Posted February 28, 2011 Neko je pitao al nije dobio odgovor a mene zanima isto...da li moze( i u kom prtljagu-rucnom ili onom drugom) da se nosi hrana? Idem u Rim na par dana pa bih poneo nesto cisto da bih prosao jeftinije-neke pastete,tunjevinu u konzervi,plazma keks? Druga stvar da li se bocica toaletne vode (manja od 100 ml) nosi u rucnom ili u redovnom prtljagu i da li i ona mora da se stavi u tu plasticnu kesicu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2011 Neko je pitao al nije dobio odgovor a mene zanima isto...da li moze( i u kom prtljagu-rucnom ili onom drugom) da se nosi hrana? Idem u Rim na par dana pa bih poneo nesto cisto da bih prosao jeftinije-neke pastete,tunjevinu u konzervi,plazma keks? Druga stvar da li se bocica toaletne vode (manja od 100 ml) nosi u rucnom ili u redovnom prtljagu i da li i ona mora da se stavi u tu plasticnu kesicu? Hajde prvo OT - neces proci jeftinije sa domacom hranom, samoposluga u Rimu ne kosta nista vise od one u Beogradu, a imas priliku da probas nesto sto je ovde znacajno skuplje i manje kvalitetno. Da ne pominjem da neki ljudi, kao recimo ja, u Italiju idu samo da bi dobro jeli That said, mozes nositi hranu, s tim sto u EU ne smes da uvezes svezu, vec samo konzerviranu hranu. Dakle, ta riba i to je okej, kao i Plazma, s tim sto bih ja zbog prirode pakovanja to stavio ne u rucni, vec u obican prtljag (metalna pakovanja, moze biti ostro kada se otvori). Plazmu mozes sa sobom u avion bez ikakve dileme, ja je stalno nosim za put Bocica toalnetne vode (i svake druge tecnosti) moze u rucni ako je manja (ili jednaka) 100ml, ali obavezno mora u plasticnu kesicu. Ukupno mozes nositi 400ml tecnosti u rucnom prtljagu, tako da vodi racuna i o tome. Sto se tice cekiranog prtljaga, tu ne postoje nikakva ogranicenja, odnosno mozes staviti sta god zelis od tecnosti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2011 E hvala na odgovoru:) Slazem se da treba probati italijansku hranu (probao sam u Veneciji) ali pitam cisto onako informacije radi ,jer bih pre pare potrosio na obilzak muzeja i tih stvari nego na hranu...E,da u hostelu koji smo rezervisali ima dorucak uracunat u cenu tako da problem manje Znaci toaletna voda ako ide u obican prtljag ne mora da bude u tim kesicama? PRosle godine sam leteo wizz air iz Barselone za Temisvar i koliko se secam nije bilo nikakvih detaljnih provera sto se tice prtljaga.Mozda je u Rimu drugacije... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2011 Ukupno mozes nositi 400ml tecnosti u rucnom prtljagu, tako da vodi racuna i o tome. Gde nadje 400ml Koliko ja znam, dozvoljeno je maksimalno 1000ml, u pakovanjima od po max 100ml. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2011 @ zarebg Nisu insistirali na tim plasticnim kesicama ni kada je u pitanju rucni. Ali jesu na dimenzije rucnog prtljaga, obrati paznju na to! Verujem da ti nece biti problem s obziram da imas i cekirani prtljag, da sam na tvom mestu ipak bih svu tecnost spakovala u njega. Hranu zaista nema potrebe da nosis, cene u supermarketima su kao kod nas, a treba toliko toga probati. Meni se jako dopadaju njihovi sirevi, svi su jako dobri, i vina takodje... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2011 Imam cekirani prtljag ali nosimo samo jednu torbu nas trojica da bi prosli jeftinije pa moramo da nadjemo neku veliku Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2011 I vise nego dovoljno! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2011 I ja samo da napomenem vezano za rucni prtljag, elem prijatelji su se vratili pre neki dan iz Rima i u povratku, su bili jako rigorozni sto se tice rucnog prtljaga, svi su morali da stave kofer u ono cudo od shablona, prijatelju nisu mogli tockici da prodju i ladno je morao da plati 38 eura za to parce prtljaga. Na nasem aerodromu nije bilo nikakvih iznenadjenja. Tako da obratite paznju na gabarite. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2011 Ja sam isto platio doplatu za rucni prtljag u Rimu Falilo mi je samo malo da ga proguram.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2011 Pa sto ne premestite neke stvari iz tog rucnog kod nekog drugog ili u cekirani prtljag ili obucete neke stvari na sebe recimo? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2011 Pa sto ne premestite neke stvari iz tog rucnog kod nekog drugog ili u cekirani prtljag ili obucete neke stvari na sebe recimo? Zare u pitanju su bili gabariti kofera koji nosis kao rucni prtljag, a ne kilaza samog rucnog prtljaga. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2011 Evo da i ja dodam, let wizzom Budimpesta Bergamo, sto se tice prtljaga sve je bilo ok u Budimpesti, ali u Bergamu su bili haos, providne kesice za tecnost, stavljanje kofera u kalup, a mene su jos naterali i carape da izujem....blagi uzas Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2011 Sad citam pravila sto se tice prtljaga na wizz air sajtu i vidim pise da u cekirani prtljag nije dozvoljeno stavljati tecnost? Sad ne razumem...neko je napisao da to moze bez problema? Druga stvar...dal smem u rucnom prtljagu da nosim baterije za fotoaparat (van fotoaparata,imam ih 6)? A plasticne nozeve i viljuske ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2011 Tecnost mozes da uneses u kolicini od 1 l, ali zapremina svake flasice ne sme da predje 100 ml. Oni blesavo u tecnost racunaju i pomade, paste za zube, brijanje, tecni puder i slicno. Po propisu sve te "tecnosti" treba da budu upakovane zajedno u jednu providnu kesu , koja se zatvara zip lokom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2011 Tecnost mozes da uneses u kolicini od 1 l, ali zapremina svake flasice ne sme da predje 100 ml. Oni blesavo u tecnost racunaju i pomade, paste za zube, brijanje, tecni puder i slicno. Po propisu sve te "tecnosti" treba da budu upakovane zajedno u jednu providnu kesu , koja se zatvara zip lokom. Ovo se odnosi na ručni prtljag, zarebg je pitao za čekirani . Ma smeš zare, bez brige. Jedino baš ne znam za te noževe... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2011 plasticini nozevi necu nikog da izbodem u avionu ma stavicu i njih dole u cekirani...poludecu vise od ovih svih pravila Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2011 bas sam brzopleta, bolje bi mi bilo da sam pazljivije iscitala pitanje, izvinjavam se na nepotrepnom pisaniju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2011 Da ne bude uzaludno, gde pronaci tu kesu sa zipom? Do sada nije bilo problema iako je nikad nisam imala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2011 Na surčinskom aerodromu te kese stoje izložene na šalterima za čekiranje, obično na onima na kojima ne radi niko. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2011 meni se desavalo da koristim i one obicne kese za zamrzivac, jeste da nije bas fency, ali funkcionise i to Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2011 Samo da još jednom proverim: te kese, obične ili sa zipom, jer treba držati van ručnog prtljaga ili unutar, naravno stavio bih na vrh ili u neki bočni džep od torbe/kofera? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2011 Moraju biti unutra. Naravno, pametno je da ih staviš tamo gde su lako dostupne. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2011 Postovanje svima, Uskoro putujem Wizz-om za Pariz/Beauvis i nosim samo onaj dozvoljeni prtljag 55x40x20 (22 ) Zanima me u povrtaku, planiram da kupim kacigu za motor u FRA. Da li ipak da doplatim, on line, za chekiran prtljag ili mozda moze da prodje kao licni ortljag? Nije veliko ali je malchice kabasto i jajasto Da li bi me mozda pustili da je unesem kao licni prtljag? Ako neko ima neko iskustvo.... Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2011 Ma pojavis se na aerodromu sa kacigom na glavi i pravac salteri Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites