Followers 0

Wizz Air prtljag

534 posts in this topic

meni onako nacrtane 2 torbe tj 2 kofera - na jednom oznaka ''free'' a onda na drugom ''you must pay a fee"...Nzm kako sam to uspeo da dobijem :):):)

Piše u gornjem delu karte. To dole su nacrtani primeri ručnog prtljaga koji sada postoje. Ja sam kupio karte u septembru. Leteo u decembru. Na karti pisalo veliki kabinski prtljag. Na aerodromu rekli: da možete da nosite veliki kabinski prtljag bez doplate.  :LOLLL:

Максималне димензије једног комада пртљага који мора да прође кроз врата пртљажника су:

Ширина: 1,499 м

Висина: 1,194 м

Дужина: 1,715 м

Због здравствених и безбедносних разлога, тежина било ког комада чекираног пртљага не сме бити већа од 32 килограма.

Jedno pitanjce ljudi....Jel neko bio dovoljlno lud ::crazy:, pa izmerio kojim slucajem onu check kantu za veliki kabinski prtljag?

Zanima me da li je duzina unutrasnjeg dela tacno 56cm ili malo vise?

nisam merila, ali znajuci njih...samo moze da bude manja dimenzija .....

nisam merila, ali znajuci njih...samo moze da bude manja dimenzija .....

Hmmm, tu se postavlja drugo pitanje...jesu li im te kante iste na svakom aerdromu? :LOLLL:

Ne mogu sad da se setim, al kad sam putovao dok je vazio onaj stari zakon, torba mi je bila duza, negde oko 57cm. Uglavnom, morao sam malo da je isamaram, jer je bila sira od 20cm (sigurno oko 22-23), al sto se tice duzine mislim da nije bilo problema.

Ajde ako neko bude putovao uskoro, nek proveri te dimenzije (taman da proverimo hekatinu sumnju o zakidanju za koj' cm). :-\

ne ne, ne mislim da zakidaju ali sam sigurna da nema sanse da su ostavili koji cm vise. To mi ne lici bas na njih.

stvarno mislite da je svaki kavez razlicit, pa da se misle dal ce neko da im stoji nad glvom zbog 1cm, svako ko ima torbu u okviru dozvoljenih dimenzija nece platiti dodatno,valjda vam je to jasno

Da li je običan ruksak, "školski" OK za hand baggage, to se uklapa u dimenzije? Ili treba nabaviti nešto još manje?

Da li je običan ruksak, "školski" OK za hand baggage, to se uklapa u dimenzije? Ili treba nabaviti nešto još manje?

Metar u sake pa proveri. Ima razlicitih ranceva. :)

Ja sam imala mali kofer i prošao je kao mali ručni prtljag, nisam morala ništa da doplatim. Visina je malko veća od visine onog njihovog kalupa (zbog točkića), ali kad sam pitala "šta sad ovo znači?", žena mi reče da znači da mogu da idem sa tim prtljagom kao malim.

ljudi, nov sam na forumu, nisam citao bas svih 18 strana o wizz air prtljagu, ali me mnogo muci jedno:

pored te silne vase muke oko kabinskog prtljaga, zna li neko da li se i koliko placa ona djunta od kofera koji cekirate (kolko vidim da pominjete do 32kg), znaci koji ne ide u avion?  zvizhd

taj kabinski bih uklopio u dimenzije koje ne traze ikakvu doplatu, ali ovaj veliki kofer me interesuje... i jos nesto, ako se placa - jel ta cena po letu u jednom pravcu?

hvala unapred na odgovoru!

ljudi, nov sam na forumu, nisam citao bas svih 18 strana o wizz air prtljagu, ali me mnogo muci jedno:

pored te silne vase muke oko kabinskog prtljaga, zna li neko da li se i koliko placa ona djunta od kofera koji cekirate (kolko vidim da pominjete do 32kg), znaci koji ne ide u avion?   zvizhd

taj kabinski bih uklopio u dimenzije koje ne traze ikakvu doplatu, ali ovaj veliki kofer me interesuje... i jos nesto, ako se placa - jel ta cena po letu u jednom pravcu?

hvala unapred na odgovoru!

http://wizzair.com/sr-Cyrl-CS/useful_information/baggage

15 EUR je veliki kofer u jednom pravcu.

i to zavisi odsezone. nije uvek ista cena prtljaga

cena cekiranog prtljaga zavisi od duzine leta (do 1h50min je 15 evra pravac, preko 1h50min je 20 evra) i low/high sezone (low 15/20, high 20/25) ..nije nuzno 15 evra..cak je cesce 20 (2.200 din) po pravcu na letovima iz bg-a..

Ovi iz Wizz-a su prave bitange. Gledao sam sad klip sa objašnjenjima zašto su bili primorani da promene dimenzije koje mogu ući u avion (čitaj: da smanje free ručne prtljage), kao šatro zbog gubljenja vremena, gubljenja prtljaga itd... A sad sa ovom glupošću će kao sve da ušetede (čitaj: samo će putnike da oderu 10 eur više). Stvarno je bezobrazluk za čime sve posežu low-costeri. Kad se setim pravila od pre recimo 5 godina i sad, vidi se ogromna razlika (naravno, na štetu nas putnika).

Šta je sa ovim ograničenjima u praksi ovih dana? Planiram da letim uskoro Wizz-om po prvi put. Moj ranac sa stvarima će definitivno biti jačih dimenzija od ovih ''jadnih'' besplatnih.

Pitanje: Da li su kontrole na svim aerodromima jako rigorozne ili mogu i sa ovim mojim rancem koje se uklapa u onih ''10 eur-platežnih'' da prođem free? Poenta je da im ne plaćam te gluposti a unesem ranac po onim ''starim'' većim dimenzijama. Hvala na odgovorima.

PS I dajte, nemojte mi reći da ranac bacate na pod kao na onom klipu? :x

PS2 Sad sam malo protalaškao po naknadama za prtljage, ima ih sijaset, dosta zbunjujuće i konfuzno odrađeno. Ne znam odakle sam izvukao onih 1100 din, tj. 10 eur koje sam pominjao gore. Da li se varam, ili (ispravite me ako grešim) ako imate veće dimenzije od dozvoljenih (govorimo o free dimenzijama, poenta je, ponavljam, neplaćanje bagaža):

Накнада за пртљаг

на вратима за укрцавање 6600 rsd i

Накнада за пртљаг

на аеродрому 5000 rsd

Da li oni očekuju da im tu na licu mesta tolike sume platimo? I što su date te 2 kategorije, da li to kontrolišu i na ulazu u aerodrom i na ulazu u uavion???

Poprilično sam zbunjen, molim za pomoć.

Накнада за пртљаг

на вратима за укрцавање 6600 rsd i

Накнада за пртљаг

на аеродрому 5000 rsd

Da li oni očekuju da im tu na licu mesta tolike sume platimo?

Da, ako nisi prethodno platio preko neta. Drugim rečima, ako se pojaviš na aerodromu sa više prtljaga nego što si platio, to su sume koje će ti naplatiti (ili nećeš moći da nosiš prtljag). Uvek je mnogo jeftinije preko neta, pa izračunaj na vreme koliko ti dodatnog prtljaga treba i plati karticom.

I što su date te 2 kategorije, da li to kontrolišu i na ulazu u aerodrom i na ulazu u uavion???

Da. Recimo, daš drugaru da drži tvoj ranac da ga ne vide ovi na check-inu i misliš da si ih zeznuo - kad na ulazu u avion ima još jedna kontrola. E sada, pravila nema, ali nekada te kontrole nisu baš striktne, posebno ako let nije pun. Na nekim aerodromima je vrlo strogo, na nekim manje, BEG je negde u sredini koliko sam imao prilike da vidim...

Mada nije to poenta različitih cena - ako te "uhvate" sa većim prtljagom na check-inu platićeš jednu cenu, a na gejtu drugu, višu cenu.