Posted December 30, 2018 Pileće nožice Avion poleće. Sedim do prolaza. Do mene sedi par Azijaca, riba i tip. Mladi su. Imaju burme. Oboje su lepi ljudi. Na sreću riba je do mene. Mužjak je čak tamo do prozora. Šteta što nije još malo dalje. Još metar u tom pravcu bilo bi izvrsno. Jedva smo se otkačili od piste a oni već vade kutiju punu mariniranih pilećih nogu. Odvratno zaudara. Na svoje desne ruke navlače najlonske rukavice. I počinju da mljackaju i glođu. Ja nemam predrasuda prema drugim kulturama ali posle dva sata planiram da udarim Azijca pesnicom u oko. Fantaziram o tome. Smiruje me. Teško je iz ovog ugla, udarac neće imati snagu. Morao bih se rotirati u kukovima. Treba mi udarac velikog dometa jer mora preskočiti ribu. Znači – kroše. Desni kroše. To mi ide u prilog. Jer sam dešnjak. - Zašto si mi nokautirao muža? – pitaće me lepa Azijka.- Jer je glodao to smrdljivo govno – odgovoriću staloženo. - Mogao si reći ako ti smeta – pobuniće se ona.- Mogli ste pretpostaviti da mi smeta – reći ću joj. – Svako ko...Pročitajte Nožice i kralj majmuna Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 30, 2018 Nije dobar link.Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 31, 2018 (edited) Meni radi link... Mada, bolje da ne radi... Ovo kao da je superpera pisao. Edited December 31, 2018 by noskich Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2019 Meni je kul 😎 nadam se nastavku Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2019 I sta si saznao o Baliju iz ovog "putopisa"? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2019 (edited) Da je u redu nasiljem odgovarati na tudje prehrambene preference koje nam se ne dopadaju? Ljude svoditi na "Azijce", a njihov jezik na "azijski"? Izrugivati se tudjim verovanjima? Da su svi Australijanci debeli? Ismejavati ljude koji pokusavaju da unaprede svoj zivot, pa cak i ako su u zabludi? Ne znam, po meni ovakvom "putopisu" nije mesto na ovom sajtu, jer je sovinisticki i rasisticki. Cilj putovanja je otvaranje uma, a ne sirenje predrasuda i poluistina. Makar mislim da bi tako trebalo da bude. Autor pokusava da se predstavi kao "cool" i sve to preko direktnog ili indirektnog nasilja prema drugima. A da je zaista kul ne bi to trebao uopste da dokazuje, a narocito ne na tako ogavan nacin. Edited January 3, 2019 by noskich Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2019 1 hour ago, noskich said: I sta si saznao o Baliju iz ovog "putopisa"? Hebes Bali da li je uspeo baja da smesti pimpek Britanki?😂 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2019 Ma sve ok, samo nek se onda tekst sa tim lovackim pricama objavljuje po nekim "muskim" casopisima, a ne na forumu o putovanjima... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2019 Oseti se erotoski naboj u putopisu. U prvom delu se nagoveštava želja za požudom i netrepeljivost prema Azijatu je zbog neposedovanja lepe Azijke. Zato autor lepoj Azijki dolazi kao "fantom slobode". Piletina je samo maska. U drugom delu opterećenost incestom evidentna. Treći deo smiraj duše potpuno stanje zagororelosti tela torpedovanje u Evropu i oseti se prisutan dug post kod auta. Videćemo šta nosi drugi deo.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2019 Kakvo posedovanje? Kako se ziv covek moze posedovati? Ne posedujes ni sebe, a kamoli druge. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2019 Dvoumio sam se da li da ga objavimo upravo zbog stvari koje je @noskich naveo, ali sam na kraju zaključio da je u pitanju prilično jasna i otvorena parodija. Sem toga, mislim da nije rasizam reći da je neko Azijac, Evropljanin, Afrikanac i tako dalje. Moglo bi se diskutovati o političkoj korektnosti teksta, slažem se. Nije tip putopisa koji se meni lično dopada, ali nek cveta hiljadu cvetova, što reče naš pokojni predsednik Mao. Zato i imamo mogućnost komentarisanja na forumu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2019 5 hours ago, noskich said: Kakvo posedovanje? Kako se ziv covek moze posedovati? Ne posedujes ni sebe, a kamoli druge. Ne slažem se. Istorija od nastanka sveta do danas dokazala da se čovek može posedovati od stane drugog čoveka. Nema veće životinje od čoveka na planeti Zemlji. Nekad je čovek predator nekada ljubimac, ali uvek životinja. Planeta životinjska farma. Nema savršenijeg uma koji ima predatorski instikt od strane čoveka. Duga je to priča a nije ni tema. Autor je dokaz. Autor je u mojoj vizuri životinja, predator, grabljivica, istrebljivač, posednik, vlasnik, dominator otuda i reč posedovanje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2019 Danas piše svako pa se i piše svašta. Mislim da nije to problem, nego činjenica da većina ljudi ne koristi kritičko razmišljanje dok čita. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2019 Мени је било забавно док сам читао овај путопис. Ево на пример, ми смо из сцене у авиону много шта закључили, али да смо били присутни ево шта бисмо видели: двоје младих азијата једе пилеће ногице, поред њих седи умерено-дебели, проћелави, европљанин који носи наочаре и с времена на време упућује негодујуће погледе према пару. Лет траје, време пролази, авион потом слеће, путници излазе. Лет ко и сваки други. За све више од овога имамо да захвалимо ауторовој машти/исфрустрираности и очигледном приповедачком дару. Иако не делим неке/многе ауторове погледе, уживао сам у овом примерку постмодерног путописа. Да, у односу на остале текстове које објављује клубпутника, овај текст је "на ивици", али мислим да није гешка што је објављен. Схватићу ово као предновогодишње лудило и леп новогодишњи поклон нама који смо сингл за празнике. Хвала. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2019 (edited) 1 hour ago, Indijanac said: Иако не делим неке/многе ауторове погледе, уживао сам у овом примерку постмодерног путописа. Хвала. Добро, овде сам можда мало претерао. "Уживао" је можда прејака реч, али "забавио се читајући" - то свакако. И не делим многе ауторове погледе, а не неке. (Још ме држи "новогодишње лудило". ) Edited January 5, 2019 by Indijanac Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites