Posted April 17, 2011 Evo samo da pojasnim neke stvari. Leteo sam Wizzom 6 puta za zadnjih 5 meseci na relaciji Beograd - London (Luton). Zadnji put pre 20-ak dana. Sto se tice rucnog prtljaga, treba paziti jer u zadnje vreme gledaju velicinu. Kako? Lako! Imaju neku metalnu skalameriju i ako torba moze da udje u taj deo, moze i u avion. Sad, zadnji put su to gledali gore na gejtu, a ne prilikom cekiranja, pa su neke ljude jednostavno vratili uz komentar "Pokusajte da prepakujete stvari". Kratko i jasno, malo bezobrazno. Pazite na visak kilograma. Ovde kod nas do sada nisam video da neko ima problem, ali su na Lutonu naplacivali svaki prekoraceni (ne znam koliko). U avion se moze uneti sve od hrane i pica sto se kupi iza carine. Kupite vodu, sok i hranu na aerodromu jer je u avionu voda 2E, sendvici 3 i 4E, Sprajt i kokakola 2E, pivo (mislim) 3E. Pozeljno je imati Evre, jer se zbune kada im svi izvade Funte. Obicno to bude zapisivanje i kasnije jurenje po avionu za kusur. Meni je lik zakinuo 5 funti, sto sam tek kasnije shvatio. Sto se tice decijih kolica (neka me neko dopuni ako gresim), predaju se zajedno sa torbom, a ne pri ulasku u avion. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 23, 2011 Hitno,hitno. Koja je cena ako se naknandno doda jos jedna torba za check-in prtljag. Naime,otisle su mi sestre u Minhen, i kad sam im uzeo karte stavio sam samo jednu torbu za check-in,ali bi one sad u povratku jos jednu(zene), da li mogu pre nego sto odradim on line check-in za povratak,vracaju se 30.04. da dodam jos jednu torbu i koliko se placa,da li je ista cena ili je nesto vise. Probao sam u opciji add services i izbacio mi je istu cenu kao i da sam je uzeo na samom pocetku. Nisam doduse isao do kraja sve pa prvo da pitam ovde? A evo i sad vidim da pise da je po istoj ceni, ima li neko iskustva sa tim. Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2011 pitanje: s obzirom da prvi put putujem low cost, tacnije avionom nakon 15 godina /ima da bude zurka vec osecam/..., da li mogu u rucni da spakujem tecnost za sociva od 360 ml. neko je ovde vec pisao za to ali od 100 ml. ali sta ja mogu kad imam veliku bocu??? ili samo da uzmem tu providnu kesu sto kazete /za friz/, da li ce to proci? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2011 Ili da prespes malo i to stavis u rucni, a ostalo u kofer? Ako nosis kofer uopste... Ja sam prosle nedelje na Forliju uneo u avion 2l vode u rucnom prtljagu bez problema. Ali zato od 2 flase po pola litre, koje su bile u dzepovima sa strane , morao sam jednu da bacim a iz druge malo da popijem pred njima .gif' alt='::'> Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 8, 2011 blago tebi .... samo kod tih vodica za sociva to ne ide tako lako......jer je to specijalna flasica a rupica "za presipanje" kao sto ti kazes je velicine kao ubod igle tako da ta varijanta otpada nazalost aaaaad :bang: i sta sad? valjda nece biti takvi skotovi da mi s tim prave problem ipak je to za vid breeeeee Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2011 Poštovani putnici, Ja sam do sada samo jednom leteo avionom, to je bio JAT, standardna karta, skupa užasno, ali sve takse, cene prtljaga su bile uračunate u nju.. Video sam skoro na sajtu WizAira da ima jako povoljnih povratnih karata, negde oko 3 do 4 hiljade dinara za razne destinacije.. Mene zanima da li su TAKSE aerodroma i sve ostale sitne takse uključene u tu cenu od 3 do 4 hiljade dinara ?? Koliko sam ja razumeo (a nadam se da će me neko ispraviti ako grešim), aerodromske takse jesu uključene u tu cenu, kao i ručni prtljag do 5 kg, ali nije i klasičan, čekirani kofer, koji se posebno plaća ?? Voleo bih za nekih mesec dana da otputujem sa prijateljima da malo Stokholm vidim, ali plasim se da Wizom nedobijem neke neocekivane troskove za koje nisam ocekivao.. Neznam čak ni koliko bi se čekirani kofer naplatio, a još manje da li ta cena vazi u oba pravca.. Težina prtljaga i ručnog i čekiranog mi nije problem, mogu lako da se prilagodim.. Voleo bih da mi neko kaze tacno sta sve ulazi, a sta ne ulazi u cenu karte, ja obecavam da cu informacije dalje podeliti Još jedna stvar, znam da Wiz ima šalter kod nas na aerodromu i da tu mogu da se kupe karte, ali rečeno mi je da ako preko neta kupim da mogu još jeftinije da prođem ? UNAPRED PUNO HVALA P.S. Citao sam malo po forumu, tražio threadove vezane za ovo, ali nije mi do kraja sve jasno.. BTW, sajt je FANTASTIČAN, drago mi je da i kod nas ima ljudi koji vole da putuju, sada preko ovih low cost kompanija sve je postalo daleko više dostupno svima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2011 Na cenu karte se dodaje 5e provizije na placanje karticom - po smeru i po karti. Sve ostale takse su ukljucene u cenu. Rucni prtljag je do 10kg i besplatan je. Dodatni prtljag ( komada 1 ) je do 32 kg - 15e po smeru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2011 Na cenu karte se dodaje 5e provizije na placanje karticom - po smeru i po karti. Sve ostale takse su ukljucene u cenu. Rucni prtljag je do 10kg i besplatan je. Dodatni prtljag ( komada 1 ) je do 32 kg - 15e po smeru. Puno hvala Samo jednu stvar nisam razumeo vezano za taksu od 5 eura.. Da li ja za samo jednu povratnu kartu placam 5 ili 10 e, koliko sam ja razumeo samo 5 ? Jos jednom hvala, super su ponue, a za neku city break kombinaciju od 5 do 10 dana, rucni prtljag je vise nego dovoljan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2011 blago tebi .... samo kod tih vodica za sociva to ne ide tako lako......jer je to specijalna flasica a rupica "za presipanje" kao sto ti kazes je velicine kao ubod igle tako da ta varijanta otpada nazalost aaaaad :bang: i sta sad? valjda nece biti takvi skotovi da mi s tim prave problem ipak je to za vid breeeeee Ako imaš ReNu, on može da se otvori, tako sam ja presipavao iz velike u malu (dobio sam kao travel pack), samo nožićem ubodeš onaj deo gore gde se sužava i skinuće se lako. I tu malu čuvam kao oči u glavi, jer me spašava na putovanjima da ne nosim onu veliku Sorry na offtopičenju, al eto da podelim my experience Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2011 Uh bre, pa skoro u svakoj apoteci postoji i pakovanje od 100ml. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 16, 2011 Slucajno naletoh na ovo ''пртљаг ПРОМЕНА У ВЕЗИ СА НАКНАДОМ ЗА ПРТЉАГ! Почев од 15. јуна 2011. Wizz Air мења начин рачунања износа накнаде за пртљаг на интернету на следећи начин: Износ накнаде за пртљаг рачуна се на основу предвиђеног трајања вашег лета. Када је предвиђено трајање лета краће од 2 сата, накнада за птрљаг на интернету је 15 EUR по комаду пртљага по лету (13 GBP/68 PLN/4125 HUF/150 SEK/63 RON/ 135 NOK/29 BGN/405 CZK/173 UAH/11 LVL/1650 RSD/53 LTL) Када је предвиђено трајање лета једнако или дуже од 2 сата, накнада за пртљаг на интернету је 20 EUR по комаду пртљага по лету (17 GBP/90 PLN/5500 HUF/200 SEK/84 RON/ 180 NOK/39 BGN/540 CZK/230 UAH/14 LVL/2200 RSD/70 LTL) Предвиђено трајање лета је разлика између времена доласка и времена поласка уз подешавање разлике у односу на локално време. У случају повратне резервације програмирано трајање лета у једном смеру примењује се за летове у оба смера. Приликом резервације на wizzair.com или путем нашег позивног центра, горе наведена правила примењују се аутоматски. Важећа накнада за резервацију путем интернета приказаће се приликом регистрације пртљага.'' Sada moram da gledam i koliko mi vremenski traje let. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 16, 2011 extra, kud juce ne dodadoh prtljag Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 21, 2011 Jel zna neko dal' moze u rucni prtljag da se nosi kafa(mlevena) i one supice iz kese? i eurokrem ... hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 21, 2011 Za kafu i supicu ne bi trebalo da bude problema, osim ako ne postoji ograničenje unosa tih proizvoda u zemlju odredišta. Za Eurokrem nisam siguran, ali 99% mislim da nije moguće, osim ako nije pakovanje do ekvivalenta 100ml. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 21, 2011 Volim što vidim da još neko ne može bez kuvane kafe Ja bez toga ne polazim ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 21, 2011 Ja sam jednom ponela pakovanje od pola kila, nemoj slucajno da nestane za 2 nedelje. I kuvala sam u serpicu, jer naravno nemaju dzezvu u Rimu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 21, 2011 .gif' alt='::'> za kafu ...inace bih odustala od leta A kako turpijice za nokte,makazice prolaze u rucnom prljagu ...? I dalje razmisljam kako da spakujem mleko za telo,sampon,regenerator,lakove i ostale gluposti ..uzas..poludecu od njihovih pravila Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 21, 2011 Na aerodromu je providni box pun tih pedikir- manikir stvarcica i svajcarskih nozica, tako da ne pokusavas. Sto se sapona i ostalih tecnosti tice kao sto pise - 100ml u boci u plasticnoj kesici da ne bi morala da otvaras kofer. Pravila postoje da... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 21, 2011 Makazice i turpija ne prolaze. Ali, ponesi grickalicu za nokte, koja ima i onu malu turpiju, pa, posluzice za tih par dana. To prolazi. Ili, ako vec ne mozes da zivis bez toga ni 10ak dana na letovanju, kupi tamo negde gde vec odes, neces se mnogo istrositi, pa posle baci. Sto se kozmetike tice, imas u DMu sve u tim malim pakovanjima do 100ml, pa kupi to i mirna si. I budi prakticna, ne mora bas svaka kremica da se ponese A ako ti se ne svidjaju pravila, ti lepo doplati prtljag Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 21, 2011 Ponesi plastičnu turpiju i zezni ih Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2011 Izvinjavam se na pitanju,ali oci mi ispadose trazeci Drugarica putuje za 2 dana pa joj treba info. Ako se desi da torba za check-in bude teza malo od dozvoljenog, koja je procedura ako nemas gde da prepakujes i neces nista da ostavis nekom na poklon Negde sam cini mi se video da ima opcija placanja dodatno po kilogramu ili se varam? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2011 Teza od 32 kg? Sta ti nosi drugarica u torbi,kamenje ? Koliko se secam prosle godine ,trazili su doplatu za svaki kg viska od dozvoljenog,ali opet ne znaci da to svuda striktno proveravaju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2011 Ne ide sama,a i znas kakve su zene Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites