Posted July 17, 2017 Verovatno 3 evra. Klosari Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 17, 2017 Hoćeš da kažeš da sam kartu kupio u drugom gradu da bi koštala manje? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 17, 2017 3500 dinara minus 26 evara, tako bi trebalo da bude Izracunao bih al' ne znam trenutni kurs. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 17, 2017 blizanci, upravo tako. Možda čak i na blagajni stanice Novi Beograd, ako oni prodaju međunarodne karte. A verujem da se i u agenciji Putnik može proći bez rezervacije. Inače, ja sam jednom prilikom, išao do Novog Sada, pojeo indeks sendvič i onda u Budimpeštu, povratnu sam platio 20e, u povratku mi kondukter između Novog Sada i Beograda nije tražio kartu. Železnice uvek imaju neki svoj kurs koji je malo veći od regularnog, a pretpostavljam da nisu mnogo žurili da ga spuste na 120rsd sad kada je pao evro. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 17, 2017 Ici cu cetvrtak-petak u pravcu stanice pa cu bas da svratim da pitam...msm. Novi Sad je u pitanju,ali pitacu i za BG ,ako znaju. Javim! ...ako ne zaboravim Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 21, 2017 Veceras sam bio do beogradske zeleznicke stanice da se raspitam o voznoj karti do Budimpeste i salterusa mi je rekla sledece-cena karte u jednom pravcu je 15 plus 3 evra za obaveznu rezervaciju (18 evra) odnosno 2200 dinara. Na moje pitanje koji kurs primenjuju rekla je 122,20 sto se uklapa u cenu od 2200 dinara. Imajuci u obzir da je ovih dana kurs evra oko 120,00, interesovalo me je odakle bas 122,20 pa mi je palo na pamet da je mozda u pitanju prodajni kurs poslovne banke na danasnji dan. Medjutim ne, s obzirom da se njihov tekuci racun vodi u Banca Intesa prodajni kurs na dan 21.07.2017. je bio 123.62. U svakom slucaju, moze se reci da cena povratne karte Beograd-Budimpesta vise nije 26 evra vec 32 (3 plus 3 u oba pravca na ime rezervacije). Moj izbor je i dalje voz kad god mi se uklapa manje ili vise sa vremenom aviona, busa...ali ne znam koliko ce to uticati na odluku drugih ljudi da putuju vozom. Takodje, ne iskljucujem mogucnost da je odluka o uvodenju rezervacije vremenski ogranicena i da ce mozda u jednom trenutku biti i ukinuta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 22, 2017 Quote Почев од 8. 5. 2017. године, обавезно је издавање резервације места из станице Београд за путнике у међународном саобраћају. Ovo piše na sajtu. Znači bitno je ne kupiti kartu na stanici. I mislim da rezervaciju izdaju samo u jednom pravcu, jer nisi obavezan znati kad se vraćaš, i isto tako da MAV ne učestvuje u ovoj kretenskoj ideji. Pri tom mislim da mi je neko rekao da uopšte po vozu ne postavljaju one oznake da je mesto rezervisano. Znači da je u pitanju klasično klepanje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 28, 2017 Lijep pozdrav, da li bi mi neko mogao opisati trenutno stanje noćnog voza iz Budimpešte do BG, pročitao sam neka negativna iskustva ali mislim da su malo preuveličali sve to. Na šta da obratim pažnju, čega da se pazim i koliko košta rezervacija kušea. Naime prvo međunarodno putovanje vozom pa volim biti spreman. Hvala unaprijed Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 6, 2017 Budapest Nova autobuska linija od i do aerodroma: Bus 100E Deák Ferenc tér M Astoria M Kálvin tér M Liszt Ferenc Airport 2 Cena 900ft Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 1, 2017 pozdrav, Kakva je situacija sa ulaskom u klubove i pabove za vrijeme novogodišnje noći. Plan mi je lutati po trgovima do 01 h iza ponoći a onda u ući u neki. Koliko sam pročitao poslije 01 se svi razilaze sa trgova. Da li se može ući ako se ne rezerviše unapred. Pre svega mislim na klubove koji nisu nesto sređeni i napucani. Možete li navesti koji su to klubovi i pabovi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 2, 2017 Kao i u svim vecim gradovima,ako se docek naplacuje (a prakticno svi klubovi koji "drze do sebe" ce naplacivati docek u svom lokalu),tesko da ces moci da udjes.Mozda eventualno ako nadjes/upoznas neku ekipu koja je tamo uplatila docek,pa te oni nekako prosvercuju.Inace,cisto sumnjam da ce te pustiti "tek tako" (bez ulaznice,tj. bez placanja). Jedino da nadjes neke lokale gde je ulaz slobodan 31. decembra.Samo sto takvi lokali,koji ne naplacuju ulaz,obicno gledaju da to nadoknade kroz vise cene pica nego sto su im obicno.Cisto da znas to. Ne znam konkretno ni jedan klub kakav trazis,a najbolje ti je da potrazis informacije na internetu,tamo negde pred Novu godinu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 21, 2018 Planiram nešto, pa videh da je Flixbus Bgd-Budimpešta 2999 din. Ima li neko info koliko je povratna vozom, jer je 32 e po proracunu našeg člana, ako nije došlo do neke promene. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 21, 2018 Voz je 26e porvratna ali je obavezna rezervacija koja je oko 3e. Na Novom Beogradu možeš da kupiš bez rezervacije. Išao sam za novu godinu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 22, 2018 Hvala:-) Mislila sam da je Fbus jeftiniji. Voz je ipak povoljniji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 22, 2018 Ma da... Samo pazi, od kad su uveli novi zakon (detaljnija granična kontrola), voz često kasni. Da znaš ako budeš žurila negde. Fudeks je imao povoljne povratne karte do Budimpešte ali su davno poskupele. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2018 Hvala, imam neku opustenu varijantu uz par sati za obilazak B. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 3, 2018 Zbog ove pljačke sa obaveznom rezervacijom...Da li kondukteri na ulazu u voz u Beogradu gledaju rezervaciju ili ne? Planiram da kupim na drugom mestu bez rezervacije, pa da znam da li da idem sa glavne ili NBG. Inače, nikakva obavezna rezervacija ne treba u povratku... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 3, 2018 Ne gledaju... Slobodno kupi gde hoćeš. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 3, 2018 Nisam siguran, ali mislim da kartu Beograd - Budimpešta možeš kupiti na bilo kojoj stanici. Ja sam je pred novu godinu kupio u Novom Sadu (znači ne Bačka Specijal za 20 evra, već ovu beogradsku za 26), a verovatno može i na stanici Novi Beograd, iako ovo ne mogu da garantujem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2018 Ja sam kupio na Novom Beogradu pred novu godinu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2018 18 hours ago, catman_95 said: Ne gledaju... Slobodno kupi gde hoćeš. Ništa, onda u Putniku za 26 e bez rezervacije i ćao... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2018 To sam i ja probao, ali rekoše mi da ne mogu da izdaju kartu bez rezervacije, niti kartu koja nije iz Beograda. Ako ti nije gnjavaža, kreni nekim ranijim vozom u NS, pojedi indeks i kupi povratnu iz NS. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2018 (edited) Pa može na Novom Beogradu onda kako kaže catman_95... Edited February 4, 2018 by RaxCherrych Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2018 To miislim da može.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2018 2 hours ago, RaxCherrych said: Pa može na Novom Beogradu onda kako kaže catman_95... Rax, upravo sam se vratila sa stanice u Novom Sadu i pitala...moze da se kupi karta Beograd-Budimpesta bez rezerevacije , naravno. E sad,posto si ti puno nama ovde svima pomogao ( kao i PedLon i mnogi drugi kojih se ne mogu setiti),a nisam zaboravila,jer dobro se ne zaboravlja, ja cu ako ti kupiti ovde u NS-u,a ti mi posle mozes uplatiti na racun. Ja bih ti poslala postom kartu. Naravno,ako ti odgovara! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites