Followers 0

Kako od ž. stanice Tošin Bunar do aerodroma Beograd

36 posts in this topic

Išao bih vozom od Novog Sada do ž. stanice Tošin bunar, koja mi deluje najbliža aerodromu. Odatle, koliko vidim, ima ravno 10 km do aerodroma. Kako najlakše i najjeftinije preći tih deset kilometara? 

1 hour ago, Lazar said:

Išao bih vozom od Novog Sada do ž. stanice Tošin bunar, koja mi deluje najbliža aerodromu. Odatle, koliko vidim, ima ravno 10 km do aerodroma. Kako najlakše i najjeftinije preći tih deset kilometara? 

autobusom 72, on staje kod studenjaka, i vozi direkt do terminala na aerodromu...cena karte je 50 din, a ne mora ni da se plati, jer nema kontrole :).... termine polazaka mozes videti na sajtu gsp beograd https://www.gsp.rs/dnevne_linije.aspx

Hvala! Vidim da ima i neka aplikacija CarGo, koja je kao beogradski Uber, šljaka li to, vredi li da instaliram? 

1 hour ago, Lazar said:

Hvala! Vidim da ima i neka aplikacija CarGo, koja je kao beogradski Uber, šljaka li to, vredi li da instaliram? 

isto kosta kao i taxi...ja licno ne ulazim u taxije ni cargo u srbiji, jer mislim sve najgore o njima, tako da ne savetujem ni drugima...

Ja sam koristio Car:go, pricao sam vec na nekoj drugoj temi. Poslednji put negde pre godinu-dve, tu negde sa NBGa do aerodroma, mislim da je tad kostalo 1300-1400din. Sasvim je ok i komforno, u smislu da odradis sve preko aplikacije i odes od tacke A do B relativno brzo. Definitivno je 72 bus najpovoljnija opcija, ali ovo moze da ti bude alternativa, ako bude neko lose vreme, pa ti se ne seta do stanice busa. 

Postoji i privatna linija A1 koja je 400 din, ali ide od Slavije i ima samo dve stanice, basova dolazna i opstina nbg, bar je tako bilo ranije a vidim da sad ide samo danju nisam je koristio par godina. Taxi kao uber nema u bg i yandex i cargo su samo app koje koriste taksisti, pa su njihove i cene, za aerodrom bi trebalo da vazi neka fiksna cena dogovorena s gradom. Sa Tosinim bunarom i vozom sasvim ti se uklapa 72, ona ide na 45min i odatle joj treba 30-45min, samo se nikako ne oslanjaj na red voznje i izdvoj bar pola sata vise, zbog kasnjenja, spica i sl ipak je to gradska linija. Karte se kupuju online i pokazu na mobilni nema razloga za 50din da nemas kartu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Staje bus 72  kod Studenjaka, naravno, ali je za Lazara jos bitnije da staje tacno ispod nadvožnjaka gde je stanica voza kojim ce doci do Novog Beograda (samo Lazare proveri jel tvoj voz staje na ovoj stranici 'Tošin bunar', da ne bude da staje na stanici 'Novi Beograd', jer to je druga prica...). Znaci kad izadjes iz voza, spusti se ispod nadvožnjaka, predji ulicu i bus cekaj na stanici puta gde je kiosk i autoperionica, ona sto je ispod brda tj uzbrdice (da ne omanes stranu pa da odes u grad). 

Ako instaliras bg aplikaciju za buseve to broj stanice 1122 (Zeleznicka stanica Tosin bunar), ako ne samo ga cekaj pa kad dodje, nije bas ucestao, ide na 35-40min i vozices se dobrih 30ak min do aerodroma kad udjes. 

https://www.busevi.com/red-voznje/linija-72-zeleni-venac-aerodrom-nikola-tesla/

Edited by sandrolina

Hvala ti! To su jako korisne informacije, uradiću tako. Let je tek u osam uveče, valjda ću dotle stići do aerodroma :) 

Još par napomena, pojašnjenja oko trenutnog stanja sa prevozom do/od aerodroma, ne striktno vezano za Tošin bunar.

3 hours ago, sasha16 said:

Taxi kao uber nema u bg i yandex i cargo su samo app koje koriste taksisti, pa su njihove i cene, za aerodrom bi trebalo da vazi neka fiksna cena dogovorena s gradom.

Cena je fiksna za sva udruženja samo ako se ide sa aerodroma, ne ukoliko se ide ka njemu. Neophodno je uzeti kupon sa šaltera, koji se nalazi na izlazu iz aerodroma da bi vas taksista primio i vozio po toj fiksnoj ceni.

U zavisnosti na kojoj ste lokaciji u gradu, ova fiksna cena može biti znatno skuplja nego da normalno pozovete taksi. Posebno u toku dana, kad voze po dnevnoj tarifi. Primera radi, od aerodroma do Trga fiksna cena je 3000 RSD. Taksi u dnevnoj tarifi ne pređe 2000 RSD, a noćna je oko 2600 RSD. Ako zovete taksi sa aerodroma, izađite do rampe za parking, jer oni ne smeju da vas kupe ni na dolaznom, ni odlaznom terminalu. U svakom slučaju, ako imaju broj zvaće vas da se dogovorite gde da vas pokupe.

3 hours ago, sasha16 said:

Karte se kupuju online i pokazu na mobilni nema razloga za 50din da nemas kartu.

Šalje se SMS sa tekstom zone (A90 u ovom slučaju ) na 9011.

Za konekcije gradskih linija i putanja od tačke A do B, preporučujem Citymapper aplikaciju. Super radi sad i za Beograd. Pokaže ti tačno na mapi koji deo treba peške da pređeš i na kojoj strani ulice da čekaš bus. Pokazuje i vreme tj. kad stiže bus, ali nisam sigurna odakle kupi taj info, tj. koliko je tačno vreme. Nisam na to obraćala pažnju. Takođe, ako ima radova, pa menjaju trasu autobusima tu informaciju obično nema.

Uvek možeš da proveriš linije/konekcije i na webu https://moovitapp.com . Oni su ažurniji.

On 10/3/2023 at 12:17 AM, bam-bam said:

autobusom 72, on staje kod studenjaka, i vozi direkt do terminala na aerodromu...cena karte je 50 din, a ne mora ni da se plati, jer nema kontrole :).... termine polazaka mozes videti na sajtu gsp beograd https://www.gsp.rs/dnevne_linije.aspx

Ima kontrola, meni su neki dan oko 6.40h naplatili kaznu 2500din, iako sam iz druge drzave i nemam mobilnu mrežu Srbije, i nisam mogao kupiti tu papirnu kartu u tom periodu nigde blizu stanice. 

Postoji aplikacija Beograd plus preko koje je moguće kupiti karte online, to sam tek kasnije nasao.

8 hours ago, berzas said:

Ima kontrola, meni su neki dan oko 6.40h naplatili kaznu 2500din, iako sam iz druge drzave i nemam mobilnu mrežu Srbije, i nisam mogao kupiti tu papirnu kartu u tom periodu nigde blizu stanice. 

Postoji aplikacija Beograd plus preko koje je moguće kupiti karte online, to sam tek kasnije nasao.

a bas sam se pitao kako ce stranci koji nemaju nas telefon da kupuju karte....

On 10/4/2023 at 8:06 AM, berzas said:

instalirao sam tu aplikaciju BGPlus, i da bi platio kartu , potrebno je registrovati se...

Pokusavam od juce da se registrujem, ali izgleda da danasnjim strucnjacima nesto ne ide nauka...

salju mi linkove za verifikaciju koji ne rade, pokusao sam sa 3 razlicita emaila i uvek ista prica...

a ne mozes ponovo da odes na registraciju sa istim emailom, samo jednom...

eto....

2 hours ago, bam-bam said:

instalirao sam tu aplikaciju BGPlus, i da bi platio kartu , potrebno je registrovati se...

Pokusavam od juce da se registrujem, ali izgleda da danasnjim strucnjacima nesto ne ide nauka...

salju mi linkove za verifikaciju koji ne rade, pokusao sam sa 3 razlicita emaila i uvek ista prica...

a ne mozes ponovo da odes na registraciju sa istim emailom, samo jednom...

eto....

Ja sam usao bez verifikacije, nije ni meni htjelo da verifikuje . Samo mail 

7 hours ago, berzas said:

Ja sam usao bez verifikacije, nije ni meni htjelo da verifikuje . Samo mail 

a kako si kupio kartu bez verifikacije?

ja nisam mogao....tj. bar nisam nasao kako bih to mogao...

Pisao sam im na support mail, i odgovorili mi da ponovo pokusam link, kao sredili su ga...naravno, ponovo nije radilo...

10 hours ago, bam-bam said:

a kako si kupio kartu bez verifikacije?

ja nisam mogao....tj. bar nisam nasao kako bih to mogao...

Pisao sam im na support mail, i odgovorili mi da ponovo pokusam link, kao sredili su ga...naravno, ponovo nije radilo...

Kada se registruješ sa mailom, aplikacija i telefon odmah zapamti mail valjda. Ulaziš posle u aplikaciju koja je aktivirana sa tvojim maillom. 

Nisam ništa kupovao još, ali sam prošao sve korake do mjesta gdje traže broj kartice.

Ako ne možeš ući direktno na aplikaciju, posle registracije, pokušaj ponovo instalirati  sa drugim mailom. 

Kod mene je Huavei prodavnica.

3 hours ago, berzas said:

Kada se registruješ sa mailom, aplikacija i telefon odmah zapamti mail valjda. Ulaziš posle u aplikaciju koja je aktivirana sa tvojim maillom. 

Nisam ništa kupovao još, ali sam prošao sve korake do mjesta gdje traže broj kartice.

Ako ne možeš ući direktno na aplikaciju, posle registracije, pokušaj ponovo instalirati  sa drugim mailom. 

Kod mene je Huavei prodavnica.

kad dodjem na onu osnovnu stranicu i kliknem na kupi kartu- na dnu ekrana mi pise- Moras se prijaviti...To- Moras se prijaviti- mi pise maltene svuda gde god da kliknem...

A naravno, kad pokusam da se prijavim, traze mi password , koji nisam nigde instalirao, tako da jedino sto mogu je da ponovo pokusam da se registrujem...

Kad upisem mail za registraciju, posalju mi link za aktivaciju na taj mail, i taj link ne radi...

Tako sam uradio sa 3 razlicita maila, posto mozes samo jednom da upises isti mail i da dobijes njihovu poruku sa linkom, i na sva tri maila sam dobio poruke sa linkovima koji nisu radili...

Iscrpeo sam sve modjucnosti, kontaktirao ih na support@bgnaplata.rs, i samo su mi odgovorili da pokusam ponovo aktivaciju sa istog linka iz maila koji sam vec dobio, naravno da se nista nije desilo.....isto poruka error 404....kad sam im napisao da se nista ne desava, nisu mi vise nista odgovorili haahaha...tako nam je sve u zemlji kad nekopetentni stranacki uhlebi dobijaju posao...

Edited by bam-bam

Samo da javim, uspeo sam da se registurjem tako sto sam zvao telefonom 11011, onda su mi oni rekli da ce me pozvati neko iz IT tima, i posle sat mi se javio lik, i registrovao me....

takodje mi je rekao da, iako link npr. ne radi, da treba otici na log in, i upisati podatke koji su dobijeni u prvoj poruci koji stize od njih, kad se pokusa registracija....tamo stoji neka lozinka, i naravno email koji je ostavljen kod registracije...

pa eto, ako neko ima problem sa registracijom, ovo je put za otvaranje naloga...

5 hours ago, bam-bam said:

.....isto poruka error 404....kad sam im napisao da se nista ne desava, nisu mi vise nista odgovorili haahaha...tako nam je sve u zemlji kad nekopetentni stranacki uhlebi dobijaju posao...

Sad sam se upravo registrovao, isto dobio 404 poruku, onda sam umesto da pritisnem na link uradio copy/paste na TEKST od linka (pošto su ljudi ostavili još sranja u hiperlinku iza) i voilà radi bez problema (isto može da se obriše onaj višak što imaju na početku od comtrade-a https://mailing.comtrade.com/EmailTracker/TrackClickTransactionalInfo/`  koji je očigledno sajt napravio temeljno i kvalitetno. /s

Zaboravih da javim, išao sam ovako kako je Sandrolina napisala. Izašao iz voza na stanici Tošin Bunar, i odmah ispod nadvožnjaka (stotinak metara dalje) uhvatio bus 72 za aerodrom. Ide na svakih 40ak minuta. Ima u blizini kafić gde se može sesti i sačekati. Sama buska stanica je raskopana i nigde ništa ne piše, ali bila je gomila ljudi koja je čekala u tim iskopinama. Trebalo mi je oko pola sata busom do aerodroma. Dosta dobra varijanta za aerodrom za nas koji dolazimo sa severa, sada kada postoji normalan voz za Beograd.

Kartu za gradski bus u Beogradu sam kupio SMS-om, iako su putnici oko mene, koje sam pitao za broj na koji šaljem SMS, energično tvrdili da to ne treba da uradim. Ali uspeo sam da se oduprem peer pressure-u čisto da ne mislim o tome hoće li mi neko naplatiti kaznu zbog 50 dinara.

mene interesuje gde na aerodrom moze da se kupi karta za javni prevoz pitam za starijeg coveka koji nema telefon a kod vozaca autobusa vise ne prodaju kartu

7 minutes ago, Nikodemus said:

mene interesuje gde na aerodrom moze da se kupi karta za javni prevoz pitam za starijeg coveka koji nema telefon a kod vozaca autobusa vise ne prodaju kartu

nema, moze jedino telefonom...moze i onaj stari od pre 20 god, samo treba da se posalje obicna poruka, i dobije se potvrda karte na poruci..

druga opcija je autobus A1, on vozi direkt za Slaviju i karta je 400 din ( mislim, ili 350), ali svakako se placa jedino u kesu

44 minutes ago, bam-bam said:

nema, moze jedino telefonom...moze i onaj stari od pre 20 god, samo treba da se posalje obicna poruka, i dobije se potvrda karte na poruci..

druga opcija je autobus A1, on vozi direkt za Slaviju i karta je 400 din ( mislim, ili 350), ali svakako se placa jedino u kesu

kao sto rekoh covek 75 god a nema telefon a karta treba od aerodrom do zeleznicke stanice dalje ide vozom koliko je meni poznato a1 ne ide na zeleznicku stanicu tamo ide autobus 600 a tamo kod sofera nemoze u kes da se plati

Jedino ako u kiosku na aerodromu prodaju papirnu jednokratnu kartu za prevoz (trajanje 90min od momenta kupovine). Drugi nacin (za liniju 600) ne postoji. 

17 hours ago, Nikodemus said:

kao sto rekoh covek 75 god a nema telefon a karta treba od aerodrom do zeleznicke stanice dalje ide vozom koliko je meni poznato a1 ne ide na zeleznicku stanicu tamo ide autobus 600 a tamo kod sofera nemoze u kes da se plati

ne moze da se kupi u kesu,  i nema nigde na kiosku da se kupi, sem na par mesta u centru grada...to je to...samo A1

Moji drugari, stranci, usli u 72ojku na aerodromu, pitali vozaca za kartu, na engleskom, kaze, ne treba ni da kupujete, samo sedite. Nisu kupili. Stigli do grada, sve ok. Krajem oktobra bilo, oko 21h.

Neka covek udje u bus, pita vozaca, ili zamoli vec nekog prisutnog da mu kupi kartu svojim telefonom, ako je moguce i ponudi novac, naci ce se valjda neko resenje.