Posted October 12, 2014 Moj odgovor starog cinika je: ovi "divljaci" nisu bili u prilici. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 12, 2014 Hahahaha, evo ga Pera, legenda sajta! Pa gde si ti čoveče, nije te bilo dugo vremena? .zauzet sam leti izmuzivanjem love od gomile ovaca ...zato me i zanimaju raznorazne tehnike muznje od domorodaca iz kojekakvih zemalja...ono mozak radi,trazi se resenje,uci se nesto al eto u vijetnamu sve neke provaljene tehnike,jednostavno nista da se malo napne mozak ...a kako je ovde pocelo pomislice ljudi na zaobidju tu zemlju a stvarno ne bi trebalosever jest malo ogavan s ljudima al je verovatno jel je i najturistickiji deo,uglavnom sve atrakcije su tamo,recimo u Sapi dobijem sobu po nekoj niskoj ceni a kako dolazi vikend kazu mu da su vec iznajmili moju sobu po vecoj ceni pa treba da se selim,jel je tamo za vikend puno pa ih mrze da daju jeftino za vikend,al eto u nekoj setnji sam sreo neki vijetnamski par s kojim sam se bas fino zezao ceo dan u juznom delu mi je bila ogromna razlika izmedju ljudi,ljudi su mi u velikoj vecini bas bili super,a bio sam i na obalama gde su rusi,i oni su mi bili ok ,samo treba izaci iz uzeg centra i super je,ono idem na stanicu i tako me neke face pozovu na kafu,neki drugi put i na klopu,pa opet kafa,pa cak i na stanici me bus sofer casti cajem,pa negde neko zezanje s nekim i tako to...mada dobro ja sam kul,imam kul cvike ,finu maju...valjda vole ljudi da budu vidjeni sa mnom...ako se ti furas ko tamo neki bekpeker naravno da ti svi lupaju packe i pokusavaju te izvacariti ...ako bas oces neki turisticki deo a bez stranaca onda je to Dalat,tu je vecina njihovih turista pa nisu ni navikli na vacarenje stranaca ,jedino sam osetio da je trazio malo vise za kartu u gradskom busu i to jel ga je valjda mrzelo da pogadja gde cu da sidjem pa ono najbolje da odere do zadnjete ture su u drugim zemljama nekako bolje ,u vijetnamu gledaju da stave sto vise ljudi na turi i hiljade njih dodje u isto vreme na isto mesto i sve je nesto na brzaka...bio sam na onoj chichi,neka lotus pagoda s rekom iz hanoja i brodom na halong,sve ostalo sam motorom obilazio,busom odem uglavnom danju do neke destinacije,uvek biram razdaljinu od 4-5 sati i od tamo uzmem motor,glupost je uopste kupovati neki motor ko tamo neki stranci jel smara stalno voziti motor pogotovo na vece daljine koje je lepse preci busom il vozomi predeo oko dong ha,tj sredine ne treba propustiti,tamo je zesce zezanje,pecine priroda i mnogo lepsi tuneli od tih chichiuglavnom ko ima nedelju dana nek ne ide tamo,ko ne vozi motor isto tako nek ne ide tamo jel ce eto doci s iskustvom ko ti,jel ce uvek bit stisnut medju ostalim hordama ovaca koje cekaju da budu izvacarene i pomuzene....pa svako bi ih muzo kad tako fino stoje na gomili i vicu bee beeevo jednog primera...idem ja tako gledam hotel i vidim pise backpaker hostel....dodjem tamo kad gomila tih bekpeker ovaca,pitam ja kolko je soba,kaze nema soba ima samo grupna soba,dobro kolko je krevet u toj sobi,kaze on meni,9 dolara,slusam i ne verujem,on meni tu neki krevet za 9 dolara sa desetak ovaca u njoj,a masa hotela mi nudi sobu za deset s kilimom,prozorom,friziderom za 10 dolara,pogledam kasniju u lp knjizi da vidim i da ima ga tu,trazim moj hotel opet u tom lp vodicu a njega nema,to je samo jedan primer...pa da tebi tako ovce dolaze i bleje za krevet i ti bi ih poceo drati jel ih je sve vise i vise a kreveta malo,da ti bleje tako za mesto u busu ili neku turu opet isto,kako inace mozes zatvoriti tor ako ih je previse,zato vrsis selekciju,sibas ih,deres se na njih,sutnes ih tu i tamo pa ce one najrazumnije pobeci a one najgluplje ostati a s tim najglupljim neces imati vise problema jel ce te bespogovorno slusati...tako da kad vidis ta krda gde idu ti idi tamo gde ona redje idu a to mozes i na mestima gde ih je najvise...a razlika moze biti tako mala kao recimo sto dvesta metara i ljudi koje sretnes da budu potpuno drugaciji Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13, 2014 Moj odgovor starog cinika je: ovi "divljaci" nisu bili u prilici.Pa svaka drzava koja je imaladovoljno stanovnika, mogla je da razmislja u tom "prosvetiteljskom", pravcu...a mogla je da se posveti I necemu potpuno suprotnom..ne verujem da indija npr. sa onoliko ljudi na relativno malom prostoru, nije isto mogla da razmislja o ofanzivnim akcijama..ili kina..koja je jos 1300. god imala 1000 ratnih brodova, dok su sve zemlje evrope imale mozda 50-ak ukupno...ali su ti brodovi sluzili ka podrska trgovackoj mornarici,da ih eventualno neko ne zavrne dok su razmenjivali robu..a ne u ofanzivne svrhe..pa I slovenski narodi generalno ne napadaju tudjeIpak je razlika u filosofiji...Divno je sto su tako fini I kulturni japanci nemci I kompanija..ali nek to zadrze za sebe, ne moraju da sire dalje hehe..neke stvari koje su radili, ipak se ne zaboravljaju lako...Zato kad odem u vijetnam, lako se sporazumem sa njima..sa ovim kulturnim, nesto mi ne ide bas najbolje hehe Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 26, 2014 Prosle nedelje sam bio na dva dana u Hanoiu. I moram reci da sam iznenadjen. To se treba doziveti. Takve guzve na ulicama nema nigde. Ili barem ja nisam video. Ulice su preplavljene motoristima i automobilima koji jure u oba smera, ne postuju semafore i znake... Ludnica. Ljudi jedu bukvalno na ulici. Tu se i sprema hrana. Ne mogu reci da mi se sve to svidja, ali kao turisti, svakako je zanimljivo. Cinjenica je da na strance gledaju kao gomilu dolara, i trude se da zarade na razne nacine. Da vas prevezu, da vam ponude hranu, prodaju robu... Jedan se cak zalepio za moju patiku... Resio covek da mi zalepi patiku. Imao je u dzepu spreman smrt lepak. Jedva sam se otkacio. U Hanoiu treba svakako obici Muzeje iz vremena rata sa Amerikancima. Ima ih vise. Veliku paznju posvecuju uspomeni na taj rat. Hotel su im uglavnom dobri i jeftini. Ja sam bio u odlicnom hotelu - Rising Dragon Grand Hotel. Prvo su mi poslali pismo sa detaljnim upustvima sta i kako kad stignem u Vijetnam. Poslali su automobil po mene da me ne bi neki taksista odrao. Dobio pice dobrodoslice i prezentaciju grada. A hotel je pristojan za tih 19EUR/ noc. Inace, grad je jeftin. Mozda vam i naplate negde vise, ali opet je sve to u granicama podnosljivog Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 26, 2014 20e nocenje u Vijetnamu? Odrali su te. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2014 20e nocenje u Vijetnamu? Odrali su te.Ne, nisu me odrali. Sam sam birao preko booking.com. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2014 Ne, nisu me odrali. Sam sam birao preko booking.com. pa to je isto,tu navlace one najnaivnije..uglavnom je sve tamo po 10 dolara a ima tolko hotela da ne znam zasto ljudi gube vreme trazeci ga na netu kad je lakse jednostavno ici ulicom i uletati usputno u hotele Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2014 pa to je isto,tu navlace one najnaivnije..uglavnom je sve tamo po 10 dolara a ima tolko hotela da ne znam zasto ljudi gube vreme trazeci ga na netu kad je lakse jednostavno ici ulicom i uletati usputno u hotelePa recimo zato sto na primer imas 2 torbe od po 10-12kg i stignes u Hanoi oko 21h. Nema nista od setnje! A jos kad firma placa sve... Ali, svakako, ko je u mogucnosti, treba da te poslusa. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 21, 2014 Pa recimo zato sto na primer imas 2 torbe od po 10-12kg i stignes u Hanoi oko 21h. Nema nista od setnje! A jos kad firma placa sve... Ali, svakako, ko je u mogucnosti, treba da te poslusa. da, meni bi bio dovoljan i taj jedan razlog da firma placa sve ...mada bih onda birao one od sto eura pa navise Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 25, 2014 Upravo smo došli posle nešto manje od mesec dana. Bili u Hanoju,Sajgonu,Nja Čangu,Hueu, Danangu,Hojanu.. Za kretanje po Vijetnamu smo koristili voz i avion, što bih svima preporučio. Jet Star kompanija ima letove na dva sata, tačni su i preko neta se može kupiti karta - oko 50 $ jedan pravac Hanoj-Sajgon. Vraćali smo se vozom, jer smo usput izlazili. Karte za voz smo kupili u Sajgonu za ceo put, sa svim izlascima, kombinovali smo spavaća kola i sedenje, zavisno od dela puta. Karte se mogu naknadno i menjati. Voz je odličan. Autobuse ne bih nikom preporučio,prespori su i neudobni katastrofa. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2015 http://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/take-an-incredible-journey-through-hang-son-doong-the-worlds-largest-cave-10119659.htmlhttp://indochinatourism.net/blog-entry/son-doong-cave-vietnamSon Doong cave, Sơn Đoòng pećina....140 km, otvorena za turiste 2013... nedeljna tura 2300 USDda li neko ikada imao iskustva sa speleo turizmom? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 25, 2015 Cena ture od 7 dana je 2300$ Neka hvala, dobra je i Resavska pecina Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2015 Drugari imam jedno pitanje, dakle par, pošto sam nešto u žurbi pa ne mogu da kopam po netu sada - situacija je sledeća:Idem za Kambodžu na mesec dana, pa bih za to vreme voleo da banem i do Vijetnama i vežem crvenu traku oko glave, a zatim se otisnem u džunglu kao Rambo. Dakle da li se viza dobija na aerodromu, i ako ne ta mi je potrebno da predam u ambasadi? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2015 Idem za Kambodžu na mesec dana, pa bih za to vreme voleo da banem i do Vijetnama i vežem crvenu traku oko glave, a zatim se otisnem u džunglu kao Rambo. Dakle da li se viza dobija na aerodromu, i ako ne ta mi je potrebno da predam u ambasadi? Rambo, nemoj da te upucaju tamo. Viza na aerodromu, imaš onu agenciju što sam preporučio za 8-9usd, preko nje online radiš pozivno pismo koja kasnije predaš pri dolasku, jako opušteno i funkcioniše ki švajcarac. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2015 Rambo, nemoj da te upucaju tamo. Viza na aerodromu, imaš onu agenciju što sam preporučio za 8-9usd, preko nje online radiš pozivno pismo koja kasnije predaš pri dolasku, jako opušteno i funkcioniše ki švajcarac. Ne brini Tales, stari šangajski saborče, praviću se da sam mrtav ako pripucaju. E hvala na info, sasvim sigurno ću se otisnuti putevima Džona Ramba, ali više u peace fazonu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2015 Bolje se pravi da si pukovnik Vilard, Ramo je previše teatralan. Inače Rambo je sniman u Meksiku, dok je Apokalipsa Danas jedan od najboljih filmova ikad, snimljen na Filipinima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2015 Bolje se pravi da si pukovnik Vilard, Ramo je previše teatralan. Inače Rambo je sniman u Meksiku, dok je Apokalipsa Danas jedan od najboljih filmova ikad, snimljen na Filipinima. Prihvatiću sugestiju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 3, 2015 Za dve nedelje putujem u Ho Ši Min. Ako je neko bio tamo, da li može da mi odgovori na sledeća pitanja:1. Je li bezbedno?2. S obzirom na to da je Sajgon nekada bio gl. grad kapitalističkog Južnog Vijetnama, da li stanovništvo zna Engleski (bar starije)? Ili treba malo Vijetnamski da naučim?3. Čuo sam da u Sajgonu ima dobre hrane. Preporučite mi neki restoran 4. Kakav je odnos stanovništva prema strancima? Kažu da Vijetnamci misle da su stranci bogati5. Da li je skup taksi i koliko taksisti kradu?6. Ja sam navikao da govorim Sajgon, pa da li će to predstavljati problem kada odem tamo (mislim, da li je uvredljivo da kažem Sajgon a ne Ho Ši Min)?Unapred Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 5, 2015 da bezbedno je,mozes tamo gluvonem,bitno je samo da mases dolarima i svako cete razumeti,da pricaju engleski a oni koje ne pricaju nisu ti previse ni bitni za boravak tamo,da ima dobre hrane uglavnom u svakom na koji naletis kad ogladnis,ne razumem zasto je ljudima bitno da traze neki bas posebniji restoranpa i treba da misle da si bogat,u cemu je problem,mislis da je bolje da misle da si neki bednik?..ne nije bolje..cene ce srozati po tome kako se ponasas i razgovaras s njima a ne po tome dali licis na bednu radnicku klasu ili nekog bahatog politicarane treba ti taksiji jel ima gradskih autobusa i motori su jeftini za uzeti,po meni je sramota uopste uzeti taksije ako ti nije neka frka ili ajd ako ti je malo do bahacenjane razumem zasto bi pricao ime grada u gradu u kojem su,valjda bi trebao pricati ime grada u koji ides sledeci...sta ono e ja sam u sajgonu,e jel to sajgon,e de je bus stanica u sajgonu...stvarno su ti cudna pitanja moram reci Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 16, 2015 Pitanja:1. Gde pribaviti vizu za Vijetnam?2.Koliko kosta viza i jel ima nekih posebnih procedura? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 16, 2015 Probaj preko sajta http://www.myvietnamvisa.com/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 17, 2015 Probaj preko sajta http://www.myvietnamvisa.com/Besprekorno rade, ja sam preko njih izvadila vizu pre mesec dana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 17, 2015 Naredna tri meseca najmanje (do februara 2016) ostajem u Hanoju. Pa ako nekog put navede ovamo a raspoložen je za upoznavanje, neka se slobodno javi. Mogu pomoći i oko smeštaja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 21, 2016 Hvala @oljica, preko njih dobila garnatno pismo sa kojim sa otišla na aerodrom i sa popunjenim formularom i fotografijom. Pravac na šalter landing visa i sve je prošlo bez problema. Eto ukoliko nekome zatreba, sve je jednostavno... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 27, 2016 Vidim da je prica iz 2014, ali nije lose kao orijentir....trazim informacije o vozu kroz Vijetnam...neki sajt ili info iz prve ruke.....kolika je cena vozova, kakvi su , pretpostavljam da je Sajgon dobro i frekfentno povezan??? Da li se kupuju karte direktno na stanici ( dolazili bi iz Kine) ili treba unapred netom ili...??? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites