Kako od kog grada do aerodroma

504 posts in this topic

Najjeftinije od Lutona do Londona ti je Easybusem, cene su vec od 1,95 funti pravac, polaze sa nekoliko stanica u Londonu. Imaj u vidu da ako ides od/do Liverpool st Station, da ide iskljucivo njihov narandzasti minivan, a sa ostalih stanica idu uglavnom busevi Nationalexpressa. Racunaj da moras krenuti dosta ranije, jer moze da se desi da se put oduzi, zbog guzve u saobracaju.

Najbrze je svakako kombinacija bus+voz, ako se ne varam, ali je i dosta skuplja.

Cao...moze pomoc...kako da od aerodroma u  Baden Badenu dodjem do Strazbura?  Voz, bus, ili...

voz ima na oko pola sata, najčešće se preseda u Appenweier-u, vožnja traje oko 1 sat i košta 12,80€. info sa www.bahn.de

Edited by du-ki

Da li se nešto menjalo za relaciju Charlois/Šarloa - Brisel centar ili je i dalje najjednostavnija varijanta shuttle od 14 evra?

Hvala vam!

isto to može i za 5E ako se kupi dovorljno rano. on line

1 minute ago, du-ki said:

isto to može i za 5E ako se kupi dovorljno rano. on line

Prijatelju, može li savet - kako? Ja idem za 7 dana. Išao sam na filbco sajt ali me prabaci na shuttle-ov sajt... :( 

da, da, to je taj sajt koji prodaje karte jedno vreme za 5€ pa 10€ i 14€ on line. na licu mesta su17€. 

Od Bremena do Dortmunda možeš vozom koji može biti skup, provjeri cijene na DB stranici. Alternativa je da uzmeš njemački rail pass od 44 evra i onda su ti otvorene sve regionalne linije sa njim i uz malo cimanja možeš putovati između ova dva grada. Moguće je da Flixbus saobraća direktno, provjeri na sajtu, znaju imati povoljne cijene.

Kad stigneš na Hauptbahnhof Dortmund (ispred je autobuska stanica) imaš 3 opcije do aerodroma: Prve dvije su skuplje, direktan voz ili autobus sa Hauptbahnhofa do aerodroma. Jeftina varijanta je gradskim prevozom: U bahnom i autobusom. Ja sam išao sa Hauptbahnhofa sa U47 do Aplerbacka, onda autobusom 440 do aerodroma, trebalo mi je nekih 40 minuta, radni dan, rano ujutro. Imaš ovdje mapu:http://www.dortmund-airport.com/bus-and-train

Karta je čini mi se bila 2.20 eura, važi i za U Bahn i za autobus. Na aerodromu je u jutarnjim časovima prilična gužva jer Wizz leti u tim nekim terminima za Balkan i istočnu Evropu je krkljanac uglavnom uzrokovan nepoznavanjem pravila prtljaga, ljudi se bune, vraćaju ih, dodatno plaćaju itd. Dakle, kreni ranije.

Hvala na odgovoru.Koliko sam videla Flixbus imam oko 01h iz Bremena tako da sam do 04h,05h u Dortmundu.Odatle bih direktan bus do aerodroma.:)

Još jedno pitanje,gde kupujem kartu za Flixbus-jel može u autobusu da se kupi?

Nisam siguran da li mozes kupiti u busu. Cak i ako mozes, uvijek postoji sansa da bude pun bus, iako je to malo vjerovatno, ali postoji. Bolje kupi online. 

Flixbus:

From your bus driver: You will receive a receipt when you book your seat on board. Attention: When buying your tickets directly from the bus driver you will always pay the normal price. Saver/discounted tickets are only available when purchasing tickets online or from one of our ticket outlets/travel agencies. It is not yet possible to pay with card on board our buses.

BTW, zna li neko kako od Napulja do aerodroma (sem Alibusa) i od Palerma do aerodroma (ima li neka opcija osim onog busa za koji karta kosta 6-7€)?

On 21.5.2016. at 11:35 PM, Rocky8 said:

Flixbus:

From your bus driver: You will receive a receipt when you book your seat on board. Attention: When buying your tickets directly from the bus driver you will always pay the normal price. Saver/discounted tickets are only available when purchasing tickets online or from one of our ticket outlets/travel agencies. It is not yet possible to pay with card on board our buses.

BTW, zna li neko kako od Napulja do aerodroma (sem Alibusa) i od Palerma do aerodroma (ima li neka opcija osim onog busa za koji karta kosta 6-7€)?

Palermo: imaš voz sa aerodroma pored buseva, karta je oko 7 evra

Napulj: postoji specijalna aerodromska bus linija Alibus, karta je oko 3 ili 4 evra a postoji i jeftinija gradska linija koja traje duže, msm da je bus 3sili slično

Kakve su šanse da se stigne iz Malpense do Bergama za nekih 3 sata? Wizz sleće na Malpensu u 11:55h iz Podgorice, a Rajan kreće iz Bergama za Marakeš u 15:15. Inače, sve bi se uklopilo da Wizz nije naknadno promenio aerodrome (Malpensa umesto Bergama).
Ima i direktna linija Malpensa - Bergamo, ali s obzirom da je let u subotu, glatko otpada zbog vikenda.

Ja sam prekjuce u Rimu preko 2 sata cekao u redu za pregled pasosa, uzasno su spori i detaljno sve pregledaju. To ne znaci da je tako svuda al cisto da znas sta moze da se desi.

Moguće je. Nisam baš detaljno razmatrao lowcost opcije, ali najlogičnija je - u nedostatku direktne veze - od MXP do Milano Centrale (oko 55 minuta), i onda ovaj Orio Express do BGY (50 minuta). Sa sve čekanjem, trebalo bi da bude u okviru 3 sata. E sada, tebi ne treba tri sata, nego kraće - dok prođeš pasošku, uzmeš prtljag ako imaš, cutoff na BGY nije u 15:15 nego 14:55, a za prtljag 14:35...

@ThirstyTraveler To bio onaj jutarnji let? Tada je uvek haos na Fiumicinu, sleće A380 iz Dubaija i uleti 500 ljudi istovremeno u onaj podrum...

Edited by meelosh

11 hours ago, blizanci said:

Kakve su šanse da se stigne iz Malpense do Bergama za nekih 3 sata? Wizz sleće na Malpensu u 11:55h iz Podgorice, a Rajan kreće iz Bergama za Marakeš u 15:15. Inače, sve bi se uklopilo da Wizz nije naknadno promenio aerodrome (Malpensa umesto Bergama).
Ima i direktna linija Malpensa - Bergamo, ali s obzirom da je let u subotu, glatko otpada zbog vikenda.

Sve zavisi koliko presedanja imas ili ides li direktno.
Odprilike put nebi trebalo da traje vise od 2h sa presedanjima od Malpense do Orio-a..Ja sam npr. iz Brese zadnjim vozom krenuo u 23h stigao za 1h uracunajuci i autobus (ne secam se broja) koji vozi sa stanice u Bergamu do aerodroma.Karta bila oko 5 EUR ukupno ( bus i voz).Odspavao na aerodromu do 05:00 do leta za Marakech u 06:00h posto je prvi voz iz Brese bio tog dana u isto toliko (05h) ako se dobro secam.

E sad posto je sa Malpense,mozda te izadje malo skuplje (ja sam sa Malpense samo do grada isao) mada ne bi trebalo da bude vise od 10-15 EUR.

Edited by WorldCitizen

On 22.2.2016. at 3:43 PM, mananna said:

Cao...moze pomoc...kako da od aerodroma u  Baden Badenu dodjem do Strazbura?  Voz, bus, ili...

Ćao , može li pomoć? Kako je najbolje i najjeftinije doći od aerodroma Karlsruhe/Baden-Baden  do centra Badden Badena?

Često putujem za Bolonju, išla sam iz Temišvara ili avionom Beograd - Rim - Bolonja.

Međutim, vidim da ima direktna linija vozom Frecciargento sa aerodroma Fiumicino do Bolonje (taj voz ide još i za Veneciju, Padovu i Firencu) pa sam rešila da probam i tako.

Interesuje me da li je neko koristio ove linije, kako ste kupovali karte preko sajta Trenitalia (da li mora negde da se validira prethodno ili se samo pokaže odštampana ili u telefonu) i najbitnije, gde se nalazi ta železnička stanica na aerodromu u odnosu na to gde sleće avion iz Beograda, kako se stiže do stanice.

Hvala vam puno.