Jump to content

Featured Replies

Posted

Ovo jeste već obradjena tema, ali par stvari je meni ostalo nejasno.

Napravio sam rezervacije preko hostelworlda, uzeli su mi onih 10% +2 eura za cancelation protection. Ja sam otkazao preko hostelworlda, oni su mi vratili na njihov račun onih 10% za buduće rezervacije, a takodje sam poslao i mail hostelu (Cancellations must be notified to the hostel directly at least 24 hours prior to arrival).

I ništa se ne dogadja! Da li hostel treba da me obavesti da su primili otkaz ili ne? Da li oni mogu da se prave ludi i da mi naplate jednu noć? Šta dalje?

Ako si preko sajta hostelworlda, kad otvoris svoj nalog i datu rezervaciju hostela, kliknuo na "cancel reservation" (ili tako nesto), to je to, zavrsio si posao.

Ako si preko sajta hostelworlda, kad otvoris svoj nalog i datu rezervaciju hostela, kliknuo na "cancel reservation" (ili tako nesto), to je to, zavrsio si posao.

to vazi za booking.com....nisam siguran za hostele....ja kad sam otkazivao hostel (nisam platio protection fee pa nisam dobio pare nazad) samo sam poslao mail hotelu i oni su mi odgovorili da im je zao ali da su primili k' znanju :)

dakle mislim da je ovo sto si napisao "Cancellations must be notified to the hostel directly at least 24 hours prior to arrival" nesto sto moras da ispostujes

to vazi za booking.com....nisam siguran za hostele....ja kad sam otkazivao hostel (nisam platio protection fee pa nisam dobio pare nazad) samo sam poslao mail hotelu i oni su mi odgovorili da im je zao ali da su primili k' znanju :)

dakle mislim da je ovo sto si napisao "Cancellations must be notified to the hostel directly at least 24 hours prior to arrival" nesto sto moras da ispostujes

Ja sam vise puta otkazivao hostel na sajtu www.hostelworld.com, dakle, iz licnog iskustva govorim. Radio sam to samo jednim klikom, bez slanja mejla samom hostelu i bez ikakvih problema! Cak sam i kasnije bukirao tim novcem koji je ostajao na mom "virtuelnom" racunu. Uvek sam i placao protection fee, jer sam unapred znao da cu otkazivati hostel.

• Author

Kako sam ja razumeo otkazivanjem preko sajta dobijaš samo onih 10% nazad, a da bi sprečio da ti naplate prvu noć moraš da otkažeš i hostelu.

S obzirom da sam od jednog hostela dobio potvrdu otkaza, a da drugi nije primio mail, moraću da kontaktiram hostelworld. O rezultatima za par dana...

Ne dobijas nikad tih 10% nazad! Oni ti samo ostanu na njihovom nekom racunu i ti mozes taj novac da iskoristis za JEDNU rezervaciju u roku od 6 meseci, ako odradis tu rezervaciju sa svog naloga. Ako ti je tih 10% bilo npr 12 evra, a ti pravis rezervaciju koja kosta 9 evra, prakticno gubis onu razliku od 3 evra. Ako ne rezevrises uopste u narednih 6 meseci, gubis sve. U svakom slucaju, nikad ti ne vracaju tih 10% direktno na tvoju karticu, to zaboravi! Cela ova prica podrazumeva da si uplatio cancelation fee. A, ponavljam, dovoljno je samo da otkazes klikom na "cancel" na svom nalogu na hostelworldu, oni ce vec dostaviti obavestenje hostelu. U protivnom skidaju ti novac sa kartice za prvu noc.

Jedina ograda od ove moje price je mogucnost da se nesto drasticno menjalo od kad sam ja poslednji put otkazivao hostel, pre par meseci.

• 4 weeks later...

Kakva je procedura prilikom otkazivanja hostela? Da li se treba obratiti hostelworld-u, hostelu, ili na obe adrese? Sta se desava ako se preko hostelworld-a rezervisu 3 kreveta, a u hostelu se pojave 2 coveka? Da li se placaju neki penali?

Da li pise na sajtu kakvi su otkazni uslovi? Kod hotela koji se rezervisu preko Booking-a (tamo mogu i neki hosteli da se provere), pise za svaki hotel posebno kada moras da im javis, koliko ranije pre nego sto odluce da podignu pare sa tvoje kartice i sl.

If a reservation is cancelled with less than 48 hours notice (unless advised otherwise) prior to the arrival date, the amount charged will be equivalent to the total amount of the first night's reservation. Cancellations or alterations are accepted only via email or fax. Phone cancellations/alterations are not accepted.

• Author

Mislim da ti je najlakse da otkazes preko sajta, a za svaki slucaj posaljes i mail hostelu. Bolje ti je da otkazes kompletan smestaj i da ponovo rezervises smestaj za dve osobe. Licno iskustvo.

Po mom misljenju najbolje je da preskocis sajtove prilikom rezervacije. Na sajtovima cekiras hostele, kad nadjes koji ti se svidja, progooglas i nadjes im mail, pa ih direktno kontaktiras i tako napravis rezervaciju. Sami vlasnici hostela su u preko 90% slucajeva protiv hostelworlda i slicnih (ne azuriraju redovno, postavljaju lose cene itd) i draze su im rezervacije preko maila.

• 2 months later...

Napravio sam rezervaciju preko hostelworlda.Uzeli su mi 10%  od cene smestaja + 1.5e(booking fee) +1e za cancelation protection.To sve ukupno me izaslo 5.88e.Posle sam otkazao regularno hostel preko HW, a i hostelu sam poslao mail.Na HW, Remaining credit mi je $4.83, sto bi trebalo da je 10% od cene smestaja(to je valjda ok).

E sada kad gledam moje stanje na racunu (internet kartica banke Inteze) vidim da mi je skinuto tih 5.88e, ali mi jos nekih 5.97e stoji kao nedospele obaveze?!Tj. 'raspolozivo stanje' u odnosu na 'stanje na racunu' mi je umanjeno za tih 5.97e.

Dakle nije mi jasno odakle ovih 5.97e da stoji u 'vazduhu'?!

Obicno kad se rezervise hostel ili kupuje avionska karta, rezervisu ti nesto vecu sumu od one prave koja ti je bila na ekranu, to traje par dana, a nakon toga, kad ti zaista skinu novac sa racuna, skinu ti tacno onoliko koliko je pisalo. Ako si nedavno rezervisao hostel, moguce je da je to. U protivnom, ne znam sta bi moglo biti. Sacekaj par dana, pa proveri opet stanje.

Rezervisao sam 14.4, a otkazao rezervaciju 28.4.To je malo vise od par dana, ali ajde sacekacu jos malo pa cu videti kakvo je stanje na racunu...

Samo da javim da je bilo do Intese...Vratili su mi 5.97e na raspolozivi deo racuna (naravno posle zvanja banke)  :)

Meni se to isto desilo sa Skype-om pre mesec dana, povukli su mi pare, a onda rezervisali još toliko (tačnije, malo više). Morao sam da ih zovem da mi odblokiraju taj drugi iznos što su uradili bez problema.Očigledno znaju da im sistem baguje. A stajalo je tako skoro mesec dana, ja sve čekao da to sami rasknjiže, ali na kraju mi postalo sumnjivo pa sam ih nazvao.