Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Koji je srednjovjekovni grad na ovim prostorima imao 365 crkava, za svaki dan u godini po jednu? Nije rijec o Ohridu.

Ajmo onda ovako, neka Tara ponovo postavi pitanje. :D Moj odgovor nije tacan, a Rax je svoj izguglao.

I nije bilo tesko ;)

Aj, ovako, navesti za svaku stranu sveta po 2 drzave, koje tu stranu sveta sadrze u svom zvanicnom nazivu.

Vrlo interesantno pitanje!

Ono sto meni trenutno pada na pamet su Juzna Koreja, Juzni Sudan i JAR (za jug), Istocni Timor i Orijentalna (Istocna) republika Urugvaj (za istok), Zapadna Sahara (ako se ne racuna kao deo Maroka) i Zapadna Samoa (mada mislim da je sada u upotrebi samo naziv Samoa) i samo Severna Koreja za sever (bez gledanja po netu, naravno). E, sad, ako se racunaju i drzave po USA, onda je to druga stvar (eto, za sever moze Dakota i Karolina) 

Pitanje sam iz glave smislio i otprilike sam mislio na gotovo sve zemlje koje si i pomenuo. Recimo, za Urugvaj ni sam do skoro nisam znao da mu je to pun naziv, ali, nesto je bilo i spominjano o tome po forumu kad su ukidali vize, a u medjuvremenu sam i bio tamo, pa i razumeo odakle to potice. Mislio sam da ce to biti kriticno, ali, eto, nije :) Sad, ima malo negde zackoljica oko statusa pojedinih zemalja, ali, imao sam na umu bas i tu Zapadnu Saharu i Zapadnu Samou.

A za sever nisam uracunavao drzave po USA, ali i te koje jesam su malo "sumnjive" po statusu. Aj, dopuni jos odgovor sa nekom drugom zemljom za sever i mozes da postavis pitanje :)