Followers 0

Istanbul

598 posts in this topic

Mislim da smo jednom već imali to pitanje, ali ne škodi da osvežimo znanje :) Elem, postoji samo jedna prilika u godini kada je Bosforski most moguće preći peške. To je Veliki istanbulski maraton, ako se ne varam u novembru. Evo zvaničnog sajta, pa pogledaj: Istanbul marathon

PS kako je meni objašnjeno, ne moraš da trčiš, možeš i da hodaš :) Ima valjda nešto što se zove "Fun run", što nije takmičenje.

avrasya_500x333.jpg

Prosle godine se tokom maratona,od silnih mini vibracija,most opasno zaljuljao,mislim da ove godine ce samo profesionalcima biti dozvoljen prelazak.

Ćao svima!  :)

Pogledao sam nekoliko poslednjih stranica na ovoj temi ali nisam našao informaciju koja mi treba, pa bih vas zamolio za savet. Naime, interesuje me da li neko zna neki jeftin hostel (što jeftinije, to bolje  ;D ) u delu grada koji se naziva Sisli, ili eventualno okolina, tako da se lako stiže do tog dela grada? Ukoliko neko ima link hostela gde bih mogao direktno da napravim rezervaciju (bez zezanja sa provizijom na Hostel World-u) ili da ih kontaktiram, bio bih mu zahvalan.  :D

Takođe, da li neko zna jeftiniji način stizanja do Istanbula od kupovine fleksija za starije od 26 godina, koji košta 110 evra? Na žalost, varijante sa stopiranjem i prepadanjem turskih kamiondžija po benzinskim pumpama na autoputu otpadaju jer imam veoma ograničeno vreme za put do Istanbula...  :( Mada bi to svakako bila najjeftinija i najbolja opcija.  :)

Unapred hvala na pomoći!  :D

Takođe, da li neko zna jeftiniji način stizanja do Istanbula od kupovine fleksija za starije od 26 godina, koji košta 110 evra? Na žalost, varijante sa stopiranjem i prepadanjem turskih kamiondžija po benzinskim pumpama na autoputu otpadaju jer imam veoma ograničeno vreme za put do Istanbula...  :(

Voz do Sofije (kupis povratnu kartu do Dimitrovgrada, pa od granice do Sofije das kondukteru 200din), pa autobusom do Istanbula. Pogledaj malo ovu temu:

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=1532.150

@maki

Informacija za Sisli: Ja sam pre jedno dve godine odseo u odlicnom hostelu u ulici Cebel Toru/Papa Roncalli, blizu vojnog muzeja na Cumhurriyet Cd. Sajt im vise ne radi ali sam nasao u nekom starom mejlu broj telefona pa probaj, ko zna mozda se neko i javi :) +905052835855

A inace vidim i da je dosta hostela i pansiona ubelezeno na gugl mapi tako da mozes da zumiras komsiluk koji te interesuje i samo klikces.

Ovaj "moj" hostel je na relativno dobrom mestu jer mozes lako peske i do Istiklal ulice (glavni korzo) i do Nisantasija (glavni fenseraj) a i Besiktas je blizu

@ela i nghngh. Hvala vam puno na informacijama.  :) A ovu varijantu do Dimitrovgrada cu svakako isprobati.  ;D

jel kupovo neko u skorije vrijeme zlatni nakit u Istambulu, kakve su cijene?

Drugari, kako najjednostavnije i najbrze stici od aerodroma Sabiha G. do glavne autobuske stanice,

gde bih trebao da hvatam bus za Sofiju ?  

(a da nije taksijem)

Hvala!  :)

Havasovim minibusom od Sabihe do Taksima. Do Taksima ima polasci na svakih pola sata u toku dana, kasno noću na svakih sat vremena. Možda staje još negde u Istanbulu osim Taksima nisam siguran. Jes da sam skoro išao ovim minibusom, ali slabo pamtim cene, mislim da je karta koštala 12 lira. Dalje peške preko Galata mosta i na onaj tramvaj i sa njim do stanice Aksaraj. Tu pređeš na metro i njime do glavne autobuske stanice Bujuk otogar.

Zahvaljujem    klanj::

A nema neki direktan shatl bus Sabiha-Bujuk otogar ? ? ?

Vidim da je i ta varjanta autobusom E10 od Sabihe do Kadıköy, OK.... pa onda trajekt do Karaköy ili Eminönü,

pa tramvajem dalje kao sto si ti rekao do Aksaraja, pa metro do autobuske ...

Volim da se cimam, nego cemo imati malo veci prtljag ... a taksi bi me zivog odrao  :yok:

Zahvaljujem    klanj::

A nema neki direktan shatl bus Sabiha-Bujuk otogar ? ? ?

Mislim da nema, odnosno Havas vozi samo do Taksima, e sad ne znam ima li nekih drugih shatl buseva koji idu do Istanbula.

pa tramvajem dalje kao sto si ti rekao do Aksaraja, pa metro do autobuske ...

Volim da se cimam, nego cemo imati malo veci prtljag

Za malo veci prtljag, najbolja stanica za tramvaj-metro presedanje je Zejtinburnu. Naravno, onda cekas metro prema Aksaraju, a ne prema aerodromu.

Tramvajska stanica Aksaraj je daleko od metro stanice Aksaraj, bliza je tramvajska stanica Jusufpasa, ali ima dosta dosta stepenica, pa sa mnogo prtljaga je malo vece cimanje.

Da li neko ima kontakt nekog turistickog vodica u Istanbulu koji govori srpski?

Htjela bih da organizujem privatne obilaske za roditelje.

Hvala,

Anita

Koliko sam ja sahvatila za ovih nekoliko puta koliko sam bila u Istanbulu,svaki recepcionar moze da nadje nekog ko zna da vodi po gradu,meni su se ispred hotela stalno nudili da nas vode  u obilazak.

Ja sam bila dobro pripremljena pa mi njihove usluge nisu trebale,ali opet ponavljam za neke odredjene pare nacice vam oni.

A da organizujemo turu "Roditelji putnika Srbije u Istanbulu"?  :roll:

Pa ce vec neko od nas moci da ode sa njima ;)

Zdravo!

Nadam se da ćete mi oprostiti ako ponavljam pitanje na koje je odgovor dat relativno nedavno, nisam sve pročitao jer ovaj thread ima previše strana za moje sada već kratko vreme. :)

Planiram putovanje u Istanbul s devojkom (dakle, dvoje nas je) i trebalo je da imamo sređen smeštaj, međutim, to se izjalovilo. Kako krećemo 15. septembra, a to je za četiri dana, hitno mi trebaju informacije od ljudi koji su bili u Istanbulu nedavno. Idemo vozom s Balkan Flexipassom, ostajemo jedan dan i u Sofiji.

Moje pitanje se tiče smeštaja - da li se hostel mora rezervisati od ranije preko interneta ili možemo da se nadamo da ćemo naći slobodnog mesta bez problema? Da li znate neki dobar, nadasve jeftin smeštaj? Da li je previše rizično ići bez ideje o smeštaju? Koje je najbolje rešenje za ishranu tamo? I bilo, bilo šta slično što mislite da bi moglo biti od koristi.

Hvala unapred na savetima, a i na strpljenju,

Filip

Moje pitanje se tiče smeštaja - da li se hostel mora rezervisati od ranije preko interneta ili možemo da se nadamo da ćemo naći slobodnog mesta bez problema? Da li znate neki dobar, nadasve jeftin smeštaj? Da li je previše rizično ići bez ideje o smeštaju? Koje je najbolje rešenje za ishranu tamo? I bilo, bilo šta slično što mislite da bi moglo biti od koristi.

Za hostel ne znam jer sam rezervisala unapred, ali sto se hrane tice predlazem da jedete na ulici :) Jeftino i ukusno.

da li se hostel mora rezervisati od ranije preko interneta ili možemo da se nadamo da ćemo naći slobodnog mesta bez problema?

У Истанбулу има мнооооооооого хостела а нарочито на Златном рогу. Погледај сајт www.hostelworld.com па се информиши о ценама и локацијама. Судећи према мом искуству сигурно ћете наћи место у хостелу без претходне резервације. Дакле, није ризично јер има заиста много хостела.

Најбоље решење за храну је да се храните на улици. Ја сам био у Истанбулу и прошле и ове године и само сам се тако хранио. На пример цене донера на улици се крећу од 2 до 8 лира. Не знам какав им је тај од 8 јер нисам ни желео да сазнам јер је то заиста много. На доста места може се наћи по цени од 2-2,5 лире. Негде уз донер за ову цену дају и ајран. Прошле године сам са друге стране Галата моста нашао донере по цени од 1 лире. Ако ћеш да једеш по ресторанима избегавај оне где те са улице навлаче да седнеш у њих јер је велика шанса да те одеру. У крајњем случају се добро распитај шта наручујеш и по којој цени. Ако било где било шта будеш куповао обавезно се ценкај, немој да те је срамота. Ја на Великом базару купио неке добре копије барбери мајица. Купио је за 9 евра на крају а тражио лик 55 лира. Може то и јефтиније вероватно. Ето, углавном било шта да купујеш понуди цену која је мања него што би то коштало у Србији.

Zdravo!

Nadam se da ćete mi oprostiti ako ponavljam pitanje na koje je odgovor dat relativno nedavno, nisam sve pročitao jer ovaj thread ima previše strana za moje sada već kratko vreme. :)

Planiram putovanje u Istanbul s devojkom (dakle, dvoje nas je) i trebalo je da imamo sređen smeštaj, međutim, to se izjalovilo. Kako krećemo 15. septembra, a to je za četiri dana, hitno mi trebaju informacije od ljudi koji su bili u Istanbulu nedavno. Idemo vozom s Balkan Flexipassom, ostajemo jedan dan i u Sofiji.

Hvala unapred na savetima, a i na strpljenju,

Filip

U septembru ces 99% naci mjesta po hostelima,a i mozes rezervistati e-mailom.Hrana u principu na nekim mjestima nije skupa.2-3 lire za doner.Imas i ulicnih prodavaca peciva ,obicnih i sa susamom,1 lira po komadu,kad si u setnji,da prekratis glad.A i u restoranima se moze jesti za pristojne novce,samo ne sjedaj u one gdje nema cjenovnik.To ti je dranje u najavi,a i bilo sta drugo,ako je bez cijena,zaobidji u sirokom luku.

Da li je neko bio u hotelu Sahinler 3*  ili u hotelu Art 3*? Koji biste mi pre preporucili?  :)

Idem da citam temu iz pocetka, pa ako je vec neko spominjao, ja se izvinjavam  :angel:

Nisam bila ni u jednom od njih ali gledajuci lokaciju svakako je bolji Sahinler.Cini mi se i da je lepsi enterijer ovog hotela.

Nisam bila ni u jednom od njih ali gledajuci lokaciju svakako je bolji Sahinler.Cini mi se i da je lepsi enterijer ovog hotela.

obicno ocene na booking sajtu budu realne. pogledaj tamo.

Pa tamo sam i gledala, ali nesto se nisam snasla ... Ovaj Hotel Art ima katastrofa komentare, ali sve od ljudi iz Z. Evrope, ne znam koliko su realni  :fool:

Za Hotel Sahinler 3* nisam nista nasla na booking-u, ali najdhoh na nekim drugim sajtovima komentare ...

Posto nikad nisam bila u Istanbuli, mozda neko ko zna dobro grad da mi kaze koliko je dobra pozicija Laleli ...  :kamp:

Od smestaja ocekujem samo da je cisto i pristojno  :D

šetao sam baš kroz Lalei i ok je to kraj , nije daleko centar tj. Sultanahmet. Tu je deo grada koji se zove Aksaray. Prolazi kroz njega tramvajska linija 1 pa sa njom brzo stižeš do Sultanameta (Plava džamija , Aja Sofija) , Eminonu-a pa preko mosta do Kabataša (polazno mesto za Prinčevska ostrva).