2014 Djordje, da li si pri apliciranju za Iransku vizu morao da prilozis i 'autorizacioni broj' ili samo dokumenta koja se navode u formularu + avio kartu i ostalo o cemu si ovde pisao? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2014 @ djordje Ne piše mesto ulaska u Iran, barem ne u onom delu koji je na engleskom. Mislim da nećeš imati problema sa tim . @ ivanivani Bez tog broja nemoj ni da pokušavaš da apliciraš. To je i najvažniji korak u apliciranju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2014 Ne planiram u Iran, bio sam tamo pre dobre 4 godine, nego čisto da pitam, jel danas MUST to preko agencije i ti brojevi, gluposti ako aplicirate u BG za vizu? Ja kad sam aplicirao bilo je popunjen formular i pare, čekao sam tipa 3 nedelje na vizu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 3, 2014 Pozdrav, Je l bio neko skoro i na aerodromu uzeo ovu 15-dnevnu vizu? Je l dovoljno pojaviti se ili su bez obzira potrebni ovaj kod i hotelska rezervacija ili nešto treće? Evo šta Lonely Planet iz 2012 kaže, ali mene interesuje stanje na terenu Tourist Visa on Arrival Iran usually issues 15-day tourist visas on arrival (Airport Visa) to people from about 65 countries, including most European, ASEAN, Gulf Arab and Central Asian countries, several South American countries, Australia, China, India, Japan, New Zealand and South Korea. Two notable absentees are Britain and the USA. In theory, tourist visas are available on arrival at all international airports and all you need is your passport and the name of an Iranian qualified to sponsor you – for example a hotel manager or travel agency principal. You supply the name and phone number and the immigration officer calls to confirm you are a tourist. In practice, however, a disturbingly high number of people have been sent back on the next flight when their expected visa did not materialise, even though they seemed to meet all the requirements. As we went to press there was talk that to minimise such problems these visas would in future require an authorisation code, just as normal tourist visas do. Extensions to these visas are also harder, with another 15 days usually the maximum. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 3, 2014 A sto ne pozoves konzulat u Beogradu? +381 11 3674360 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 3, 2014 A sto ne pozoves konzulat u Beogradu? +381 11 3674360 Zato što nisam u Srbiji Ali ima smisla, hvala. Pozvaću sutra, iz ambasade u Dablinu se ne javljaju. Javim vesti šta vele. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 3, 2014 Zato što nisam u Srbiji Kao sto i sam nick kaze... Ako hoces, mogu i ja da nazovem ambasadu Rimu. Sutra, naravno. Odgovaraju samo pre podne. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites