Posted February 16, 2010 Odlican tekst o sadasnjim i buducim letovima sa niskog aerodroma i obajsnjenje zbog cega grad subvencionise letove: http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/176859/Grad-za-liniju-ka-Italiji-potrosio-100000-evra Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 16, 2010 sredstva koja se izdvajaju za razrađivanje niškog aerodroma nisu gubitak, već ulaganje. Dobro je da neko razmislja unapred! I ove cene Montenegro-a, koje nisu niske, ali bitno je da se leti, pa ce doci i neko nov sa, mozda jos nizim cenama ili novim destinacijama. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2010 Srbija dobija još jednu avio-kompaniju Srbija će uskoro dobiti još jednu domaću avio-kompaniju. Direktorat civilnog vazduhoplovstva trenutno razmatra zahtev za osnivanje kompanije „Master ervejz“, kompanije sa crnogorskim kapitalom koja će imati srpske oznake, kaže u razgovoru za „Blic“ direktor Direktorata Nebojša Starčević i dodaje da je sada pravi trenutak za strateško partnerstvo ili privatizaciju „Jat ervejza“. Novi vlasnik u modernizaciju flote morao bi da uloži od 30 do 70 miliona evra. Ko su vlasnici nove kompanije „Master ervejz“? - „Montenegro erlajnz“, koji želi da na teritoriji Srbije registruje kompaniju koja će biti srpska i koja će biti registrovana u Nišu i imaće naše oznake. Posle će moći iz Srbije da lete gde god budu hteli, imaće sva prava koja ima „Jat ervejz“. Oni u maju ili junu već mogu da počnu da lete i trenutno raspolažu s dva aviona. Ostatak vesti na http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/179009/Srbija-dobija-jos--jednu-aviokompaniju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 13, 2010 Jos jedna dobra vest: Vind džet je nedavno zatražio saglasnost od Direktorata za civilno vazduhoplovstvo za otvaranje još dve linije iz Niša ka gradovima EU. Izvor: http://www.danas.rs/danasrs/ekonomija/zapostavljeni_aerodrom_postaje_konkurentan.4.html?news_id=185708 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 13, 2010 KONACNOOOOOO je nesto krenulo na bolje i u ovom gradu....Bas se radujem. Support za napore gradskog rukovodstva da dovuku sto vise kompanija....Smucilo se ljudima da idu (i meni) da idem cak u BG na aeorodrom... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2010 Niš: "Adrija vings" leti za Rijeku Niš -- Hrvatska aviokompanija Adrija vings trebalo bi početkom maja da počne da leti između Rijeke i Niša, rekao je direktor riječkog aerodroma Mladen Pasarić. http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=03&dd=29&nav_id=420977 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2010 danas li beshe pocinje letnji red letenja? ne znam odakle mi, al danas valjda treba WindJet da pocne da leti i ponedeljkom, sto je skroz dobra kombinacija u najavi, petak Nis - Forli/Bolonja, ponedeljak povratak, za teoretski 45 evra Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2010 da, pise i to u ovo vesti. samo ne znam gde su te niske cene kad na njihovom sajtu najjeftinija povratna stoji oko 87e. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2010 ovlascene agencije, a ne preko sajta. to je caka zbog toga sto su ti kontigenti karata subvencionisani od strane lokalne vlasti. evo je vest ovde, a ima i telefon za kupovinu karata: http://www.nis-airport.com/index.php?option=com_content&view=article&id=46:wj&catid=6:novosti&Itemid=39〈=sr Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 31, 2014 Niš - Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će Vlada Srbije pomoći aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu da postane „stecište niskotarifnih avio-kompanija u Srbiji“. - See more at: http://www.danas.rs/danasrs/ekonomija/nova_obecanja_se_zovu_loukost.4.html?news_id=286339#sthash.TS2IEkjF.dpuf Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2015 Виз Ер од лета лети из Ниша за Швајцарску и Малме? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 22, 2015 "Виз ер" почео продају карата за наредну зимску сезонуНискотарифна компанија "Виз ер" о почела је продају карата за зимски ред летења на релацијама Ниш-Базел и Ниш - МалмеНИШ - Нискотарифна компанија "Виз ер" о почела је продају карата за зимски ред летења на релацијама Ниш - Базел и Ниш - Малме који важи од 30. октобра ове године и траје до 25. марта 2016. године, саопштио је нишки аеродром.Ова компанија ће од 25. јуна ове године летети, у оквиру летњег реда летења, за Малме уторком, четвртком и суботом, а за Базел од 29. јуна ове године понедељком и петком, подсећају са аеродрома у изјави Танјугу.Продаја карата и за зимску сезону показује да је интересовање путника за поменуте дестинације велико и да је тржишни потенцијал овог дела Србије оправдао очекивања авиопревзника, кажу на нишком аеродрому "Константин Велики".Летови у зимској сезони обављаће се два пута недељно на релацији Ниш - Базел (понедељком и петком) и два пута недељно на релацији Ниш - Малме (уторком и суботом).http://www.novosti.rs/вести/туризам.523.html:544404-Viz-er-poceo-prodaju-karata-za-narednu-zimsku-sezonu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2015 Da li jos uvek postoje letovi iz Nisa do Italije? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2015 Ne, nema ih par godina vec. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2016 http://www.juznevesti.com/Ekonomija/Nova-avio-linija-od-Nisa-do-Dortmunda.sr.html 10:06, 14.04.2016. Nova avio-linija od Niša do Dortmunda Autor Redakcija Izvor Južne vesti | NIŠ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 12, 2016 (edited) Zna li neko koliko se placa parking za kola na aerodromu u Nisu, ili gde je najbolje parkirati kola u Nisu? Idem iz Beograda kolima do Nisa pa onda Ryanair-om do Berlina pa bi mi trebalo da negde u Nisu ostavim kola na 7 dana. Pozz Edited May 12, 2016 by kojot841 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 12, 2016 Pre par nedelja sam bio dole, i taksista kaze da je od centra do aerodroma voznja 300 dinara, tako da ako nije parking za dz mozes negde u gradu da ostavis gde ima takav. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13, 2016 (edited) 19 hours ago, kojot841 said: Zna li neko koliko se placa parking za kola na aerodromu u Nisu, ili gde je najbolje parkirati kola u Nisu? Idem iz Beograda kolima do Nisa pa onda Ryanair-om do Berlina pa bi mi trebalo da negde u Nisu ostavim kola na 7 dana. Pozz https://flyfromnis.blogspot.fr/2016/05/cene-parkiranja-snizene-na-aerodromu-i-do-50posto.html Cena parkinga na aerodromu za 7 dana je 3000 dinara, a sto se tice toga gde je najbolje parkirati vozilo u gradu, mislim da Parking servis ne nudi opciju da se plati na 7 dana, a ako se placa pojedinacno po danima ispalo bi daleko skuplje od 3000. Treca opcija je da ostavis kola u nekom stambenom naselju gde nema naplate parkinga, i ako te to interesuje (s tim sto se onda vozilo ostavlja na svoju odgovornost) mogu da predlozim par dobrih mesta, pa od njih do aerodroma da se ide taksijem. Edited May 13, 2016 by anjajankovic Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13, 2016 2 hours ago, anjajankovic said: Treca opcija je da ostavis kola u nekom stambenom naselju gde nema naplate parkinga, i ako te to interesuje (s tim sto se onda vozilo ostavlja na svoju odgovornost) mogu da predlozim par dobrih mesta, pa od njih do aerodroma da se ide taksijem. Vozilo se i na plaćenim parkiralištima ostavlja "na svoju odgovornost" - svi isključuju bilo kakvu odgovornost u slučaju oštećenja ili krađe, tako da to nije nikakva prednost tamo gde se plaća... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13, 2016 1 hour ago, meelosh said: Vozilo se i na plaćenim parkiralištima ostavlja "na svoju odgovornost" - svi isključuju bilo kakvu odgovornost u slučaju oštećenja ili krađe, tako da to nije nikakva prednost tamo gde se plaća... Nisam to znala ali eto, utoliko više razloga da se parkira bilo gde u nekom mirnom kraju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 22, 2016 (edited) Na bulevaru Nemanjića ima većih stambenih blokova sa parkingom ispred zgrade. Dosta je sigurnije tu parkirati nego po nekim manjim i tesnim ulicama u centru. Celom dužinom bulevara Nemanjića parkiraj gde god na parkingu kod visokih zgrada i ne brini. Ako se ipak nešto desi autu, nemoj mene da kriviš Ja samo dajem predlog. Ja tu živim i auto mi je stajao mesecima na parkingu dok sam putovao i ništa mu se nije desilo Sa bulevara ne moraš čak ni taksijem na aerodrom već možeš i autobusom 34a koji staje odmah preko reke (kod pešačkog mosta) u Knjaževačkoj ulici. Edited May 22, 2016 by nixylive Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 12, 2016 Da li je poceo neki kombi/shuttle servis iz BGa za Aerodrom Nis? Ljudi iz BGa su vec poceli da koriste Aerodrom Nis, pa ako saznate za tako neku uslugu, napomenite ovde. Ocekivao bih Gea ili Tera da krenu sa kombi prevozom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2016 Koliko sam shvatila, ove kombi - sluzbe koje su vozile sa juga (Niš, Prokuplje...) do BG aerodroma, sada rade i obrnuto, ali nemaju puno zahteva jooš uvek, pa je "kako se dogovorimo". Cena je 15 Eur. Najbolje da ih izguglas i okrenes par, pa vidis ko ima neko vreme koje ti odgovara. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2016 Hvala, ako ti nije problem napisi ovde koje su to sluzbe, ili ako je zabranjeno reklamiranje, a mislim da nije, posalji mi privatnu poruku. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites