Followers 0

Wizz Air prtljag

534 posts in this topic

Daj bre ozbiljno, ako ima neko neki savet ili iskustvo?

Da li je mozda pametnije da rezervisem jedan prtljag?

Jel moze samo za povratni let da se rezervise?

hvala

Lepo ti je covek rekao! lol::

Bez sale, sve sto nosis sa sobom mora stati u rucni!

Mozes uzeti samo za povratni let.

ok, onda je ipak najpametnije da rezervisem jedan prtljag.

E...sad pokusavam da dobijem call centar, ali jako tesko ide..

Da li moze i on line da se uradi rezervacija prtljaga ili samo putem call centra?

hvala

Moze i online. Imas na naslovnoj stranici prvi padajuci meni "Booking", i u njemu opciju "Change booking", pa dalje vec sledi instrukcije.

Samo, nisam siguran, ako si kupio povratnu kartu, da li je moguce samo za povratak da uzmes ekstra prtljag. Ako si uzeo kao dve zasebne karte, onda sigurno moze.

ok, hvala, ma uzecu u oba pravca, bolje i tako nego da imam neka finansijska iznenadjenja na povratku kuci....kad se budem vracao praznih dzepova  :D

sekola...kog datuma ides za pariz...posto i ja idem pa da li postoi mogucnost da podelimo trosak puta do temisvara.pozdrav iz panceva..

ne vredi, ja sam iz NS.....a idem kolima do granice, a onda vozom od Jimbolije, prvim jutarnjim, za Temisvar u 5h :)

imam jedno zanimljivo pitanje :)

Dakle moram da ponesem zamrznutu tortu kao poklon. Prosli put sam je stavljao u kofer i sve je bilo ok naravno (cak je i prezivela do Moskve bez problema) ali ovog puta imam samo rucni prtljag pa me zanima da li ce mi je oduzeti na BG aerodromu? :) Da li je iko ikada imao slicnu situaciju? :)

I ja zanimljivo pitanje.....

kako se za 4-5 sati ne odledi zaledjena torta  :? :? :?

Vidim ja da ces sa osobljem aerodroma Nikola Tesla da  :eat: :eat: :eat:

I ja zanimljivo pitanje.....

kako se za 4-5 sati ne odledi zaledjena torta  :? :? :?

Vidim ja da ces sa osobljem aerodroma Nikola Tesla da  :eat: :eat: :eat:

kada sam isao za moskvu torta je nakon 2h na aerodromu +2:30h leta + 0:30h cekanja na pasoskoj + transport dakle posle 6h bila taman za serviranje :) i jos je bilo leto :)

Kako je bila servirana posle tumbanja u koferu i 6 sati topljenja? Po principu torta na slamcicu :)

I da, iskreno i meni se cini da ce osoblje aerodroma da omasti brke... mislim da ne moze da ti bude u rucnom nikako. Coveku ispred mene su pravili problem oko sira onog u okruglom pakovanju (oni sa 8 komada u okrugloj kutiji), morao je sve da izvadi...

Kako je bila servirana posle tumbanja u koferu i 6 sati topljenja? Po principu torta na slamcicu :)

bila je za kasicicu :) dakle prezivela u komadu :) nije se tumbala jer se sve bilo fest namesteno i bila je u kutuji, a kutija umotana u neku izolir kesu :)

bila je za kasicicu :) dakle prezivela u komadu :) nije se tumbala jer se sve bilo fest namesteno i bila je u kutuji, a kutija umotana u neku izolir kesu :)

U tom slucaju respect  clap.gif' alt=':clap:'> ja ne volim ni u kolima da je prevozim da se ne istumba, a ne da bih se usudila da je stavim dole u prtljag i polazem nade da nece zavrsiti naopacke samlevena  ;D

Izgleda da cike iz wizz-a paze da lepo prenose i ubacuju torbe  :D

U tom slucaju respect  clap.gif' alt=':clap:'> ja ne volim ni u kolima da je prevozim da se ne istumba, a ne da bih se usudila da je stavim dole u prtljag i polazem nade da nece zavrsiti naopacke samlevena  ;D

Izgleda da cike iz wizz-a paze da lepo prenose i ubacuju torbe  :D

btw to je bio aeroflot :) zavisi naravno i koju tortu nosis - moja je bila esterhazi i sama po sebi je cvrsta :) nadam se da nece biti ovako na kraju :P

ali...da je u cekiranom prtljagu prezivela u celini celosti.  :?

Pa samo je one mrzovoljne sto primaju kofere i rade check in istumbaju do one pokretne trake....

A na Seremetjevu kada upadnes u grupu sa nekim Kineskim avionom...to preskacu preko kofera svi coporativno.

Jesi ti nesto pisao ...kao da je "pazi lomljivo" ili bilo sta? Prosto, da sama nosim kofer do aviona i da ga utovarim...nisam sigurna da se ne bi istumbalo.

Btw, sto kaze Ivana...tesko da moze u rucni ali evo primera... Covek je imao 2 kutije mislim one najvece Ferrero kuglica spakovanih u jedno (nije ih kupio u frre shop-u) Samo su ga pitali sta je i on kaze slatkisi za poklon.

Da sam na tvom mestu, okrenula bih aerodrom Beograd i pitala. Za divno cudo, ljubazni su i to toliko da mi je bilo neprijatno kada sam ih zvala :)

Ima mislim tehnicka sluzba koja se bavi bas tim pitanjima.

Ima li neko pametnu ideju, kako da nosim rolere, čeka me nekoliko letova samo sa ručnim prtljagom, a rešio sam da ih nosim. Možda da se urolam u avion :D

ali...da je u cekiranom prtljagu prezivela u celini celosti.  :?

Pa samo je one mrzovoljne sto primaju kofere i rade check in istumbaju do one pokretne trake....

A na Seremetjevu kada upadnes u grupu sa nekim Kineskim avionom...to preskacu preko kofera svi coporativno.

Jesi ti nesto pisao ...kao da je "pazi lomljivo" ili bilo sta? Prosto, da sama nosim kofer do aviona i da ga utovarim...nisam sigurna da se ne bi istumbalo.

Da sam na tvom mestu, okrenula bih aerodrom Beograd i pitala. Za divno cudo, ljubazni su i to toliko da mi je bilo neprijatno kada sam ih zvala :)

Ima mislim tehnicka sluzba koja se bavi bas tim pitanjima.

ma jok nista nije pisalo na koferu :) sasvim obican veliki crn kofer i lepo upakovana torta :D

nazvacu aerodrom da pitam, samo cekam da cujem reakciju sa druge strane :D

Putujem ujutru Wizzom za Memmingen pa me interesuje da li prave problem i da li proveravaju tezinu cekiranog prtljaga? Jesu li strogi u gram? Ne znam da li mi je backpack torba prebacila 32 kg. Prvi put letim Wizzom, moglo bi se reci i avionom tako da nemam nikakvih iskustava sa aerodroma.

Cekirani prtljag se uvek meri. Obzirom da su lowcost, za ocekivati je da bi trebalo striktno da postuju pravila sto se toga tice i da naplate svaki extra kilogram po posebnoj tarifi. Ma da, mozda budu i tolerantni ako je jako malo prekoracenje.

Prosle godine (kada je ogranicenje bilo 20 kg za cekirani prtljag ) neko rece na aerodromu da je svaki kg viska 8 evra. Nisam 100% siguran ali posto je sad maximum 32 kila ne znam koliki kofer treba da imas i sta da stavis u njega da predjes taj limit :D

Jos nesto da dodam...primetio sam (bar na nasem aerodromu) da se uopste ne pridrzavaju pravila strogo.Dakle kad sam video kakve (kolike) kofere ljudi unose kao rucni prtljag nisam mogao da verujem.I niko nije imao problema zbog toga niti je placao kaznu.

Sto se tice hrane,zena koja radi na aerodromu (gde se predaje cekirani prtljag za wizz air ) mi je rekla da ne sme da se unosi nikakva hrana ni voda u rucnom prtljagu,sto naravno nije bilo tacno jer niko nista posle nije proveravao pa sam morao da pojedem plazma keks na aerodromu :D

Jedan komad čekiranog prtljaga ni ne sme da pređe 32 kg. To je gornji limit po komadu. Dakle nema doplate za npr. 35 kg nego se sve više od 32 kg pakuje u drugi komad prtljaga :)